„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To što su bili nepismeni, ne znači da su bili nemušti.
Наравно да не значи.
Па говорили су латинским, грчким, аварским и германским језицима.
Склави су војно-политички идентитет, а не језички !

Poslednja izmena:
Теоријом ендотерма и егзотерма ја ћу онда рећи да су Словени Гето-,Трибали који су протерани од Дачана и Скордиска прешли Дунав и населили Сардику , Софију а Грци су их преименовали у Словене и Анте и 7 племена.

Poslednja izmena:
Наравно да су сви језици посебни.
Имаш ли потврду који је то језик?
Павле Ђакон каже посебан језик Словена различит од Ломбарда , Саса и Германа.
Није написао Словенски као што Миљан Миљанив који говори о Србима и себе као Србином свој језик није назвао српским већ по нашким.

То неумитно значи да су Црногорци говорили шпански и португалски али су се осећали Србима.

Троријом ендотерма и егзотерма ја ћу онда рећи да су Словени Гето-,трибали који су протерани од Дачана и Скордиска прешли Дунав и населили Сардику , Софију а Грци су их преименовали у Словене и Анте и 7 племена.
Па немам ни потврду да је овај језик којим комуницирамо српски пре Вука Караџића можда се пре њега звао румунски ко зна...

Наравно да не значи.
Па говорили су латинским, грчким, аварским и германским језицима.
Склави су војно-политички идентитет, а не језички !

Znam da u to veruješ, ali nema dokaza za tako nešto, suštinski.

Ne možeš tretirati da neko dobije jezik kada ostavi prvu zapisanu reč. To je, na kraju krajeva, i potpuo nelogično.

Није написао Словенски као што Миљан Миљанив који говори о Србима и себе као Србином свој језик није назвао српским већ по нашким.

То неумитно значи да су Црногорци говорили шпански и португалски али су се осећали Србима.
Склави=Словени је пазл са свим недостајућим деловима.
Немогуће је то потврдити.

On će ti reći da je nelogično da jedan Langobard zna slovenski jezik i da baš zato tu nije reč o slovenskom jeziku.

Nešto sa čim se ne mogu baš složiti da je preterano...zvučno.

Znam da u to veruješ, ali nema dokaza za tako nešto, suštinski.

Ne možeš tretirati da neko dobije jezik kada ostavi prvu zapisanu reč. To je, na kraju krajeva, i potpuo nelogično.
Па управо не третирам.
Пратим потпуно исту логику која важи за период пре шестог и за период после шестог века.
Ако на Балкану нема Словена за време Трачана и Илира (нема језика), нема их ни за време Склава.
Одвоји идентитет од језика, то је први корак.
Склави нису могли донети словенске језике на Балкан зато што их нису ни говорили.
Мисли о Норманима (норвешки, француски, енглески), а Склави остављају далеко инфериорнију слику о себи у односу на Нормане!
Или о Бугарима.
Или о Македонцима.
Када се рађа македонски (словенски) идентитет?
Да се нису доселили под именом Македонци у седамнаестом веку са Карпата?

Poslednja izmena:
Ајде бре, стално млатите пан-словенским саном да је било Словена на Балкану пре шестог века. Ни један савремени извор то не спомиња. Заправо Словени се нигде не спомињају пре шестог века.
mozda ne pod tim imenom....ali posto su madjionicari nesto novija pojava, bili su oni svugdje pomalo, inkognito....

On će ti reći da je nelogično da jedan Langobard zna slovenski jezik i da baš zato tu nije reč o slovenskom jeziku.

nisam siguran sta je pisac htjeo reci...postoje ljudi nadareni, koji vrlo pouzdano RAZLIKUJU jezike....pritom uopste nije neophodno i da znaju neki....

nisam siguran sta je pisac htjeo reci...postoje ljudi nadareni, koji vrlo pouzdano RAZLIKUJU jezike....pritom uopste nije neophodno i da znaju neki....

Momčilo hoće da kaže da to što je čovek znao njihov jezik, ne znači da je taj jezik bio slovenski, odnosno onaj koji ćemo znati pod tim imenom tek od IX stoleća.

To su, otprilike, hipoeze Florina Kurte, koji smatra da su ti Sklavi napadli Romejsko carstvo sa severa i pre pojave Avara i prvih govornika slovenskog jezika, koje su dovukli za sobom i onda oni preuzeli sklavski egzonim. A da nauka greši što im prethodno pripisuje provale tih tzv. Sklava, pre nastanka pravih Slovena.

Poslednja izmena:

Не већ каже да један део Ломбарда зна да се служи словенским а знамо да је било Словена на Апенинском полуострву чак архонтија и да им је суседна Карантанија.
Тако да ту нема дилеме Ломбарди су се помешали у Панонији са осталим народима те у Италији Павле Ђакон наводи села Бугари , Гепиди и тако даље...

Не већ каже да један део Ломбарда зна да се служи словенским а знамо да је било Словена на Апенинском полуострву чак архонтија и да им је суседна Карантанија.
Тако да ту нема дилеме Ломбарди су се помешали у Панонији са осталим народима те у Италији Павле Ђакон наводи села Бугари , Гепиди и тако даље...

Šta bre ne već kaže? Govorio sam o tome šta će ti Momčilo reći.

Momčilo hoće da kaže da to što je čovek znao njihov jezik, ne znači da je taj jezik bio slovenski, odnosno onaj koji ćemo znati pod tim imenom tek od IX stoleća.

To su, otprilike, hipoeze Florina Kurte, koji smatra da su ti Sklavi napadli Romejsko carstvo sa severa i pre pojave Avara i prvih govornika slovenskog jezika, koje su dovukli za sobom i onda oni preuzeli sklavski egzonim. A da nauka greši što im prethodno pripisuje provale tih tzv. Sklava.
Највише што има мејнстрим наука, када је реч о славофоности Склава, је Дабрагеза=Добројезд.
То је кур.ц од овце.
Блесава жвака.
Идентична је са Јустинијан=Управда.
Матрица је иста.
Глупо и безвезе.

To su, otprilike, hipoeze Florina Kurte, koji smatra da su ti Sklavi napadli Romejsko carstvo sa severa i pre pojave Avara i prvih govornika slovenskog jezika, koje su dovukli za sobom i onda oni preuzeli sklavski egzonim. A da nauka greši što im prethodno pripisuje provale tih tzv. Sklava.
onda fi tvrdis

onda ti tvrdis da su Sklavi i Sloveni dva svijeta, nesto potpuno razlicito...sta zvanicna nauka kaze na to....po meni to je isti supstrat

Највише што има мејнстрим наука, када је реч о славофоности Склава, је Дабрагеза=Добројезд.
То је кур.ц од овце.
Блесава жвака.

Trebalo bi da znaš da to nije sve; vodili smo diskusiju, a i ti sa drugim forumašima.

Ja sam rekao da na tu temu sa tobom više neću učestvovati dok ne ispuniš jedan uslov; da proučiš malčice i naučiš šta je diftong.

mozda ne pod tim imenom....ali posto su madjionicari nesto novija pojava, bili su oni svugdje pomalo, inkognito....
Све док Власи говоре влашки језик, није потребно ни да они буду споменути ни да постоји неко писмо на влашком. Влашки језик је романски а историја је пуно забележила кад су Романи прво стигли у овом делу Европе. Наравно то не значи да су Власи изворни Римљани. Нису. Историја је забележила насилно освајања Балкана и укључење у Римско Царство. Било то како било, на Балкану латински језик је био језик државе током седам векова.

А кад гледам шта се пише на овом форуму схватам да је спомен насилног упадања и освајање Балкана од стране Словена табу.

То је кур.ц од овце.
Блесава жвака.
Идентична је са Јустинијан=Управда.
Матрица је иста.
Глупо и безвезе.
Па ја мислим да немамо ништа од старе српске историје јер пише на грчком није Мутимир већ је неки МухсџцхџдзгАГЏИЗ , ИЛИ ВЛАСТИМИР
вКАЈЏКХаиоџхиоуц ,

То мора да су онда ванадалска или северно-афричка имена ништа не алудира на славофоност јер Порфирогенит није писао на словенском тако да су Срби и Хрвати до 9. века говорили и писали на грчом. Нема доказа у 10. веку да су Срби и Хрвати говорили словенским него су били Склави до 9. века и говорили румунским или грчким.

Trebalo bi da znaš da to nije sve; vodili smo diskusiju, a i ti sa drugim forumašima.

Ja sam rekao da na tu temu sa tobom više neću učestvovati dok ne ispuniš jedan uslov; da proučiš malčice i naučiš šta je diftong (pokušavao si da jedan diftong opišeš kao „nije u, već ou”, kao da je Vuk Karadžić pravio antički pravopis).
Умешени Сварун, Управда или Радгост је и даље само она пита.
Дифтонг је тај закивак који је кључни доказ славофоности?
Слабо је то.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back