Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.083
Kole gde kod Profija pise Trivalis za Ohrid?
Nigde. To je Kole video u prilogu Anselma Bandurija uz njegovo izdanje Porfirogenitovog Spisa o temama i pomislio da je deo integralnog teksta DT.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kole gde kod Profija pise Trivalis za Ohrid?
Porfirogenit, O Temama,Kole gde kod Profija pise Trivalis za Ohrid?
Znaci to je Banduri dodao na svoju ruku?Nigde. To je Kole video u prilogu Anselma Bandurija uz njegovo izdanje Porfirogenitovog Spisa o temama i pomislio da je deo integralnog teksta DT.
Znaci to je Banduri dodao na svoju ruku?
Zasto bi Banduri samo taj deo pisao na grckom? Zasto bi Banduri bilo sta pisao na grckom? Njegov maternji jezik je latinski.
Da li mozes da kazes ko je i zasto napisao da je stari naziv za Ohrid Tribalis?Ne znam šta ti to znači "na svoju ruku", al' sve o čemu pričamo je nebitno jerbo to nije Porfi, DT.
Da li mozes da kazes ko je i zasto napisao da je stari naziv za Ohrid Tribalis?
Da li mozes da kazes ko je i zasto napisao da je stari naziv za Ohrid Tribalis?
Očigledno da ne.
Priredjivac Porfigenitovog dela O Temama je zapisao romejske gradove koji su promenili naziv. Ti kazes da priredjivac nije zapisao Porfirogenitov tekst nego neciji drugi, ali ne znas ciji.Očigledno da ne.
Priredjivac Porfigenitovog dela O Temama je zapisao romejske gradove koji su promenili naziv. Ti kazes da priredjivac nije zapisao Porfirogenitov tekst nego neciji drugi, ali ne znas ciji.
Da li te dobro razumem?
Овде не може да се разуме у шифрама , о чему се ради?
Zasto padas na tako niske grane a izdajes se za zastitnika nauke?Ja sam ti rekao da to nije Porfirogenit, O temama. I evo sad već po peti put isto.
Reč je o opservacijama (animadversiones) Anselma Bandurija iz 1711. godine.
Zasto padas na tako niske grane a izdajes se za zastitnika nauke?
Banduri je radio opservacije Porfirogenitovih dela O temama i O upravljanju carstvom. Dakle citirao je Porfirogenita.
Pogledajte prilog 798768
Правило број један за тебе без детаљног образложења ништа што си написао се не узима као тачно. Не вређај се, сам си крив.Prva stvar koju treba da definitivno promeniš, kada već iznosiš tako oštre stavove, jeste da budeš mnogo ozbiljniji i temeljniji. Da tako postupaš, ne bi pravio ovakve propuste, a još manje bi pravio ovakve postupke kao iznad...što moram ukazati da je zaista ne baš najpristojnije sa tvoje strane. Kada ti se nešto kaže, treba o tome da porazmisliš i pogledaš gde si možda pogrešio; ti ne samo da to nisi uopšte pogledao da proveriš šta si to tačno citirao, nego si se ponašao doslovno kao da ti ništa uopšte nisam rekao. Dakle, ako ti kažem da to nije Porfirogenit, DT, onda to verovatno znači (kao što zaista i znači) da sam to delo pročitao u celosti tj. da mi je dobro poznato, kao i da sam i iz samog tvog linka, otvorivši ga, primetio da si neke stvari očigledno pomešao.
Pogledajte prilog 798778
Doslovno samo da si samo pogledao stranicu koju si citirao, video bi šta je Banduri naveo kao izvor dotičnog teksta.A to je parisko izdanje traktata Pseudo-Kodina o titulama i funkcijama iz 1648. godine (od Jakova Goara).
![]()
Ako već želiš da razumeš ove stvari, a deluje da te zaista interesuje, moraš temeljno ovladati nekim najosnovnijim stvarima: pravilo broj jedan (tj. jedno od njih) jeste nikada ne mešati integralni tekst izvora i komentar.
Правило број један за тебе без детаљног образложења ништа што си написао се не узима као тачно. Не вређај се, сам си крив.
Можда је твоја напомена и тачна али то не пише на страници коју је Коле показао, напомена се односи на део текста изнад и не значи то што си ти рекао.
напомена се односи на део текста изнад и не значи то што си ти рекао.
Ne povlacim primedbu koju sam ti izrekao iz prostog razloga sto navlacis istrazivace na tanak led a ne pomozes, sto znaci da prikrivas cinjenice i mutis vodu.Prva stvar koju treba da definitivno promeniš, kada već iznosiš tako oštre stavove, jeste da budeš mnogo ozbiljniji i temeljniji. Da tako postupaš, ne bi pravio ovakve propuste, a još manje bi pravio ovakve postupke kao iznad...što moram ukazati da je zaista ne baš najpristojnije sa tvoje strane. Kada ti se nešto kaže, treba o tome da porazmisliš i pogledaš gde si možda pogrešio; ti ne samo da to nisi uopšte pogledao da proveriš šta si to tačno citirao, nego si se ponašao doslovno kao da ti ništa uopšte nisam rekao. Dakle, ako ti kažem da to nije Porfirogenit, DT, onda to verovatno znači (kao što zaista i znači) da sam to delo pročitao u celosti tj. da mi je dobro poznato, kao i da sam i iz samog tvog linka, otvorivši ga, primetio da si neke stvari očigledno pomešao.
Pogledajte prilog 798778
Doslovno samo da si samo pogledao stranicu koju si citirao, video bi šta je Banduri naveo kao izvor dotičnog teksta.A to je parisko izdanje traktata Pseudo-Kodina o titulama i funkcijama iz 1648. godine (od Jakova Goara).
![]()
Ako već želiš da razumeš ove stvari, a deluje da te zaista interesuje, moraš temeljno ovladati nekim najosnovnijim stvarima: pravilo broj jedan (tj. jedno od njih) jeste nikada ne mešati integralni tekst izvora i komentar.
Немој се љутити што си својим тумачењима и нетачним причама изгубио кредибилитет, ја говорим оно што већина форума зна.To je, bojim se, problem koji ti imaš i oko kojeg možeš jedino ti samom sebi pomoći; mene ne mešaj u te tvoje tripove i teorije zavere...
Ne, to što si napisao jednostavno nije istina. Evo Koletovog citata:
Evo ako treba snapshot cele stranice da napravim.
Pogledajte prilog 798791
U mojoj prethodnoj poruci nalazi se uvećani isečak sa te 280. str. III toma bonskog korpusa vizantijskih izvora.
Ja ne znam šta je vama ljudi još potrebno; da pravim kolaže sa pažljivo obeleženo gde treba gledati, šta kucati u Google pretraživač i kako; možda i par YouTube video snimaka ima, da bi se naterali na tako notorno jednostavne stvari?!?
Ni ovo nije istina; ne odnosi se uopšte na deo teksta iznad i nije istina da ne znači to što sam rekao. Ako smatraš da je nužno da ti detaljno obrazložiš svaku najmanju glupost koju izrekneš, a koju možeš rešiti tako što na Google odeš i pretražiš u Bandurijevoj fusnoti pomenuto delo (naveo ti je čak i vrlo precizno stranicu Kodinovog dela koje biva citirano) a dok me u isto vreme vređaš da se ja ne snalazim s guglom, uskratiću ti daljnje obrazlaganje jer si strašno bezobrazan i zbog toga što si mi pojeo zaista sve strpljenje.
Ne povlacim primedbu koju sam ti izrekao iz prostog razloga sto navlacis istrazivace na tanak led a ne pomozes, sto znaci da prikrivas cinjenice i mutis vodu.
E sad kada si toliko pametan, Banduri je citirao tekst Pseudo Kodinija u vezi Porfirogenitovog spisa O temama
Tu pise doslovno ono sto tebe mnooogo zulja, Tribalis je anticko ime za Ohrid.
Umesto da prokomentarises tu tvdnju, ko god da je izneo, Porfirogenit ili neko drugi, ti se bavis prizemnim smicalicama i zavrzlamama koje se ticu autora te teze.
Molim te vrati se na sustinu,Dva su razloga:
1) Primetio sam grešku. Nemam strpljenja/vremena/interesovanja/ne smatram da je osoba koja se prema meni ne ponaša prema meni kao prema čoveku zaslužuje da se za nju cima (tj. gubi vreme) tako da ne bi trebalo da budeš zahvalan na onome što dobiješ. Da li ti upravo shvataš šta si ti zapravo otkucao, tj. koliko je to, zapravo, bezobrazno? Je li ti smatraš normalnim da kada se nešto tako pogreši, odnosno kada neko postavi pogrešni citat, odgovornost nije na onome ko opovrgava da utvrdi šta je to tačno, već na osobi koja je grešku iznela. U prevodu, ti si taj koji je dužan da meni i drugima pojasni šta je to zaista što si postavio. Zamisli samo kako bi nenormalno izgledala prepiska na ovom forumu da svako tako lupeta, i onda neko drugi mora da detaljno istražuje svaku grešku?
2) Posle malo više vremena (jer me je nerviralo malčice koliko se nepristojno ponašaš i samo tvrdoglavo teraš po svome) priznajem da jesam pročitao fusnotu i video o čemu se tu radi. Ali sam se nadao da ćeš naučiti nešto. Jedan od najboljih načina učenja jeste na sopstvenim greškama. Ako ovako stalno budeš mešao komentera i citate...to znači da bi npr. ja (ili neko drugi) konstantno upadao u isto ovako neprijatnu situaciju morajući stalno da gubimo vreme i živce, samo zbog nečega što nisi savladao. A da si se samo malčice potrudio, veliki bi napredak napravio (a i mene poštedeo).
E sad, ako ti misliš da je to prikrivanje činjenica i mućenje vode, a još manje da tako ne pomažem (???) onda je to, rekao bih, tvoj problem...![]()
Mali podsetnik, Komatina 2012Molim te vrati se na sustinu,
Tribalis je anticko ime za Ohrid.
Komentar, moze?
Немој се љутити што си својим тумачењима и нетачним причама изгубио кредибилитет,
ја говорим оно што већина форума зна.
А што се дотичне странице тиче погледај где стоји звездица па онда говори. Постоје и ознаке 1 и 2, али оне се по свему могу односити само на те редове а не на цео текст.
Pogledajte prilog 798798
Dakle ovde je Prebellis anticko ime za OhridTakve izjave ne predstavljaju ništa drugo do argumentum ad hominem. U nedostatu argumenata u svoju korist, pucaš tako što napadaš na moju ličnost i spuštaš na nivoe u čiju svrhu ne mogu da ulazim; da li kao neka manifestacija tvojih nekih frustracija ili očaja usled nemoći, ili ti je plan da pokušavaš da me malčice iznerviraš pa uvučeš u svađu. Bilo bi poželjno da se svaka tvrdnja potkrepi nečim. Ti si ovu optužbu na moj račun već više puta do sada izneo, ali kad god treba da se dokažu te „činjenice“ svaki put je to „neko zna“ i „negde lebdi u etru“, ne pretražuju ti se moje stare poruke i šta god – tako da, jednostavno je bespotrebno kopirati te iste reči, jer ne konstituišu ništa sem napada na ličnoj osnovi.
I ovo što si napisao, kao i većina stvari na ovoj stranici, mogu da se kladim da nije istina. Kako si došao do te činjenice; da mi je znati. Anketirao si stotinjak forumaša?
Vidi, pošto je ovo već krajnje degutantno ponašanje i meni ne pada ni na kraj pameti da više tolerišem ovakvo ponižavanje, izaći ću ti u susret da ti kao malom detetu sve nacrtam...ali nemoj očekivati više ništa od mene, zato što se ponašaš bukvalno kao pravo razmaženo derište...Je li stvarno moguće da ti ne kapiraš...da ti je sve lepo Banduri napisao u fusnoti, da sam sve prepričao, naveo te čak da kucaš u Google Books...imaš i naziv dela (postavio sam ti i naslovnu stranicu) i br. strane tu...
Evo ti 404. str. Goarovog izdanja Pseudo-Kodinovog pomenutog dela:
Pogledajte prilog 798821
A sad: doviđenja.
Molim te vrati se na sustinu,
Tribalis je anticko ime za Ohrid.
Komentar, moze?
Nedavno smo raspravljali o Skilicinoj upotrebi pojma Trivalis.Da ne ispadnem ja ovde drkoš, ovom prilikom ću ti uputiti odgovor: Ne znam šta da kažem; nemam pojma ništa o tome. Treba proučiti.
Nedavno smo raspravljali o Skilicinoj upotrebi pojma Trivalis.
Sada kada se pojavila ova cinjenica, koja je nesumljivo u vezi sa Skilicinim terminom, ti umesto da se odusevis i pogledas o cemu se radi, tek nakon razmene uvreda pises ono si trebao da odmah napises.
Zasto?
Oblast Tribalis je zabelezena kod pisca MSD u 7.veku. Komatina kaze da je jasno da je pisac mislio na oblast Prevalis, odnosno Duklju. A u to vreme je postojalo uverenje da je Prevalis zapravo Ohrid.Ono što mogu da primetim jeste da si, ironično, nenamerno zapravo možda ojačao na neki način Komatininu argumentaciju ovom opaskom za koju ne znam je li mu poznata.