Наравно ово је све го мила конструкција сакупљених тако да гомилом речи покушаш да подржиш поитпуно лажну тезу.
1. Аутохтонисти нису једна породица или нека политичка странка па да им налазиш заједничке особине, оно што можда важи за једног не важи за неког другог.
2. Горан Шарић себе представља као истраживача, не као доктора историјских наука. Можда га је неко негде тако и представио али не он сам.
Након наклапања овог типа извлачиш закључак као да си доказао да се масовно лажно представљају и онда извлачиш ad hominem аргументе. Јел се Ђорђе Јанковић лажно представљао? Или Реља Новаковић? Или Олга Луковић-Пјановић? Можда Шафарик или Сима Лукин Лазић? Или Гундулић? Милош Милојевић, Радован Дамјановић?
А све то нема никакве везе са тезама тих људи, то што се данас историјом баве људи који историју нису завршили је последица катастофално лошег бављења историјом оних који би требало да се њоме баве.
Aman i pričao je da je doktorirao na Institutu za nacionalnu istoriju Miroljuba Petrovića.
Moj komentar se odnosio na ove YouTube zvezde; autohtonističku zajednicu današnjice. Ne znam zašto pominješ sve te persone tu, jer u kategoriju spada isključivo sramotni Radovan Damjanović. To što sam izjavio ne odnosi se samo na njega i, hajde, na Iliju M. Petrovića, mada je to jedna klopka zato što se čovek nikada u životu nije bavio istorijom nego setio u penziji pred stare dane.
Dakle, mogu ovde da ti navedem 50 imena (od Deretića preko Šetine to Šarića). Sve što sam napisao važi za njih i mislim da ti to dobro znaš i ne znam zašto mi ovde bespotrebno skačeš u usta, kao da 1 ili 2 izuzetka menjaju išta. I još ispadne da pravim, tobože, nekakve
konstrukcije.
A pričanje da je Bog penis, da Katalonci smatraju sebe Srbima i slične nebuloze nikakve veze nemaju sa tim kako se bavi stručno iko istorijom, već samo da svuda ima narcisoidnih budaletina i alavih prevaranata, pa i ovde tako mnogih koji su zaljubljeni u sebe i/ili traže naivne žrtve.
Аутохтонисти нису једна породица или нека политичка странка па да им налазиш заједничке особине, оно што можда важи за једног не важи за неког другог.
Zapravo, tako izgledaju; kao neka mala sekta; religijski kult koji baštini dogmatsko jednoumlje i progon svih koji na bilo koji način odstupe. To je, barem, moje viđenje. Skoro svi vrte 3-4 iste priče u krug, čak i ako se po nečemu izdvoje, bivaju gurnuti jedni drugima u naručje i svoje stavove
koriguju kako ne bi previše odstupili. Tako je i Šarić učinio, jerbo je završio kao veliki ljubitelj penisologa Miljkovića. A ako se neko izdvoji, kao npr. Miodrag Milanović, onda se ospe paljba sa svih strana. Forumaš Mrkalj je potpuno otvoreno o tome na forumu pričao, kako to
ugrožava jedinstvo koje nastaje.
I još kao šlag na tortu, najbezobraznija je stvar što ti ljudi upravo svoju praksu zameraju
zvaničnoj nauci, umesto da se nekada probaju jednom pogledati u ogledalo.