- Poruka
- 6.094
Немачки историчари су га тако назвали.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ти не конташ ни када ти се нацрта. Мешаш две различите речи из двају различитих језика двају различитих доба.Како дажд значи дај када у српском касније иста реч значи киша? Видеш ли повезаност?
Ти не конташ ни када ти се нацрта. Мешаш две различите речи из двају различитих језика двају различитих доба.![]()
Немачки историчари су га тако назвали.
Pa znači onda da se nije zvala već je neko prozvo u nekom trenutku.
Али зашто?
To treba videti kod onog ko je skovao taj pojam.
Ово ти је отприлике као да питаш зашто се раније четовање није односило на рачунаре ако се данас тако назива дописивање.Ако Даждбог није доносио кишу зашто се онда касније киша звала дажд?
Ово ти је отприлике као да питаш зашто се раније четовање није односило на рачунаре ако се данас тако назива дописивање.![]()
Али зашто ако нисмо сами Илири?
Зашто би нас звали Срби-Трибали ако нисмо сами Трибали?
Зашто би наш језик звали илиро-српски?
To sve treba videti kod pojedinačnog autora koji je te termine koristio i odatle krenuti.
Ја сам запањен колико ти не разумеш. Мешаш речи двају различитих језика из различитих раздобаља, с различитих простора, различитих историјских развоја, морфологија и гласовних система.Не него ако тај бог не доноси кишу (а доносио је) зашто би касније реч дажд значила киша. То је једноставно повезано. Зато што је дар = дажд (киша). Дажд (киша) је сам дажд (дар). Горе горе горе горе.
Ma uzas, svi hoce da ...u stvari cekaj, a cemu sluze istoricari, arheolozi i ostali "strucnjaci"To sve treba videti kod pojedinačnog autora koji je te termine koristio i odatle krenuti.
Ma uzas, svi hoce da ...u stvari cekaj, a cemu sluze istoricari, arheolozi i ostali "strucnjaci"
Mislim ok znamo da sluze sebi i svojoj familiji, ali ko placa strucnjaka i dozvoljava mu da raspolaze dobrima Srbije, a on....navija, nosi dresove i nista ne radi...ili ipak radi, pise po internetu lazi za fine novce....opljackane od naroda....
Dakle neki Francuz napravio kartu Dušanovog carstva na osnovu ko zna čega (najverovatnije svoje mašte i nepoznavanja istorije ovih prostora) i to je sada dokaz faktičkog stanja Dušanovog vremena?Цар Душан је знао где живе Срби и он је само обновио нашу територију. То је био ослободичаки рат а не освајачки зато се и звала његова држава Magnum Illyricum односно Велика Илирија.
Za tebe nemam pitanja ti si sve napisao....ali bi mogao da napises , izvinite ljudi ja sam se samo salio malo....no ne moras....Šta je pitanje?
Dakle lazov i prevarant...? Pojavi se u javnosti i prozove istoricare, pa i jednog poznatog profesora za kradje i lazi, a ne stigne u zatvor? Nisam nasao ni da mu je neko odgovorio na optuzbe....Ima li tu ozbiljnih ljudi ili se to resava na kriminalno kafanski nacin....medju " strucnjacima" ?Verovatno. Pošto je lažov, pitanje je šta mu se može verovati na reč, a šta ne. On kaže da je doneo nekakve potvrde da je u inostranstvu i sam završio arheologiju i pokazao Goranu Fesu; ako su tu, šta ih ne pokaže? Objavljenih radova sa stručnom recenzijom nema, niti je dana proveo radeći nešto vezano za arheologiju; da li je uopšte i završio arheologiju ili se i to lažno predstavlja, pitanje je. U jedan muzej je svojevremeno donosio nekakve eksponate na preprodaju, pa se ništ nije ispostavilo oko njegove akreditacije.
Pa upravo ovaj čovek deluje kao sorta koja pripada arheološkoj mafiji.![]()
Dakle lazov i prevarant...? Pojavi se u javnosti i prozove istoricare, pa i jednog poznatog profesora za kradje i lazi, a ne stigne u zatvor? Nisam nasao ni da mu je neko odgovorio na optuzbe....Ima li tu ozbiljnih ljudi ili se to resava na kriminalno kafanski nacin....medju " strucnjacima" ?
Ako sam ja razumeo sve koji odlucuju u zemlji Srbiji i jos ako prozove akademika i coveka glavnog tadasnjeg na filozofskom i filoloskom fakultet za krivicno delo, a on bio tada i clan krunskog saveta...nemoguce je " nekog bezveze lika" ne pozvati na odgovornost, normalno, ako nema argumente za ono sto tvrdi...Pa možemo ti i ja da postavimo na YouTube neku glupost i krenemo da lupetamo tako i šta sad treba da se svako osvrće na nas?
Pa nije kao da je Kovačević izjavio nešto za Politiku ili RTS pa da sad treba neko da ga tuži za klevetu.
P. S. I koje je to istoričare prozvao? Nisam primetio...
Ako sam ja razumeo sve koji odlucuju u zemlji Srbiji i jos ako prozove akademika i coveka glavnog tadasnjeg na filozofskom i filoloskom fakultet za krivicno delo, a on bio tada i clan krunskog saveta...nemoguce je " nekog bezveze lika" ne pozvati na odgovornost, normalno, ako nema argumente za ono sto tvrdi...
Govorim o 90tim godinama i najjacoj vlasti monarhista u srbiji od prevrata....