Aranko
Primećen član
- Poruka
- 823
А да ли ти знаш колико је миграција било одавде на тамо?Da li znas ti uopste koliko je visok procenat "dinarika" tamo? Ali jesi u pravu, dislocirala se na balkan upravo najmladja grana, "danarik-jug"
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А да ли ти знаш колико је миграција било одавде на тамо?Da li znas ti uopste koliko je visok procenat "dinarika" tamo? Ali jesi u pravu, dislocirala se na balkan upravo najmladja grana, "danarik-jug"
Podgrupa grupe I-P37.2, odnosno I-L621, je tipična grupa za južno slovensko stanovništvo Srbe, Hrvate, Bosance, Crnogorce, Makedonce i Bugare. Međutim tipična je i za Rumune koji nisu Sloveni.Da li znas ti uopste koliko je visok procenat "dinarika" tamo? Ali jesi u pravu, dislocirala se na balkan upravo najmladja grana, "danarik-jug"
Odakle tebi glupost da je I2 sa severa Ukrajine?'I2 je autohtono balkanskaJos da naš I2 nije poreklom sa severa Ukrajine, ge bi nam kraj bio.
Odakle tebi glupost da je I2 sa severa Ukrajine?'I2 je autohtono balkanska
zove se dinaric s razlogom
ne zoves ukrainic
То је тренутно важећа и валидна теорија, на основу сазнања која до сада имамо. Но, она нису велика.Odakle tebi glupost da je I2 sa severa Ukrajine?'I2 je autohtono balkanska
Koja vaidna teorija?То је тренутно важећа и валидна теорија, на основу сазнања која до сада имамо. Но, она нису велика.
Jesi li se ikad zapitao zasto je najbrojnija u dinarskom podrucju ako tu nije nastala i zasto se gotovo matematicki proporcinalno jednako njen procenat smanjuje odmacinjanjem od tacke zarista?https://www.poreklo.rs/2019/03/28/haplogrupa-i2/
Dinarik je nešto stariji, kolokvijalni naziv, koliko razumem (a to je vrlo malo) zasnovan na brojnosti te grupe u dinarskom području.
Jesi li se ikad zapitao zasto je najbrojnija u dinarskom podrucju ako tu nije nastala i zasto se gotovo matematicki proporcinalno jednako njen procenat smanjuje odmacinjanjem od tacke zarista?
Vidis ovo sto si napisao nema nikakve logike.To su sve za mene španska sela, ali koliko razumem, najbitnija stvar kod utvrđivanja najverovatnijeg mesta porekla neke haplogrupe uopšte nije brojnost njenih pripadnika (što je stvar koja može biti posledica svak demografskih promena...pretpostavljam da su neke haplogrupe najbrojnije u Americi), već raznovrsnost njenih podtipova tj. mutacija. Što je neko područje više tipski heterogeno, to se približavamo verovatnijem matičnom području.
Vidis ovo sto si napisao nema nikakve logike.
U Americi je najheterogeniji teren sto se tice haplogrupa pa ces mi valjda reci da je to maticno podrucje ???????
Najlogicnije bi bilo da je danasnje zariste grupe mesto nastanka. Mozda je mlado, mozda je samo 2500 hiljade godina ali je tu!
To sto danas neko nece vise da ovu grupu zove "dinaric" vec "slavic - carpatian" mi smrdi na jos jednu podvalu .
Stvarno me to pitas?Koja to haplogrupa ima najraznovrsnije stablo podtipova u Americi?
Stvarno me to pitas?
Pogledajte prilog 628362
Ne znam da li se sad pravis lud ali da te vratim na ono sto si rekao:Da, zato što ne znam na koju tačno misliš.
Što je neko područje više tipski heterogeno, to se približavamo verovatnijem matičnom području.
Ne znam da li se sad pravis lud ali da te vratim na ono sto si rekao:
Ja ti na to kazem da je dovoljno pogledati najrazvnorsnije nacije(SAD) po genetskom tipu za koje ZNAMO da su se tamo doseljavale poslednjih 300-400 godina , dakle ne idemo u neke teorije zavere i ne sunjamo se po mracnim hodnicima proslosti od pre 35 0000 hiljada godina.
Dakle vidimo da tamo postoji veoma velika raznovrsnost haplotipova a znamo da im tamo nije maticno podrucje.
Tako da tvoja tvrdnja ne stoji.
(ne racunamo izgenocidisano autohtono stanovnistvo)
Ja ne govorim o brojnosti vec o zaristu.To nije moja tvrdnja; to je trenutno stanovište genetičke genealogije. Ja se mogu samo praviti da tu išta razumem, možda manje i od tebe.
U svakom slučaju, brojnost stanovništva neke haplogrupe nije dokaz da je ona potekla sa tog područja.
Ja ne govorim o brojnosti vec o zaristu.
Cija je tvrdnja to sto si rekao?
Navedi mi izvor.
zasto se gotovo matematicki proporcinalno jednako njen procenat smanjuje odmacinjanjem od tacke zarista?
Cekaj dao si mi izvor tvrdnje "raspravu forumasa krstarice"?????????A šta ti znači to, žarište?
To piše u linku koji sam ti iznad postavio, a imaš i celu temu gde se na stotinu strana raspravljalo upravo o tome; tamo sam prvi put čuo: https://forum.krstarica.com/threads/geneticka-genealogija.420890/
Zašto, pobogu?![]()