„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li znas ti uopste koliko je visok procenat "dinarika" tamo? Ali jesi u pravu, dislocirala se na balkan upravo najmladja grana, "danarik-jug"
Podgrupa grupe I-P37.2, odnosno I-L621, je tipična grupa za južno slovensko stanovništvo Srbe, Hrvate, Bosance, Crnogorce, Makedonce i Bugare. Međutim tipična je i za Rumune koji nisu Sloveni.
Capture.JPG

Autor pod imenom Rebala, kaže da je ta haplogrupa u stvari stigla na Balkan pre Slovena. Znači tipično slovensku haplogrupu su na Balkan doneli neki narodi pre seobe Slovena u VII veku:think:
A ti tvrdiš da su je Sloveni doneli sa sobom na Balkan. Kome ja sada da verujem, Sumnjivom tipu ili Rebali?

DeepinScreenshot_select-area_20191226010353.png

Ово на слици Мојсије води Македонце у обећану земљу која игром случаја носи
исто име као што је њихово будуће. Своје старо име нису заборавили само више
не могу да носе бреме мученика и теодула па га се лако одричу.

Кад већ нико не пише ништа о Албанцима који се зову Шиптари,
да мало разбистримо како се праве нације.
DeepinScreenshot_select-area_20191226012046.png

Ево још једни који су од куће пошли са једним именом а крај пута завршили са другим.
И они се као не сећају старог имена само имају несхватљиву љубав према
Краљевић Марку, моштима краља Милутина, Светом Сави.

Не знамо када је I2 стигла на Балкан. Била је далеко пре Индоевропљана у једној варијанти, онда имамо велику рупу од 8.000 година у којој не знамо шта је било, и онда је опет региструјемо у данашње време у другој верзији.

Статистичка анализа носилаца I2 у Европи указује да је наша грана дошла из Украјине, али то није доказ. То је математичка анализа данашњих узорака.

https://www.poreklo.rs/2019/03/28/haplogrupa-i2/

Dinarik je nešto stariji, kolokvijalni naziv, koliko razumem (a to je vrlo malo) zasnovan na brojnosti te grupe u dinarskom području.
Jesi li se ikad zapitao zasto je najbrojnija u dinarskom podrucju ako tu nije nastala i zasto se gotovo matematicki proporcinalno jednako njen procenat smanjuje odmacinjanjem od tacke zarista?

Jesi li se ikad zapitao zasto je najbrojnija u dinarskom podrucju ako tu nije nastala i zasto se gotovo matematicki proporcinalno jednako njen procenat smanjuje odmacinjanjem od tacke zarista?

To su sve za mene španska sela, ali koliko razumem, najbitnija stvar kod utvrđivanja najverovatnijeg mesta porekla neke haplogrupe uopšte nije brojnost njenih pripadnika (što je stvar koja može biti posledica svak demografskih promena...pretpostavljam da su neke haplogrupe najbrojnije u Americi), već raznovrsnost njenih podtipova tj. mutacija. Što je neko područje više tipski heterogeno, to se približavamo verovatnijem matičnom području.

To su sve za mene španska sela, ali koliko razumem, najbitnija stvar kod utvrđivanja najverovatnijeg mesta porekla neke haplogrupe uopšte nije brojnost njenih pripadnika (što je stvar koja može biti posledica svak demografskih promena...pretpostavljam da su neke haplogrupe najbrojnije u Americi), već raznovrsnost njenih podtipova tj. mutacija. Što je neko područje više tipski heterogeno, to se približavamo verovatnijem matičnom području.
Vidis ovo sto si napisao nema nikakve logike.
U Americi je najheterogeniji teren sto se tice haplogrupa pa ces mi valjda reci da je to maticno podrucje ???????

Najlogicnije bi bilo da je danasnje zariste grupe mesto nastanka. Mozda je mlado, mozda je samo 2500 hiljade godina ali je tu!
To sto danas neko nece vise da ovu grupu zove "dinaric" vec "slavic - carpatian" mi smrdi na jos jednu podvalu , zapravo ne mogu nikako da opravdaju seobu iz 7 veka jer vide da se ne poklapa sa genetikom.

Pa cak i ako povezu I2 sa seobama ka jugu onda ce morati da revidiraju takvu teoriju jer se OPET NE POKLAPA jer je I2 na Balkanu vec 2000 godina.

Vidis ovo sto si napisao nema nikakve logike.
U Americi je najheterogeniji teren sto se tice haplogrupa pa ces mi valjda reci da je to maticno podrucje ???????

Najlogicnije bi bilo da je danasnje zariste grupe mesto nastanka. Mozda je mlado, mozda je samo 2500 hiljade godina ali je tu!
To sto danas neko nece vise da ovu grupu zove "dinaric" vec "slavic - carpatian" mi smrdi na jos jednu podvalu .

Koja to haplogrupa ima najraznovrsnije stablo podtipova u Americi?

Da, zato što ne znam na koju tačno misliš.
Ne znam da li se sad pravis lud ali da te vratim na ono sto si rekao:

Što je neko područje više tipski heterogeno, to se približavamo verovatnijem matičnom području.

Ja ti na to kazem da je dovoljno pogledati najrazvnorsnije nacije(SAD) po genetskom tipu za koje ZNAMO da su se tamo doseljavale poslednjih 300-400 godina , dakle ne idemo u neke teorije zavere i ne sunjamo se po mracnim hodnicima proslosti od pre 35 0000 hiljada godina.

Dakle vidimo da tamo postoji veoma velika raznovrsnost haplotipova a znamo da im tamo nije maticno podrucje.
Tako da tvoja tvrdnja ne stoji.

(ne racunamo izgenocidisano autohtono stanovnistvo)

Ne znam da li se sad pravis lud ali da te vratim na ono sto si rekao:

Ja ti na to kazem da je dovoljno pogledati najrazvnorsnije nacije(SAD) po genetskom tipu za koje ZNAMO da su se tamo doseljavale poslednjih 300-400 godina , dakle ne idemo u neke teorije zavere i ne sunjamo se po mracnim hodnicima proslosti od pre 35 0000 hiljada godina.

Dakle vidimo da tamo postoji veoma velika raznovrsnost haplotipova a znamo da im tamo nije maticno podrucje.
Tako da tvoja tvrdnja ne stoji.

(ne racunamo izgenocidisano autohtono stanovnistvo)

To nije moja tvrdnja; to je trenutno stanovište genetičke genealogije. Ja se mogu samo praviti da tu išta razumem, možda manje i od tebe.

U svakom slučaju, brojnost stanovništva neke haplogrupe nije dokaz da je ona potekla sa tog područja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back