„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti tvrdis da su to "vincanci", kad su se to oni zvali vincanci i imas li jednu rec "vincanskog" jezika.

Naravno da znam da Vincanci se nisu nikad tako zvali, ali nekako moramo nazivati ljude.

je glupo trositi vreme na tvoje trolovanje, jer tvoje gluposti su neopevano ogromne gluposti.
Dobro, po tebi Srbi ne smeju da imaju svoju genetiku i hg, jer se odmah ti i tebi sl. kao bajo pojave da napadaju kao besni kerovi i pisu gluposti, i ni jedan narod na svetu genetski ne postoji kao biolosko bice grupa.. to su tvoje tvrdnje.
Svi geneticari sveta se apsolutno ne slazu sa tobom.

A koji su to geneticari koji se samnom nebi slagali. Naucnici u trecem rajhu 30tih godina. Ovo sta zastupaju Hanibal ili ja je u nauci standard.

https://www.theguardian.com/science...-is-not-something-dictated-by-peoples-genes##

Прекините да ширите тему. Ако ћете да се расправљате, држите се нечега конкретног.
Ево, овај стварно тврди да су исти људи живели у Лепенском Виру и Винчи као и данас и се разликују од осталих људи из околине.

Poslusaj Zivanovica, ali ti ces da negiras, i kad ti postavim studiju Zivanovica i engleskih i nemackih antropologa ti ces i dalje da negiras i trolujes nebuloze.

A koji su to geneticari koji se samnom nebi slagali. Naucnici u trecem rajhu 30tih godina. Ovo sta zastupaju Hanibal ili ja je u nauci standard.

https://www.theguardian.com/science...-is-not-something-dictated-by-peoples-genes##
То ти је новонаука, која је у политичкој служби разбијања свих концепата, па и народности. Американци имају комплекс од правих народа, па морају деци свако јутро да дижу заставу и да их уче химну да не би заборавила да су Американци. Уз то их каче на сваку кућу и купаћи костим. :)

Па онда, када изађе чланак у новинама о Србима пре Немањића, њихови плаћеници добију нервни слом и крене агитација по медијим и интернету да су то фашистичке новине и да не постоје никакви Срби пре Немњића, јер Срби постоје тек од 19. века.

Али рекох, немојмо овде о томе.

Ja idem za teme, dok mi Nebojsa ne kaze, da se zeznuo i da Harmann nikakav nije autoritet da potvrdi njegov stav.

Ja ili bilo ko da analiziramo sve njegove izvore, a efekat je nula, jer cak kad je ocigledno da njegov izvor ne tvrdi isto sto i on, on dalje prica kako taj izvor njega potvrdjuje.
Нема шта ту више да се дода. Човек је образложио шта је имао и то је то. Мисли да се намерно избегава реч Срби из одређених разлога, али то не мора да има везе са овом расправом. За почетак је потпуно небитно како ће се ти људи називати.

Izvini cronina ali prvi i drugi deo tvog posta ama nemaju nikakve veze jedni za drugim.
Не знам шта да ти кажем, али су толико повезани да не могу један без другог. Ако теби није јасно да се све на данашњем свету, па и наука, користи првенствено у војне сврхе онда ниси свестан где живимо. Онда испод тога иде велико празно место па иду политичка и економска питања, па тек после стварна наука.

Poslednja izmena:
Okay ja sam mislio da je prica o rasnoj cistoti naroda, jednom za uvek naucno osvrgnuta. Da svakom ko se bavi naukom je jasno da je nacija umisljena zajednica i da su narodi kulturno-socijalna kategorija. A najvaznijia stvar je svest pripadati narodu/naciji.

Na zalost mora se priznati da izgleda i pametni pripadnici naroda iz kog sam proteklo/ moraju da veruju da negde u lobanji pise da si Srbin.

To mene cini jako tuznim.

Eto ja kazem da narodi nemaju veze za genima, a niti tvrdim da su Srbi postanjem Nemanjem ili da Srbi su izmisleni u 19. veku.

Ajde jedno pitanje sta je za silnim Vlasima, Grcima, Armencima, Cincarima bilo koji su ziveli po Srbiji u Karadjordjevo vreme.

Kad se desio taj genocid o kojim niko ne prica, kad su Srbi genetski cista nacija.
Нико није рекао да су народи 100% чисти, али то не негира постојање народног језгра. Да не постоје та језгра не бисмо имали овако лепе мапе по мушком ДНК.

Ti si proglasio te gene srpskim. Mozda danas Srbi ih najvise nosu. Ali to ne znaci da nosilaci tog gena pre 5000 godina su bili Srbi.

A narodi ne cine geni, posebno u vremenu gde o geninama nemaju pojma, a o haplogrupima jos manje.
tacno je da nacija u danasnjem smislu nije odredjena genima, ne u onom bukvalnom znacenju....ali...ocito je da u formiranju buducih nacija genetska pripadnost odredjenoj grupaciji igrala veliku ulogu...naravno, ima tu mjesenja, R1b imamo medju R1a, kao i obrnuto, kao sto svuda imamo prisustvo I2a haplogrupe u njenim varijacijama....ali to je sve logican slijed stvari, i tvrditi danas da genetika ne znaci nista, znaci lagati....ona ne odredjuje pojedinca, ali govori o razvoju i kretanju odredjenih grupacija iz kojih ce se, uz stalno miksanje i ispreplitanje, oformiti narodi i nacije koje danas prepoznajemo kao takve...

Svakako haplgrupe su dragocenjeni i kao pomocna grana arhelogije mogu da daju odgovore na pitanja.

Inace mi se ne bavimo genetikom u celini nego haplogrupama.

Haplgrupe su jedan gen na Y kromosomu, od 23 hromosoma ubedljivo najmanji i to samo jedan gen. Y hromosom je zasluzan da si muskarac. Ako je taj segment ljudske genetike toliko mali, onda mozes zamisliti koji mali utiaj haplogrupe ili Y hromosom imaju na izgled i narav celog coveka.

tacno je da nacija u danasnjem smislu nije odredjena genima, ne u onom bukvalnom znacenju....ali...ocito je da u formiranju buducih nacija genetska pripadnost odredjenoj grupaciji igrala veliku ulogu...naravno, ima tu mjesenja, R1b imamo medju R1a, kao i obrnuto, kao sto svuda imamo prisustvo I2a haplogrupe u njenim varijacijama....ali to je sve logican slijed stvari, i tvrditi danas da genetika ne znaci nista, znaci lagati....ona ne odredjuje pojedinca, ali govori o razvoju i kretanju odredjenih grupacija iz kojih ce se, uz stalno miksanje i ispreplitanje, oformiti narodi i nacije koje danas prepoznajemo kao takve...
Нације су савремени концепти. Нација је имала друго значење раније, али је константним инсистирањем САД да су они нација, значење речи морало да буде прилагођено. Данас реч нација више не означава народ, већ групу људи која је заједно прошла кроз одређени културни, историјски и политички развој по коме се разликује од осталих. Тако су Црногорци или Бошњаци постали нације. Али то не мења шта би они могли бити по народности, исто као што се и за САД зна како изгледа етничка мапа.

Нација и етницитет, првобитно синоними из латинског и грчког, данас више не значе исто.

Kakve gluposti pise konstantin, neverovatne gluposti i samo tera, ne obazire se na svoju glupost neverovatno.
Y-hromozom cini oko 1% genetike (23 hromozom sa oca na sina, muski) i taj hromozom je razlika izmedju muskarca i zene.
Oko 98% genetike je autosomalna, na rekombinovanim hromozomima.
Mi se bavimo genetikom u celini i y-haplogrupama, i ja mitohondrijalnim haplogrupama.
Postavljali smo na temi geneticka genealogija brda autosomalnih rezultata, i Srbi kao narod postoje, i to Srbi su genetski veoma homogen narod.

Нације су савремени концепти. Нација је имала друго значење раније, али је константним инсистирањем САД да су они нација, значење речи морало да буде прилагођено. Данас реч нација више не означава народ, већ групу људи која је заједно прошла кроз одређени културни, историјски и политички развој по коме се разликује од осталих. Тако су Црногорци или Бошњаци постали нације. Али то не мења шта би они могли бити по народности, исто као што се и за САД зна како изгледа етничка мапа.

Нација и етницитет, првобитно синоними из латинског и грчког, данас више не значе исто.
ne vidim da sam ja rekao nesto drugacije....

Прекините да ширите тему. Ако ћете да се расправљате, држите се нечега конкретног.
Ево, овај стварно тврди да су исти људи живели у Лепенском Виру и Винчи као и данас и се разликују од осталих људи из околине.

Tobožnja otkrića Radivoja Pešića na RTS-u...gospode, koja su to bila luda vremena. :lol:

Poslusaj Zivanovica, ali ti ces da negiras, i kad ti postavim studiju Zivanovica i engleskih i nemackih antropologa ti ces i dalje da negiras i trolujes nebuloze.

Živanović negira samog sebe. Dokazao sam na ovom forumu, više puta, da je čovek lažov. Obmanjuje ljude iz senzacionalističkih razloga (o čemu god da govorimo; o njegovom bežanju iz Jugoslavije, istraživanjima u Jasenovcu ili o knjizi koju mu je žena poklonila čas Narodnoj biblioteci čas Narodnom muzeju, ali koja nema ime niti autora). Niko ozbiljan ne uzima zdravo za gotovo ništa što taj čovek kaže.

Srboljub Zivanovic je dr. antropologije i clan stranih akademija nauka.
Njegov rad i otkrica su prizanata od svih stranih antropologa o kromanjoncima...
Genetske studije su 100% potvrdile Zivanovica, a on je genetiku Srba otkrio mnogo pre pocetka nauke genetike pomocu antropologije.

Je li može neki primer; dva-tri imena od tih svih?

P. S. Živanović nije član nijedne akademije nauka. Ima neku (stvarno) nepostojeću organizaciju koja je akademija koliko i neka koju stvorimo Konstantin Veliki, cronnin i ja u nekoj kafani (iliti, u maniru Bilbijinog tobožnjeg etruskološkog instituta).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back