„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
slaven. Srboljub Zivanovic je potvrdjen svim svetskim antropolozima i geneticarima koji se svi slazu sa njim. stari srbi kromanjonci i danasnji Srbi y-hg I2a, mtDNA H.

Srboljub Živanović (Sarajevo, 21. decembar 1933) je srpski antropolog, paleopatolog, direktor Evropskog instituta za izučavanje istorije drevnih Slovena (European Institute of Early Slavonic Studies) u Londonu, predsednik Međunarodne komisija za utvrđivanje istine o Jasenovcu, predsednik Fonda za istraživanje genocida, i član Slovenske akademije nauka i umjetnosti.

Poslednja izmena od moderatora:
konstantin. Nema ti sta da pitas, nisi stekao 1% pravo da me pitas, cudo je da nisi banovan posle toliko gluposti, negiranja dokaza...

slaven. Srboljub Zivanovic je potvrdjen svim svetskim antropolozima i geneticarima koji se svi slazu sa njim. stari srbi kromanjonci i danasnji Srbi y-hg I2a, mtDNA H.

https://sr.wikipedia.org/sr-el/Србољуб_Живановић

Znači ipak ga ne priznaju, već se radi o nekim (možda i posve slučajnim) poklapanjima? :think:

slaven. Koliko manipulise si lazes.
Sta ej to sto je Zivanovic rekao u videu nepriznato i osporavno, sve sto ej rekao je 100% po zvanicnoj nauci antropologiji i genetici.
Kakva slucajna poklapanja.
Zivanovic je dr. antropologije, jedan od najstrucnijih u svetu za antropologiju.

Pa ti si tvrdio da je on navodno priznat u svetu, a ne ja. :lol:

Опет ширимо причу. Ако причамо да је по званичној науци нешто признато у свету, дајте неку потврду за то, а не мора да буде толико битно за причу питање чега је све он председник и члан.

Poslednja izmena:
Postvljao sam pre nekoliko meseci i vise puta studiju o I hg "y-chromosome paternal geneflow among south slavic population..."
Lako mozes da potvrdis legitimitet Zivanovica, mrzi me da postavljam sad sa neta biografije...

Sustina je da u doba paleolita i mezolita populacija evrope nije bila velika, cak postoje procene da populacija nije bila veca od pola miliona.
Tad su u toj davnoj praistroriji ljudi u evropi, stari evroljani (od koji su nastali danasnji Srbi, sloveni, kelti..) bili lovci sakupljaci.
Vec pre 20 hiljada godina populacija, genetska ispitivanja skeleta pokazuju da je ta populacija bila veoma homogena od Pirineja do Rusije, sa malim genetskim razlikama, i da danasnji evropljani imaju gotovo sve iste genetske komponente kao ta stara evropska populacija od pre 15-20 hiljada godina.
Oni evropljani koji su se zadrzali na balkanu dali su pra Srbe iz lepenskog vira, a oni stare Srbe iz Vince...
Na ovom prostoru pocinje prva zemljoradnja pa zatim pismenost i metalurgija.
Sa prvom zemljoradnjom desava se po prvi put ogroman porast populacije tih starih Srba i migracije u svim pravcima, ogromna vecina evrope, sever Egipta, Mesopotamija-Kurdistan, Iran, reka Sindhu (Pakistan)...

At the con-
ference, his works (in the area of DNK-genealogy) proved that ancient
Europeans sprung during Neolithic time in the area of Lepensi Vir and
Vinca and that some 6000 years ago they began to spread to the wider
Eurasian area, returning in a wave-like fashion. With this argument,
he proves the results of anthropologist Srboljub Zivanovic ...

https://www.ljudigovore.com/issue/p...he-source-of-culture-and-science-a-monograph/

Sustina je da u doba paleolita i mezolita...

Пантелићу, ту хипотезу сви знамо, чули смо је већ десетине пута. Не треба да понављаш њу, већ аргументе који јој иду у прилог. Навео си овог једног сад, али ево Славен тврди да је то што прича тај обичан сензационализам и да је човек лажов, те да ту његову причу не подржава нико озбиљан у свету. Ако хоћеш да наставиш у том смеру треба да нађеш неке озбиљне људе који се позивају на Живановићеве тврдње, заснивају свој рад на њему или независно од њега долазе до истих (сличних) закључака. Дакле, лик тврди да је испитујући скелете дошао до тих закључака до којих је дошао. Да ли је још неко то успео или само он?

At the conference, his works (in the area of DNK-genealogy) proved that ancient Europeans sprung during Neolithic time in the area of Lepensi Vir and Vinca and that some 6000 years ago they began to spread to the wider Eurasian area, returning in a wave-like fashion. With this argument, he proves the results of anthropologist Srboljub Zivanovic ...

https://www.ljudigovore.com/issue/p...he-source-of-culture-and-science-a-monograph/

Нико и не сумња да се цивилизација, између осталог, по Европи ширила из Винче. Скоро сигурно није дошла са Пиринеја, Скандинавије или са Урала, већ се претпоставља да је Hg I дошла преко Анадолије до Балкана и тако даље. Но, треба показати да то има везе са Србима.

cronnin. Ne poznajes najosnovnije, jos verujes slavenu koji blati legitimne naucnike.
Небитно је коме ја верујем. Да ти имаш поуздане доказе, не би нико могао да доводи у питање било шта од тога што причаш.

Srboljub Zivanovic je antropolog.
Jos i stari antropolozi kao carleton Coon su govorili i psiali isto sto i Zivanovic.
Zivanovic je otisao sa svojim nalazima pre vise decenija u London gde su potrvdjeni njegovi rezultati od britanskih antropologa.
Који резултати? Шта је тачно потврђено у Лондону?

Rezultati da su pronadjeni najstariji evropljani kromanjonci u Vojvodini i u Srbiji su potvrdjeni kad je Zivanovic otisao u London.
http://s168543378.onlinehome.us/z/L-161 Whole History.html
Ја овде видим Јужну Италију пре 43.000 година.

Grandfathers%20Path%20z.jpg

Genetske studije potvrdjuju isto da su ti najstariji evropljani preci danasnjih Srba, tj. Srbi su najstariji evropljani i starosedeoci balkana i centralne evrope.
Дај податке.
1. По чему су Винчанци више преци Срба, него Грка, Бугара, Мађара, итд?
2. Како знаш да су ти људи уопште били Срби у то време. Ево Албанци тврде да су они насељавали цео Балкан пре доласка Грка...

Ja kao da komuniciram sa sadistima, ili gluvim i dementnim ljudima.
Ja imam najpouzdanije dokaze,....
Ако мисиш да смо ми садисти сачекај да попричаш са страним научницима који нас не готиве као народ. За њих ће ти бити потребно 2x више аргумената него за мене.

Nemoj da se sramotis sa ovom bezveznom mapom u koju ne bi niko poverovao. Ko je ovo pravio ovu mapu migracija je najevci lazov .
Svi geneticari priznaju niko od strucnjaka ne negira da su Srbi anjstariji evropljani, I haplogrupa koja je najveca genetika Lepenskog Vira Starecva Vince.
Albanci lazu i skoriji su migranti u evropi E i J hg.

Evo ti po ko zna koji put ovo postvljam iz studije.

'' I2a1 seems to have particularly prospered in the Starčevo–Kőrös–Criş culture (6000-4500 BCE) in Southeast Europe, where it is still one of the main male lineages today''

Ja kao da komuniciram sa sadistima, ili gluvim i dementnim ljudima.
Ja imam najpouzdanije dokaze, ali lazovi kao slaven ce ih uvek negirati jer im smeta istina.

Procitaj najdetaljnije ovu studiju, postavljam je ko zna koji put.

http://www.korenine.si/zborniki/zbornik09/seraf_ht13.pdf

U ovom članku nema ni reči o Srboljubu Živanoviću, kromanjoncima, gasnim komorama, Vinči, praistorijskoj genetici,...ne pominju se ni Đorđe Janković, Nani, niti Harman. Dakle, nema ničeg što si pominjao.

'' I2a1 seems to have particularly prospered in the Starčevo–Kőrös–Criş culture (6000-4500 BCE) in Southeast Europe, where it is still one of the main male lineages today''

Zar nije tvoj stav da je eupedia propaganda?

cronnin. Moja potvrda da teras ko mutav, a slaven i konstantin unistava svaki dokaz i sve svodi na nulu, prekida sve veze, s jedinim ciljem da sakrije istinu.
U mom prethodnom komentaru odgovor na tvoje pitanje, i tu genetsku studiju sam postavljao x puta

Postvljao sam pre nekoliko meseci i vise puta studiju o I hg "y-chromosome paternal geneflow among south slavic population..."

Nemoj da se sramotis sa ovom bezveznom mapom u koju ne bi niko poverovao. Ko je ovo pravio ovu mapu migracija je najevci lazov .
Шта на мапи није тачно? Има и других мапа и говоре исто да је наша подграна I2a дошла са севера и да најстарије гране I2 нису са Балкана. То наравно не значи да је обавезно тако, јер је то састављено на основу онога што је до сада пронађено, али на основу чега тврдити другачије?

Svi geneticari priznaju niko od strucnjaka ne negira da su Srbi anjstariji evropljani, I haplogrupa koja je najveca genetika Lepenskog Vira Starecva Vince.
Albanci lazu i skoriji su migranti u evropi E i J hg.

Evo ti po ko zna koji put ovo postvljam iz studije.

И Албанци су particularly prospered на Косову од 1945. То не значи да су оданде.

Ko je taj Serafimov uopste, na netu gotovo da nema nista o njemu.

Jedan je od glavnih predstavnika Bugarske autohtonističke škole. Postavljao sam ga već ranije na temu.

Ovde je dosta bilo priče, pored Srpske, o Mađarskoj i Turskoj autohtonističkoj školi. No, postavimo malo i iz Bugarske autohtonističke škole:

https://ar-ar.facebook.com/bulgaris...лгарски-може-да-прочетезасл/1370710999673678/

Skrivena istorija Bugara, naroda najstarijeg: od drevnih Bugara Vinče, minojske i mikenske civilizacije, preko Tračana i ezervskog natpisa do lažne istorije koja se falsifikuje i nameće zbog svetske zavere protiv Bugara. Gost emisije je Pavel Serafimov.

Slično ko kod nas, postoje tribine, izdavačke kuće i sl. kod susednih Bugara, koji tvrde slične stvari kao i naši autohtonisti. Jedina je razlika što umešto srpsko pišu bugarsko.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back