„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vise pisama ne mora nuzno da znaci vise jezika. Mi danas imamo dva pisma za srpski jezik.
Hetiti su svoj jezik zvali nasili, naski.
Ti svima nama delujes kao dezinfo trol. Kad god mi postavimo neki materijalni dokaz ti negiras i ne obazires se na bitna naucna saznanja studije.

Sve od vremena kada je okean
Razdvajao Evropu od Azije,

nije dobar prevod, mutljavina, bajka, nema veze s mozgom... dobro je Mrkalj postovao Konana.

Sve sve, ali još nisam video (možda je na ovoj temi toga i bilo, nisam toliko pratio) da je neko opovrgao Šargićeve lingvističke dokaze o autohtonosti Srba na ovim prostorima.
Čovek je naveo više reči koje su i stari Grci koristili, a koje na srpskom imaju neko značenje i koren dok na grčkom ne.
I otkud u sred Peloponeza srpski/slovenski toponimi?

Грци уопште нису србски језик покупили на Балкану, већ тамо одакле су и дошли на Балкан, а то је БЛИСКИ ИСТОК, тј појас Египат-Кавказ.
Ај сад питаш па откуд србски сад тамо? Па лепо, Серби, тј Себри, или Себреји су Хебреји или Јевреји, ако ти је лакше за уши.
Ми смо потомци 10 изгубљених Израелских племена, то се лепо зна у Ватикану и Вестминстеру, отуда и толика хајка на Србе, Русе, словене уопште....и не само Словене, циљ је био да се Јаковљеви потомци међусобно истребе, дакле, Данци, Саксонци, Шведи, да се боре противу Руса и Срба, на Балтику, на Балкану, свуда...
....
Абрамова ДНК ХГ је била ИЈ, Исмаилови потомци су Ј, Исакови И.
Само још ми није јасно који су Есавови потомци, јер ту је решење загонетке. Јер су они у вечном рату са Јаковљевим потомством.
...
Дакле ми смо дошли на Балкан заиста са Карпата или Сарпата, или САРБАТА, СРБАТА ако ти је лакше за уши, са Дона, Дњепра и Дњестра и Дунава, а право са Кавказа, тј Израела.
Надам се да сам био јасан, донекле...

Nisam ja kriv sto si ti pokusao da diskreditujes Haarmanna nazivajuci ga pritajenim nacistom pre vise od godinu dana, jer ti ne odgovara njegovo vidjenje stvari, i sto je dokazao da je najstarija azbuka vincanska.
Ne bojim se da vidim, nego ne tumacim ove hijeroglife, nisam paleo-lingvista i pozivam se na zvanicnu nauku (koju ti stalno trazis) u vezi sa natpisima, koja nije uspela nista smisleno da nadje.
Znam da je Grcki mladji jezik, tezak izolat, i dosta manjkav jezik, Grci nisu mogli da izgovaraju odredjena slova i reci, govorni aparat im nije najbolji a to je odlika mladog grckog jezika i izolata. Stari Grci su mit.

Vise pisama ne mora nuzno da znaci vise jezika. Mi danas imamo dva pisma za srpski jezik.
Hetiti su svoj jezik zvali nasili, naski.

Pa s obzirom da je natpis na grčkom pismu prilično jasno razumljiv na grčkom jeziku, po tome što ti pričaš ispalo bi da su i likijski i miljanski tekst takođe pisani na grčkom jeziku. Po tvome bi ispalo i da na drugom trilingvalu iz Ksanta imamo ili grčki aramejskim pismom ili aramejski na grčkom...a što je sve besmisleno i bespotrebno, jerbo savršeno dobro razumemo obe verzije teksta na natpisu.

Ne, nije uobičajeno kroz istoriju da se istim jezikom sastavlja neki dokument na nekoliko različitih pisama. Toga nećeš naći niti jedan jedini primer u antičkoj istoriji. Naprotiv, prisustvo tri različita pisma na nekom spomeniku, svedoči ujedno definitivno i o tri različita jezika.

Ne pričamo sada o hetitskom jeziku, ali xa, dobro mi je to poznato. Imali smo celu temu posvećenu Hetitima (od Lekizana). Vrlo zanimljive rasprave su se tamo vodile, pa čak i na temu veza Hetita sa nama.

Sve od vremena kada je okean
Razdvajao Evropu od Azije,

nije dobar prevod, mutljavina, bajka, nema veze s mozgom... dobro je Mrkalj postovao Konana.

Ako ti misliš da prevod ne valja, ukaži nam svima gde i zašto. Što se tiče Mrkalja, baš je pogodio; atmosferski muzika iz Konana odgovara ne samo tekstu, nego i epohi i zemlji o kojoj pričamo (Lilija). Nisam to shvatio kao da je hteo prevod sa grčkog da ismeva (i ne deluje mi da jeste).

Zato sam i rekao da zauzimate jedan čisto politikantski stav, i ti i Mrkalj. Iz političke korektnosti zauzimate potpuni iracionalni stav prema Nešto, samo zato što je iz ideoloških razloga kompatibilno (i čak iako je to na vašu štetu, jer Srpsku autohtonističku školu diskredituje, stereotipno je predstavljajući kao bandu ludaka sa nepovezano retorikom). Što je, takođe, prilično stereotipno za pristalice autohtonističkoj narativa, ili možda preciznije rečeno stranke.
Stav nije politikantski i iracionalan, već veoma racionalan. U skladu je sa težnjom da se opovrgnu stereotip koji i bez dokaza koji su protiv, nije delovao istinito. Dakle, umesto što se natežeš sa Pantelićem oko gluposti, uveri me da je neko slovenskim jezicima naučio narod na teritoriji koju zauzimaju, ne pomerajući se već 4500 godina ( a teritorija se drastično smanjila, za skoro polovinu, a ne uvećavala, i pritom je u srednjem veku i kasnije veliki broj Slovena prešao na druge jezike) jer je stereotip o migraciji Slovena u novom milenijumu pao u vodu genetskim istraživanjima.

Stav nije politikantski i iracionalan, već veoma racionalan. U skladu je sa težnjom da se opovrgnu stereotip koji i bez dokaza koji su protiv, nije delovao istinito. Dakle, umesto što se natežeš sa Pantelićem oko gluposti, uveri me da je neko slovenskim jezicima naučio narod na teritoriji koju zauzimaju, ne pomerajući se već 4500 godina ( a teritorija se drastično smanjila, za skoro polovinu, a ne uvećavala, i pritom je u srednjem veku i kasnije veliki broj Slovena prešao na druge jezike) jer je stereotip o migraciji Slovena u novom milenijumu pao u vodu genetskim istraživanjima.

Jeste iracionalan ako neko iznese seriju gluposti i onda ga ti podržiš, umesto da mu pomogneš da nešto nauči i poboljša se (bilo da pričamo o prekom ograđivanju, bilo o konstruktivnoj kritici). Od ohrabrivanja neće ne samo ništa naučiti, nego će se okuražiti da još više lupeta. Još čak i sam kažeš da su gluposti. Pitao sam te i da ni izdvojio nekoliko činjenica koje je Neša argumentovano i smisleno predočio; kako nisi ni pokušao, pretpostavljam da ne to zato što i sam imaš poteškoće da naiđeš na neku (i to do te mere da bi ga rehabilitovalo i poništilo sve druge silne nebuloze koje je bio izjavio).

Ne skreću da teme. Nemam namere da je rasplinimo i relativizujemo. Kada završimo sa natpisom iz Ksanta, Likijcima i drugim temama koje smo naveli, preći ćemo na neke druge. Ovo je najgori vid pokušaja odbrane iracionalnog ponašanja (hajde da pobegnemo negde drugde, tako nas neće uhvatiti-logika).

P. S. Ti si već štošta otvorio i epohalno najavio, počev od zagrebačke lanene knjige, pa bi mogao nastaviti tamo gde si započeo i stao i sam.

Poslednja izmena:
Ne verujem da stari natpisi pocinju tako, mogu bajke i filmovi da pocnu tako, ali takav prevod "sve od vremena kada je okean..." izgleda kao mutljavina...
Plus postavljao sam dokaze kako Skaligerova hronologija ne radi, tj. njegova hronologija je dokaz par ekselans da je kompletno istorija falsifikat.
Ako je istorija istinita, onda se sve tacno zapisuje svi dogadjaji, uopste ne sme da postoji hronologija (namestanje i izmisljanje) i kad bi se proverilo matematickom hronologijom sve bi se samo od sebe savrseno uklapalo, u istinitoj istoriji rupe od nekoliko vekova i fantomske dinastije bi bile nemoguce.
Jedino sto mogu ja da znam je ono sto govore dokazi, a to je genetika, antropologija, lingvistika, Morozov i Fomenko.
Ti osporavas najosnovnije dokaze Radmilo Stojanovica, starost slovenskih jezika, vezu sanskrita i srpskog slovenskih jezika, cak si dokazivao da reci toponimi "mlava, mlavka" nisu slovenskog porekla. Tako da je slaven ocigledan dezinfo trol.

Ne verujem da stari natpisi pocinju tako, mogu bajke i filmovi da pocnu tako, ali takav prevod "sve od vremena kada je okean..." izgleda kao mutljavina...
Plus postavljao sam dokaze kako Skaligerova hronologija ne radi, tj. njegova hronologija je dokaz par ekselans da je kompletno istorija falsifikat.
Ako je istorija istinita, onda se sve tacno zapisuje svi dogadjaji, uopste ne sme da postoji hronologija (namestanje i izmisljanje) i kad bi se proverilo matematickom hronologijom sve bi se samo od sebe savrseno uklapalo, u istinitoj istoriji rupe od nekoliko vekova i fantomske dinastije bi bile nemoguce.
Jedino sto mogu ja da znam je ono sto govore dokazi, a to je genetika, antropologija, lingvistika, Morozov i Fomenko.
Ti osporavas najosnovnije dokaze Radmilo Stojanovica, starost slovenskih jezika, vezu sanskrita i srpskog slovenskih jezika, cak si dokazivao da reci toponimi "mlava, mlavka" nisu slovenskog porekla. Tako da je slaven ocigledan dezinfo trol.

Nema potrebe da veruješ.

ἐξ οῦ τ' Εὐρώπην ᾽Ασίας δίχα πόντος ἔνεμεν

Ako imaš neke nedoumice, rečnik u ruke (barem na internetu o starogrčkom možeš naći koliko hoćeš) i reč po reč. Samo napred. :ok:

800px-Xanthian_Obelisk%2C_north_side.jpg

Poslednja izmena:
Ne bojim se da vidim, nego ne tumacim ove hijeroglife, nisam paleo-lingvista i pozivam se na zvanicnu nauku (koju ti stalno trazis) u vezi sa natpisima, koja nije uspela nista smisleno da nadje.

Ovo nije istina. Vrati se na poruku br. 17.190 od pre desetak stranica, upravo upućenu tebi. Postoji veliki broj naučnih radova koji su se bavili prevođenjem likijskog teksta (postavljao sam ti čak i jednu Ruskinju).

Jedini razlog zašto je to toliko teško je što nemamo istu situaciju kao sa drugim trilingvalom; tamo imamo uglavnom komplementarni tekst i to na dva jezika, starogrčkom i aramejskom, pa je mnogo lakše nego ovde. Ovde ne samo što je grčki tekst izuzetno mali, no umesto aramejskom imamo miljanski, koji nam je još manje poznat od likijskog, tako da je bukvalni prevod od reči do reči otežan.

No, kao što rekoh, ne znači da ne postoji pregršt radova. Već sam postavljao više; npr. evo šta kaže Čajlds o početnim redovima (već sam postavljao; da si pogledao ne bi pisao te stvari koje pričaš napamet):

str.gif

Nije moguće načelno se složiti sa činjeničnim neistinama. Tvrdeći kako „ovde ništa ne valja, ali ja podržavam duh i zato se slažem” jedan je čisti politički stav koji sa razumnom, argumentovano diskusijom nikakve veze nema i predstavlja bežanje sa teme njenom relativizacijom.

To je zapravo najobičnija laž. Na civilizacijskoj skali kada ovo postane dominantni diskurs, ta civilizacija propadne.

Da li imas nekog lingvistu koji je potvrdio ovo. Ovo odvajanje reci ne izgleda tacno, izgleda kao teranje vode na grcku vodenicu.
Postavi studiju ako imas, kao sto sam ja za Minojske slovenske reci. Navedi imena lingvista.

Naravno da ima. Uzmi npr. profesora klasičnih studija na Kembridžu i Oksfordu, Denisa Lajonela Pejdža; u njegovoj knjizi imaš prikazan tekst da prevodom na engleski jezik (epigram pod rednim br. 45):

https://www.cambridge.org/core/books/further-greek-epigrams/D64874E354652A5C1532D86474F8648F

Od kada okean razdvaja Evropu od Azije prilično je česta pesnička konstrukcija antičkog grčkog sveta. To je skoro pa kao naše od Kulina bana.

Imaš npr. u Istorijskoj biblioteci Diodora sa Sicilije (11.62.3): https://www.cambridge.org/core/books/further-greek-epigrams/D64874E354652A5C1532D86474F8648F

E'en from the day when the sea divided Europe from Asia,

Немци су присвојили Аријевце као своје претке, и то је било више него довољно да цео исток Европе скочи и такође их присвоји. Нажалост, цела поента овог неоромантистичког покрета или како га већ зовемо, јесте да желе да буду Немци уместо Немаца. Поред целе бечко-берлинске историографије, управо самопрокламовани борци против исте су највећи германофили.

Ovo je jedna od najboljih objava na ovoj temi...ubola je u suštinu.

Upravo je to najveći problem pripadnika tzv. autohtonističke škole. Zato je i često poredim sa određenim idejama naučnog rasizma iz perioda uspona nacifašističkih ideja. Tu nema prave borbe protiv načela koje se doživljavaju kao štetne po naciju; nema sistemske borbe protiv neke paradigme sa namerom da se ona zameni nekom novom. Naprotiv, sve što ima je samo puka želja da se postane kalif umesto kalifa. Kopiraju se sva načela zastarelih ideja indogermanske nauke i gumicom samo briše germanska reč, te zamenjuje srpskom ili slovenskom, odnosno uspostavlja nekakva indoslovenska ideološka prizma.

To nisu nikakvi borci protiv zapadnjačke istoriografije i njihovog imperijalizma, ili nekakve istorijske nepravde. Oni samo žale za tim što nisu oni ti koji su imperijalisti koji ugnjetavaju druge i kradu njihovu kulturnu baštinu. To se može videti i na opsesijom drevnom Vinčom manijakalnih razmera, u kojima se ona teološki obožava, uzdiže na pijedestal i predstavlja kao krunski dokaz superiornosti čoveka koji je živeo ovde, odnosno (rasne, najćešće dakle služeći se tzv. haplogrupističkim iredentizmom) inferiornosti drugih ljudskih zajednica.

Sta su to moje gluposti koje tvrdis

Odgovorio sam ti na ovo pitanje već gomilu puta do sada. Nije Harald Harman rekao da su Vinčanci Srbi, ja nisam izrekao glupost kada sam izjavio da ne postoji školovani lingvista koji tvrdi da se natpis sa tzv. obeliska u Ksantu može dovesti u vezu sa slovenskim jezicima, Tomecoli nije ni lingvista niti istoričar, nisam Harmana nazvao nacistom (ponovi još pedeset puta to i neće postati stvarnost) i ne znam više koliko nebuloza ima toliko si ih izrekao da je prosto teško sve pohvatati. Nauči razmišljati pre nego što otkucaš nešto, a posebno ako bacaš skandallozne optužbe na tuđi račun (i nemaš ništa čime bi ih potkrepio).

Ti osporavas najosnovnije dokaze Radmilo Stojanovica, starost slovenskih jezika, vezu sanskrita i srpskog slovenskih jezika,

Šta ti misliš o ovome što priča Radmilo Stojanović:

Srednja oblast, u koju spadaju srpski i italijanski, oni su nastali najkasnije, oni su se najkasnije odvojili od izvora. [..] Srpski još nije došao u red indoevropskih jezika kao takav. On se tek odvajao od sanskrita.

Stojanović kaže da je srpski jezik vrlo mlad, dosta mlađi od latinskog ili starogrčkog. I šta sad s tim. Je li beše EKSTRA stručnjak?

umesto što se natežeš sa Pantelićem oko gluposti, uveri me da je neko slovenskim jezicima naučio narod na teritoriji koju zauzimaju, ne pomerajući se već 4500 godina ( a teritorija se drastično smanjila, za skoro polovinu, a ne uvećavala, i pritom je u srednjem veku i kasnije veliki broj Slovena prešao na druge jezike) jer je stereotip o migraciji Slovena u novom milenijumu pao u vodu genetskim istraživanjima.

Da ne ispadne da sam ti ovde izbegao dati svoje mišljenje. O genetici ne znam skoro ništa (a primećujem i da ima previše smelih tvrdnji tu) ali reći ću ti na osnovu svih saznanja istorije, arheologije, filologije,...da polaziš od potpuno pogrešne pretpostavke. Zamišljaš nekakvu statičnost 4500 godina, a nje nije bilo, ili barem ne postoje nikakvi dokazi za tako nešto .Naprotiv, mi imamo dosta indicija da su razme značajne demografske promene nastupale...migracioni talasi, pokreti stanovništva koji nam dolaze samo u obrisima (npr. moguće poreklo ilirskog stanovništva Hercegovine, odnosno jednog njenog dela, iz Trakije, sa istočnih strana).

Definitivno najznačajniji događaj, koji je uticao na Balkansko poluostrvo skoro koliko kao proces doseljavanja Slovena, jeste bila najezda Kelta u prvoj polovini III stoleća pre naše ere. Ona je bila jedan pravi zemljotres, koji je u ogromnoj meri izmenio etnografsku sliku Balkanskog poluostrva i ostavio posredno različite uticaje na kulturu i običaje autohtonog stanovništva. Posebno onaj pojas u zaleđu, od Norika pa sve do ušća Save u Dunav. Imamo indicije o značajnim kretanjima stanovništva, krajem II milenijuma pre naše ere, koje uključuju i spuštanje dakomizijskog klina ka Dardaniji (između Ilira i Tračana). To ti samo ne znaš detalje o nekom periodu, pa zamišljaš kao da je sve statično, bez kretanja stanovništva i značajnih društvenih promena. Stvarnost je da je etnička struktura stanovništva Balkanskog poluostrva u periodu od 4.500 godina koje pominješ, prošla nekoliko puta kroz razne složene procese koji su doveli do krupnih promena. Tzv. velika Seoba naroda nije bila prva epoh značajnih kretanja ljudskih zajednica. To je bilo poznato i čak duboko u antičkoj prošlosti...seti se samo tzv. Naroda sa mora.

Poslednja izmena:
Stojanovic je to rekao iskljucivo jer je verovao u sve zvanicne pogresne klasifikacije indo-evropske jezike, jer je bio pogresno ucen kao i svi lingvisti na svetu sto su pogresno uceni.
Stojanovic je prestrucan da daje svoje misljenje o komparaciji jezika i lingvistici, ali nije uvek u pravu i ne mora da bude uvek u pravu, da se normalno uci istina, glupava klasifikacija kao indo-evropski ne bi postojala.
Srpski je najstariji jezik evrope i nista to nece srusiti, gravitacija nije toliko dobro dokazana kao velika starost srpskog jezika, a dokaza za to je svuda u srpskom jeziku.
Od srpskog su nastali sanskrt, arijevski, slovenski jezici.
Srpski jezik je mnogo stariji od latinskog i grckog.
Harald Haarmann (koga si ti pokusao zlonamerno da diskreditujes i negiras da si ga tako nazvao) je govorio konstantno Dunavci stari evropljani.
E, pa u genetskom smislu Dunavci stari evropljani, to je najcistija forma srpske genetike, cak danas najblize populacije Srbima (racunajuci tu i bivse narode YU) sa +90% genetskim poklapanjem autosomalno su Slovenci, Rumuni, Bugari, Austrijanci, Madjari, Cesi, Slovaci.
Srbi su najstariji evropljani, originalni kromanjonci evropljani arijevci.
Srbi su autohtoni na ovim prostorima oduvek.

Poslednja izmena:
Stojanovic je to rekao iskljucivo jer je verovao u sve zvanicne pogresne klasifikacije indo-evropske jezike, jer je bio pogresno ucen kao i svi lingvisti na svetu sto su pogresno uceni.
Stojanovic je prestrucan da daje svoje misljenje o komparaciji jezika i lingvistici, ali nije uvek u pravu i ne mora da bude uvek u pravu, da se normalno uci istina, glupava klasifikacija kao indo-evropski ne bi postojala.
Srpski je najstariji jezik evrope i nista to nece srusiti, gravitacija nije toliko dobro dokazana kao velika starost srpskog jezika, a dokaza za to je svuda u srpskom jeziku.
Od srpskog su nastali sanskrt, arijevski, slovenski jezici.
Srpski jezik je mnogo stariji od latinskog i grckog.
Harald Haarmann (koga si ti pokusao zlonamerno da diskreditujes i negiras da si ga tako nazvao) je govorio konstantno Dunavci stari evropljani.

A na osnovu čega ti razaznaješ gde je Stojanović EKSTRA stručan, a gde greši?

P. S. Ako budeš opet spomenuo to za Harmana bez dokaza, prijaviću te moderaciji da ti obrišu, jer niko ne može da kao papagaj ponavlja optužbe bez potkrepljenja.

Zato sto svako na osnovu duzeg proucavanja (cak i kraceg) jezika veoma lako moze da vidi koji jezici su srodni, na koji nacin, sta je tacno, a sta je glupost zvanicne nauke.
Ti na primer izbegavas pitanje, objasni suludu konstrukciju zvanicne nauke termin indo-germanski, objasni sta je indo-germanski.
Tu je npr. Stojanoviceva strucnost besprekorna i srusio je nebulozni termin indo-germanski po svim osnovama, poredeci germanske i evropske jezike.

Kroz sve što Šargić tu veli smo prošli, sa izuzetkom nekolicine stvari:
1. Ksantos nije Sirbin. Nigde to ne piše; to je izmišljeno i onda je neko stavio na Vikipediju i odatle ljudi preuzimaju...iako nema apsolutno nikkvog potkrepljenja.
2. Na spomeniku se ne pominju Srbi. Već sam postavio šta je reč koja je inspirisala Svetislavu Bilbiju da pogrešno zaključi da se tu govori o Srbima (zrbblã).
3. Imaš u poruci br. 20 na temi Starobalkanska pismenost jednu sistematizaciju vinčanskih znakova, a u poruci br. 8 na temi Obelisk iz Ksantosa imaš likijski alfabet. Pa ti vidi sad da li tu ozbiljno može biti uspostavljena neka veza (posebno imajući na umu sve prostorne i vremenske distance).

O tvrdnji da su Grci uzeli reč za vuka od Likijaca, koji svoju zemlju nisu uopšte nikada na svom jeziku ni zvali Likijom, neću se izjašnjavati... :lol:

Po Strabonu grad se izvorno zove Sirbin.
Vincansko pismo je alfabet, a ne znakovi.
Ocigledno da je falsifikat ova klasifikacija azbuke koja je postavljena od tebe. Prostorne i vremenske distance su isto prevara koja sluzi za falsifikovanje istorije.
Kao sto je i danas falsifikat i prevara balto-slavic languages, koji su slovenski i balticki, oduvek se unistava srpsko slovensko.
Izracunaj ukupnu populaciju govornika baltickih jezika, zatim slovenskih jezika. Balticki jezici nastali su mesanjem sa slovenskim i finskim na jako malom prostoru, jako mala populacija, a finski nije evropski (indo-evropski) jezik. To potvrdjuje i genetika baltickih naroda koji imaju oko 40% R1a i jednako oko 40% N1c1.
Tako da je balto-slavic prevara i mit.
Grcki jezik je tezak izolat, sa dosta nedostataka i manjkavosti (sto je neprirodno za jezik visoke civilizacije, u stvari nemoguce).
Postoji li jedan srodan jezik grckom. Plus postoje mnoge podele grckog jezika sto je jako cudno, s obzirom na mali prostor koji zauzima.

Po Strabonu grad se izvorno zove Sirbin.

U kom delu navodno Strabon kaže da je to izvorno ime grada? Može citat?

Vincansko pismo je alfabet

Ko to tvrdi?

Ocigledno da je falsifikat ova klasifikacija azbuke koja je postavljena od tebe.

Zar nisi i sam preporučivao Šana Vina? Šta sad, odjednom, ne valja? Vin sad postao i falsifikator?

P.S. Postavljenu klasifikaciju je pozdravio i podržao Harald Harman.

Mislim na Likijski alfabet. Vincanska azbuka je prva azbuka (to znaci da ju je najteze rastumaciti), Radivoje Pesic je napravio prvu klasifikaciju.
Gde god pogleda covek vidi pogresne klasifikacije, lazi, podmetanja i unistavanje srpskog i slovenskog. Ne verujem nista zapadnim klasifikacijama i tumacenjima azbuke.

Jesi li siguran da je Radivoje Pešić napravio klasifikaciju prvi...hajde da čujem, kako se zove to delo gde se može ta klasifikacija pročitati i iz koje je godine.

I gde Strabon kaže za grad da se nekada zvao Sirbin, tobože?

https://sr.wikipedia.org/sr-el/Ксантос

http://www.korenine.si/zborniki/zbornik09/seraf_ht13.pdf
Minojci su bili stari evropljani Srbi, kao i Likijci.

"Despite the various suggestions about the ethnicity of the creators of linear a writing system, e.g. luwians, Phoenicians, greeks, etc, the peculiar aspects of the Minoan culture show strongest connection with the cultures of the oldest inhabitants of the Balkans, the Thraco-Pelasgians. This is supported by the amazing similarities between the early Cretan scripts, pottery and toponyms with corresponding scripts, pottery and toponyms of ancient Thrace. The Thracians were identified as Slavs in later times. The Slavic character of the Minoan words documented in hT 13 is unmistakable, because all they have clear Slavic etymology. The likelihood of the Slavic character is also supported by the recent genetic research. "

http://www.koreni.rs/vincansko-pismo-je-samo-za-pismene/

https://www.srpskadijaspora.info/vincansko-pismo-i-znaci-vremena-civilizacije-i-deo/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back