Moje pisanje i te kako ima veze sa naukom lingvistikom, i to sustinski i potpuno.
Ne znam samo kako te nije sramota da lupas takve gluposti zlonamerno i besramno, posle svih nebuloza koje si pisao i bio ispravljan od mene i drugih clanova foruma.
Ponovo citat Radmila K. Stojanovica koji si negirao vec nekoliko puta "ne postoji ni jedan jezik srodniji sanskrtu od srpskog."
Potoje srpski palindromi, jezicke vestine koje moze da ima samo jako razvijen jezik koji je prosao evoluciju i potekao iz visoke civilizacije.
"samoglasno" r je karakteristika srpskog i sanskrta, tj. najstarijeg evropskog jezika. Na satrosanskrtu jezik se zove sanskrt.
Reci kao kvrcnuti, zagrcnuti se...
mrta (sanskrit) - mrtav (srpski); smert (ruski) - smrt (srpski)
Od starog srpskog jezika su nastali sanskrt i slovenski jezici. Migracije Srba sa balkana iz neolita.
Покушаћу још једном с тобом разговарати као с разумном особом, полако читај одговоре и потруди се схватити ишта:
-Не, нема, јер се ништа слично твојим писанијима не постоји у индоевропеистичкој литератури, тј. ниједан индоевропеиста ништа такво не тврди.
-Не лупам, него ти пишем шта су научници до сада (или за сада) утврдили. Нико од вас ме није исправљао, него сте без образложења одбацивали оно што пишем и настављали писати своје или туђе ненаучне тврдње. Не знам само на основу чега одбацујете индоевропеистичка сазнања, када очито немате предзнање потребно за разумевање истих. Овде је такође потребно саслушати саговорника, а код вас то не долази у обзир.
-Ниједан лингвиста не доводи у везу развој језика и палиндроме. То је произвољна и ничим потркепљена тврдња.
-Постојање слоговнога р такође ниједан лингвиста не повезује с некаквом језичком супериорношћу, шта год би то било.
Не постоји појам "старосанскрт", можда мислиш на ведски санскрт. Ако стварно желиш бити тачан језик се тада називао samskrtam, са самогласним [m] !!! и самогласним [r].
Санскртски слоговни сугласници, ако не грешим, наслеђени су из индоевропскога језика.
Што се нашега слоговнога р тиче, докази нам говоре да су индоевропски слоговни сугласници, укључујући и [r], вокализованиу време балтословенскога језичкога јединства или савеза. Индоевропско самогласно [r] у балтословенском се развило у скупине ir, ri, ur, ru. То стање је очувано и данас у балтичким језицима, док је даљи прасловенски развој свео кратко
i у меки полуглас
ь, а кратко
u у тврди полуглас
ъ, те су тако скупине ir, ri, ur, ru постале ьr, rь, ъr, rъ. Те прасловенске скупине различито су се развиле у каснијим словенским језицима. У позном прасловенском раздобљу постале су самогласно р у јужним и средишњим говорима, оно је очувано у свим јужнословенским језицима сем у бугарском који је поново прошао кроз вокализацију, те је очувано у словачком, а у чешком је у одређеним условима очувано док је у другим вокализовано.
У источнословенским говорима меки полуглас ь постало је [е], а тврди полуглас је постао [o], тако су и прасловенске скупине ьr, rь, ъr, rъ у источнословенским језицима псотале ер, ре, ор, ро.
Развој у лехитским западнословенским говорима је веома разноврстан и сложен, али у суштини су се полугласи у скупинама ьr, rь, ъr, rъ стопили с неким самогласником.
Дакле, оно што тврдиш о самогласном р не држи воду.
-Не, ниједан лингвиста не тврди да су Срби другим Словенима подарили језик нити санскрт изводи из било којега словенскога језика. Поредбена метода јасно нам показује да су сви словенски језици потекли од истога језика претка који називамо прасловенским, не знам на основу чега би га било ко могао присвајати.
Санскрт је само далек рођак словенским језицима.