Gledston
Aktivan član
- Poruka
- 1.904
Имам и ја изворе да су Срби туркијског порекла, само нису за тебе.Imam sve izvore, samo nisu za tebe. Zaokruženo je 100%
Као да се дописује човек са дететом.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Имам и ја изворе да су Срби туркијског порекла, само нису за тебе.Imam sve izvore, samo nisu za tebe. Zaokruženo je 100%
Имам и ја изворе да су Срби туркијског порекла, само нису за тебе.
Као да се дописује човек са дететом.
Нисам помињао Каратаја. Моји извори су много моћнији, али нећу да их покажем!Već je bilo dosta diskusije na forumu o Osmanu Karataju, tako da je imao prilike Lesandar da se suoči sa tim.
Karataj je ovde jedno vreme dosta popularan bio. Suze radosnice su prolivali mnogi. Dok se diskutovalo o tome šta piše o Hrvatima. A onda je neko krenuo da malo prenosi šta piše o Srbima.
Neko na nekoj temi pokaza i razvi se diskusija o krstu koji ima dva kraka
Pogledajte prilog 599738
Evo objašnjenja šta je, lepe priče i još lepšeg pronalaska naših mladih nada. Svaka im čast. Ergo, Strojimir nije bio knez, bio je kralj.
Latinski oblik ovog imena glasi Montemerus.
Misliš pi, a ne beta?Nema smisla pretpostaviti da se nigde, pa ni u ovim latinskim tekstovima, ne nalazi beta odmah iza prvog slova.
Osim toga, postojao je i jedan hrvatski vladalac krajem IX stoleća, vojvoda koji je nosio isto ime:
![]()
U ovoj povelji datiranoj u 892. godinu, vladar Hrvata nazvan je Muncimirus.
Sa svom akademskom mirnoćom, kad je u pitanju datacija Porfirogenitovog spisa, moram konstatovati - Global vam je jempo mater.![]()
Ista kuhinja, ista čorba. Šta znači na slovenskom jeziku "monte" ili "munci"?![]()
Тачно тако, данашње мутити је на прасловенском гласило mǫtiti [montiti], посведочено у старословенском мѫтити, управо с назалним о, а у пољском и данас гласи mącić [monćić]. У праву си и што се тиче сугласника t, испред гласова e, ě, i, j сугласници су се изговарали мекше.Nema smisla pretpostaviti da se nigde, pa ni u ovim latinskim tekstovima, ne nalazi beta odmah iza prvog slova. Ne samo to, nego je ovaj oblik zapisivanja Mutimirovog imena u potpunosti u skladu sa našim saznanjima u vezi istorijata i evolucije slovenskih jezika; naime, slovo ni koje se javlja u svim najstarijim formama zapisivanja ovog starog slovenskog antroponima označava da je samoglasnik koji je tu bio u upotrebi između Mi i tau nazalne prirode, u današnjim jezicima najsrodnije poljskom ą. I slovo «t» bilo je drugačije prirode od toga kako ga danas izgovaramo; nešto mekše, na prelazu ka «c», što je takođe potvrđeno različitim latinskim oblicima zapisivanja ovog drevnog slovenskog imena.
Šta ti misliš, zašto neko detetu daje ime "mutan", "smutljivko", "muljav", "zbunjen" i sl.?Тачно тако, данашње мутити је на прасловенском гласило mǫtiti [montiti], посведочено у старословенском мѫтити, управо с назалним о, а у пољском и данас гласи mącić [monćić]. У праву си и што се тиче сугласника t, испред гласова e, ě, i, j сугласници су се изговарали мекше.
![]()
Rick Derksen - Etymological dictionary of the Slavic inherited lexicon
A šta ako je ovo pisao u 16. stoleću isti pisar koji je pisao DAI?
Омашили су и читање, грчко ντ се чита као [d] само на почетку речи, а другде као [nd], нпр. παντοκράτωρ се чита [pandokrator]. Када бисмо претпоставили да је после Μ изостављено π добили бисмо читање [Bundimiros], а то би опет одговарало "службеној" науци јер бисмо у деветом веку и очекивали назални самогласник у презентској основи bǫd- (стсл. бѫд-) прасловнексог глагола byti (стсл. быти). Србоглобалци су сами себе сахранили овим.Potpuno nemoguće. Koji rukopis?
Tebi stvarno zvuči logičnije da je tu neko greškom izostavljao (i to dosledno) pi, što je obrazloženje koje je potpuno nepotrebno (!) jer način na koji su imena zapisana savršeno ima smisla i uklapa se u ono što znamo o staroslovenskoj antroponimiji, te da, stoga, to treba čitati kao Budimir (takođe postarivanjem teksta, značajno)?
Za nekog ko se navodno bori upravo protiv istorijskih falsifikata, srpski autohtonisti prave takve akrobacije u svojim interpretacijama koje se i same graniče sa falsifikovanjem izvora koji biva ne kritički razmatran autopsijom, već brutalno iskasapljen silovanjem; kao da je truplo neki nekrofil zaskočio.
Neuspeli pobačaj?Šta ti misliš, zašto neko detetu daje ime "mutan", "smutljivko", "muljav", "zbunjen" i sl.?
Па шта се буниш? Мутимир ти дође нешто као Револуционар, баш оно што би ти хтео да будеш а ниси.Šta ti misliš, zašto neko detetu daje ime "mutan", "smutljivko", "muljav", "zbunjen" i sl.?
Doduše, ti si prihvatio nemačko mišljenje i da je nastavak -mir germanskog porekla, pa je možda i ovo muti germanska reč?![]()
Да ли си свестан да говориш о 'прасловенском' који нигде није потврђен, већ добијенОмашили су и читање, грчко ντ се чита као [d] само на почетку речи, а другде као [nd], нпр. παντοκράτωρ се чита [pandokrator]. Када бисмо претпоставили да је после Μ изостављено π добили бисмо читање [Bundimiros], а то би опет одговарало "службеној" науци јер бисмо у деветом веку и очекивали назални самогласник у презентској основи bǫd- (стсл. бѫд-) прасловнексог глагола byti (стсл. быти). Србоглобалци су сами себе сахранили овим.
Нико не говори о прасловенском.Да ли си свестан да говориш о 'прасловенском' који нигде није потврђен, већ добијен
сличним акробацијама којима се служи и екипа Србија Глобал-а.
Говориш о 'прасловенском' као да си га и читао и писао.
Прасловенски језик је тзв. прајезик из којег су посредно произашли сви данашњи словенски језици.
Као и други пра-језици и Прасловенски језик нема писаних трагова. Све што данас знамо о том језику настало је из упоредне анализе живих словенских језика, као и других индоевропских језика.
Најпре, тврдње које цитираш нису најтачније. Посведочен је старословенски језик, а он је један од дијалеката познога прасловенскога језика. Глагол мѫтити 'мутити' и бѫдѫ 'будем' су посведочени у старословенским текстовима.Да ли си свестан да говориш о 'прасловенском' који нигде није потврђен, већ добијен
сличним акробацијама којима се служи и екипа Србија Глобал-а.
Говориш о 'прасловенском' као да си га и читао и писао.
Прасловенски језик је тзв. прајезик из којег су посредно произашли сви данашњи словенски језици.
Као и други пра-језици и Прасловенски језик нема писаних трагова. Све што данас знамо о том језику настало је из упоредне анализе живих словенских језика, као и других индоевропских језика.
Којим писмом је писан тај 'старословенски'?Најпре, тврдње које цитираш нису најтачније. Посведочен је старословенски језик, а он је један од дијалеката познога прасловенскога језика. Глагол мѫтити 'мутити' и бѫдѫ 'будем' су посведочени у старословенским текстовима.
Друго, старословенски сам и учио и читао и писао.
Треће, осим што познајем старословенски и стару штокавицу, те говорим српскохрватски и руски, уједно се пристојно разумем у поредбенојезикословне "акробације", како их ти и остали неупућени називате, и могу ти рећи да грдно грешиш. Не знам како неке није стид говорити о стварима о којима благе везе немају.![]()
Глагољицом и ћирилицом, забога то се учи у основној школи.Којим писмом је писан тај 'старословенски'?
Ебеш школу, поготово основну, види шта је од тебе направила.Глагољицом и ћирилицом, забога то се учи у основној школи.