Lesandar
Buduća legenda
- Poruka
- 27.930
Mićo nekom spočitava vinjak 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ti misliš da sam ja džoni aj deretič sa fb-a? gruba greška. uopšte ne znam ko stoji iza tog nicka ali su mu fazoni dobri
A kako ti se sviđa lik "Vandalija", jelda je cool?ti misliš da sam ja džoni aj deretič sa fb-a? gruba greška. uopšte ne znam ko stoji iza tog nicka ali su mu fazoni dobri
koliko mi je poznato prvu od Udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije 1912-1918. a drugu svake pete godine daje porodica Milićević; pre Milanovića, 2005. nagradu je dobio akademik PantićA od koga je Milanović dobio one nagrade?
Promocija knjige Srbi u Grčkoj - autor Aleksandar Mitić
Ovo je apsolutna budalaština, nedostojno razmatranja.
Osvrnuo sam se na činjenice koje su, otprilike nivoa Herodota i Porfirogeneta.Pošto se na susednoj temi vodila polemika o Siprijenu Roberu, mislim prvi put prava na ovom forumu...da se referišemo i možda je i nastavimo ovde...
Ispada da Siprijen Rober varira između vrsnog naučnika...kada priča o nama...i šarlatana koji prodaje nedostojne budalaštine, ukoliko priča o drugima.![]()
ispravak linka
..ја сам навео Сипријана, који тврди да је баш тамо нашао становништво са јасним сећањем на медитерански живот, што говори о сасвим супротној миграцији.
То треба да изузме Галицију као место одакле су се Словени доселили на Балкан, нека други преиспитају друга места.
Treba da izuzme na osnovu jedne izjave jednog čoveka, inače ničim konkretno potkrepljene?
Zašto bi?
Znači, ako ti ja postavim sad šta je neko izjavio, a što je u sustoj suprotnosti sa tim sto je Rober tvrdio, ti bi rekao da sad moramo isključiti Roberovo stanovište?
А зашто не би?
Јер зато што је његово истраживање, приступно предавање и штампање само једна изјава?
Да ти Броз није оставио у аманет, да наставиш где је он стао?
Постави, ако је истраживао, држао предавање и штампао.
Преселио си дискусију на овај пдф који већ дуже не пратим. Да би другима било лакше ево мог дела проблематичног поста:Ниси уопште схватио разлог из којег сам то споменуо. Поента није била да најавим нешто, за шта ме и сам нападаш уколико се тиме служим (опсежним цитатима), већ да ти укажем на то да се не може истргавати нека изјава неког човека само зато што нам се свиђа.
Ако ти ја кажем да ти имаш велики младеж на десном образу, то не зависи од тога да ли те ја волим или мрзим, и да онда тај младеж спонтано настаје и нестаје у зависности од мојих емоција према теби. То кажем јер си ти моје указивање на то да та тврдња Сипријана Робера апсолутно ничим није поткрепљена претворио у то да ја тврдим да је он србомрзац; дакле у најдиректнијем смислу поистовећујеш емотивно и политичко становиште са научним.
А чудноватим убацивањем САНУ и Јосипа Броза, само додатно збуњујеш целу ситуацију.
Нисам написао да си казао да је Сипријан србомрзац, већ си писао да такву слику стекну они којима је ближи аутохтонистички приступ, очекујући да ће занемарити његово истраживање.
За мене је он доказао да миграција није ишла из Галиције на Балкан, већ супротно.
САНУ чак нема стручњаке за рани период истирије Словена и јужних Словена.
Нико осим мене није помињао Сипријана, на овој теми, барем колико ја знам.Објасни мени како си из молбе да се оставе шта су други писали и цитирали извлачећи поједине његове реченице, већ да се уместо тога проучава сам Сипријен Робер и чита оно што је он сам писао ти извукао да је то позив за занемаривање?
Управо је у томе и проблем; наши аутохтонисти скоро у потпуности уопште ништа ни не читају нити проучавају. Занемарују огромну већину целокупне хуманистичке заоставштине, па тако занемарују и Сипријена Робера и сав његов рад. Па онда, ако се неко успротиви некој њиховој интерпретацији, сами нерадници занемарују другоме за оно што ни самима не пада ни на крај памети.
Не може бити догма.Да ли то значи да се овде ипак у првом реду ради о догми, у коју се верује и која се не доводи у питање, теистички?
То је била њихова изјава.А шта је са Љубомиром Максимовићем, које није ни мање ни више но потпредседник САНУ за друштвене науке?
То је била њихова изјава.
А дотични је изградио каријеру у Брозовој Југославији као византолог, и учествовао је у писању историје Срба од досељавања, дакле не пре.
Типична ботовска подметачина-
Нико осим мене није помињао Сипријана, на овој теми, барем колико ја знам.
Постоје мниги познати научници, рачунајући и Њутна и Ајнштајна па и Стивена Хокинга који су остали познати по својим радовима које је пракса доказала, и по чему су велики. Али мање је познато да су по неким питањима заступали погрешне ставове, и нико их због тога не дискредитује.
Али има неких талентованих лаика, који оспоравају неке данас добро познате чињенице из науке, па они дискредитују личност и његово дело.
Зашто мислиш да међу аутохтонистиме нема талентованих лаика на које би то деловало. Ја не могу бити сигуран, а разложно то могу претпоставити.
Ниси у праву, док сам пратио ову тему, неколицина форумаша, аутохтониста, су се баш трудили да дођу до неких релевантних извора и да их представе. Осим тога и неки наши историчари стидљиво преиспитују званичну историју, истражују користеће научне методе, али њихова каријера и судбина није баш весела.
Личиш ми на бота, задуженог да сваку сумњу у званичну историју, која се овако јавно публикује, угушиш одмах, не схватајући да ако желиш да се твоје мишљење поштује мораш то и ти да чиниш.
Из целокупне хуманистичке заоставштине званична историја је пробрала оно што јој треба. А када оно што су намерно заобишли, и то искористи неки аутохтониста, онда то није валидан извор, јер га нисмо и "ми" узели у обзир. Само нас још један корак дели од "спаљивања књига".
Осим тога ја не очекујем да се форумаш бави научним истраживањем, овде се дискутује о једном историјском периода са различитих аспеката. Тако да овде нема нерадника, на форуму се не ради, за то постоји друго место, и форум није место за неостварене људе у својој професији.
Не може бити догма.Сипријан је кренуо на пут са циљем да пронађе корен словенства. Није имао никакво предубеђење, па је пошао од Пољске. Други су га упутили међу Русине. То што је он открио, познајући ту материју боље и од тебе и од мене, код Русина, њихово јасно сећање на медитеран, не можемо ни ти ни ја да оспоравамо, јер једноставно за то смо лаици.
Али није случајност да су људи тог простора доминантно носиоци И2 хлп групе као и јужни Словени.
Ето, прошао је век ипо да би се показало да је Сипријан у овом погледу био у праву.
Znači, ako ti ja postavim sad šta je neko izjavio, a što je u sustoj suprotnosti sa tim sto je Rober tvrdio, ti bi rekao da sad moramo isključiti Roberovo stanovište?
Постави, ако је истраживао, држао предавање и штампао.