„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste moj. The œ ~ oe ~ e is traditionally pronounced as "short E"

Бахаххаххххахааааа

Претпостављам да ниси свестан управо цитирао са чланка о том дифтонгу на енглеској Википедији како се он чита на енглеском језику?

Јао мајко Божја. Ти си Бог, мајке ми. Мислим знам да си потпуно, али брате овај форум би био толики смор без твојих бисера. Један си од ретких примера да се предомислим и не помислим заслужујеш тешке батине, већ бих те у чело пољубио.

Ау бре. Не знам када сам се оволико смејао. Свака част :D

Бахаххаххххахааааа

Претпостављам да ниси свестан управо цитирао са чланка о том дифтонгу на енглеској Википедији како се он чита на енглеском језику?

Јао мајко Божја. Ти си Бог, мајке ми. Мислим знам да си потпуно, али брате овај форум би био толики смор без твојих бисера. Један си од ретких примера да се предомислим и не помислим заслужујеш тешке батине, већ бих те у чело пољубио.

Ау бре. Не знам када сам се оволико смејао. Свака част :D
Poljubio bih i ja tebe u čelo, ladno.

Poljubio bih i ja tebe u čelo, ladno.

И даље покушаваш да будеш луцкаст.

Држи се овог првог, ненамерног хумора. Далеко си забавнији и успешнији тада. :D Ајој; како ли си изгледао само када си схватао и јуришао да обришеш.

Није ни мојсија ни мисија, већ /ˈmoe̯.si.a/. То је негде између нашег и и е, никако ј.

Не треба мешати старогрчко Μοισία, које се изворно извогорало као моисиа, а касније мисиа, и латинско Moesia,

Није ни мојсија ни мисија, већ /ˈmoe̯.si.a/. То је негде између нашег и и е, никако ј.

Не треба мешати старогрчко Μοισία, које се изворно извогорало као моисиа, а касније мисиа, и латинско Moesia,

То је начин да се транскрибују класична имена на наш језик. Слично као нпр. Хефајстион, Хајмос, Пејсистрат, Пајонија, Ајтолија, Ајгеј(ско море),...

Latinski i grcki su prilicno usaglaseni, recimo Strabo na grckom pise Moisia, i Pliny na latinskom je Moesia, sto bi se tada trebalo izgovarati Moisia.

Moisoiis

574220

Moisi

574223

Poslednja izmena:

Наравно да треба мешати, зато што је у латински језик тај назив ушао управо из грчког. Код Страбона, у Географији:

content

Дакле није Далмација, већ Далматија. А да ли Мацаји (или Мајцаји) имају везе Далматима/Делматима какву инсинуираш, то је велико питање.

Nije insinuacija. Pise, Dalmatinski narod, Dio Cassius, na granici Dalmacije. I to najjuzniji dio Panonije, dakle uz Meziju, Mazai. Dalmatinski narod.

Poslednja izmena:
Nije insinuacija. Pise, Dalmatinski narod, Dio Cassius, na granici Dalmacije. I to najjuzniji dio Panonije, dakle uz Meziju, Mazai. Dalmatinski narod.

И шта пише још тачно?

Шта има овде у овој целој причи, све скупа са Сарматима и Бојима, сем игре речи?

Nail in the coffin

Mezija Superior, od mora do mora

Pogledajte prilog 574242

То ти је само једна врло, врло лоша, нерепрезентативна карта (по питању тога на шта ти циљаш).

P. S. И сам си рекао да би их требало забранити, а сад овде постављаш карте. :lol:

То ти је само једна врло, врло лоша, нерепрезентативна карта (по питању тога на шта ти циљаш).

Sad znas sta je Dalmacija, jer do sad veze nisi imao.
I sad znas zasto su Srpske zemlje juzno od Cetine, i zasto je Ceslav usao u Srbiju kod Preslava. Jer je uvjek tako bilo.

Не сећам се да ли је било на теми?

Bylazora or Vilazora was a Paeonian city from the period of early classic antiquity. It is located near the village of Knezhje, which is part of the municipality of Sveti Nikole in the Republic of North Macedonia.

Pajonci su u jednom od izvora izjednaceni sa Panoncima, u smislu da su Pajonci zvani Panonci. Mislim kod Straba ili tako nesto.
Tome ide u prilog da kod Pajonaca kao i kod Panonaca nalazimo prilog Ser-, Sir-, Siropaeones, sto ukazuje da jesu Kelti kao i Panonci, jer i kod Panonaca imamo Serretes i SerApilli, itd. A takve priloge nalazimo samo kod tolko cesto, u Iliriji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back