„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Radi se o dvije stvari:

1. Na FF rade ljudi i dobijaju diplome ljudi koji ne znaju citati.
2. Tamo rade ustase.

Dakle, postoji potpuna nekompetentnost ljudi koji radi na fakultetu koji ne bi trebali imati vise od osnovne skole, i kriminalci su, teroristicka banda.

Takva situacija zahtjeva upotrebu sile, vojnu intervenciju, i gulag za one koji ponovo zele da rade u struci, da se vrate u javnu sferu.

Ne izvlači se. Ja ovde nisam fakultet ni pominjao, a ti kao i slični u pisanijima služite se generalizacijom uzimanjem par primera. Svi znaju šta sam ja sve o tom fakultetu pisao, pa i o pojedincima koji su u radnom odnosu na njemu; nikad nisam štedeo na rečima, ali na to da 'ustaše' tamo rade, neću ni da se osvrćem jer je glupost neopevana.

Svugde postoje problemi, ali radikalni ekstremisti...ili možda tvojim rečnikom, zapravo teroristi, uvek traže izgovore za svoje 'terorističke' akcije. Jedan od uzroka koji je dosta zastupljen, svakako kod brojnih komentatora ovde na ovom podforumu, bez sumnje jesu kompleksi od sopstvenih akademskih neuspeha (neki su i govorili o svojim pokušajima studiranja). I onda se kroz obrušavanje na celokupnu akademsku zajednicu tako pronalazi lek za sopstvene komplekse. I najviše volim kada se to dodatno zakusuri teorijama zavere o ometanjima na fakultetu, kakve je navodno imao Deretić. A Radovan Damjanović je savršeni dokaz da je moguće ne samo završiti te studije, nego se u struci i zaposliti, pored svega.

DOKTOR NAUKA!

PROFESOR NA UNIVERZITETU! KOJEG SU DRUGI PROFESORI UCILI IDODJELILI MU DIPLOMU DOKTORA NAUKA I ZAPOSLILI GA!!

Voditelj: "Dobro, da li je bio (Skenderbeg) Srbin ili nije?

Doktor Nauka: "Neeeeee, Ne mozemo govoriti u 15. veku da je bio Srbin!"

Бона за скретање са поенте и потврђивање управо онога о чему сам писао.

Каква црна легенда, не зна ни где је пошао ни где је дошао.Млаћење празне сламе.

Reakcija na pomisao da su Siptari ratovali protiv Turaka na Kosovu je legendarna.
Kako ne zna? Sve zna. Od potopa do danas vlada materijom. Generalni strucnjak za srpsku istoriju. To je mnogo bolje od ovih usmjerenih, specijalizovanih doktora nauka koji nista ne znaju.

Reakcija na pomisao da su Siptari ratovali protiv Turaka na Kosovu je legendarna.
Kako ne zna? Sve zna. Od potopa do danas vlada materijom. Generalni strucnjak za srpsku istoriju. To je mnogo bolje od ovih usmjerenih, specijalizovanih doktora nauka koji nista ne znaju.
То смо знали и без њега.
Генерални стручњак за све и свашта млати празну сламу.Није вредан помена по мени, један од масе интернет саморекламера који се појавио међу првима овде.Својом имагинарном историјом прави више штете него користи.

То смо знали и без њега.
Генерални стручњак за све и свашта млати празну сламу.Није вредан помена по мени, један од масе интернет саморекламера који се појавио међу првима овде.Својом имагинарном историјом прави више штете него користи.

Ne. To o cemu on govori je ogromno gradivo. To se niko ne bi usudio raditi. On je deset univerziteta. Ovo sto je on uradio je ogroman posao, a najvaznije je sto rusi institucije jer su potpuno promasile na svim nivoima, u stvari namjerno se bave namjernim zlom, to rusenje zla je najvaznije.

Poslednja izmena:
То о чему он говори нема никаквог смисла, нема доказа за већину ствари које он тврди, тако се не руши ништа него испада жалостан.

Pa probaj ti procitat kolko je on procitao od potopa do danas pa probaj skockat u glavi sta je sta. Vi ovde ne mozete jednu recenicu da shvatite.

Прочитао је он само није схватио то што је прочитао поред онога што је игнорисао.
Можда није могао да скоцка шта је шта али му то очигледно не смета да се о томе размеће по разним емисијама на интернету.

Прочитао је он само није схватио то што је прочитао поред онога што је игнорисао.
Можда није могао да скоцка шта је шта али му то очигледно не смета да се о томе размеће по разним емисијама на интернету.
Верујем да није лако скоцкати да се код Плинија у попису поред Доклеата помињу и Деретини, то званичној историографији не значи много јер јој је забрањено да таласа, а можда нико није био довољно паметан. Можда чак и нису читали Плинија јер је то губљење времена, довољно је само преписати неког ко је "на линији".

Ја сад немам појма овде је ли ово сарказам или искрено.

И сам си Деретића крстио лажовом (терористом?) колико се сећам.

Sarkazam je, ali poenta stoji. "Od potopa do danas." To je ogromno gradivo.
Ne vjerujem da samrekao da je lazov, nego je u nekim tackama bio neprecizan.

Sarkazam je, ali poenta stoji. "Od potopa do danas." To je ogromno gradivo.

Деретић има заправо у својој глави само једну књигу тј. један наратив који врти тако у круг. Онај ко је имао прилике да чита његове књиге видео би и сам да се ту углавном ради о прежвакивању у задњих неколико деценија једног те истог, са врло мало нових иновација (а и свака која дође, ту је због тога што су му други људи то достављали, најчешће Драгољуб Антић који је заправо и домло прави аутор многих књига испод којих је потписан, али Деретић само мазне ствари на које наиђе, објави под својим именом и крије иза ауторитета и култа личности који има, као и својеврсног бога међу аутохтонистима као што и сам знаш, да му лако опросте они од којих је починио интелектуалну крађу).

Но, поновићу; градиво уопште није огромно. Градиво којим барата у домену је једног испита на првој години студија историје на Филозофском факултету у Београду. Само се рециклира; врти у круг. Ту и тамо која се реч измени. А суштинског знања о свим тим стварима, Деретић има врло мало. Да га сад питаш о свим тим изворима које набраја да је наводно простудирао, не би ти знао једну реч казати. Велим то не зато што нагађам, већ знам поуздано јер сам га много пута чуо како се суочава са питањима оних који желе да чују малчице више. За Плутарха би ти рекао да је био један човек, о кнезу Самону или барем једном римском цару који је дошао са подручја Србије не би знао ништа да ти каже, као ни о асирским владарима. Дакле, све је једна шупља прича да шупље тешко може бити.

Ne vjerujem da samrekao da je lazov, nego je u nekim tackama bio neprecizan.

Мислио сам на овакве начине како би га знао описивати:

Veze s vezom. Budalastine.
svakave budalastine [..] lupati.

Твоје речи, зар не?

Узми следећи пут ако/кад буде било прилике да му постављаш питања и искористи прилику да провериш колико зна српску историју (слабо).

Ne. To o cemu on govori je ogromno gradivo. To se niko ne bi usudio raditi. On je deset univerziteta. Ovo sto je on uradio je ogroman posao, a najvaznije je sto rusi institucije jer su potpuno promasile na svim nivoima, u stvari namjerno se bave namjernim zlom, to rusenje zla je najvaznije.

Па једино што је учинио јесте што је у потпуности компромитовао Српску аутохтонистичку школу и што служи као кловн да га овако развлаче сви и изругавају руглу. Ништа он не руши; он је једно велико одушевљење за Радивоја Радића. Ради тачно онако како се од њега очекује и људи у институција му се само смеју, зато што он не поткопава ама баш никог од струке већ само сопствене колеге, представљајући то као да мораш бити потпуни лудак ако верујеш у алтернативну историју.

Па сада сви беже од њега као ђаво од крста и проклињу што су га уопште подржавали, помагали и финансирали све ове године. Кружок сарадника све му је мањи, а сада се свео на оног фалусоидно опсесивног секташа. Проблем је само што мало њих за сада то капира и више оговарају Деретића и пљују га овако иза леђа (чак је и Антић био почео) а за сада отворено нападање у стилу Милановића је реткост још увек (претпостављам зато што се све надају да ће излапети више за ишта и тако постати бениган).

Stalno je na televizijama, i odlican je. Prica narodski, nije opterecen, odlican je za slusati.

Какве то има везе са овим што сам писао... :lol: Да ли прича народски, елитистички или на шпанском језику, сасвим је ирелевантно.

Ако ти је одличан за слушати, па ти само уживај. Ја не знам како од количине глупости које си и сам приметио не праснеш просто, јер оне и нису толика реткост.

Што се тиче оптерећености, ту дефинитивно није тако. Деретић је велики нарцис и страшно искомплексиран; питај неке од (углавном бивших) сарадника; сви ће ти рећи исто. Дакле страшна количина надмености, самољубља,...представљања себе важним уз понижавање других. Ако то није оптерећеност, не знам шта јесте.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back