„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slavene vidim smanjio mi se jedan komentar, a nije obrisan neki skorasnji. Da se nisi sluzio prevarom i podmetacinom i obrisao sada moj stari post "Danube Script from Old Europe 5000 - 3500 BC"
iz 16.05.2018.
Samo da znas da sam ovaj video Harman delio po yt i fb pre nekih 3,4 godine i veoma lako mogu da dokazem moju tvrdnju.

Ama koju tvrdnju ti si ovde hvalisao se kako si "postavljao Harmana dok sam ga ja dugo negirao" a priznaj da si prvi rad u životu video kada sam ja linkove i fotke postavio.

I tvrdio sam da u svom doktoratu Šan Vin nije smatrao vinčanske simbole pismom (što je tačno), a ti si verovatno to pomešao sa Harmanom.

Harmana sam citao iz naucnih clanaka na netu pre nekoliko godina i njegove video snimke, knjigu i ono sto si ti skenirao sam tad video prvi put.
Pitaj Mrklja ko je prvi postavio Harmana, cak sam pominjao Harmana u komentarima, ali se niko nije na to osvrtao dok nisam postavio video.
San Vin tvrdi da je vincansko pismo pravo pismo i puna pismenost kao i svi ostali lingvisticari.

Živković je otkrio da su Semiramidini Viseći vrtovi bili, zapravo, na Avali. Avala=Avalon=Vavilon (str. 19, 20 iz Od sejanja do...Slovo slovim spoznajom Stvaraoca):

A u napomeni "Vikipedija" :hahaha:

Pa ni link nije mogao da kopira :)

- - - - - - - - - -

Predlažem da se ne igrate gluvih telefona sa Nebojšom već da se nerelevantne poruke obrišu, a njemu ban na nedelju dana da se malo smiri.

Harmana sam citao iz naucnih clanaka na netu pre nekoliko godina i njegove video snimke, knjigu i ono sto si ti skenirao sam tad video prvi put.
Pitaj Mrklja ko je prvi postavio Harmana, cak sam pominjao Harmana u komentarima, ali se niko nije na to osvrtao dok nisam postavio video.
San Vin tvrdi da je vincansko pismo pravo pismo i puna pismenost kao i svi ostali lingvisticari.

Niko te nije pitao jesi li šta čito, već šta si postavljao, ali hajde, kada smo već kod toga: da čujem, koje si Harmanove članke na internetu pre nekoliko godina čitao? Naslov, gde je objavljen, itd... :rtfm:

Lepo sam ti odgovorio "Danube Script from Old Europe 5000 - 3500 BC" sam postavio 16.05.2018 sto se lako moze potvrditi kad se nadje moj post na forumu u jednoj od 3,4 teme moze biti taj post ove koje najvise komentarisem, ali treba traziti dugo iz tog datuma, ako nisi namerno vec nasao i obrisao, a pre tog posta nekoliko dana sam vise puta u komentarima negde pominjao Harmana sad ne mogu tacno da se setim celog komentara ima zabelezeno u mojim postovima.
Citao sam na hiljade studija od tih Harman studija pre nekoliko godina, i mogu da postavim kad se setim naslova studije, a u cemu je svrha tvog ispitivanja vih manje bitnih stvari, kad ti preko svega bitnog preko svake naucne studije prelazis kao da ne postoji i postavljas trivijalna pitanja, cesto negiras i siris neistine, sto moze da ukaze na samo jedan zakljucak, da se bavis propagandom i dezinformacijama.

Lepo sam ti odgovorio "Danube Script from Old Europe 5000 - 3500 BC" sam postavio 16.05.2018 sto se lako moze potvrditi kad se nadje moj post na forumu u jednoj od 3,4 teme moze biti taj post ove koje najvise komentarisem, ali treba traziti dugo iz tog datuma, ako nisi namerno vec nasao i obrisao, a pre tog posta nekoliko dana sam vise puta u komentarima negde pominjao Harmana sad ne mogu tacno da se setim celog komentara ima zabelezeno u mojim postovima.

To nije naslov naučnog rada, već YouTube snimka. :lol:

Citao sam na hiljade studija od tih Harman studija pre nekoliko godina, i mogu da postavim kad se setim naslova studije, a u cemu je svrha tvog ispitivanja vih manje bitnih stvari, kad ti preko svega bitnog preko svake naucne studije prelazis kao da ne postoji i postavljas trivijalna pitanja, cesto negiras i siris neistine, sto moze da ukaze na samo jedan zakljucak, da se bavis propagandom i dezinformacijama.

Zato što nije bitno, jer si mene optužio da sam ja nešto dugo negirao što si ti postavio, a tvrdim da si se sa Harmanovim naučnim delima upravo preko mene i upoznao.

Da me nisi prozvao, ne bih ni insistirao. I ne, nije manje bitno, ako optužuješ druge ljude naokolo da lažu, a postoji mogućnost da upravo ti lažeš.

Ako si pročitao na hiljade studija (što je vrlo interesantno, jer se njegov opus ne meri ni stotinama bibliografskih jedinica) ne bi bilo teško navesti..?

"Citao sam na hiljade studija od tih Harman studija pre nekoliko godina" mislim na studije posle procitanih Harmanovih od tog vremenskog perioda koje nisu ni iz lingvistike vec iz drugih oblasti.
Ti nisi cuo za Harmana dok nisam postavio yt snimak, cak pre tog snimka 10,15 dana vise puta sam pominjao Harmana sa jos nekim naucnicima Djordje Jankovicem i drugim... i nisi ni konstatovao Harmana.

"Citao sam na hiljade studija od tih Harman studija pre nekoliko godina" mislim na studije posle procitanih Harmanovih od tog vremenskog perioda koje nisu ni iz lingvistike vec iz drugih oblasti.

Nisu ni iz lingvistike? Hiljade studija, kažeš? A iz kojih oblasti su to, da čujem? :lol:

Ti nisi cuo za Harmana dok nisam postavio yt snimak, cak pre tog snimka 10,15 dana vise puta sam pominjao Harmana sa jos nekim naucnicima Djordje Jankovicem i drugim... i nisi ni konstatovao Harmana.

Čuo sam za njega prvi put pet godina pre nego što si se uopšte registrovao na ovaj forum, na temi o vinčanskom pismu, koju sam i sam otvorio: https://forum.krstarica.com/showthread.php/644380-Vinčansko-pismo?highlight=Haarmann

Poslednja izmena:
Ovo je tema sa tvog linka znaci ovako si je poceo. Ne pominje se ni jedno ime, a verovatno se misli na San Vin-a koji je doktorirao vincansko pismo.
Kako to onda nisi imao pojma ko je Harman dok nisam postavio yt video, cak i u komentarima kad sam pisao pre videa pokazivao si da nemas pojma ko je Harman i nisi ga ni konstatovao.
Ovaj naziv linka je promenjen skoro pa na kraju pise Haarmann. Jedan moj postvaljeni clanak pre nekoliko dana ima ovaj identican link koji ima gresku i pise "dansko pismo Haarmann" umesto "vincansko pismo Harrmann."

Imali smo temi gdje se raspravljalo o vinčanskoj (arheološkoj) kulturi, ali nismo nijednu imali i samim vinčanskim simbolima, koje mnogi nazivaju - opravdano ili ne - pismom.

Vincan_symbols.jpg

Prema kolegi forumašu Ahil71, postoji i neka nedavno odbranjena revolucionarna doktorska disertacija na tu temu:

Citam uvek (danas kao i godinama pre) studije iz oblasti genetike, antropologije, arheologije, lingvistike, starih religija, verovanja...
Hajde ove genetske studije sto sam postavio to ne zna svako da procita i protumaci. Ti i drugi mozete da se sprdate koliko hocete za moj maturski iz DNK, ali bez osnovnog poznavanja DNK i dodatnog proucavanja Geneticke Genealogije je nemoguce citati, razumeti naucne radove GG. Potrebno je znati sta je cist izvor genetike, da je potrebno jako dugo vremena da se formira skuje neka genetika, kako zena formira genetiku, sta je genetika na jedinstvenim samoprenosivim hromozomima, autosomalna...

Poslednja izmena:
Old Europe, The Danube Valley Civilization 5000 BC (actually 8000 BC), the ancestors of Humanity

Srbo-fobija je ogromna u americi. Kaze na radiju kultura evrope Rumunije, Bugarske, Moldavije, ni jedanput nije pomenuta Srbija koja ima najvise lokaliteta. Lepenski Vir, Starcevo, Vinca jeste Srbija i ponesto lokaliteta oko Srbije.
Ponovo se uzima lazni narativ i davno uspostavljena propaganda da je na bliskom istorku zapoceta zemljoradnja, kad svi dokazi govore da je u evropi pocela prva zemljoradnja u Srbiji i okolnim zemljama.

Citam uvek (danas kao i godinama pre) studije iz oblasti genetike, antropologije, arheologije, lingvistike, starih religija, verovanja...
Hajde ove genetske studije sto sam postavio to ne zna svako da procita i protumaci. Ti i drugi mozete da se sprdate koliko hocete za moj maturski iz DNK, ali bez osnovnog poznavanja DNK i dodatnog proucavanja Geneticke Genealogije je nemoguce citati, razumeti naucne radove GG. Potrebno je znati sta je cist izvor genetike, da je potrebno jako dugo vremena da se formira skuje neka genetika, kako zena formira genetiku, sta je genetika na jedinstvenim samoprenosivim hromozomima, autosomalna...

Ma šta kažeš, Harman pisao i o genetici? :lol:

Gledao sam dok nije izgovorio "reptoidi".

Ipak slušaj, veruj mi, vredi. Abramović ima određenu rečitost pa ga je od svih ludaka koji se tako javljaju po BalkanINFO i tako definitivno lakše čuti. Ali koliko je čovek lud to je za razvitak epileptičnih grčeva. :lol:

Ja sam suze prolivao ranije na njega; Mrkalj me baš sad razveseli. Ume Velja da dosta oraspoloži. :mrgreen:

Ipak slušaj, veruj mi, vredi. Abramović ima određenu rečitost pa ga je od svih ludaka koji se tako javljaju po BalkanINFO i tako definitivno lakše čuti. Ali koliko je čovek lud to je za razvitak epileptičnih grčeva. :lol:

Ja sam suze prolivao ranije na njega; Mrkalj me baš sad razveseli. Ume Velja da dosta oraspoloži. :mrgreen:

Koji je Avramović, ovaj sa roze ešarpom?

Inače, obožavam fantastiku. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back