„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1. Koje "to"?

2. Ništa. Zato sam i naveo tri, a ne dve tačke.

Čini se da tebi kao naučniku nedostaju neka osnovna znanja iz teorije logike.

To što si reao da su hercegovački Srbi antropološki prilagođeni životu u planinskoj sredini i da bi to trebalo da znači da je to stanovište te iste zajednice, oduvek, odnosno da nikada u istoriji čovečanstva nije bilo značajnije doseljenih komponenti među njih..?

Ne znam samo kakva praznina ostaje kod nas autohtonista, kad je ovo je kompletno zavrsena i potvrdjena prica svih objektivnih naucnika. Praznina je samo kod onih koji hoce da bude praznina i ne prihvataju istinu.
Prvo pismo staro-srpsko Harald Harmann, Milton Sean Win, od koga je nastala danasnja cirilica i od koga nastaje Etrursko i Fenicansko pismo, a Fenicani i Raseni su stari Srbi genetski I2a koji zive na tom prostoru i savrseno logicno da su im pisma povezana.
Prva metalurgija u Vinci od starih Srba, prva zemljoradnja u podunavlju i prvi gradovi sveta Lepenski Vir, Zadar... Na Sardiniji mesto koje su brodovima naseljavali stari Srbi Fenicani najveca je I2a hg, U Libanu ima 6% I2a hg, u Iberiji i kod Baska autosomalno I2a dianrska ide u velikoj frekvenciji sto je savrseno logicno i jasno i normalno kad se cela stara istorija stavi u kontekst. Znaci opet su stari evropljani stari Srbi i Nordici I2a1 I1 I hg naseljavali brodovima mesta. U Skotskoj i Irskoj u odredjenim mestima ide visoko I2a frekvencija.
Najvisa frekvencija R1a u evropi je kod Luzickih Srba (narod kojis se zove Srbi hiljadama godina), za razliku od Fenicana koji sebe nikad nisu zvali fenicani i smatrali narodom (oni su moreplovci, trgovci) vec su ih drugi prozvali. Fenicani su Veneti i Liburni, tj. Srbi po genetici, kao i Raseni i Minojci koji su genetski Srbi tj I hg i R1a hg.
Sanskrit majka svih jezika je staro-srpski i sto se ide dalje u proslost kod prvih rg veda srodnost sanskrita ide ka cistom staro-srpskom gotovo identicno. Sanskrit je najsrodniji srpskom od svih jezika na svetu. 70% istih ili gotovo istih reci, gramatika, oentika i izgovor gotovo identicni. Arijevci su hg R1a dokazano naukom genetikom. Starosrpska paganska bozanstva Svarog, Svetovid su isto bozanstva Veda jer su oni taj staro-srpski narod. Staro-evropski staro-srpski staro-slovenski narod genetike I2a i R1a je najveca populacija pagnanske evrope, paganske Mesopotamije, Indije, i cak danasnje evrope. Vidi brojcanu populaciju slovenskih zemalja, Rumunija, Madjarska, evrope i izracunaj procente R1a i I2a hg (ako uzmemo da je odnos muskaraca i zena 1:1 u populaciji), izracunaj procente u Mesopotamiji, Iranu, Indiji i okruzenju...
Svako ko veruje u seobe I2a i R1a da nisu ziveli na Balkanu dugo vremena kad svi objektivni naucni dokazi tvrde suprotno je samo i samo moze da bude politicki motivisano, anti-srpska propaganda falsifikovana istorija.
Nadjena je R1a u Tripilian kulturi u Rumuniji, i u Nemackoj 6 hiljada godina star fosil je pronadjena R1a.
Kad definisu R1a karpatski klaster to ne govori nista genetski ni prostorno, jer se Karpati nalaze i u Srbiji, Madjarskoj, a najvise 50% u Rumuniji...

Poslednja izmena:
Ne postoji praznina. Ovde sam dao iz vise naucnih disciplina najvece i najcvrsce dokaze koji potvrdjuju istinu.
Branislava Bozinovic i Radmilo Stojanovic profesori sanskrita i Harald Haarmann, Milton Sean Win, svi objektivni geenticari i antropolozi, arheolozi se slazu sa mojim tvrdnjama 100%, i znaju da je zvanicna istorija falsifikovana i da ne stima i to ne malo nego kompletno ne funkcionise ni na kom osnovu, jer obicno laz bude raskrinkana iz raznih uglova iz vise oblasti.
Koje jezike ti govoris cronnin, da li znas bar 10 reci sanskrita?

Najcvrsci dokaz je genetika i antropologija koja 100% prati i potvrdjuje genetiku, lingvistika isto. Sve sto sam napisao je jasna i jaka istina kompletno razotkriva falsifikovanu istoriju.
Genetiku sam dokazao 100%. Moze se reci da sam gotovo doktorirao svojim komentarima na ovom sajtu i dokazao iz mnostva genetskih studija svoje tvrdnje.
Geneticari svi tvrde da je autohtona evropska i srpska genetika I hg (I2a)... pocetak pismenosti, zemljoradnje, metalurgije, civilizacije je od starih Srba i drugi najraniji najbitniji izumi od starih Srba i starih evropljana Nordika I1 hg.
Sanskrit ekam, dve tri, cetur, pancha, ses...
Srpski jedan, dva, tri, cetiri, pet, sest...
Ruski ras, dva, tri, cetiri, pjat, ses, sem, vosjem, devjat, desjat, odinadcat (jako bitno), dvanadcat... Odin = jedan, glavni paganski bog jedan glavni bog od svih...
Stari Ras, Raska... Ras = jedan ili jedinstveni tj. isti u licu antropoloski, jedan narod, jedinstven narod koji se prepoznaje bilo gde u svetu da se sretnu...

Geneticari svi tvrde da je autohtona evropska i srpska genetika I hg (I2a)... pocetak pismenosti, zemljoradnje, metalurgije, civilizacije je od starih Srba i drugi najraniji najbitniji izumi od starih Srba i starih evropljana Nordika I1 hg.

Могу они да тврде колико хоће, али немају доказа за то. Ево и ја ћу да се придужим онима који то тврде, идем и да платим кајрон да излази сваких сат времена на ТВ Пинк. Опет не мења чињенице.

Po tvom kriteriju niko ne postoji. Cuj faraon da nekom ide u posjetu!? hahaha.
На жалост, то је критеријум чврстих доказа. Морају да буду опипљиви. И чврсти. Као нпр. римски Пантеон или египатска Сфинга. Нека, рецимо, српска Божена, из 2. века Н.Е. од белог далматинског мермера, висине 10 m. Са ћирличном посветом.

Poslednja izmena:
Panteliću Vin i Harman bi se prekrstili kada bi pročitali to što si ostalo napisao i sa njima doveo u vezu. Jedan od dvojice se uopšte ni ne usuđuje vinčanske znake nazvati pismom, ali obojica definitivno ni na kraj pameti ne bi doveli u vezu pripadnike vinčanske arheološke kulture sa nekakvim Slovenima.

Po tvom kriteriju niko ne postoji. Cuj faraon da nekom ide u posjetu!? hahaha.

Cronnin se malčice grublje izrazio da istakne poentu; u suštini on je u pravu. Mi možemo reći da su jezici drevnih, predrimskih stanovnika, koji su obitavali ovde, jedna velika nedoumica. Kao što smo pre koju stranicu apsolvirali, ostala je doslovno jedna jedina reč, „sabaja“, uz važnu napomenu da mnogi i ovo osporavaju, tvrdeći da to *sabajam potiče od nekog vulgarnog latiniteta, romanskog kolokvijalnog dijalekta koji je bio u upotrebi u Panoniji i severnoj Italiji. Ali ako je nešto moguće ne daje nam za pravo da tvrdimo da je to istina.

Povodom rečenog, Danijel Džino podvlači (Becoming Slav, Becoming Croat, pp. 71):

Jeronimo.jpg

Da bismo ovo rastumačili potrebno je videti šta to piše Jeronim u tumačenjima Proroka Jezekilja na koje se Džino poziva, kao i pogledati Adamsovu studiju. :think:

Panteliću Vin i Harman bi se prekrstili kada bi pročitali to što si ostalo napisao i sa njima doveo u vezu. Jedan od dvojice se uopšte ni ne usuđuje vinčanske znake nazvati pismom, ali obojica definitivno ni na kraj pameti ne bi doveli u vezu pripadnike vinčanske arheološke kulture sa nekakvim Slovenima.

Cronnin se malčice grublje izrazio da istakne poentu; u suštini on je u pravu. Mi možemo reći da su jezici drevnih, predrimskih stanovnika, koji su obitavali ovde, jedna velika nedoumica. Kao što smo pre koju stranicu apsolvirali, ostala je doslovno jedna jedina reč, „sabaja“, uz važnu napomenu da mnogi i ovo osporavaju, tvrdeći da to *sabajam potiče od nekog vulgarnog latiniteta, romanskog kolokvijalnog dijalekta koji je bio u upotrebi u Panoniji i severnoj Italiji. Ali ako je nešto moguće ne daje nam za pravo da tvrdimo da je to istina.

Povodom rečenog, Danijel Džino podvlači (Becoming Slav, Becoming Croat, pp. 71):

Pogledajte prilog 513850

Da bismo ovo rastumačili potrebno je videti šta to piše Jeronim u tumačenjima Proroka Jezekilja na koje se Džino poziva, kao i pogledati Adamsovu studiju. :think:

Pa da li je samo "sabaja" ostala? Cini mi se da ima tu jos nekih potencijalnih reci.

E da, braca ALbanci, imaju svoje kraft pivo. Da li su culi od SArica ili ne, nemam pojma :D

https://www.google.rs/maps/uv?hl=en...hUKEwjb6sKxiIzeAhXJpIsKHdDFDRgQoiowFXoECAoQCQ

Pa da li je samo "sabaja" ostala? Cini mi se da ima tu jos nekih potencijalnih reci.

Pa koja?

E da, braca ALbanci, imaju svoje kraft pivo. Da li su culi od SArica ili ne, nemam pojma :D

https://www.google.rs/maps/uv?hl=en...hUKEwjb6sKxiIzeAhXJpIsKHdDFDRgQoiowFXoECAoQCQ

To je prva i za sada jedina kosovska pivara (iz 2012. godine). S obzirom na opsesiju drevnom Dardanijom i uopšte starobalkanskim življem, ni ne čudi da su prvoj pivari odlučili dati tako ime. Iz turističkog vodiča Kosova (2017) str. 67 i 145:

Sabaja1.jpg

Sabaja2.jpg

9781784770587_136.jpg

https://www.bradtguides.com/kosovo-3329.html

Moram priznati da pakovanje deluje dosta interesantno. :D

20173_600.jpg

sabaja-dr-s-beer-house.jpg

PivaSaKosova1.jpg

P. S. Sad videh da je Sabaja dobila nedavno konkurentsku pivnicu na Kosovu; Pećka piva (ala originalno ime, kao i Prištinska piva).

BeerIllustrations-03-2-1250x688.jpg

Baš bih probao ovo iljirsko mračno. :think:

Ja pisao, a svi me iskulirali :D

"sika" je izgleda bila ilirska rec sa neku vrstu noza, deluje mi moguce da je povezana sa nasom "sekirom" ili kako jos negde kazu "sikirom", to jest "secenjem"

Nije lose pomenuti ni toponimiju, imamo "Osseriates" gde je osnova ista kao i kod nase reci "jezero", od indoevropskog "eghero" ili "Birziminium" sto bi trebalo da je od indoevropskog "berg" iliti naskog "breg" .

Osim ako se nisam nesto zeznuo :)

Ja pisao, a svi me iskulirali :D

"sika" je izgleda bila ilirska rec sa neku vrstu noza, deluje mi moguce da je povezana sa nasom "sekirom" ili kako jos negde kazu "sikirom", to jest "secenjem"

Nije lose pomenuti ni toponimiju, imamo "Osseriates" gde je osnova ista kao i kod nase reci "jezero", od indoevropskog "eghero" ili "Birziminium" sto bi trebalo da je od indoevropskog "berg" iliti naskog "breg" .

Osim ako se nisam nesto zeznuo :)

Ne znam možemo li biti sigurni, prosto zbog vrlo široke upotrebe te reči. Koristila se i u Judeji, i to baš u vreme osvajanja Trakije: https://en.wikipedia.org/wiki/Sicarii
Pominje je i Josif Flavije.

Pretpostavljam da je moguće da su se poklopile latinska i tračka reč, recimo? Nije neobično da se nađu kompatibilne lingvističke adaptacije...no, kako se tačno sika vezuje za Ilire? Ja sam uspeo pronaći samo za Tračane... :think:

Ne znam možemo li biti sigurni, prosto zbog vrlo široke upotrebe te reči. Koristila se i u Judeji, i to baš u vreme osvajanja Trakije: https://en.wikipedia.org/wiki/Sicarii
Pominje je i Josif Flavije.

Pretpostavljam da je moguće da su se poklopile latinska i tračka reč, recimo? Nije neobično da se nađu kompatibilne lingvističke adaptacije...no, kako se tačno sika vezuje za Ilire? Ja sam uspeo pronaći samo za Tračane... :think:

" Illyrii restant sicis sybinisque fodentes", (Annals, 5.540) od Kvinta Enije, tek posle se pominje kao tracko oruzje, a rec je iz ilirskog preuzeta u latinski. Msm da je vrlo verovanto da je rec povezana sa nasom recju "secenje". Zanimljivo da bi na proti-indoevropsko, osnova bila "ḱeh", dok je izmedju ilirske i slovenske osnove razlika dosta manja, mozda je cak i minimalna. Moram da pisem negde Saricu za sledeci Balkan Info hahhaha.

Poslednja izmena:
" Illyrii restant sicis sybinisque fodentes", (Annals, 5.540) od Kvinta Enije, tek posle se pominje kao tracko oruzje, a rec je iz ilirskog preuzeta u latinski. Msm da je vrlo verovanto da je rec povezana sa nasom recju "secenje". Zanimljivo da bi na proti-indoevropsko, osnova bila "ḱeh", dok je izmedju ilirske i slovenske osnove razlika dosta manja, mozda je cak i minimalna. Moram da pisem negde Saricu za sledeci Balkan Info hahhaha.

Fascinatno. U istom se citatu Enija javlja jedna druga reč, za koju istraživači kazuju da je pozajmljenica u latinski, oprezno izostavljajući da je iz grčkog usled nepronalaska grčke etimologije:

Sibina.PNG

content

Sibina bi trebalo da je „lovačko koplje“.

Interesantno da se ovo (ovaj potonji citat je iz Kembridžove antičke istorije) navođi kao zasigurna pozajmljenica iz jezika Ilira, a ne sika. :think:

Poslednja izmena:
Fascinatno. U istom se citatu Enija javlja jedna druga reč, za koju istraživači kazuju da je pozajmljenica u latinski, oprezno izostavljajući da je iz grčkog usled nepronalaska grčke etimologije:

Pogledajte prilog 513860
content

Interesantno da se ovo (ovaj potonji citat je iz Kembridžove antičke istorije) navođi kao zasigurna pozajmljenica iz jezika Ilira, a ne sika. :think:

eto, nasli smo ilirsku "sikiru", kako kod nas kazu seljaci. :D

a sta mislis o ovome:

Nije lose pomenuti ni toponimiju, imamo "Osseriates" gde je osnova ista kao i kod nase reci "jezero", od indoevropskog "eghero" ili "Birziminium" sto bi trebalo da je od indoevropskog "berg" iliti naskog "breg"

eto, nasli smo ilirsku "sikiru", kako kod nas kazu seljaci. :D

a sta mislis o ovome:

Nije lose pomenuti ni toponimiju, imamo "Osseriates" gde je osnova ista kao i kod nase reci "jezero", od indoevropskog "eghero" ili "Birziminium" sto bi trebalo da je od indoevropskog "berg" iliti naskog "breg"

Pročitao sam, nego preskočih dok ne vidim sve u kom kontekstu se spominje i postoje li drugačiji načini zapisivanja. Tj. gde su živeli tačno Oserijati, tačno. A drugo drugo mi deluje malo prenategnuto. :D Mada moguće je da se radi o istom korenu (u protoindoevropskom) samo što ga ja nešto baš ne primećujem..?

P. S. Jedno je sigurno. Potrebno nam je još najmanje 50 Milana Budimira. :(

Poslednja izmena:
:

Da nije od ovoga nastalo nase ime "Sibin"? Dobro malo je long shot. :)

- - - - - - - - - -

Eeeeee da, pa "Bosna" ( "Bosona" ) bi trebalo da je iz ilirskog jezika, od indoevropskog "beg" i "bos" iliti nasih reci iz korena "beg", bezati, bezanje, ili kako kazu u pomoravlju "begati" ili "bega". Pretpostavljam da je i rec "bos" iz istog korena, mada nisam siguran.

Poslednja izmena:
Za Bosnu je interesantna paralela sa etrurskim gradom Volsini, ili Velzna, danas Bolsena. Od 5 vijeka pne postoji dolazak ljudi sa prostora Italije, od Boiia do nasaljevanja "rimljana" is Rima na balkan od strane rimskih careva. Ono sto je jos interesantno za ovu paralelu je da se Bosna jos pojavljuje i u Bugarskoj kao mjesto i planinski vrh. A u Bosni takodje imamo Vlasic, Romaniju, imamo planine latinskog korjena. Ime je vjerovatno Vlaskog porjekla.

Slaven pise (zlo)namerne lazi. Harman i Win se slazu sa mnom da je istorija falsifikovana i a je pravo pismo.
Ne postoji Vincanska kultura. Suludo je nazvati staro-sprsku staro-evropsku oggigi kulturu Vincanska po danasnjem nazivu. Dokazi da su se stari Srbi nazivali Vincani.
Proglasavati staro-srpsko pismo urezima, kad je dokazano da je pravo pismo je zlonamerna laz. Inace slaven je strucnjak za sve i svasta i on sve osporava u svojoj strucnosti.

Ponovo Harald Harmann

Stari Srbi govore srpski jezik isti jezik koji su govorili njihovi preci a nastao je od staro-srpskog pre nekoliko hiljada godina od starih Srba. Srpska genetika I2-I2a-I2a-dinaric oduvek zivi na balkanu i velikom podrucju oko i van balkana, na velikom prostoru evrope, u Mesopotamiji, evro-aziji.. I2a nije migrirala na balkan i zamenila neke druge genetike, vec je bio genocid nad I2a i populacija se smanjila i originalna staro-srpska i sva staro-evropska paganska civilizacija je unistena. Sta su radili jednobosci hriscani, oni su progonili pagane, ubijali, kasnije konvertovali u monoteizam. Stari hramovi i kulture su unistavani, artefaki unistavani i istinita istorija i paganska religija zatirani i zabranjivani da se uce...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back