Vojvoda Asomije
Zainteresovan član
- Poruka
- 422
Problem ove teme je to što smo svi mi dobrim delom žrtve istorijske megalomanije koja je svojstvena svim južnim slovenima. Mi se ne mirimo sa bilo čime ako u tome nismo prikazani kao nešto posebno, dominantno, moćno, plemenito... Vrlo često smo upravo sve suprotno i to je već domen gde psihologija treba da stupi na scenu. Mi ne prihvatamo ništa što je prosečno ili ispod proseka, spremni smo da se bijemo sa svima koji nas svojim zapažanjima postavljaju u takav položaj.
Sa takvim mirovozrenijem nećemo daleko dogurati na polju istorijske nauke.
Мислим да је мањи постотак српске популације мегаломански настројен, а да највећем делу не одговара срозавање српске историје, пре свега подвига нашег народа, по узору на савремену школу либерално-левичарских историчара. Ми нисмо фрустрирани (зацело ја нисам) чињеницом да Александар Велики или Чандрагупта нису били Срби, већ систематским обичајем некакве псеудодемистификације, релативизације и обезвређивања скоро свих главних тренутака наше историје. Постало је модерно испрђивати се на Немањиће (патолошка породица оцеубица и братоубица), Карађорђевиће (Шиптари, масони, дезертери), српску културу (пола црнорисци и нешколовани русофили, пола турбофолк и кафанчине), ћирилицу (украли смо од Бугара), тему Косова (парцела земље која ионако никад није била наша него нам ју је поклонила Византија)...