Kyrios
Ističe se
- Poruka
- 2.552
...
Dakle, pretpostavku koju si naveo nije teško oboriti.
Мислим да је ипак тешко оборити на тај начин. Та претпоставка је заснована на параноји, па ју је стога немогуће оборити аргументима, како ти покушаваш.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...
Izuzetno cenim tvoju izvanrednu obaveštenost.I znači tako ta ista škola tvrdi da taj isti Beč, njen veliki centar, nikada nije bio germanski prije nego što je bio slovenski? Kako to ta škola želi sve Slovene da drži u stanju mentaliteta podstanara, ako je za nju Austrija 'autohtono' pervashodno slovenska zemlja (prije germanizacije)?![]()
Мислим да је ипак тешко оборити на тај начин. Та претпоставка је заснована на параноји, па ју је стога немогуће оборити аргументима, како ти покушаваш.
Čak i ako se nešto ne temelji na nečim racionalnim, mora se onda barem obrazložiti zbog čega je iracionalno (a ne samo izaći sa stavom da jeste).
Da pokušamo na normalan, opušten, kulturan i civilizovan način da porazgovaramo.При томе, ови што измишљају Бечко-Берлинску заверу никако да схвате да те који наводно воде заверу заболе за то неко "историјско право" и да ли је неко аутохтон или "подстанар", никако да схвате да једино право које влада у овом свету јесте право јачега. Јачи бије и не пита те да ли си аутохтон или ниси...
Коначно, да ли ти који раде на "фалсификовању праве историје" покушавају да фалсификују и генетику, која је показала да аутохтоних у Европи, уколико их уопште има, има изузетно мало, а да је добар део Срба међу њима (само што нису аутохтони тамо где их смештају српски аутохтонисти већ негде другде).
Da pokušamo na normalan, opušten, kulturan i civilizovan način da porazgovaramo.
Ja ovo sve razumem i uvažavam taj diskurs. Ali, da sad ne dodajem još pet rečenica kako bih te ubedio da zaista tako mislim. Ali vidi sad ovu "anomaliju" na tom diskursu. Dođe Soroš, radio Slobodna Evropa ili ne-znam-ko iz nekog "Fonda za bušenje rupa na društvu", pre desetak godina, i kaže da udžbenici istorije balkanskih zemalja treba da se usaglase - naravno, prema receptu iz glavne kuhinje. Objasni mi, zašto im je to bitno?
Drugo, ne radi se o fasifikovanju, nego o
1) nepreispitivanju dogmatskih hipoteza na kojima su nikle biblioteke i biblioteke, koje količinom materije (radova) ili argumentom velike većine (koji nije argument) podržavaju dogmatsku hipotezu; na primer, ne zna se koji je to ilirski jezik i da li je uopšte postojao nekakav ilirski jezik, ali se "zna" da nije slovenski; argument količine ("raspisanost") unutar jezikoslovlja može se jako lepo pratiti na mikroprimeru kroatistike (eto lepe teme za doktorsku tezu), koju je srušila jedna jedina knjiga Snežane Kordić, ali, kao na ovom Forumu, postavlja se pitanje ko je tu sudija koji će presuditi u korist 250 strana naspram nekoliko miliona stranica "žute" kroatistike, koja suštinski, na intelektualističkom nivou, reprezentuje teze koje na ovom Forumu iznosi Ateist i slični njemu; nema ga, sudija je novac, odnosno onaj ko ima sredstva odnosi pobedu u istoriografiji; pater Vladimir Horvat i don Stjepan Krasić će nastaviti svoje mantre o jeziku hrvatskome od stoljeća 16., kao 99% jezikoslovaca u Hrvatskoj, kao i Auburger u Nemačkoj itd; zašto? zato jer su plaćeni da tako čine. svodi se - i uvek se svodilo - na arbitražu novca.
2) tendencioznim tumačenjima; npr. ne zna se ko su Dačani, ali Slaven će reći da postoji dačanski jezik; ne zna se ko je živeo na Balkanu pre 6. veka, ali se zna da nisu Sloveni; ovo je naročito izraženo u tumačenju rezultata genetičke genealogije, a "argument" količine i "argument" autoriteta postaju presudni;
3) kod naučnih radnika mehanizam subordinacije onemogućava napredovanje onima koji se ne uklapaju u šablon; arbitraža u naučnom radu poverena je mentorima koji neće ići protiv svojih sopstvenih teza pa će radove koji sadrže kontrateze negativno ocenjivaniti; da ne govorimo o studentima koji su dužni papagajski da reprodukuju zadatu literaturu, a nedajbože da se na ispitu kritički osvrnu na neki problem i da ga tretiraju drugačije od ispitivača;
4) srpska istoriografija nije nezavisna - slaba je, gotovo zakržljala, nezadovoljava potrebe zajednice, i kao takva ne predstavlja relevantan oslonac u branjenju elementarnih istorijskih prava kad je u pitanju (nacionalni) interes srpske države i naroda (u haškom sudu smo videli istoričare kao svedoke eksperte, što znači da je istoriografija sastavni deo politike); ovo pominjem jer argument tipa "Ako su nemački istoričari protiv slovenske autohtonosti, zašto onda naši ne bi nešto guknuli, ta valjda bi jedva dočekali?" Zaista, ne postoji ni jedan srpski istoričar, lingvista ili arheolog dorastao tom zadatku, dakle dovoljno (multidisciplinarno) školovan i dovoljno iteligentan, a da nije katolik, jevrej ili Cincarin (mada ni među njima nema doraslog kadra, ali isključujem ih jer nisu nacionalno motivisani).
Na Berlinskom kongresu je definisana Srbija i njene granice (uža Srbija) i njena sudbina.
Tu nema mistifikacije, u pitanju je praktična, racionalna pozicija, kojom se bace razne obaveštajne agencije.
Međutim, veći je problem je mentalno stanje srpske nacije.
U svim radovima koje sam pročitao, dominira pretpostavka varvarizma bilo Srba, bilo prostora na kome žive Srbi.
Na Berlinskom kongresu je definisana Srbija i njene granice (uža Srbija) i njena sudbina.
Tu nema mistifikacije, u pitanju je praktična, racionalna pozicija, kojom se bace razne obaveštajne agencije.
Međutim, veći je problem je mentalno stanje srpske nacije.
U svim radovima koje sam pročitao, dominira pretpostavka varvarizma bilo Srba, bilo prostora na kome žive Srbi.
Дакле, тврдиш да "српска историографија није независна", да је под нечијим утицајем. Добро, а одговори ти мени на питање које сам милион пута постављао а нико од вас није хтео или умео да ми одговори: Да ли је руска историографија и археологија независна? Да ли су и руске историјске науке под стегом Беча и Берлина? Не питам исто и за Пољаке јер ћеш рећи да су под утицајем Ватикана.
...
Ko je ko u ruskoj istoriografiji ne znam, ali mogu načelno da kažem da Rusi nemaju nacionalni interes da dokazuju autohtonost Slovena na Balkanu, čime tvoja konstatacija gubi težinu. Nezavisno istraživanje koje bi išlo protiv jedne enormne biblioteke raspisane na osnovu dogme koja kaže da istorija Evrope počinje od Romana i Germana, bez dobre motivacije, a ta bi makar minimalno uključivala nacionalni interes, teško je izvodljivo
A sada te molim da mi na pitanja ne odgovaraš pitanjima već da iznosiš svoje mišljenje uz argumentaciju ne preskačući da odgovoriš na suštinske tvrdnje, mislim na one koje si preskočio, jer onda ni ja ne osećam potrebu da odgovorim na postavljena pitanja. I molim te samo još to da hladne glave i polako razmisliš o svakoj rečenici koju sam napisao. Hvala.
ЭТРУСКИ (РУСИНЫ РУСИ «Из РУСИНОВ»)—давньоукраїнське плем'я, что переселилось из Прикарпатья и Галичины к Северной Италии и образовало государство Етрурию за 1300 лет до н. есть.
По свидетельству античных авторов (Схимн Хиоский, Страбон, Плутарх, Юстин но др.), в творении высокоцивилизованной Етрурии значительную роль сыграли двенадцать племен ЛИДИВ, что их об'єднав воевода Лед.
По мнению современных этнологов, Лед («ледяной мужчина») повел двенадцать молодых общин россов и полян з-над Росе и Днепра сначала в Малую Азию, а оттуда в Северную Италию. Есть предположение, что Лед — один из основателей Етрурии.
http://www.ukrlit.ru/habits/jr1v.html
...обратить внимание на само слово «этруски». А не «эт-русски»/«эт-русские» ли они? Скажете, случайное совпадение? Слабо верится в такую случайность, особенно с учетом другого вышеприведенного «совпадения»: сами этруски, повторяем, называли себя «Rasenna», «Rasna». Созвучие с терминами «русины», «россы», «Россия» слишком заметно, чтобы его игнорировать.
http://www.km.ru/front-projects/rus...helovechestva/etruski-eto-russkie-perudzha-et
В середине XVI века русский археолог и историк-словист Чертков Александр Дмитриевич выдвинул свою, отличную от уже существовавших, теорию. Изучая древнюю историю, он пришёл к выводу, что Этруски были славянами.
В 1846 году был найден надгробный памятник близ итальянского города Кречу. Сегодня он хранится в музее Неаполя. Волански перевёл текст так:
Приведу здесь письмо Тадеуша Волански к археологу Карлю Рогарскому:
В 1853 году католическая церковь запретила книги Воланского, а польские иезуиты сожгли его книги на костре.
http://slavyane.org/history/etruski.html
Као што ти слабо познајеш историографију и археологију, ја слабо знам лингвистику, тако да ти на питања везана за то не могу адекватно одговорити. Али зато историју и археологију познајем довољно добро да могу овде компетентно да дискутујем. И уз то прилично добро познајем генетику, која данас даје одговоре на многа питања која ви постављате, само што ви то још увек не желите да прихватите.
Друго, не свиђа ми се што увек полазите од у начелу погрешне претпоставке да се неко увек управља неким другим интересима а не научним. Tо схватам као велику увреду за научнике. Осим тога, ако, као што ти кажеш, "Руси немају национални интерес да доказују аутохтоност Словена на Балкану", у чему се састоји њихов "национални интерес да доказују аутохтоност Словена у западној Украјини, јужној Белорусији и источној Пољској"? Доста сам читао руске археологе, и њихове тврдње су апсолутно базиране на резултатима до којих су дошли на терену.
Meni je isuviše samo po sebi razumljivo da se značajna otkrića mogu dostignuti samo uz veliku motivaciju, osim ako ti ne padnu s neba ili ih otkopaš iz zemlje. Poznati su slučajevi u fizici i fiziologiji, gde su naučnici do otkrića došli u snu, što ukazuje na jednu sveukupnu životnu preokupaciju ili čak opsesiju problemom, koja je dovela do genijalnih zaključaka. Takođe je motivacija ako dobijaš istu platu ma šta stvorio ili ništa ne isprodukovao u nauci - motivacija da se ne radi ništa i razmišlja o tome gde ćemo na godišnji.
Pitao bih te, zamolio za odgovor, kako znamo da neki grob nije slovenski nego npr. keltski, ilirski ili trački?
Primetio bih i ovo. Šta tebe motiviše da dođeš na jedan Forum i redovno repliciraš na ovoj temi, i to najčešće, samo emocionalno "otpuhujući" i prazneći frustraciju, ako smem da primetim? Zamolio sam te i zahvalio unapred, a ti nastavljaš po starom - zauzeo si stranu, "mi" protiv "vi", izdvajaš delove na koje ti je zgodno da repliciraš, ostalo ignorišeš, što sve, u najmanju ruku, ukazuje na nerazvijenu kulturu dijaloga.
Било би културно да јасно назначиш коме се обраћаш!
Tako je Mrko, a sada samo za tvoju dušu, evo ikone ove teme, najslavnijeg neomilojevićevca:Kada bi istoriografija otvoreno rekla da su Sloveni prethodili Nemcima u istočnoj Nemačkoj, da ne idemo do prostora severne i srednje Italije, Veneta, Etruraca, Gala i Velšana, došlo bi do stlne pretnje germanskoj i romanskoj evropi, a time i katoličkoj Evropi, od potencijalnih zapadno- ekspanzionističkih slovenskih ideologija.
Tako je Mrko, a sada samo za tvoju dušu, evo ikone ove teme, najslavnijeg neomilojevićevca:
U 50 sec sve dokazano, kao i ono kod tebe - vlačna snaga!![]()
To što sam napisao očigledna je činjenica koju niko normalan ne bi pokušao da spori.