Tandoori Masala
Iskusan
- Poruka
- 5.286
Becko-berlinska upala mozga.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
РУСКИ ПРОФЕСОР И АКАДЕМИК ВАЛEРИИ АЛЕКСEЕВИЧ ЧУДИНОВ ТВРДИ ДА СУ СРБИ ПРВОБИТНО ЖИВЕЛИ У НЕКАДАШЊЕМ ГРАДУ СИРБИНУ, ДАНАШЊЕМ КСАНТОСУ У ПОКРАЈИНИ ЛИЦИ У МАЛОЈ АЗИЈИ, ТО ЈЕСТ, ДАНАШЊОЈ ТУРСКОЈ. ОН ЈЕ ДО ТОГ ЗАКЉУЧКА ДОШАО ИСТРАЖУЈУЋИ СТАРИ ЗАКОНИК УКЛЕСАН У ОБЕЛИСКУ, КОЈИ ПОТИЧЕ ИЗ VIII ВЕКА ПРЕ НОВЕ ЕРЕ, А КОЈИ ЈЕ ПИСАН НА СЕРБО-РАШКОМ ЈЕЗИКУ И ПИСМУ. НА ЊЕМУ СЕ ЈАСНО ВИДИ ДА СУ СРБИ ЈОШ ТАДА БИЛИ ПИСМЕНИ И ДА СУ ПОСТОЈАЛИ КАО КУЛТУРАН НАРОД
https://www.facebook.com/photo.php?...423.1073741825.100003842059043&type=1&theater
Валериј Алексејевич Чудинов (рус. Вале́рий Алексе́евич Чуди́нов; Москва, 30. јун 1942) је руски научник, који је дао доприносе на пољима дешифровања словенских руна. Чудинов је председник Комисије за древну и средњовековну историју Русије и професор филозофије на универзитетима у Москви.
Достигнућа
Професор Валериј Чудинов на основу археолошких налаза тврди да су најстарији узорци словенске писмености руне. У својој књизи «Священные камни и языческие храмы древних славян» руски истраживач наводи резултате дешифровања преко 2000 натписа, који направлени руницом. Дешифровао је многе натписе из Немачке који се могу прочитати на основу било којег словенског језика.
Тако Чудинов је дошао до закључка да Словени су имали три типа писма: глагољица, ћирилица и руница. Натписи словенском руницом су на грчким иконама 5-10. века н. е., па чак на старогрчким вазама 6. до 2. века п. н. е. Валериј Чудинов уопштава: прасловенски језик био је најстарији у Европи и Словени живели на великом делу данашње Европи пре Нове ере. (http://sr.wikipedia.org/sr/Валериј_Чудинов).
Sve ovo razumem, samo mi nije jasno kako neki od največih naučnika u svetu pišu ovakve gluposti![]()
@dvukeljic
Боље се прихвати каквих стручних штива уместо што покушаваш нешто научити читајући малоумности с насумичне фб странице, она објава је право вређање интелекта.
Taj je na istoj akademiji kao i Deretic, i Cvarkov.
Taj je na istoj akademiji kao i Deretic, i Cvarkov.
А дај, не можеш бити тако смешан и наиван.Pa šta kažu največi slovenski lingvisti pre 19. veka u vezi srpskog/slovenskog jezika?I treba se zapitati, zašto se to posle kraja 19. veka sve manje govori.
Šta kažu neki od največih srpskih naučnika lingvista, filologa, kao što su Radmilo K. Stojanović, Ranka Kuić, Olga L. Pjanović, Milan Budimir, Radivoje Pešić? I ponavljam - to su neki od največih srpskih naučnika u svojoj struci (ako ne i največi) - poznavanju jezika, njegove istorije, razvoja...
Zašto se njihove knjige ne proučavaju i uvažavaju u Srbiji? Zato što kažu da je srpski jezik veoma star, stariji od latinice i grčkog jezika?
Немаш знања ни о чем а верујеш да је то што не познајеш заправо некаква завера, верујеш ли
тако неоправдано да је нпр. савремена медицина завера? Ти када се будеш разболео пробај
се лечити застарелим методама. Досадило је ово твоје инсистирање да су ти неки највећи
познаваоци овога или онога, хвалоспеви неће учинити онаква сумашедшија меродавнима.
Будући да се ложиш на неке мистичне везе санскрта и праклетскога са прасловенским језиком,
предложио бих опет да се прихватиш књиге и видиш како историјско језикословље вели нпр. следеће:
![]()
David W. Anthony: The Horse, the Wheel and Language, 14
А дај, не можеш бити тако смешан и наиван.
![]()
Arnošt Lamprecht: Praslovanština, Brno, 1987, 193
Dvukeljicu tebi čovek može postaviti bilo kakve radove i imati prvoklasne argumente no to ništa ne vredi , ti ćeš se i dalje pozivati na Radmila Stojanovića
No jasno je meni da ja ovo uzaludno pišem ti ćeš i dalje trućati kako on poznaje više jezika kao da niko drugi na svetu nije poliglota a pored toga i paleolingvističar (za razliku od Stojanovića koji to nije).
Da li je neko osporio radove i tvrdnje g. Stojanovića ili ga. Kuić? Ja mislim da nije,jer ako bi neko to pokušao da uradi, morao bi da ima bar onoliko znanja kao ova dvojica naučnika iz te struke.
РУСКИ ПРОФЕСОР И АКАДЕМИК ВАЛEРИИ АЛЕКСEЕВИЧ ЧУДИНОВ ТВРДИ ДА СУ СРБИ ПРВОБИТНО ЖИВЕЛИ У НЕКАДАШЊЕМ ГРАДУ СИРБИНУ, ДАНАШЊЕМ КСАНТОСУ У ПОКРАЈИНИ ЛИЦИ У МАЛОЈ АЗИЈИ, ТО ЈЕСТ, ДАНАШЊОЈ ТУРСКОЈ. ОН ЈЕ ДО ТОГ ЗАКЉУЧКА ДОШАО ИСТРАЖУЈУЋИ СТАРИ ЗАКОНИК УКЛЕСАН У ОБЕЛИСКУ, КОЈИ ПОТИЧЕ ИЗ VIII ВЕКА ПРЕ НОВЕ ЕРЕ, А КОЈИ ЈЕ ПИСАН НА СЕРБО-РАШКОМ ЈЕЗИКУ И ПИСМУ. НА ЊЕМУ СЕ ЈАСНО ВИДИ ДА СУ СРБИ ЈОШ ТАДА БИЛИ ПИСМЕНИ И ДА СУ ПОСТОЈАЛИ КАО КУЛТУРАН НАРОД
https://www.facebook.com/photo.php?...423.1073741825.100003842059043&type=1&theater
Валериј Алексејевич Чудинов (рус. Вале́рий Алексе́евич Чуди́нов; Москва, 30. јун 1942) је руски научник, који је дао доприносе на пољима дешифровања словенских руна. Чудинов је председник Комисије за древну и средњовековну историју Русије и професор филозофије на универзитетима у Москви.
Достигнућа
Професор Валериј Чудинов на основу археолошких налаза тврди да су најстарији узорци словенске писмености руне. У својој књизи «Священные камни и языческие храмы древних славян» руски истраживач наводи резултате дешифровања преко 2000 натписа, који направлени руницом. Дешифровао је многе натписе из Немачке који се могу прочитати на основу било којег словенског језика.
Тако Чудинов је дошао до закључка да Словени су имали три типа писма: глагољица, ћирилица и руница. Натписи словенском руницом су на грчким иконама 5-10. века н. е., па чак на старогрчким вазама 6. до 2. века п. н. е. Валериј Чудинов уопштава: прасловенски језик био је најстарији у Европи и Словени живели на великом делу данашње Европи пре Нове ере. (http://sr.wikipedia.org/sr/Валериј_Чудинов).
Sve ovo razumem, samo mi nije jasno kako neki od največih naučnika u svetu pišu ovakve gluposti![]()
Не знам на које тврдње мислиш но ти се очито мораш договорити са собом шта желиш заступати, смисли јесу ли Срби на крају
с Балкана, Мале Азије или, како је то Стојановић представио, с подручја Ирана или Индије? При том, цитираћу колегу krinka5:
Dvukeljicu, da bi nešto bilo osporeno mora prvo da bude predstavljeno.![]()
O kojim radovima i tvrdnjama g-đe Kuić je riječ? Gdje su? Koje su bibliografske odrednice tih radova; gdje su objavljeni, kada?
Ili pričamo napamet?![]()
Moram i tebi da napišem isto što i Игорь-u:
nemoj da se praviš glup, jer znam da nisi
Ako hoćeš da me pitaš, da li sam pročitao njihove knjige - Nisam. Pogledao sam njihove emisije i oni tamo pričaju (na osnovu svojih istraživanja i na osnovu svojih naučnih radova) to što tvrde. Znači ne pričamo na pamet.
Da li je neko osporio radove
Dakle vrlo jasno si i ti sam mislio na objavljena naučna djela.
Što je znači u pitanju? Isprazno lupetanje napamet; dakle bacamo riječi nepovezane i tako ubacujemo imena (Ranka Kuić pored niza drugih) iako niđe veze, razloga, konteksta ili poznavanja uopšte što dotična želi reći...
Ranka Kuić još ispade ovdje nekakva autohtonistkinja rame uz rame sa Bilbijom, Pešićem, Deretićem,... XD XD XD Ranka Kuić nema nikakav rad u kojem dokazuje išta što se ovdje njoj pripisuje; a bogami nije ni nešto rekla ni u onoj emisiji, za šta se ovdje pripisuje...
Kолега dvukeljic, прво ти пронађи те тврдње о којима говориш, провери и их и онда проследи овде за даље разговоре, ти слепо верујеш у тврдње које ти се чине лепима а то и није заиста паметно. Тако нпр. бога питај где си ископао да се некакав старосрпски говорио пре 2000 година.
Najlogičnije je starosrpski ili prasrpski, jer prema najuticajnijim lingvistima (kao što Benjamin Kalaj kaže) nekada svi Sloveni su se zvali Srbi, pa ti sad kontaj. Normalno danas se neki lingvisti ne slažu,
Ovo je pogrešna konstrukcija. Nije tačno da najuticajniji lingvisti slažu; konstrukcija 'normalno da se neki ne slažu danas' je takođe dezinformacija, jer ćeš teško na planeti naći ijednoga da se sa tim slaže. Isto kao što ćeš teško naći lingvistu koji tvrdi da su recimo Hetiti bili semitski narod, ili slične sahranjene tvrdnje koje su mogli istaknuti pojedinci davno u prošlosti zastupati, a koje je nauka prevazišla i prerasla.
Pusti ti šta kaže Kalaj; da vidimo šta kažu Caliceva, Zunthausen (namjerno stavih jedan dobar i jedan loš primjer) i ostali...literatura na koju se ti pozivaš jednostavno to uopšte više nije.
Nema šta sad da se konta; ide se dalje. Ne pravimo se da Novi svijet nije otkriven, da nismo čuli za toharejske jezike, ne koriste se pijavice kao opšti lijek (puštanje krvi), itd...
Nisi mi ništa odgovorio za onu rečenicu na srpskom jeziku staru preko 2000 god. i nađenu u Prizrenu, znači na mestu gde Srbi nisu bili prisutni u to vreme.
Činjenica je da je postojao "praslovenski jezik", ali tada ne postoje Sloveni pod tim imenom. Kako da onda nazovemo taj jezik, kada je srpsko ime već poznato. Najlogičnije je starosrpski ili prasrpski, jer prema najuticajnijim lingvistima (kao što Benjamin Kalaj kaže) nekada svi Sloveni su se zvali Srbi, pa ti sad kontaj. ...
У прасловенском такав облик није могао постојати.Možemo odma da počnemo sa rečju PRAOTCEM.