...снип...
Naravno da nisu
izmišljeni, ali u pitanju ono iznad jeste bila
replika originalnog predmeta.
шта је сад? насао си слику са "необојаним" перлицама и то волшебно чини твоју маштарију доказаном?

хоћеш да кажеш да и ја тако произвољно треба да износим податке и да очекујем да су меродавни?
Или мислиш да смо сви овде
блесави и да само зато не мислимо као ти?
Бронза (ако су те рачунаљке уопште постојале) је материјал положан корозији, и тешко се може очувати кроз векове, јеси ли икада у рукама држао бронзу?
А предмет од бронзе стар један век?
Знаш ли пре колико година је престало Римско царство?
A kakve to ima veze sa bilo čim???

Što želiš kazati?
Има везе са следећим:
какве год реформе баци држава пред поданике, и какво год је званично писмо, практичне потребе и нужне ствари се обављају исто, па исто, као и одувек што су:
у клоњу се иде на исти начин као и од памтивека - нема промене
на клопу се иде исто као од пативека - нема промене (и данас се једе "печено с ражња" и "чорба" и сир и "лебац" као и увек што је)
рачуна се исто као и од памтивека - нема промене, осим у "фонту" и у оловци-подлози (восак, прегамент, папир, кожа...)
све остало је заблуда и илузија уображених (заблуделих) умова који имају "его трип" о сопстевној важности и величини. Патетично.
Човек уопше није напредовао далеко, ако је напредовао уопше од потопа до данас. Ни морално, ни технички.
То нас учи та "забрањена" историја, и то је навећа јерес данашњем обезбоженом прогресу, ништа више, ништа мање.
I da, jeste istina da ne odgovaraš, zato što i nisi na većinu stvari koje sam napisao (npr. na tvoje navode da sam ja rekao da su se Sloveni doselili na Balkansko poluostrvo iz Njemačke). Zašto bi drugima uskraćivao ono što sebi dopuštaš?
Ето, ти мене за рукав за Њемачку, што ја нисам изричито тврдио да си ти написао, а ти мене вучеш "сто старна" са дељењем у римским бројевима, е лепо је немогуће "на памет" или "на писмено" делити, и то се зна, а ти навр'о ко "мутав на телефон"

Ја сам Њемачку, узео генерлано као пример локације одакле су Срби наводно дошли на балкан (који они тада и нко, нису тако звали).
Па онда наводите примере како је "Византија" (коју такође тада нико није тако звао) имала проблеме с њима, и муке, он на свом тлу муке ' а они на "туђем" вековне успехе после?
Па онда наметнули 'језик, културу, етику, обичаје, саахрањивање, религију, ношњу, и то на све сталеже, како?
Pa raznorazni, ne bih ti znao sigurno sada pobrojati sve na svijetu. Tu su recimo Kinezi, koji su svojim znakovima za glasove označavali i brojke. Tu su naravno pored Feničana spadali i Grci, barem dok govorimo o grčkom pismu koje je nastalo uz oslonac na feničansko, a ne na prapismo (linearno).
Tu svakako spadaju i slovenski narodi, pa među njima i Srbi, koji su koristili ćirilična slova kao osnov za označavanje brojeva.
To nije nikakakav feničanski model, zato što nije bio niti geografski niti hronološki ograničen na Fenikiju. Mnogi narodi, u kojima nije bila razvijen nekakav zasebni oblik zapisivanja brojki odnosno računanja, jednostavno su uzimali slova (ili pak nekakve piktograme) i dodijeljivali im numeričke vrednosti. To su radili recimo i Jevreji, ili Gruzinci, Jermeni, itd...
Теби је јасно да сви које си набројао ово раде по узору управо на Феничане и једно Феничане (хронолошки је тако) и да ниси навео ниједну групу осим Кинеза као оригиналну у односу на Феничане? И да и сам признајеш то, а ипак, то користиш као аргумент?
Знаш ли како се зове такав стил дискусије?
А да сам ја једино тврдио да Феничанско писмо и
слова из Винче имају довољно сличности да мора да постоји
веза и да заступам тезу да је веза
крвно сродство?
Е, да, руне не признајем као писмо одвојено од Винчанског такође, тек пуки дериват истог
...снип...
Ne znam šta bi ovo trebalo da ti znači?
Država se nije zvala Rimsko carstvo, već su zvanično samo dva oblika poznata:
* Roma
* SPQR (Senatus Populusque Romanus)
..a ni rimski carevi nisu bili cezari (ako izuzmemo svakako tetrerhijski eksperiment u doba pozne antike) - to nije bila vrhunska vladarska titula, kao što kasnije nije to i ostala, u vrijeme Vizantije (i Srbi su je preuzeli docnije - npr. ćesar Preljub).
Rimljani su Latine porazili i svrgli pod svoju vlast. Zašto bi carstvo prozvali latinskim?
тачно, и зашто би говорили језиком робова/слугу ако су имали свој различит од тог?
или?