Pantelić Nebojša
Poznat
- Poruka
- 7.440
I prva metalurgija u svetu je Vinca, a ti ljudi su stari Srbi (kromanjonci) i identicni danasnjim Srbima genetski i antropoloski i lingvisticki (jezik starosrpski-srpski-sanskrt).
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Током 19- века није било усаглашености око именовања скорооткривене језичке породице коју данас називамо индоевропском. Назив индогермански створио је 1810. године Конрад Малте-Брун као кованицу која обухвата све језике речене породице од њене најисточније до најзападније тачке (тада се није знало за тохарске језике) Исто тако 1813. године Томас Јанг сковао је назив индоевропски, Август Пот, након укључивања келтских језика у породицу, индокелтски, а Грациадио Асколи 1854. аријскоевропски.2. Sta je to termin indo-germanski, kakve ima veze s naukom lingvistikom, da li je to naucni ili politicki smisljen termin?
Laz i propaganda.
Ja mislim da niko tu nema lošu nameru, neverujem da neko ima lični interes da zastupa ovakvu ili onakvu tezu. Takav je sastav profesora na fakultetu, oni su jednostavno uvereni u tekovine zvanične istorije i nemaju nameru da je preispituju. Autore, kao i pismene izvore iz prošlosti koji nude alternativna rešenja su isključili iz razmatranja i na njih se više ne osvrću. Kolege iz susednih država takođe smatraju nerelevantnim. Njih jedino može da istera iz koloseka neki aktuelni autor od naučnog integriteta koji bi izašao sa kontra tezom.....a to će se desiti u bliskoj budućnosti, to je neizbežno....Vidi, to njih kao istoričare ne interesuje. Na našim studijama istorije, u celokupnoj istoriografskoj literaturi koja obrađuje naučnu metodologiju ta reč, logika, nije nijednom pomenuta, baš zato da bi moglo da se manipuliše ponuđenim izvorima. Takva je bebejska škola.![]()
Daj mi linkove da ne lutamNije baš to tako sasvim; iz izvora znamo za cele episkopije kojima je nadležnost pokrštavanje Slovena, neke od kojih je Carstvo i specifično bilo osnovano radi toga (zna se za čak šest misionarskih episkopija; velikajska, smolenska, srpska, draguvitska, jezerska, radoviška).
Citati iz disertacije:Interesantno mišljenje, ali na čemu se zasniva? Zašto neko ko je nosilac pečata sa krstom iza ne bi, lično, bio čovek koji je pokršten jutro pred njegovog uručivanja?
Radivoj Radić bi mnogo veću uslugu nacionalnoj istoriografiji učinio kada bi se bavio fundamentalnim istoriografskim temamam, umesto što se prepucava sa amaterima (a to inače najviše govori o Radiću).
Dakle, doktorat ili rad pravog istoričara (umesto "Stidljivi Klitoris") mogao bi da bude: Uloga jednog obaveštajca u službi Njenog veličanstva u građenju istoriografskog okvira za ratove raspada SFRJ iliti Kako je Noel Malkolm postideo Klio
... gde bismo videli da je Zapadna istoriografija, ona kojoj se naša dodvorava, zaista u službi geopolitike, vazda bila i ostala.
To nije ono što sam ja rekao. To je osvrtanje na materijalne greške. Ja govorim o sveobuhvatnom stavljanju u kontekst:
Slaven?- obaveštajac na zadatku
- geopolitika
- istoriografija
Ово је све неартикулисано, једва те нешто разумем.Laz i propaganda. Uvek se znalo, to pricaj debi lima da se nije znalo kojim jezicima pripada mozda ti oni poveruju.
indo-germanski je iskljucivo namerno lazni politicki propagandni termin.
Dokaz , evo danas kad se zna indo-evropski (koji je opet pogresan politizovan termin) pise indo-germanski, a kad se otvori link indo-germanski pise indo-evropski, znaci da se namerno propagandno gura rec indo-germanski. Sto nije cudno jer se anti-srpska i anti-slovenska propagandna politika sprovodi vekovima bez prestanka.
"In a section, Lycian Inscriptions, of Appendix B of his second journal, Fellows includes his transliterations of TAM I 44, with remarks and attempted interpretations. He admits to being able to do little with it; however, he does note,[21] "some curious analogies might be shown in the pronouns of the other Indo-Germanic languages".
Ja mislim da niko tu nema lošu nameru, neverujem da neko ima lični interes da zastupa ovakvu ili onakvu tezu. Takav je sastav profesora na fakultetu, oni su jednostavno uvereni u tekovine zvanične istorije i nemaju nameru da je preispituju. Autore, kao i pismene izvore iz prošlosti koji nude alternativna rešenja su isključili iz razmatranja i na njih se više ne osvrću. Kolege iz susednih država takođe smatraju nerelevantnim. Njih jedino može da istera iz koloseka neki aktuelni autor od naučnog integriteta koji bi izašao sa kontra tezom.....a to će se desiti u bliskoj budućnosti, to je neizbežno....
Sve u svemu, svako ima pravo na svoje mišljenje ali uz konstruktivnu diskusiju i bez vređanja....
Pozdravio te Noel Malkolm.Ох, не! Светска завера противу Србаља стварно постоји и све је ово део ње! Послали су вас на лажни траг да се борите против Ђермана, а све време иза ње стоје Инђијци!
Nacrtaću ti kako problem sagledavaju ljudi koji imaju čime da razmišljaju. U pitanju je - logika.Занимљиво је, пак, како у називу индогермански српским новоромантичарима само смета други део кованице, дочим први и не помињу.
Nisu svi oni uvereni, mnogi sumnjaju ali trpe iz dva razloga.Ja mislim da niko tu nema lošu nameru, neverujem da neko ima lični interes da zastupa ovakvu ili onakvu tezu. Takav je sastav profesora na fakultetu, oni su jednostavno uvereni u tekovine zvanične istorije i nemaju nameru da je preispituju. Autore, kao i pismene izvore iz prošlosti koji nude alternativna rešenja su isključili iz razmatranja i na njih se više ne osvrću. Kolege iz susednih država takođe smatraju nerelevantnim. Njih jedino može da istera iz koloseka neki aktuelni autor od naučnog integriteta koji bi izašao sa kontra tezom.....a to će se desiti u bliskoj budućnosti, to je neizbežno....
Sve u svemu, svako ima pravo na svoje mišljenje ali uz konstruktivnu diskusiju i bez vređanja....
Lupa, ni to kad sam jednom ili u dva navrata u ovih 11 godina rekao da je mator nije shvatio.Da li se radi o Mrkalju koji razmišlja o tome koliko imam godina, pa pripisuje mojoj senilnosti ili ček nedostaku inteligencije da razumem stvari koje on piše,
ne zezam te, ništa od navedenog nije karikiranje ili sarkastično preterivanje, sve je istina, verovao ili ne
Не односи се индо- на хинди већ на индијске језике (упореди назив индоирански), а исландски и енглески окружени су океаном. Толико о твојој логици.Nacrtaću ti kako problem sagledavaju ljudi koji imaju čime da razmišljaju. U pitanju je - logika.
Na jednoj strani sveta i kovanice nalazi se hindi jezik koji nije okružen mnoštvom različitih jezika rečene "indogermanske" grupe, a na drugoj se strani sveta nalazi germanski jezik, koji jeste okružen mnogim negermanskim jezicima iste grupe. Odatle je jasno da je kovanica preteča ideje o Nemcima-Arijevcima.
Prema tome... ne isplati ti se sam da misliš.
Ako je tako, nije dobro. Ali ucesnici su anonimni pa tako i te izlive besa netreba uzimati za ozbiljno. Mene je drugar gurnuo u ovu priču pa razumem pozadinu problema. Alternativci jednostavno osećaju nepravdu i zato ponekad ne umeju da kontrolišu osećanja, uvek se treba staviti u tuđe cipele da bi razumeo postupke druge strane. Branioci zvaničnog učenja su mnogo relaksiraniji jer je teret dokazivanja na drugoj strani, e pa zato moraš da istrpiš i niske udarce.Hvalim te bože da se javi neko razuman.
Ja sam više iscrpljen od sve te silne pljuvačine. Da li se radi o Mrkalju koji razmišlja o tome koliko imam godina, pa pripisuje mojoj senilnosti ili ček nedostaku inteligencije da razumem stvari koje on piše, ili Scott Isle koji stalno ponavlja da mi decu treba zaklati, ili Lesandra koji je umislio da sam ja neki Nemac (barem po podanstvu) koji po zadatku nemačke obaveštajne službe (ili tako neke slične agenture) iz SR Nemačke ili neke slične zemlje u regionu (ne zezam te, ništa od navedenog nije karikiranje ili sarkastično preterivanje, sve je istina, verovao ili ne). Više se ne mogu pobrojati sve teorije i uvrede; pošto su počele da se ponavljaju postalo je izrazito dosadno.
Da li mi ti veruješ da si ti doslovno prvi zastupnik alernativnih teorija koji je za 8 godina postojanja ove teme, i zapravo od kada Forum Krstarice postoji, krenuo da brani svoje teze na racionalan način, bez psovanja ili pljuvačine svojih sagovornika? Na čitavoj ovoj temi, imali smo dvojcu koji jesu bili pristojni za razliku od drugih (Ahil i vučko) ali koji nisu stizali da se udube do te mere minucioznosti i razumne nužnosti kao ti, ali pominjem ih eksplicite čisto da ih izdvojim iz jednog čitavog mora, najjednostavnije rečeno, nepristojnosti.
Čovek koga si ti citirao meni deluje kao opsednut nužnošću da se složiš sa njim. Čim se ne slažeš, to nije posledica nekog drugačijeg mišljenja, već obavezno nedostatka inteligencije ili ograničenosti ljudskog uma kao posledice indoktrinacije obrazovnog sistema. Mrkalj ne može uopšte da percipira (ili barem meni tako deluje) da je moguće da neko izrazi drugačije mišljenje. Nedostatak te osnovne kulture i uvažavanja pluralizma kada je u pitanju razmatranje u nekoj diskusiji (što u osnovi uključuje, da ja nešto smatram kao verovatnije, ali ne isključujem mogućnost da si ti zapravo u pravu) večita je bila boljka ove tem.
Na koje indijske jezike?Не односи се индо- на хинди већ на индијске језике
Trenutno ne. Ranije je svraćao Rokvić, Bogun, Wilde i Radoslav Bošković.Da li ima lingvista na forumu?
@Kole11
Lupa, ni to kad sam jednom ili u dva navrata u ovih 11 godina rekao da je mator nije shvatio.
Slaven je prepreden, a naročito voli da vadi iz konteksa i stavlja u svoj. To nije bio generalan stav nego provokacija. Dakle, ja ne razmišljam o tome koliko on ima godina, već znam da je nepošten, naučno i ljudski nepošten i to sam napisao nekoliko puta, ali to nije našao za shodno da stavi u ovaj kontekst, kontekst mefistofelovske borbe za novu dušu.![]()
Малте-Брун је можда мислио само на санскрит, можда на све индоаријске језике, а можда само на асамски, није казо.Na koje indijske jezike?
Za takve poduhvate nisu potrebni lingvisti nego dobri, ambiciozni i entuzijastički programeri koji će shvatati suštinu problema i izgraditi algoritam i softver koji će davati mogućnosti povezivanja segmenata sa rečima živih jezika.Šta imamo? Ikonomuov spisak eolskih reči iz VIII stoleća i sačuvane frigijske spise iz istog perioda. Eolija u predmetnom vremenu spada pod frigijski jezički uticaj. Imam tri knjige autora koji analiziraju frigijske spise i svaki naravno daje svoje tumačenje napisanih reči.
Hajde mi da probamo da nadjemo Ikonomuove reči medju ovim zapisima. Ja sam jednu našao, ATTAS, za nju su svi složni da znači OTAC isto kao kod Ikonomua. Medjutim, ja se gubim u tim lingvističkim zamkama.
Ne samo i ne da vređam nego da provociram, ponekad, kao i ti, drugar.Izvini, ali da li to menja nešto?
Moja poruka upućena Kole11 upravo je govorila o tome; o provokcijama. Da jeste generalni stav, bilo bi normalnije, jer ti ovde doslovno priznaješ da samo želiš da vređaš!