Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.963
Па и јесте блаблабла шта на блабла да кажем паметно.
СВе се сведе на то да ти нечеш да признаш да има сличности.
И нешто фантазираш шта код Илирија није било могуче а код британских Ketloromana jeste.
Ето примера, кажеш Британија је била периферија, за источно римско царство је и Балкан периферија и то очигледна а не центар света.
Фразе ми свугде иду на живац, било то у рату сад у Украјини или у научној дискузији, а јављају се свугде.
Иначе никад нисам тврдио да имам Славенове капацитете, човек је и највероватније доста старији од мене (иако сам свој идентитет много више крије него ја, лако је начи моје право име овде на форуму и чак мој изглед).
Vidi, Nik je malčice sujetan čovek; on ima, a to se može videti i iz objave u kojem pokušava tebe nešto da spusti kao, donekle visoko mišljenje o samom sebi, za koje ne znam baš može li se reći koliko potkriće ima...i ne voli da ispadne kako nije u pravu. Pa ako ga neko demantuje, onda ima jaki nagon tj. osvetnički zanos, želeći da se nekako osveti toj osobi koja ga je pobila. Pa tu koristi taktiku argumentum ad hominem, zasipa uvredama kao sad i tebe, proziva redom, itd.
Ja uglavnom ignorišem kad tako nešto napiše i izdvojim samo razumni i za istoriju relevantni delić neke njegove objave. Ne treba se nikada spuštati na njegov nivo; zato to preporučujem i tebi i svakom drugom. Ne treba ni prijavljivati takve objave moderaciji, jerbo je možda i bolje da ostanu, pa da svi mogu da vide sa kim tačno imaju posla; tu sam ja svojevremeno bio nekada napravio grešku jer sam nekada kao po pinball-u lupkao prijave moderaciji da se briše, misleći da će to izmoriti ili disciplinovani tako njega i slične koji redovno krše Pravilnik foruma. Ali to je zapravo bila greška, ne zbog toga što bi ih to dodatno razdražilo, nego zato što sam posle imao problema da dokažem supermoderaciji i administraciji ponašanje, jerbo ni se mnogi pravili nevinašcima. Ovako je mnogo bolje; neka sve tu stoji i neka ljudi vide ko se služi kakvim rečima, a ko priča o onome što je tema.
To se u slučaju NickFreak-a najbolje ogleda na Nininoj temi posvećenoj Vizantijskom carstvu. Bio je baš nepristojan i uporan na jedno deset strana, danima kucajući sve i svašta, ali meni nije padalo ni na kraj pameti da uzvratim ni na jednu njegovu provokaciju. Na kraju je izvukao neku moju objavu više od jedne decenije staru i pritom je iskasapio i krivo predstavio u pokušaju da mi, kao, nešto dobaci.

Tako da, kad ti Nik kaže da si Konstantin Mali i slično — samo ga ignoriši. On takvim i sličnim postupcima mnogo više govori o samom sebi, nego o tebi.

Poslednja izmena: