"Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II

De Consolatione ad Helviam Matrem

Vix denique invenies ullam terram, quam etiamnunc indigenae colant; permixta omnia et insiticia sunt. Alius alii successit ; hic concupivit, quod illi fastidio fuit; ille unde expulerat, eiectus est. Ita fato placuit, nullius rei eodem semper loco stare fortunam.

http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus:text:2007.01.0017:book=11:chapter=7:section=10

Укратко, тешко да ће се наћи иједна земља чији су становници аутохтони. Све је то измешано и једно на друго накалемљено. Једни су одлазили, а други долазили.

Seneka

seneca-6279972__480.png

@Aranko @Doktor Džekil @Kole11 @Scott Isle @Момчило @zofr @uStanojka žena ko devojka @Baad_Boy @Sanovnik @Видак @Crnugović @snouden @kentaur Nesh @supertruper @Сребрена @КРЦУН @cest73 @комшија @Mrkalj
Ovde se izgleda uspostavljaju neke evidencije "naših" i "vaših"?

Pa pamtim kada neko iznosi stavove i kakve iznosi; je li to pogrešno?
Jeste. Prave se crno-bele liste. Ljudi se dele na "prijatelje" i "protivnike" partije, podobne i nepodobne. Nemam ja ništa protiv što sam na ovoj listi, čak mi je i čast jer mnoge "grešnike" iz nje izuzetno cenim, samo možda je to trebalo biti malo demokratskije (kad se već toliko kunemo u tu demokratiju). S druge strane, možda ne zaslužujem da budem među njima. Ipak oni puno rade, istražuju, trude se i bore za svoje stavove, a ja ponekad uletim sa nekim lajkom ili pitanjem tipa "otkud 5 mojih naselja u Poljskoj?".

Jeste. Prave se crno-bele liste. Ljudi se dele na "prijatelje" i "protivnike" partije, podobne i nepodobne. Nemam ja ništa protiv što sam na ovoj listi, čak mi je i čast jer mnoge "grešnike" iz nje izuzetno cenim, samo možda je to trebalo biti malo demokratskije (kad se već toliko kunemo u tu demokratiju). S druge strane, možda ne zaslužujem da budem među njima. Ipak oni puno rade, istražuju, trude se i bore za svoje stavove, a ja ponekad uletim sa nekim lajkom ili pitanjem tipa "otkud 5 mojih naselja u Poljskoj?".

To će da ti objasni jedan Tatarobugar koji tvrdi da Srbi i Srbi nisu narodi zajedničkog porekla :kafa:

Tagovao sam ljude za koje smatram da bi bilo interesantno da pročitaju dotični citat.

Kakvi podobni i nepodobni? :D

Zašto pitaš to, odakle ti ideja da je u suštini to pravo pitanje a ne nešto drugo?

Zato što je to podela koju si ti napravio, a ne ja.

Kad okačim nešto, tagujem ljude za koje smatram da bi trebalo da pročitaju. Kao što to rade i drugi ljudi; nikada nisam u tome video problem, niti je zapravo iko do sad tvoje objave. :D

Zato što je to podela koju si ti napravio, a ne ja.

Kad okačim nešto, tagujem ljude za koje smatram da bi trebalo da pročitaju. Kao što to rade i drugi ljudi; nikada nisam u tome video problem, niti je zapravo iko do sad tvoje objave. :D
Nisam ja. Ti si napravio spisak (evidenciju) ljudi sa jedne strane, a oni koji nisu tagovani su logično druga grupa ljudi (ispada bliskih tebi).
To tagovanje možda ima smisla kada 2 ili 3 člana učestvuju u razmeni mišljenja, ali kada selektuješ celu jednu grupaciju to onda ispada ozbiljan posao i posvećenost, stav, elaborat... Svaka čast na tolikom vremenu. Kao da imaš neku privatnu arhivu, beleške, studijski rad na temu "mi vs oni". Znaš kad bih ja posvetio deo života da ubacim ovde neku umotvorinu, a onda da uzmem olovku u ruke i počnem da se prisećam (hm, dakle Slaven, pa onaj drugi što ga podržava i lajkuje, pa onda onaj treći kako mu bi ime...) Druže, no way...
Da ne okolišam, nesvesno radiš ono za šta optužuješ druge da rade tebi.

Nisam ja. Ti si napravio spisak (evidenciju) ljudi sa jedne strane, a oni koji nisu tagovani su logično druga grupa ljudi (ispada bliskih tebi).
To tagovanje možda ima smisla kada 2 ili 3 člana učestvuju u razmeni mišljenja, ali kada selektuješ celu jednu grupaciju to onda ispada ozbiljan posao i posvećenost, stav, elaborat... Svaka čast na tolikom vremenu. Kao da imaš neku privatnu arhivu, beleške, studijski rad na temu "mi vs oni". Znaš kad bih ja posvetio deo života da ubacim ovde neku umotvorinu, a onda da uzmem olovku u ruke i počnem da se prisećam (hm, dakle Slaven, pa onaj drugi što ga podržava i lajkuje, pa onda onaj treći kako mu bi ime...) Druže, no way...
Da ne okolišam, nesvesno radiš ono za šta optužuješ druge da rade tebi.

Mislim da je ovde opet onaj primer konstruisanja teorija zavere. Oni koji su tu tagovani nisu forumaši sa kojima sam lično u nekakvim neprijateljskim odnosima; to je vrlo heterogena skupina u kojoj se nalazi i neko sa kojim mi je uvek drago da razmenim koju reč, tu su ljudi koji ni u kakvom smislu ne formiraju nekakvu zaokruženu celinu; tu se nalazi i neko koga, ako smem tako da se izrazim, mnogi dosta napadaju na ovom forumu tvrdeći da je autošovinista.

Zašto bih tagovao samo 2-3 člana da bude smisleno, ne znam i nisam sklon tako nečem. Evo, ovde sam npr. tagovao čak 41 forumaša (od čega je jedno 30-ak iz topa izvučeno, a za ostale sam se malo počešao da porazmislim kad sam sastavljao temu), što je možda primer jednog od većih slučajeva. Isto se radi, kao i ovde, o ljudima za koje bih želeo da vide dotični citat. I ne nalazim ni čudnim kad neko mene taguje u grupicama od 10-ak forumaša, kao npr. što često zna da učini forumaš Krishna (recimo, ovde). Niti optužujem druge zbog toga. :D

Mislim da je ovde opet onaj primer konstruisanja teorija zavere, kojima mi se čini da si sklon...

...Zašto bih tagovao samo 2-3 člana da bude smisleno, ne znam i nisam sklon tako nečem.
Ne znaš ti čemu sam ja sklon. Zašto misliš u moje ime pa mi nabacuješ da konstruišem teorije zavere? Ja nisam tome sklon.
Mislim da je ovde opet onaj primer konstruisanja teorije zavere, kojima mi se čini da si sklon.

Ne znaš ti čemu sam ja sklon. Zašto misliš u moje ime pa mi nabacuješ da konstruišem teorije zavere? Ja nisam tome sklon.
Mislim da je ovde opet onaj primer konstruisanja teorije zavere, kojima mi se čini da si sklon.

Obrisao sam taj delić objave kako sam ga objavio; skapirah da deluje malo prozivajuće.

Evo ga, opet. :D Ako te ne interesuje citat, nisi morao ništa ni kazati.

Umesto toga, odabrao si da od svega napraviš dramu, pa još insinuirao da bih ja na tvom mestu čak i slično postupio (a što je apsurdno, krajnje). :lol:
Evo opet si to uradio. Prozivaš me da pravim dramu, a ja je ne pravim. Nisam tome sklon. Ispada da opet konstruišeš i praviš teorije zavere, a lepo si primetio i prethodni post upodobio da ne ostane trag da si uradio tako nešto. Ja sam ti se zahvalio na toj autokorekciji, ali taj deo si izbrisao u citatu i ostavio početak koji ti je bio dovoljan da te "povuče sklonost" da ponovo (nesvesno) napišeš prozivajuću poruku kako "dramim". Nije lepo. Nisam paničar. Nikad ne dramim.

Poslednja izmena:
Evo opet si to uradio. Prozivaš me da pravim dramu, a ja je ne pravim. Nisam tome sklon. Ispada da opet konstruišeš i praviš teorije zavere, a lepo si primetio i prethodni post upodobio da ne ostane trag da si uradio tako nešto. Ja sam ti se zahvalio na toj autokorekciji, ali taj deo si izbrisao u citatu i ostavio početak koji ti je bio dovoljan da te "povuče sklonost" da ponovo (nesvesno) napišeš prozivajuću poruku kako "dramim". Nije lepo. Nisam paničar. Nikad ne dramim.

U redu. Ali identifikacija tagovane grupe kao nekakve tuđe, pa čak i (sic!) očigledni osećaj prozvanosti, defitivno jeste dramljenje.

U redu. Ali identifikacija tagovane grupe kao nekakve tuđe, pa čak i (sic!) očigledni osećaj prozvanosti, defitivno jeste dramljenje.
Zašto me prozivaš da dramim (naročito ako si pre 2 posta hteo da pokažeš na ličnom primeru da prozivajuće poruke ne treba koristiti)?
Na čemu zasnivaš takav stav? Da li si kompetentan da iznosiš "dijagnozu" te prirode, odnosno imaš li neka pred(znanja) iz te oblasti (struke), kada sa takvom sigurnošću to izričeš?

Zašto me prozivaš da dramim (naročito ako si pre 2 posta hteo da pokažeš na ličnom primeru da prozivajuće poruke ne treba koristiti)?
Na čemu zasnivaš takav stav? Da li si kompetentan da iznosiš "dijagnozu" te prirode, odnosno imaš li neka pred(znanja) iz te oblasti (struke), kada sa takvom sigurnošću to izričeš?

Sad se, bukvalno, sprdaš. :lol:

Sad se, bukvalno, sprdaš. :lol:
Liči da je tako, ali ipak treba voditi računa kod ocene nečijih ličnih svojstava. Zezne se čovek lako kad nije kompetentan za takvo nešto. Povuče ga jaka reč, nesvesno pogreši, a onda sam sebi uzdrma postolje sa kojeg je možda do tad izneo milion drugih (ispravnih) stvari. Rekoh, nisam paničar i ne dramim. Jednostavno to bi bilo opasno za posao koji radim. I sad pretpostavi ovako: Ti i ja se ne poznajemo, pa možemo i ovako i onako, ali neko ko me poznaje privatno (a čita tvoje stavove na ovom forumu) prosto im (možda) neće pridavati značaj koji zaslužuju samo zbog toga što je očigledno video da si sklon da pogrešiš (zamisli, na takvoj gluposti kao što je moja "drama").

Liči da je tako, ali ipak treba voditi računa kod ocene nečijih ličnih svojstava. Zezne se čovek lako kad nije kompetentan za takvo nešto. Povuče ga jaka reč, nesvesno pogreši, a onda sam sebi uzdrma postolje sa kojeg je možda do tad izneo milion drugih (ispravnih) stvari. Rekoh, nisam paničar i ne dramim. Jednostavno to bi bilo opasno za posao koji radim. I sad pretpostavi ovako: Ti i ja se ne poznajemo, pa možemo i ovako i onako, ali neko ko me poznaje privatno (a čita tvoje stavove na ovom forumu) prosto im (možda) neće pridavati značaj koji zaslužuju samo zbog toga što je očigledno video da si sklon da pogrešiš (zamisli, na takvoj gluposti kao što je moja "drama").

Pa šta očekuješ kada sam sebe prepoznaš u nekoj kategoriji nepoželjnih, samo zbog toga što si tagovan, a onda bukvalno celu stranicu vodiš diskusiju o tome, kao da je to nešto iole bitno. :D

Mislim, evo — iz nekog čudnog razloga — to (iako tvrdiš da nije drama) traje i dalje. :roll:

..i još očekuješ da ti se čak poveruje da ovo nije sprdačina; da si, tobože, mrtav ozbiljan u oceni da su potrebna predznanja uz struke da bi se moglo kazati da li neko preteruje ili pravi slučaj doslovno ni iz čega. :lol:

Poslednja izmena:
:D

Mislim, evo — iz nekog čudnog razloga — to (iako tvrdiš da nije drama) traje i dalje. :roll:

:lol:
Misliš da ljudi koji ovo čitaju ne znaju je za tango potrebno dvoje? Misliš da tvoja na forumu ne mora uvek biti zadnja?

Укратко, тешко да ће се наћи иједна земља чији су становници аутохтони. Све је то измешано и једно на друго накалемљено. Једни су одлазили, а други долазили.

Seneka

@Aranko @Doktor Džekil @Kole11 @Scott Isle @Момчило @zofr @uStanojka žena ko devojka @Baad_Boy @Sanovnik @Видак @Crnugović @snouden @kentaur Nesh @supertruper @Сребрена @КРЦУН @cest73 @комшија @Mrkalj
15 godina na forumu raspravljanja o (anti)autohtonizmu, a korisnik Q. i dalje "ne razume" o čemu se ovde 15 godina raspravlja. Ne raspravlja se o biološkoj autohtonosti (korisnik Q. često optužuje autohtonste za rasizam), ne raspravlja se o genima, o "beloj rasi" što Q. pokušava suočen sa narastanjem sopstvene nemoći da podmetne, već je reč o autohtonosti (srpskog) jezika i kulture. I ma koliko inorodnih slojeva je u srpski narod umešano, on i dalje ima srpski jezik i kulturu.

Isto kao što to radi Hroboatos, korisnik Q. sve češće objašnjava čitaocima "o čem je ovdje riječ"... Ovde je, dakle, još jedan pokušaj čoveka od slame i citirana Senekina izjava nema veze s onim šta srpski autohtonisti dokazuju.

15 godina na forumu raspravljanja o (anti)autohtonizmu, a korisnik Q. i dalje "ne razume" o čemu se ovde 15 godina raspravlja. Ne raspravlja se o biološkoj autohtonosti (korisnik Q. često optužuje autohtonste za rasizam), ne raspravlja se o genima, o "beloj rasi" što Q. pokušava suočen sa narastanjem sopstvene nemoći da podmetne

Itekako se raspravlja o beloj rasi; to što si ili neupućen u stavove novoromantičara, ili znatno verovatnije, želiš da ih malkice sakriješ, nešto je sasvim drugo.

Apsolutno ništa nisam podmetnuo. To što se tebi ne sviđa kad se nešto podvuče, druga je sasvim tema. Pre se može reći da ti sad podmećeš. :lol:

... a onda bukvalno celu stranicu vodiš diskusiju o tome, kao da je to nešto iole bitno. :D
Ne vodim ja. Ti vodiš. Ja sam na tvoju tag-poruku odgovorio samo jednom vrlo kratkom porukom. Evo ni sad se ne bih javio da nisi ponovo nastavio da "širiš" temu. Što se mene tiče, eto toliko, ali zašto mi se odnekud javlja da ćeš nastaviti da bukvalno celu stranicu vodiš diskusiju o tome, kao da je to nešto iole bitno?

Itekako se raspravlja o beloj rasi; to što si ili neupućen u stavove novoromantičara, ili znatno verovatnije, želiš da ih malkice sakriješ, nešto je sasvim drugo.

Apsolutno ništa nisam podmetnuo. To što se tebi ne sviđa kad se nešto podvuče, druga je sasvim tema. Pre se može reći da ti sad podmećeš. :lol:
Znači, Vid Došen 15 godina na Krstarici raspravlja o beloj rasi. Bravo! :D Not! :kafa: Ovo sad nije bio čovek od slame nego zamena teze.

Back