2) Kao drugo: nikada nisam Srboljuba Živanovića, eto, nazvao lažovom zbog tvrdnje da je izmislio da je poklonio knjigu. To su, isključivo, tvoje reči. Ti si u celosti istrgao iz konteksta moj usputni komentar koji nema nikakve veze sa to kvalifikacijom. Doslovno nikakve. Može i u stvarnosti postojati nekakva knjiga koju je negde on doneo negde, ili pak njegova supruga. Može se desiti da bude čak i, baš, na nemačkom jeziku, hipotetički govoreći. Sve je to suštinski nebitno i ne bi promenilo ama baš ništa od onog što sam napisao. Ja sam tvoju imputaciju demantovao i ne znam šta zamišljaš da očekuješ sa novim demantom. Zašto radiš to što radiš, ja zaista ne znam i to je pitanje na koje samo ti možeš dati odgovor i niko drugi. Ako bih pretpostavljao, meni se čini da ti je to bila nekakva taktika da namerno skreneš diskusiju sa pitanja velike problematičnosti Živanovićevih tvrdnji, da bi se pričalo samo o tome da li je on nekakvu knjigu (knjiga koju navodi ne postoji, to svakako ne može biti) poklonio biblioteci. I onda, eto, ako bismo samo pričali o tome, ne bismo pričali o profesorki Mekalister, o profesoru Holdenu, o praistorijskim Srbima koji su vladali Irskom i Britanijom, o tome šta je pisao Branko Šljivić, o izveštaju istraživanja iz Jasenovca i svemu drugome, samo da bismo pričali o tom činu, koji zapravo nije uopšte ni suština zašto sam ja njega nazvao lažovom svojevremeno per 6 godina. Drugim rečima, to što radiš se zove spinovanje
3) Kao treće, AMAN ZAMAN XD ne postoji nikakva korelacija između te dve stvari. Šta su Kurtine tvrdnje, može se lako proveriti. Postoje i dve knjige na engleskom, jedna na rumunskom, postoje na YouTube 2 intervjua, još nekoliko članaka. Ja nisam izjavio ništa što je u koliziji sa njegovim dobro poznatim, tvrdnjama. Te knjige postoje, klip sam okačio nekoliko objava iznad. Živanovićeva knjiga ne postoji (i krajnje je nenormalno
čak i u teoriji pomišljati da tako nešto postoji). Ako i jeste, ponoviću, on nekakvu knjigu donirao biblioteci Narodnog muzeja, ili njegova supruga Narodnoj biblioteci ili šta već, to ne može biti ni u kakvom slučaju (ma koliko maštoviti i otvoreni bili) ono o čemu govori. Jer je, prosto, elementarno nelogično. Ne postoji nikakva analogija između toga i moje konverzacije sa Kurtom. Apsolutno nikakva; ako ćeš ti misliti da sam je ja izmislio, eto, slobodno to misli, tvoja volja.