"Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II

Видиш како се сећаш свега. Не бих ни ја могао заборавити преписке са Куртом имао би их документоване као што имам од једног члана неке друге. Такве ствари не могу да се забораве као да је била једна утакмица или филм.

Opet si nešto pogrešno naveo. Nisam nigde napisao da se ne sećam.

Ono što jesam naveo jeste da je poprilično besmisleno ovako stalno vraćati se na to da li si nešto dobro ili loše upamtio. A to stalno radiš. I u ovom slučaju jesi loše upamtio, jer se radilo o nekim drugim stvarima (o prisustvu Slovena na Balkanu pre VI stoleća).

Тачно је да је @Kole11 тада форсирао Курту који један од ретких библијски образованих научника који боље капира ромејске параболе у ромејским изворима од атеиста и агностика.
Јер оно што је обележило византијску културу и издвојило од Рима је хришћанство које је са друге стране срушило западни Рим.

Но није тајна да археолошких налазишта Словена има јако мало, углавном Војводина и преко Дунава у Србији су изузетно ретки цитирао сам ти текст из "све о археологији".

Он (Курта) је отворено рекао у једном интервију(у) да сматра да је аутохтоној популацији промењен језик јер другог објашњења нема.
Не само што нема Словена како је рекао на Балкану већ тамо где им лингвисти лоцирају прапостојбину такође их нема.

Он није таргетирао само Јанковића већ и Седова и све слависте.

Када се појавила немоћ да неутралишеш неке @Kole11 цитате потегао си за тим да Курта тврди да јесловенски језик настао око 600. године и да је словенски јако млад језик.

Следило је моје питање да ми наведеш тај цитат или књигу на шта си одговорио "Ја сам питао Курту мени је рекао!"

Сад Србољубове књиге нема у библиотеци доказ је "другар" и Звонимир који такође тврди да књиге нема у библиотеци.
И Србољуб Живановић је због тога био доказани лажов.

Да ли можеш приложити своју мејл комуникацију са Куртом где ти је то рекао да не би и ти грешком и неправдом универзума и на правди Бога испао доказани лажов као Србољуб Живановић?
"

Već ti je objašnjeno da ne postoji nikakva korelacija tu. Ponovo ću citirati, jer je očigledno da nisi pročitao (stiče se dojam da si pročitao samo br. 1, a preskočio i br. 2 i br. 3):

2) Kao drugo: nikada nisam Srboljuba Živanovića, eto, nazvao lažovom zbog tvrdnje da je izmislio da je poklonio knjigu. To su, isključivo, tvoje reči. Ti si u celosti istrgao iz konteksta moj usputni komentar koji nema nikakve veze sa to kvalifikacijom. Doslovno nikakve. Može i u stvarnosti postojati nekakva knjiga koju je negde on doneo negde, ili pak njegova supruga. Može se desiti da bude čak i, baš, na nemačkom jeziku, hipotetički govoreći. Sve je to suštinski nebitno i ne bi promenilo ama baš ništa od onog što sam napisao. Ja sam tvoju imputaciju demantovao i ne znam šta zamišljaš da očekuješ sa novim demantom. Zašto radiš to što radiš, ja zaista ne znam i to je pitanje na koje samo ti možeš dati odgovor i niko drugi. Ako bih pretpostavljao, meni se čini da ti je to bila nekakva taktika da namerno skreneš diskusiju sa pitanja velike problematičnosti Živanovićevih tvrdnji, da bi se pričalo samo o tome da li je on nekakvu knjigu (knjiga koju navodi ne postoji, to svakako ne može biti) poklonio biblioteci. I onda, eto, ako bismo samo pričali o tome, ne bismo pričali o profesorki Mekalister, o profesoru Holdenu, o praistorijskim Srbima koji su vladali Irskom i Britanijom, o tome šta je pisao Branko Šljivić, o izveštaju istraživanja iz Jasenovca i svemu drugome, samo da bismo pričali o tom činu, koji zapravo nije uopšte ni suština zašto sam ja njega nazvao lažovom svojevremeno per 6 godina. Drugim rečima, to što radiš se zove spinovanje

3) Kao treće, AMAN ZAMAN XD ne postoji nikakva korelacija između te dve stvari. Šta su Kurtine tvrdnje, može se lako proveriti. Postoje i dve knjige na engleskom, jedna na rumunskom, postoje na YouTube 2 intervjua, još nekoliko članaka. Ja nisam izjavio ništa što je u koliziji sa njegovim dobro poznatim, tvrdnjama. Te knjige postoje, klip sam okačio nekoliko objava iznad. Živanovićeva knjiga ne postoji (i krajnje je nenormalno čak i u teoriji pomišljati da tako nešto postoji). Ako i jeste, ponoviću, on nekakvu knjigu donirao biblioteci Narodnog muzeja, ili njegova supruga Narodnoj biblioteci ili šta već, to ne može biti ni u kakvom slučaju (ma koliko maštoviti i otvoreni bili) ono o čemu govori. Jer je, prosto, elementarno nelogično. Ne postoji nikakva analogija između toga i moje konverzacije sa Kurtom. Apsolutno nikakva; ako ćeš ti misliti da sam je ja izmislio, eto, slobodno to misli, tvoja volja. :D

Ako ćeš ti tvrditi to da sam ja izmislio sopstvenu konverzaciju sa Kurtom koju sam izneo pre dosta godina i smatrati da sam zbog toga lažov, samo napred. Kao što rekoh, tvoja volja i tvoj problem. Slobodan si da misliš šta hoćeš i da ostavljaš svedočanstva svojih sposobnosti dedukcije.

Ohrabrujem te, u celosti. :lol:

Poslednja izmena:
Opet si nešto pogrešno naveo. Nisam nigde napisao da se ne sećam.

Ono što jesam naveo jeste da je poprilično besmisleno ovako stalno vraćati se na to da li si nešto dobro ili loše upamtio. A to stalno radiš. I u ovom slučaju jesi loše upamtio, jer se radilo o nekim drugim stvarima (o prisustvu Slovena na Balkanu pre VI stoleća).

Već ti je objašnjeno da ne postoji nikakva korelacija tu. Ponovo ću citirati, jer je očigledno da nisi pročitao (stiče se dojam da si pročitao samo br. 1, a preskočio i br. 2 i br. 3):

Ako ćeš ti tvrditi to da sam ja izmislio sopstvenu konverzaciju sa Kurtom koju sam izneo pre dosta godina i smatrati da sam zbog toga lažov, samo napred. Kao što rekoh, tvoja volja i tvoj problem. Slobodan si da misliš šta hoćeš i da ostavljaš svedočanstva svojih sposobnosti dedukcije.

Ohrabrujem te, u celosti. :lol:
Да јеси пред чланом "митолошке студије Рача" тема је била Живојин Андрејић.
Рекао си да је Лажов!
Питао те је како за академика можете рећи да је лажов?

На шта си му рекао за ту књигу и ако га зна да га приупита за то!
Како ти од тада тобож на сваку његову изјаву течиш у библиотеку да провериш!

То ти је за ставку 2.
Видиш да је ова твоја игра бесмислена лупања зелених смалија на старе постове других тема покушај ометања концентеације.
Не иде ти ово кад уђеш у причу са људима са фотографским памћењем јер кад нешто добро запамти јер му је важно не помаже чак и ако си избрисао пост а кладим се да јеси зато га и не тражим.

Да јеси пред чланом "митолошке студије Рача" тема је била Живојин Андрејић.
Рекао си да је Лажов!
Питао те је како за академика можете рећи да је лажов?

На шта си му рекао за ту књигу и ако га зна да га приупита за то!
Како ти од тада тобож на сваку његову изјаву течиш у библиотеку да провериш!

Zašto ne kažeš o kojem se forumašu to radi, konkretno? Kakva je poenta ovog „član Mitološke studije Rača“? Je li mu tako ide nadimak ili šta?

То ти је за ставку 2.
Видиш да је ова твоја игра бесмислена лупања зелених смалија на старе постове других тема покушај ометања концентеације.
Не иде ти ово кад уђеш у причу са људима са фотографским памћењем јер кад нешто добро запамти јер му је важно не помаже чак и ако си избрисао пост а кладим се да јеси зато га и не тражим.

Fotografskim pamćenjem?

O kome se to radi? Ko to ima fotografsko pamćenje?

Ovo je teška patetika i lupetanje. Novoromatičari su ljudi koji, onako kako mogu, pokušavaju svoj narod pokazati u što bolje svijetlu. To nije nikakva mržnja ni autošovinizam. To je kao kad dijete kaže da je njegova majka najljepša ili otac najjači na svijetu.

Autošovinizam je ono što rade mnogi srpski profesori s društvenih fakulteta, kad optužuju Miloševića kao gotovo jedinog krivca za raspad Jugoslavije ili kad kažu da Jasenovac mit.

Otprilike u trećem segmentu odgovora si sam objasnio šta je suština problema.

Uvek treba gledati ko nešto koristi, odnosno zloupotrebljava. Kao što napisah, knjige Sime Lukin Lazića su bile korišćene - ne samo njihovo postojanjе, već i tiraži - kao dokaz da su Srbi ludi i maliciozni, kao narod, te da im je u psihologiji posezanje za onim što je tuđe, za otimanje tuđih zemalja i kulture. To je posebno isticala austrougarska propaganda u vreme Prvog svetskog rata. To je bila ideološka podloga za Serben muss sterben, zato što u takvoj situaciji rat protiv Srba ima prizmu rata dobrog protiv zla, koje unosi nemir i nerede na području Balkana (u toj percepciji).

Svako ko radi takve stvari, u najdirektnijem smislu je (to ne mora biti voljno, uopšte - štaviše, najverovatnije je za većinu i potpuno nevoljno) saveznik svih srbomrzaca, zato što daje za pravo svakom srbofobu i svakom autošovinisti. U tom smislu, novoromantičari doslovno kažu: Da, Srbi su zaista najgori.

Kako reče jednom Mrkalj, čuo je da Aleksandar Vučić još od početka ovog veka pije lekove sa psihu i jednom je došao 2019. godine do spoznaje da se Srbima samo tako može vladati.

To je, otprilike, ono što je suštinska poruka novoromantičara (bez obzira da li su oni maliciozni, plaćenici i šta god drugo...put ka paklu popločan dobrim namerama, nikakvih tu zlih namera izvorno ne mora biti) koju stalno šalju (makar i nesvesno): njihova je poruka da su Srbi ludi kao narod (poremećeni) i pate zbog toga što ih nema dovoljno da bi se baš cela Srbija mogla nazvati svetskim utočištem ludaka, pa da onda slobodno možemo da delimo sudbinu npr. Gaze.

Novi vrh je dostignut.
Sima Lukić je izazvao germansku agresiju na Srbiju.
Bravo genije 👍

To nigde ne piše u objavi. Ali, ono što Sima jeste bio, jeste uzročnik srbofobije. Može se reći da je naneo štetu Srbima (pre svega u Hrvatskoj). Nije samo Austrougarska to koristila, to su koristile i ustaše pred i u vreme Drugog svetskog rata (mnogo je lakše uz Simu dehumanisati nekoga i objasniti zašto je zaslužio da ide u Pičilijevu peć), a to su koristili i određeni Hrvati i u najnovije vreme, u periodu ratova 1990-ih godina, kao svojevrsni temelj za Oluju i Bljesak.

Svi hrvatski nacionalisti srbofobne orijentacije, obožavaju da pričaju o tome i danas na društvenim mrežama, uključujući i na Forumu Krstarice, gde su ti podaci mnogo puta isticani:

Lukin Lazić je tiskao svoju "Kratku.." u 20.000 primjeraka, što je nezamislivo i za danas, a kamoli za ono doba.
To je djelo odigralo nezanemarivu ulogu u velikosrpskom diskursu, kao i kasnija burgijanja Jevđevića, Laze Kostića (pravnika), Luković Pjanović,..i ostalih manijaka.

Dakle, to što se ludilo ne uči u školi, i što profesori kritiziraju očito sulude teze- ne znači ništa. To je popularna literatura koju su srpske mase gutale, ili bar mase srpskih "intelektualaca".

Kao to danas gutaju blentonijade raznih Alečkovićki, Nestorovića, Damjanovića i ne znam više kojih.

I sad je Simo opet tiskan, 2023, i opet uz ludiranje i glupiranje.

Postoji javni medijski prostor. U njemu su neki kvazistručnjaci i stručnjaci. Šarlatani su Dmitrović, Šarić i ostali i imaju trajnu široku publiku za svoje ludosti. To ne mora biti o piramidama i Marsovcima, no te njihove lokalizirane" laži su napose o onom što ih najviše boli, o Hrvatima, a ne o Tutmozisu i Vedama.
Zatim, cijela tevabija od Mila Lompara, Miloša Kovića i sličnih lupa laži i gluposti, a radi se o školovanim ljudima- za razliku od šarlatana- i tu su, u tim svim svojim glavnim tezama (govorim o Hrvatima, ne o drugim narodim)- obični lašci i lak materijal za karikiranje i razotkrivanje.

Dakle- radi se o više slojeva poremećaja, o logičkoj defektnosti, te o prelijevanju ludila u podlost.
Kreteni.

Dakle, ludilo iracionalizma ne postoji kod Europljana nigdje nego kod Srba, toga profila da luđaci kontinuirano šite nebuloze preko 100 godina i da u te idiotarije vjeruje više od 0,0.. % ljudi.

To nigde ne piše u objavi. Ali, ono što Sima jeste bio, jeste uzročnik srbofobije. Može se reći da je naneo štetu Srbima (pre svega u Hrvatskoj). Nije samo Austrougarska to koristila, to su koristile i ustaše pred i u vreme Drugog svetskog rata (mnogo je lakše uz Simu dehumanisati nekoga i objasniti zašto je zaslužio da ide u Pičilijevu peć), a to su koristili i određeni Hrvati i u najnovije vreme, u periodu ratova 1990-ih godina, kao svojevrsni temelj za Oluju i Bljesak.

Svi hrvatski nacionalisti srbofobne orijentacije, obožavaju da pričaju o tome i danas na društvenim mrežama, uključujući i na Forumu Krstarice, gde su ti podaci mnogo puta isticani:
Ustaše su koristile povijesno pravo da isteraju srpske doseljenike sa teritorije hrvatskog kraljevstva Slavene mutni.

Dakle za svoje zločine izgovor su im bile dve istorijske laži, hrvatsko kraljevstvo i srpski doseljenici.

3. kasnija ekipa luđaka (taj Šćekić, Radulović i sl.) možda i jest pisala i naveliko prodavala te idiotarije i lošem vremenu za Srbe, no narodi koji su bili daleko ugroženiji u moderno doba nisu imali takva smeća od produkcije. Krajem 1991. za Hrvate je bilo ili-ili, i nije se pojavio nijedan takav bolesnik.
Hrvatski moroni, strašila, klauni i SlavišeQMiljkovići 1990-tih: Mario Grčević, Nataša Bašić, Branka Tafra, Dragica Malić, Sanda Ham, Josip Lisac, Krešimir Mićanović, Mislav Ježić, Marko Tadić... a u zadnje vreme se ističe Domagoj Vidović.

I tako se Plinije rasplinuo...
Pišem o narativu o srpskim seobama i kako su, po tradiciji koju je na početku XVII st. zapisao dubrovački benediktinski spisatelj Mavro Orbini, Srbi došli na Balkansko poluostrvo, odakle, itd...

Ma kakva crna Mezija; po Orbinu, Srbi su došli iz Priazovlja i oblasti reke Don, na samom istoku Sarmatije, sa prostora današnje Ukrajine (odnosno Ruske federacije, kako ko već danas gleda u ovim zeznutim vremenima za istočne slovenske narode).

1757413152110.png

Iz Zakarpatja se doseljavaju Srbi u dva smera. Jedno ode ka smeru Dunava i Gornje Mezije. To su južni Srbi. A ovi drugi odoše na zapad i prodiru u germanske zemlje i to će biti Lužički. Ova prva grupa, južna, do vremena IV st. stigla je do Panonije, a početkom VII st. se spušta dalje na jug i zauzima veliki deo Dalmacije, kako pripoveda Orbini.

Taj je deo, vezano za seobu Srba u Dalmaciju, komplementaran tradiciji koju je zabeležio slavni vizantijski car Makedonske dinastije.

Meotida je Priazovlje; više smo puta postavljali kartu gde Orbini vidi prapostojbinu Srba.

1757413194087.jpeg
Ne pominje more, već močvare i Meotidu, kao i Plinija Starijeg na kojeg se poziva kao izvor za prapostojbinu Srba (oko 77. godine naše ere). A ta se oblast zna koja je; to je region ušća reke Don u Azovsko more.
1757413050844.jpeg

Sa one karte razmišljanja Nike Županiča i Aleksandra Lome vezano za poreklo Srba, zaokružena oblast.
1757411760188.png

U pitanju je istoriografska podvala, zamena Trojansko-Panonskog mora za Azovsko jer se Trojansko-Panonsko more u međuvremenu isušilo. "Meotida" je, dakle, Trojansko-Panonsko more:

1757413283865.png

I tako se Plinije rasplinuo...

Prilozi

• 1757413176892.jpeg
    1757413176892.jpeg
    241,5 KB · Pregleda: 4
Hrvatski moroni, strašila, klauni i SlavišeQMiljkovići 1990-tih: Mario Grčević, Nataša Bašić, Branka Tafra, Dragica Malić, Sanda Ham, Josip Lisac, Krešimir Mićanović, Mislav Ježić, Marko Tadić... a u zadnje vreme se ističe Domagoj Vidović.

Imali su Hrvati ekipu koja ni malo ne zaostaje za najluđim srpskim autohtonistima:

Mihovil Lovrić, izmislio Vejske povede i "našao" 2000 riječi liburnskog jezika u čakavskom. Prijetio smrću direktorici memorijalnog centra "Jasenovc".

Tvrtko Dolić koji je tvrdio da je Isus bio Hrvat.

Mirko Vidović je napisao nekoliko nečitljivih knjiga u kojima tvrdi da su Hrvati biološki temelj Rimskog carstva i da su se Iliri sjećali da su porijeklom Hrvati.

Tu je i cijela ekipa zastupnika iranskog porijekla Hrvata.

Razlika je u tome što u Srbiji ima daleko više medija, podkasta, televizija... nego u Hrvatskoj, pa su onda srpski zanesenjaci vidljiviji. I što su ljudi poput Slavena i profesionalnih povjesničara autošovinisti, pa namjerno napadaju srpske zanesenjake jer misle da su bolji u očima Hrvata i Zapadnjaka, ako pljuju po Deretiću ili po laicima, a ne shvaćaju da im se ta pljuvačka vraća u lice.

Profesionalni srpski povjesničari se ne bave ozbiljnim pitanjima srpske historiografije ili borbom protiv falsifikata hrvatske i albanske historiografije nego pišu knjige i radove protiv Jovana Deretića. Kad se pogleda indeks citiranosti njihovih radova i uopće relevantnost, oni i jesu nivo Deretića, Jolićke i kafanskih tračeva.

Imali su Hrvati ekipu koja ni malo ne zaostaje za najluđim srpskim autohtonistima:

Mihovil Lovrić, izmislio Vejske povede i "našao" 2000 riječi liburnskog jezika u čakavskom. Prijetio smrću direktorici memorijalnog centra "Jasenovc".

Tvrtko Dolić koji je tvrdio da je Isus bio Hrvat.

Mirko Vidović je napisao nekoliko nečitljivih knjiga u kojima tvrdi da su Hrvati biološki temelj Rimskog carstva i da su se Iliri sjećali da su porijeklom Hrvati.

Tu je i cijela ekipa zastupnika iranskog porijekla Hrvata.

Razlika je u tome što u Srbiji ima daleko više medija, podkasta, televizija... nego u Hrvatskoj, pa su onda srpski zanesenjaci vidljiviji. I što su ljudi poput Slavena i profesionalnih povjesničara autošovinisti, pa namjerno napadaju srpske zanesenjake jer misle da su bolji u očima Hrvata i Zapadnjaka, ako pljuju po Deretiću ili po laicima, a ne shvaćaju da im se ta pljuvačka vraća u lice.

Profesionalni srpski povjesničari se ne bave ozbiljnim pitanjima srpske historiografije ili borbom protiv falsifikata hrvatske i albanske historiografije nego pišu knjige i radove protiv Jovana Deretića. Kad se pogleda indeks citiranosti njihovih radova i uopće relevantnost, oni i jesu nivo Deretića, Jolićke i kafanskih tračeva.
Mi jesmo dekapitiran i deinstitucionalizovan narod i ne preostaje nam drugo nego da se uzdamo u Boga i od Boga nadahnute ljude kao što je Ilija Ogorelica, definitivno čovek-kanal ka višoj svesti.

Je li to onaj što ima celu metapediju na prahrvatsko-iranskom jeziku?

Da. On je bio biolog, Andrija Željko Lovrić se zvao, a lažno je potpisao knjigu pod svog pokojnog oca, Mihovila koji je pao s barke i utopio se. On je onda izmislio da mu je UDBA gurnula oca zbog te knjige. Sin je svjedočio da je lagao i da knjige nije bilo.

Back