Batina je iz raja izasla

Bitna je kombinacija. Batine bez ljubavi su problem. Kad sam dete kaznila ćušanjem po guzi posle kad se smirim zagrlim i objasnim kako te mama voli i žao mi je što moram da te udarim jer to ne može tako i tako. I posle sve ok.

Oni se sad i ne sećaju da sam ih udarala, kad im pričam a oni kažu kada? Znači da je bilo vaspitno. Ali sam ih naučila da imaju samopouzdanje pa je ovaj stariji ko god ga je dirao od 1 do 4 razreda dobijao ksrate potez, par puta me zvali u školu. Eno na Takmičenjima, vrlo je razumno dete, razredni ga hvali, niko ga ne dira, on se ne prima nije hepo kocka. Čista glava.

Ima tu drugaricu malo deblja rekao joj da je njena gravitacija veća od planete zemlje, pa me zvala njena mama i pola sata me davila kako je izgleda moj sin nevoljen o dete itd...čim maltretira druge itd. Sva takva deca pokazuju čudno stanje u glavi, potpuno su rezistentni na bilo kakav Razgovor sa psihičkim otporom prema objašnjavanju itd. Dete već puši sa 13, ima neopravdane, i sva ta objašnjavanja su je dovela do umutrašnjeg otpora.

Radite kako mislite da treba, ali je najbitnije da to što se radi ide uz ljubav i POŠTOVANJE. Deca vide da ih poštuješ i ako ih nekad ćušneš. Poštovanje se uvek oseti.

Kombinacija,direkt direkt ,aperkat,kroše 😂

U zivotu nisam svoje dete udarila.
S tim stvarima nema igre.
Ukoliko imate problema resavajte ih na drugi nacin, ne ispoljavanjem agresije.

Nema ni “cuski” ni u sali. Nisam ga cak ni kaznila nikada, nikada mu zabranila izlazak, internet.

Mi smo uvek razgovarali. Tako je u mojoj porodici.

sta mislite o ovoj cuvenoj recenici od davnina

О тој реченици мислим :
Да сам је ја написао,
Лагерта би је обрисала и опоменула ме ...

da li alternativa koja se sad forsira bez batine daje rezultate?
cinejnica je da su deca sve agresivnija.

Све забране које постоје,
успостављене су због типова који не умеју,
и који су пуни мржње ...

Mislim i da smo mi vrsta životinja. I životinje ćuškaju svoje mladunce dok ne nauče.

Živim sa mačkama, one to slično rešavaju kao ja 😊. Bome ih je moja mačka lepo vaspitala, ćuška, ugriz ali su svi sa već 2 meseca išli da obavljaju nuždu u posip a ne gde im padne na pamet.

Ima puno, ali vidi, postoji na stotine istrazivanja i desetine disertacija koje pokazuju negativne strane batine u vaspitanju.
Ne postoji nijedna studija koja pokazuje pozitivne strane.

Deca uce gledajuci sta radimo a ne sta im kazemo da radimo.
I to je ono sto svaki roditelj zna.

Ja sam izabrao bez batina. I siguran sam, 100%, da sam dobro izabrao.
A imam izuzetno aktivno i emotivno dete, tako da je rad sa njim 24/7.

Smatram da roditelji koji tuku decu su lenji roditelji. Izmedju ostalog.
Jer udariti je lako. Pricati satima je tesko.

Ма шта ће ти истражувања, дисертације ...?

Јел идеш ти у продавницу где су те ухватили у крађи
и изударали ?
Да ли уопште од тад крадеш ?

Јел намигујеш туђим женама у кафани
од кад доби батине од љубоморног мужа ономад ?

Јел идеш на протесте од кад те прегазио
лудак који се залетео у масу ?

Све у свему, ако си нормалан,
једне батине су довољне да схватиш да се нешто не сме !

О тучењу деце не треба размишљати
или не дај боже доносити неке одлуке !

Ако је породица нормална - свега има у нормалним количинама.

Ima ona stara:
- ne boji se svaka šuša* Boga, nego batina - :)

*šuša

Mada, i Bog nas nekad "kažnjava", tako što nas pusti u nevolju sa ciljem da nešto naučimo.

Imala sam ja profesorku filozofije koja je tako pedagoški nekog kažnjavala ocenom, nekog zavrtanjem ušiju 😁, mene je tako stručno i sistematično zavrtala da sam mogu reći najviše zbog nje se trgla, posle upisala faks i tu sam gde sam. 😃

Kojim povodom je provokacija ? Nagazio sam vas par puta, a pakost vam je jedina osveta ?
Žao mi je draga damo, ali za vas imam danas iznenađenje: Na "ignore" :bye: ,. možda baš zbog pomenute agresivnosti. da ne rizikujem,.. alergičan sam na pakosne komentare - ničim izazvane :) )

,.. ili zbog potpisa
Nagazili ste sami sebe!
Moj post nije bio pakost, ne znam šta Vam upravlja glavom danima?
Što se tiče ignora ponovo idete na Ignor, na moje zadovoljstvo. :)

Pisao sam već, pa mi je blam da se ponavljam:
Sretne me bivši učenik, čiji je sin stasao za upis u srednju i kaže mi:
- Molio sam sina da upiše Teslu, samo da prođe onaj tvoj dril za pametne mangupe.

veći kompliment (po mome) nisam dobio.

I ovde će neki proći taj Dril :) .

sta mislite o ovoj cuvenoj recenici od davnina i nekog vremena kad si mogao da vaspitas dete :D

da li alternativa koja se sad forsira bez batine daje rezultate?

cinejnica je da su deca sve agresivnija.
Pa cime da uslovis dete da te poslusa ?
Da mu pricas razumno a samo je nerazumno..

Krene prstom u steker, neces mu govoriti pec pec, no no i objasnjavati pola sata dok te ono gleda i smeje ti se ko idiotu, nego ga sljusnes po ruci..

Normalno da se napomene pametnicama da dete ne treba tuci bukovim motkama ko vola...

ovde se ne prica o ovome.
pricamo o povremenim vaspitinim manjim udarcima po goozi..ne o mlacenju svaki dan.
Ne, ljudi se uopšte i ne potrude da shvate o čemu se govori. Idu iz krajnosti u krajnost.

Ok, razumem da su neki principijelno protiv, žele pričama da to nsdomeste. Ok. To nije moj način, osim kad porastu. Sad kad mi sin ima 13 besmisleno je. To je bilo do škole.

Opet, već sam rekla, mnogi ne ćušnu dete ali ga psihočki maltretiraju ili puste da rafi šta hoće. Razgovor i a smisla kada dete postane svesno da procesuira.

Sve u svemu, malterirati se neko može na više načina, najgori je koliko sam ja videla ćutanjem i pasivnom agresijom!

Pa cime da uslovis dete da te poslusa ?
Da mu pricas razumno a samo je nerazumno..

Krene prstom u steker, neces mu govoriti pec pec, no no i objasnjavati pola sata dok te ono gleda i smeje ti se ko idiotu, nego ga sljusnes po ruci..

Normalno da se napomene pametnicama da dete ne treba tuci bukovim motkama ko vola...
bas tako.

dok ti njemu govoris pec pec dete vec drugi put gura prste u steker.

Disciplina treba a ne batina :aha:

To je nesposobnost muskaraca da sinovima daju smisao neki,ni tolerancija a ni batina nego smisao.Postovanje djece mora neko da zasluzi nije dovoljno biti samo roditelj iako biblijska zapovijest vazi postuj roditelje i treba svako da je se drzi.Ali vecina ljudi i ne cita ili cita Bibliju a ne drze se te zapovijesti.Kod ljudi i to je bioloski postovanje mora da se zasluzi nebitno da li su djeca ili ne,postivanje ne moze da se naredi a da bi dijete sustinski postovalo roditelja taj roditelj mora da mu bude heroj u ocima djeteta,da zna mnogo stvari i da moze da ga nauci more stvari.Da ga nauci da svira Instrument,da prica strani jezik,da radi neki zanat,da zavodi zene kada napuni neke tinejdz godine,sto vise stvari ga nauci to ga vise postuje,a vikom ali ni tolerancijom se nista ne postize

Mnogi ocevi van kuce su cesto ili su na putovanjima ili u provodu ili uvijek na poslu dok su im djeca usamljena a onda kada su kuci sa njima daju mu igrice da se igra dok on prica sa gostima,zasto bi to dijete sjutra postovalo takvog oca,a opet kazem covjek ako je teoloski usmjeren uvijek ce postovati roditelje

Back