Batina je iz raja izasla

Ima puno, ali vidi, postoji na stotine istrazivanja i desetine disertacija koje pokazuju negativne strane batine u vaspitanju.
Ne postoji nijedna studija koja pokazuje pozitivne strane.

Deca uce gledajuci sta radimo a ne sta im kazemo da radimo.
I to je ono sto svaki roditelj zna.

Ja sam izabrao bez batina. I siguran sam, 100%, da sam dobro izabrao.
A imam izuzetno aktivno i emotivno dete, tako da je rad sa njim 24/7.

Smatram da roditelji koji tuku decu su lenji roditelji. Izmedju ostalog.
Jer udariti je lako. Pricati satima je tesko.
:hahaha:

Kako li se to neka gledajući nauče npr da se drogiraju, naravno od roditelja koji baš nikad ne piju, i naravno i ne puše? :think:

Ne verujem da se deca mogu vaspitavati batinama, ne mogu se sigurno tako vaspitavati, ali se tako mogu dresirati, to da....Da li je to potrebno? Pa vrlo moguce u nekoj meri kod jako male dece. Posle nekolijo godina zivota je vec kasno i ako je potrebno to je sve zbog greske roditelja u prethodnom periodu, tad vise nema svrhe...

Moje dete nije vaspitavano tako i evo izraste u divnog mladica.
Da li je mene ko nervirao, druga prica.
Meni je ime Mile.Moja komsinica je Mira. I nema dece.

Moja zena nije udarila decu nijednom. Ja jesam kad su bili mali i radili pogresno. Naprimer cerka ucila matematiku napamet iz nekog glupog udzbenika.

tako se matematika ne moze nauciti.

I potpuno izgubila volju za matematikom. Da su se blokaderi pojavili 2008 i spalili lose udzbenike ona bi bila izvrstan matematicar.

Nauka je rekla svoje po pitanju teme, nema tu šta više da se mlati prazna slama.

Fizičko kažnjavanje je loše i ostavlja posledice.

To nije jedna studija pokazala, več stotine nezavisnih studija.

Ako roditelj bez batine nema autoritet, onda je omanuo kao roditelj i tu nema popravke.
Ma da! Zato danas djeca kolo vode. Da krenemo od spavanja. Kada idu da spavaju? Oko ponoći. Je li to normalno?
Kako se ponašaju ,,u gostima,,? Vode glavnu riječ. Život ti zagorčaju dok ih ne ispratiš do vrata.
U restoranu, kafiću, slastičarni...Prosipaju vodu, voze stolice, ometaju ljude za susjednim stolom, vrište...
U školi? Znaju da iza sebe imaju mamu, tatu, babu, tetku...pa emituju bjesove i već tako mali ucjenjuju.
Da sada ne nabrajam, ne plaše se nikoga, ne poštuju nikoga, ne znaju za red, ne igraju se, već ravnopravno učestvuju u razovoru odraslih, jednom rječju isisaju svu energiju i sjebu ti život.
Ne može teko!

Ma da! Zato danas djeca kolo vode. Da krenemo od spavanja. Kada idu da spavaju? Oko ponoći. Je li to normalno?
Kako se ponašaju ,,u gostima,,? Vode glavnu riječ. Život ti zagorčaju dok ih ne ispratiš do vrata.
U restoranu, kafiću, slastičarni...Prosipaju vodu, voze stolice, ometaju ljude za susjednim stolom, vrište...
U školi? Znaju da iza sebe imaju mamu, tatu, babu, tetku...pa emituju bjesove i već tako mali ucjenjuju.
Da sada ne nabrajam, ne plaše se nikoga, ne poštuju nikoga, ne znaju za red, ne igraju se, već ravnopravno učestvuju u razovoru odraslih, jednom rječju isisaju svu energiju i sjebu ti život.
Ne može teko!
Sve sto si nabrojala nema nikakve veze sa batinama.
Evo, milion primera poznajem gde deca nisu vaspitavana batinama a ne ponasaju se kako si nabrojala.

Povezala si dve potpuno nepovezane stvari.

Zanimljiva tema.
Obzirom da sam ošamario dva učenika (pred roditeljima) na poslu, ne treba da se izjašnjavam :).

Ali ne može se generalizovati. Nema univerzalnog pravila. Probaš milom,
. .. ako ne ide, zapretiš. Ako ni tad ne ide, ispuniš pretnju.
Kako bi te moj tata, da je kojim slučajem bio taj roditelj, opalio šakom u facu tačno ne bi bio u stanju danas da pišeš!

Back