Batina je iz raja izasla

Povezana, a pogotovo muška djeca. Ima 40 godina i traži od mame lovu! Kada čujem odraslog muškarca ,,Moja je mama ovako, onako...,,!!!
Odrastao si, zaposlio se, osnovao porodicu i pusti roditelje. Dođi ponekad na ručak, odvezi ih ljekaru i kraj.
Ja moju mamu zovem zadnjih 10 god da dodje da zivi kod mene, a amerikanac se plasi da ga majka ne nazove telefonom jer joj mozda nesto treba.
To ti je glavna i nepremostiva razlika u odnosu prema roditeljima.

Moderna zena nece da kuva, da pere, da cuva decu, da radi kucne poslove, ne zna bukvalno nista ni da sije ni da plete ni da sprema zimnicu ama nista bod milim bogom ni da resi sitnije kvarove po domacinstvu, dakle nema osnovne talente za zivot, da kazemo za golo prezivljavanje. I onda joj smeta prisustvo majke od muza i nasusna potreba za nekim ko to zna, hoce i moze da radi i resava tu problematiku.

Ja moju mamu zovem zadnjih 10 god da dodje da zivi kod mene, a amerikanac se plasi da ga majka ne nazove telefonom jer joj mozda nesto treba.
To ti je glavna i nepremostiva razlika u odnosu prema roditeljima.

Moderna zena nece da kuva, da pere, da cuva decu, da radi kucne poslove, ne zna bukvalno nista ni da sije ni da plete ni da sprema zimnicu ama nista bod milim bogom ni da resi sitnije kvarove po domacinstvu, dakle nema osnovne talente za zivot, da kazemo za golo prezivljavanje. I onda joj smeta prisustvo majke od muza i nasusna potreba za nekim ko to zna, hoce i moze da radi i resava tu problematiku.
Jbg. ne zna mi muškarac više da ulovi divlju svinju, da porodica jede, nego kredit tamo, kredit vamo. Ne sije ništa, jer nema pojma, i sa kosilicom potamani cvijeće. ‚Ne zna ni popraviti nešto, idem kod automehaničara, zvao sam čovjeka da očisti bojler od kamenca, moram zvati nekoga za klimu...
Koji danas ima garažu sa alatom, nekakvu radionicu i sl. Svaki 100-ti.

Na kraju vam i za nevaspitanu decu kriv Vucic :mrgreen: :lol:
Наравно. Вучић је за све крив. Па и за то што ЈОШ УВЕК ниси решила лавиринт :cool:

На теми доминирају острашћене главе које су унапред донеле закључке и које сад само гледају како да одбране свој постојећи став.

Jbg. ne zna mi muškarac više da ulovi divlju svinju, da porodica jede, nego kredit tamo, kredit vamo. Ne sije ništa, jer nema pojma, i sa kosilicom potamani cvijeće. ‚Ne zna ni popraviti nešto, idem kod automehaničara, zvao sam čovjeka da očisti bojler od kamenca, moram zvati nekoga za klimu...
Koji danas ima garažu sa alatom, nekakvu radionicu i sl. Svaki 100-ti.
I eto ti procenta pravih muskaraca 1 od 100
a kada dodje do smene generacija u narednih 20 godina i kada kao nosioci drustva stupe na snagu ovi koje su odgojile i vaspitale feministkinje i singl mame
pa bice ti 1 u 1000 pravi muskarac
i taj trend ce nastaviti da raste do neke nove neizbezne katastrofe koja ce imati kao rezultat nuznu uspostavu apsolutnog patrijarhata

Malo dete se drzi za ruku da ne bi istrcalo na kolovoz.
Napisala sam ti iznad. Pratis. Gledas.
Mislis da je lako biti roditelj :lol: ?
Ali, nesto najlepse je.

Drzanje za ruku je jako bitno i to najmanje zbog automobila.

To je dodir, koza na kozu, igranje prsticima...deca obozavaju kada im roditelji pruze ruku...i ne znam detence koje se ne zakaci kao majmunce.

Moje, tudje, sasvim nebitno...deca su tu da se maze.

Ljudi, kasno je poceti sa vaspitanjem oko desete godine, bebac se vaspitava od momenta kada izadje iz porodilista.

Ne moze da bude divljak koji je u okovima do desete da ne istrci na ulicu, a onda da ga bijemo dok ne iskalimo celik do dvadesete...i onda ce da bude covek!

Obicno je lakse i lepse da mu pricamo od momenta kada nas ugleda prvi put.

naravno da jeste.
deca su povezana sa roditeljima..ok uvek ima izuzetaka ali uglavnom deca brinu o roditeljima ovde..nema te otudjenosti i usmerenosti ka samostalnom zivot...ovde mnogi i zive sa roditeljima do 30..40 godina...

u americi je drugacije.. cim stasaju za koledz napustaju dom i posle se retko i vracaju, obicno posle njega nalaze posao i sele se da zive tamo gde rade.

a oni koji ne studiraju brzo nalaze posao i odlaze od kuce.

potpuno druigaciji stil zivota... manja prisnost..

cak i ta njihova okupljanja za tenksgining dej i bozic su vise isforsirana i izvestacena.. pouzdan podatak iz amerika.

Drzati dete uz sebe do cetvrte decenije je nehumano spram te mlade osobe.

Najnormalnije vaspitanje stvori mladog coveka do fakulteta.
I najnormalnije je da dete tada pocinje svoj put kroz svet.

Ja zaista, ali zaista ne bih volela da budem sinu najbolja drugarica sa trideset godina i nadam se da ce studirati na najboljoj skoli koju moze sebi da obezbedi, ma gde ta skola bila.
I da ce svojoj devojci praviti dorucak...a ne svojoj mami.

Na mami je da ga nauci kako devojci sutra da napravi dorucak.
I mame moraju malo da smanje svoj sebicluk. Nije sin sobni fikus.

Batina je verni pokazatelj zaostalosti neke zajednice.Sto je podneblje primitivnije , tim je batina duza i cesce se koristi.

Upotreba batine najcesca je na najzaostalijem kontinentu - Afrika, ali ni Balkan ne zaostaje daleko za njom.
Nalazi cestu primenu ne samo u porodici - prema deci ili zeni, vec i u skolama a narocito policije prema narodu.
Dakle u ruralnim krajevima policajac kao batinas mora da izgleda preteci, mrzovoljan,nabusit,namrgodjen u svakom trenutku spreman da je rado upotrebi prema svakom civilu.
S druge strane zene primitivnih krajeva se neretko zaljubljuju u siledzije,dokazujuci tom prilikom svoju ljubav prema batini, ne razmisljajuci o tome da ce se ta batina kad kad okrenuti i protiv njih.

Ma da! Zato danas djeca kolo vode. Da krenemo od spavanja. Kada idu da spavaju? Oko ponoći. Je li to normalno?
Kako se ponašaju ,,u gostima,,? Vode glavnu riječ. Život ti zagorčaju dok ih ne ispratiš do vrata.
U restoranu, kafiću, slastičarni...Prosipaju vodu, voze stolice, ometaju ljude za susjednim stolom, vrište...
U školi? Znaju da iza sebe imaju mamu, tatu, babu, tetku...pa emituju bjesove i već tako mali ucjenjuju.
Da sada ne nabrajam, ne plaše se nikoga, ne poštuju nikoga, ne znaju za red, ne igraju se, već ravnopravno učestvuju u razovoru odraslih, jednom rječju isisaju svu energiju i sjebu ti život.
Ne može teko!
Ne znam, imam sad već poodraslu decu i sve to što ti pričaš ovde meni zvuči potpuno nadrealno.
Siguran sam da tako nešto negde i postoji, ali na svu sreću ne blizu mene.

Postoje ljudi koji realno nikada nista ne pogadjaju niti se doticu srzi, sustine i nutrine.
Niti kao oni koji mogu da sustinu objasne nekome niti kao oni koji zele da je razumeju.

Oni cesto imaju izjave koje su kao nusprodukt digestivnog sistema u vidu gasova,
njihove izjave imaju toliko smisla, trajanja i poente koliko i pr**z <3

Zaboravio si da sam ti na ignore listi?

a ko kaze da gs roditelj zadrzava

Ukoliko zadrzava samog sebe, a ima cetrdeset godina, valja da proveri koji strah ga to zadrzava.

Za mene bi bio poraz da mi dete prelazi u mladica, diplomca, mladog coveka i coveka u srednjim godinama, a da ga gledam na istom kaucu decenijama.

Zelim da bude upije svet i to ne zato sto ga ne volim vec bas zato sto ga volim!

Tako da...disciplinske batine sluze za dresuru.
Policijski pas se dresira dok se covek poducava.
I zato vazi ona "ocu dugujem zivot, a ucitelju to sto zivim dobro".

Ako ti ne da ruku na ulici, pitaj ga zasto je ne da, objasni mu. Nije divljak vec tvoje dete.

Ne postoji situacija u kojoj ti smes da osamaris dete.
A ako to uradis - zasluzujes da te neko odvali od batina da do kraja zivota, svakoga dana, osecas posledicu tih batina. Posto ocigledno sistem/drzava ne kaznjava takve.
Srednja skola vise i nije dete to je adolescent, ja znam kad sam bio imao 16god drugar iz odeljenja je napao zenu od 30 godina da je udari. Ja ne znam kako vi ljudi razmisljate,ali sam i ranije pricao s obzirom da sam i sam pomalo u borilackim sportovima da ima klinaca od 17-18 godina koji treniraju mma,kikboks razvijenih jakih koji mogu da mlate ljude od 20-30-40+ godina ko volove u kupusu.I ja sutra da se desi da mi neki klinac dodje i pokusa da se nakurci nadamnom, ili mi napadne zenu razvalio bi mu glavu, boli me k sto nije punoletan.

Back