Batina je iz raja izasla

Za vaspitanje bez primene nasilja treba uložiti trud i vreme ,ali prosečnom roditelju je lakse da udari naravno ,a i ti sto udaraju uglavnom nemaju intelektualnih kapaciteta i senzibiliteta da drugacije hendluju situaciju,barem u tom trenutku, kad ih obuzme bes prema detetu

Problem je sto je manje lepo vaspitane dece nego ovih drugih , pa mora da se ulozi dodatni trud kako bi se detetu objasnilo da na ovom svetu postoji stoka ljudska nepismena glupa zatucana ,samoživa,sebična,cija deca postaju njihove replike.....

Mislim da lazes, jer svaki roditelj, da si mu osamario dete, bi te ubio od batina na licu mesta.
Ne misliš dobro,.. objasnio sam situaciju jednom,.. citiraću to, kada nađem (linkovaću taj post).
kao prvo znam da nisi loš dečko, pa te neću odmah na "merak",.. a volim takve naivčine (i pametnjakoviće) da naučim pameti,.. da bar budu rezervisani,..
Šta ti je trebala ta izjava ? Ti si neki sudija, .. procenitelj,.. ? merodavan ?
Tvoja se na ovom forumu štuje i poštuje,.. ?
mnogo si umišljen,.. Ptica koja visoko leti, nisko pada... možda to baš i ne važi za forume,.. jer odavde lako pobegneš... od sramote,.. bar na neko vreme,. i jedino mi je toga iskreno žao,.. što neke članove , koji se upecaju, oteram sa foruma (na neko vreme). Bude ih stid samih sebe.
U to ime se izvinjavam forumu,.. Ali ja sam prosvetar,.. ponekad surov, ponekad umilan ,.. slatkorečiv,.. nekada džentlmen, nekada džiber...

A, razmisli, možda si se samo upecao na moj mamac ?

Ne misliš dobro,.. objasnio sam situaciju jednom,.. citiraću to, kada nađem (linkovaću taj post).
kao prvo znam da nisi loš dečko, pa te neću odmah na "merak",.. a volim takve naivčine (i pametnjakoviće) da naučim pameti,.. da bar budu rezervisani,..
Šta ti je trebala ta izjava ? Ti si neki sudija, .. procenitelj,.. ? merodavan ?
mnogo si umišljen,.. Ptica koja visoko leti, nisko pada... možda to baš i ne važi za forume,.. jer odavde lako pobegneš...

Niko nije na forumu duzan da zna istoriju tvoje "bolesti " .... Niti to bilo koga zanima,pohvalio si se kako si udarao decu u prisustvu roditelja,i to je sve ,bez objasnjenja

Niko nije na forumu duzan da zna istoriju tvoje "bolesti " .... Niti to bilo koga zanima,pohvalio si se kako si udarao decu u prisustvu roditelja,i to je sve ,bez objasnjenja
To je tvoje lično viđenje,..
Ali na provokaciju da lažem, moram reagovati. To mi nalaže čast.
Hoću i ja da se moja čuje, štuje i poštuje!
kako rekoh linkovaću post. Tačka .
ps: U množini pišeš,.. Ko si ti? Klon ?

mnogo si umišljen,.. Ptica koja visoko leti, nisko pada... možda to baš i ne važi za forume,.. jer odavde lako pobegneš...

Ne postoji situacija u kojoj ti smes da osamaris dete.
A ako to uradis - zasluzujes da te neko odvali od batina da do kraja zivota, svakoga dana, osecas posledicu tih batina. Posto ocigledno sistem/drzava ne kaznjava takve.

Ne postoji situacija u kojoj ti smes da osamaris dete.
A ako to uradis - zasluzujes da te neko odvali od batina da do kraja zivota, svakoga dana, osecas posledicu tih batina. Posto ocigledno sistem/drzava ne kaznjava takve.
da nisi možda ti taj :) .
O'ladi dečko. Ne znaš situaciju.
Inače moji su učenici uvek bili svesni da ih se ne plašim - nimalo.. Sve i da su pokušali fizički nasrnuti,.. ali nisu smeli.
Ti možeš - virtualno :D .

Ja sam svoje klince do recimo osnovne škole ponekad udarala, a starijeg češće. Počela recimo još god i po dana kad su imali po guzi. To je ono da ne prelazi ulicu, da me sluša, ćušnem još preko pelena. Nisam ih nikada psihički maltretirala kako to danas rade roditelji

To nije psihicka kazna, to je priča, objašnjavanje, učenje.
Jeste, to je ubijanje u pojam.

Imam ja takve slučajeve u okolini, drugarica mog sina i a mamu psihologa, ona je davi ceo život. Sve takve što su ih roditelji davili raznim psihologijama i objašnjavanjima , na njima se to vidi. Mrzi me detaljnije da pišem, ali ja sam sa male batine i vikanje kad treba i tišinu posle. Ne maltretiranje ni fizičko ni psihičko.

da nisi možda ti taj :) .
O'ladi dečko. Ne znaš situaciju.
Inače moji su učenici uvek bili svesni da ih se ne plašim - nimalo.. Sve i da su pokušali fizički nasrnuti,.. ali nisu smeli.
Ti možeš - virtualno :D .

Kad vec zakon ne resava takve maloumnike, naravno da bih te tako otkinuo od batina da ne bi mogao korak da napravis do kraja zivota bez jakih bolova.
Smatraj da si imao ludu sreću u životu.

Jeste, to je ubijanje u pojam.

Imam ja takve slučajeve u okolini, drugarica mog sina i a mamu psihologa, ona je davi ceo život. Sve takve što su ih roditelji davili raznim psihologijama i objašnjavanjima , na njima se to vidi. Mrzi me detaljnije da pišem, ali ja sam sa male batine i vikanje kad treba i tišinu posle. Ne maltretiranje ni fizičko ni psihičko.

Nije. Ubijanje u pojam je kada ubijes u pojam.
Deca su jednostavna - zele da vide tebe i tvoj primer.
Ako svojim primerom pokazes jedno a pricas im drugo - naravno da ne vredi nista, ni prica ni batine.

Ako svojim primerom pokazes ono sto pricas da treba - prica bude vrlo kratka i nema tu ubijanja u pojam.

Kad vec zakon ne resava takve maloumnike, naravno da bih te tako otkinuo od batina da ne bi mogao korak da napravis do kraja zivota bez jakih bolova.
Smatraj da si imao ludu sreću u životu.
Gospodine vi zagovarate nasilje :eek: i pravite se da ste batinaš (kur*ite se) .. :kafa: Koga ste vi prebili do sada ?
https://forum.krstarica.com/threads/da-li-podrzavate-obustavu-nastave.1023219/post-50647267

Vidiš, ja bih se na tvome mestu sada izvinio :) .

Epilog: rekao sam tim učenicima da moraju taj slučaj da prijave svom razrednom starešini. Izvinili su se opet i uradili tako .

Gospodine vi zagovarate nasilje :eek: i pravite se da ste batinaš (kur*ite se) .. :kafa: Koga stevi prebili do sada ?
Ja sam u boksu celog svog života, izuzetno obučen u samoodbrani i nikada nisam inicirao tuču. Nikad!

A kada god sam bio napadnut, taj koji me je napao je završavao u bolnici.

https://forum.krstarica.com/threads/da-li-podrzavate-obustavu-nastave.1023219/post-50647267

Vidiš, ja bih se na tvome mestu sada izvinio :) .

Epilog: rekao sam tim učenicima da moraju taj slučaj da prijave svom razrednom starešini. Izvinili su se opet i uradili tako .

Dakle priznao si da si udario decu jer si ponesneo (tvoje reči: "crven od besa").

Problem je u tebi.

A jos veći je problem jer ne vidis gde je problem.

Kada (i ako) shvatis da si ti problem i da si iskljucivo ti kriv, mogu da ti se izvinim.

Jesu te prijavili direktoru ? Jel bilo disciplinske ?
Nije bilo disciplinske, ali mi je rejting među učenicima dobro skočio ;) .
Muška škola - srednja elektrotehnička.
Znala je cela škola - od tetkica i domara do direktora, pa i neki prosvetni savetnici (inspektori).
Ali prijave nije bilo (tim učenicima te godine nisam predavao - već prethodne).

ps: U dve evaluacije - najbolji nastavnik pomenute škole :hvala:

Ja sam u boksu celog svog života, izuzetno obučen u samoodbrani i nikada nisam inicirao tuču. Nikad!

A kada god sam bio napadnut, taj koji me je napao je završavao u bolnici.

Dakle priznao si da si udario decu jer si ponesneo (tvoje reči: "crven od besa").

Problem je u tebi.

A jos veći je problem jer ne vidis gde je problem.

Kada (i ako) shvatis da si ti problem i da si iskljucivo ti kriv, mogu da ti se izvinim.
Nema potrebe, da mi se izviniš,.. ali mnogo Letiš,.. nisi za prosvetu, mada si radio u njoj.
Da, to mi je jedini put da nisam bio dovoljno priseban,.. na početku karijere - pre više od 30 godina,..
nakon toga nikada,..
A, prva stavka opisa mog rada u prosveti u obe evaluacije je - da volim decu, (ljude).
Upecao si se :D .

Nema potrebe, da mi se izviniš,.. ali mnogo Letiš,.. nisi za prosvetu, mada si radio u njoj.
Da, to mi je jedini put da nisam bio dovoljno priseban,.. na početku karijere - pre više od 30 godina,..
nakon toga nikada,..
A, prva stavka opisa mog rada u prosveti u obe evaluacije je - da volim decu, (ljude).
Upecao si se :D .

Udario si decu jer si pobesneo, prosao si bez prijave, dobio odlicne evaluacije.

Bukvalno si opisao uzrok zasto je na balkanu skoro sve teski raspad.

Bitna je kombinacija. Batine bez ljubavi su problem. Kad sam dete kaznila ćušanjem po guzi posle kad se smirim zagrlim i objasnim kako te mama voli i žao mi je što moram da te udarim jer to ne može tako i tako. I posle sve ok.

Oni se sad i ne sećaju da sam ih udarala, kad im pričam a oni kažu kada? Znači da je bilo vaspitno. Ali sam ih naučila da imaju samopouzdanje pa je ovaj stariji ko god ga je dirao od 1 do 4 razreda dobijao ksrate potez, par puta me zvali u školu. Eno na Takmičenjima, vrlo je razumno dete, razredni ga hvali, niko ga ne dira, on se ne prima nije hepo kocka. Čista glava.

Ima tu drugaricu malo deblja rekao joj da je njena gravitacija veća od planete zemlje, pa me zvala njena mama i pola sata me davila kako je izgleda moj sin nevoljen o dete itd...čim maltretira druge itd. Sva takva deca pokazuju čudno stanje u glavi, potpuno su rezistentni na bilo kakav Razgovor sa psihičkim otporom prema objašnjavanju itd. Dete već puši sa 13, ima neopravdane, i sva ta objašnjavanja su je dovela do umutrašnjeg otpora.

Radite kako mislite da treba, ali je najbitnije da to što se radi ide uz ljubav i POŠTOVANJE. Deca vide da ih poštuješ i ako ih nekad ćušneš. Poštovanje se uvek oseti.

Back