- Poruka
- 132.210
deca su sundjeri..oni oponasaju roditelje i kad dete nesto uradi ili kaze..to je videlo u kuci.Deca uce gledajuci sta radimo a ne sta im kazemo da radimo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
deca su sundjeri..oni oponasaju roditelje i kad dete nesto uradi ili kaze..to je videlo u kuci.Deca uce gledajuci sta radimo a ne sta im kazemo da radimo.
Pitao si malopre kako bez batina odrzavati disciplinu.deca su sundjeri..oni oponasaju roditelje i kad dete nesto uradi ili kaze..to je videlo u kuci.
Koliko su djeca ili dijete stari?Pitao si malopre kako bez batina odrzavati disciplinu.
Licnim primerom i ogromnim radom.
Nikako. Prodrmati ga, povikati, pa tek onda objasniti šta i kako.i kako detetu kad krene da pretrcava ulicu strpljivim radom objasnis da ne sme to da radi?
Koliko su djeca ili dijete stari?
Pitaću te za nekoliko godina da li još uvijek razgovaraš smireno. Pubertet ti neću ni spominjati. Tu ti je kraj.Moje dete ima 4.5.
Ali imam dosta iskustva sa decom jer radim i kao trener u boks klubu sa klincima od 7 do 21 godine vec skoro 20 godina. Svega je tu bilo. I svasta sam video.
Uhvatis za ruku i pokazes kako. Napravis igru od toga. Spustis se na nivo.i kako detetu kad krene da pretrcava ulicu strpljivim radom objasnis da ne sme to da radi?
Ko je rekao sa razgovaram smireno?Pitaću te za nekoliko godina da li još uvijek razgovaraš smireno. Pubertet ti neću ni spominjati. Tu ti je kraj.
i on posle opet pretrci..Uhvatis za ruku i pokazes kako. Napravis igru od toga. Spustis se na nivo.
i on posle opet pretrci..
samo nekoj reci opet mu objasnis..
ako podleti pod auto nisi nista postigao strpljenjem... izgubio si na vremenu koje mu je moglo da spasi zivot
Ti si to udaranje bukvalno shvatio. Ja samo kašem da kazna i malo prutića neće da škodi. Veću djecu ne, jer znaju da je to poniženje i mogu suprotno reagovati, ali zato, nema Tv-a, nema novog telefona, ne izaziš 5 dana, nema džeparca...Ko je rekao sa razgovaram smireno?
Razgovar prilagodis situaciji, detetu, momentu. Nekad smireno, nekad napravis igru (u ovom uzrastu najcesce tako), nekad se glupiras, nekad viknes.
Ali nikada da udarim.
mozda si samo imao srece?Uspeo sam bez batina da ga naucim da predje ulicu.
Moj brat isto uspeo troje da nauci bez batina, evo, svi sad imaju preko 20 godina i nista ne fali.
Кад то буде само једна шљага у животу? То се више пута дешава или чак редовно током детињства.Daj molim te, šta pričaš?
Zbog šljage nisu sigurno izgubili samopouzdanje i propustili poslove.
Тај који је добијао батине неће ни сам ићи јер нема самопоуздања и изгубио је своју вољу, борбеност, капацитет за фрустрације, јер је био кажњаван током детињства. За успех је потребно имати уличну школу, што родитељи коче батинама.Ok, škola i sve to, ali završiti fakultet i čekati da ti neko dođe na kućni prag i zamoli te da dođeš raditi kod njega je iluzija.
Неко без самопоуздања? Нема шансе, неће ни они молити њега да ради него он сам мора да се наметне и да се пази да не буде преварен и злостављан. Мислим да је родитељ-насилник дужан да запосли своје дете или да му нађе посао, као врсту надокнаде, то је ваљда корисније учинити детету него му давати батине?Prihvataj skoro sve, radi kao konobar, turistički vodić, građevinu....
problem je sto zagovornici protiv batine imaju u glavi da dete ubijes ko vola u kupusu..deluje mi da bi se oni tako ponasali jer covek uvek prvo polazi od sebe..dokazano.Ti si to udaranje bukvalno shvatio. Ja samo kašem da kazna i malo prutića neće da škodi. Veću djecu ne, jer znaju da je to poniženje i mogu suprotno reagovati, ali zato, nema Tv-a, nema novog telefona, ne izaziš 5 dana, nema džeparca...
Prutic je udaranje.Ti si to udaranje bukvalno shvatio. Ja samo kašem da kazna i malo prutića neće da škodi. Veću djecu ne, jer znaju da je to poniženje i mogu suprotno reagovati, ali zato, nema Tv-a, nema novog telefona, ne izaziš 5 dana, nema džeparca...
tacno sam znao..Кад то буде само једна шљага у животу? То се више пута дешава или чак редовно током детињства.
To mi kazu i za posao, i za skolu, a sto sam radio ko konj i ucio ko konj, to niko ne vidimozda si samo imao srece?
Ma nemoj. Evo da pođem od sebe. Da nije bilo ograničenja izlaska, vjerovatno bi se vraćala u zoru. Jednom sam ostala iza ponoći i dočekao me takav šamar na vratima da mi više nikada nije palo na pamet. Naravno da se na žurkama cugalo, ali nisam se nikada usudila više od 2 pića popiti i to sam sjećam se duboko disala u povratku kući da ispari. Ocjene su bile uslov za ljetovanje, zimovanje , bazen i dr.Кад то буде само једна шљага у животу? То се више пута дешава или чак редовно током детињства.
Тај који је добијао батине неће ни сам ићи јер нема самопоуздања и изгубио је своју вољу, борбеност, капацитет за фрустрације, јер је био кажњаван током детињства. За успех је потребно имати уличну школу, што родитељи коче батинама.
Неко без самопоуздања? Нема шансе, неће ни они молити њега да ради него он сам мора да се наметне и да се пази да не буде преварен и злостављан. Мислим да је родитељ-насилник дужан да запосли своје дете или да му нађе посао, као врсту надокнаде, то је ваљда корисније учинити детету него му давати батине?
~~~
Ако нисте способни да нормално васпитавате децу немојте ни да се размножавате, батине спадају под насиљем у породици, то су неки стручњаци ваљда проценили а не неки Пера и Жика са 8 разреда основне који би да лема своје дете као да су породица неких нилских коња а не људи.
i kad krenu da divljaju po prodavnicama ili kaficima a da plazu i hotele ne spominjem...Naravno da sam za kažnjavanje djece pa i fizičko. Neće niko normalan olešiti batinama dijete ali kako Duki reče-šipkica uvijek da je pri ruci. Zlo mi je od ovih internet mama koje su pokupile savjete na internetu od raznih budala pa neće da sputavaju dječiju radoznalost i kreativnost pa im sve okej i normalno. Antipatična su mi da "slobodna" djeca.
Sad si me podsjetila na situaciju kad me tata vozio u hitnu jer sam ponovo, svojom greškom, povrijedila kost tek zaraslu nakon loma pa nazvao mamu da joj kaže da me vozi u hitnu a ona: čekajte me ispred, evo krenuću i ja ka hitnoj, nemoj da bi je uveo unutra! A tata rekao ma uđi unutra, šta te imam na parkingu čekati, boli je..Ma nemoj. Evo da pođem od sebe. Da nije bilo ograničenja izlaska, vjerovatno bi se vraćala u zoru. Jednom sam ostala iza ponoći i dočekao me takav šamar na vratima da mi više nikada nije palo na pamet. Naravno da se na žurkama cugalo, ali nisam se nikada usudila više od 2 pića popiti i to sam sjećam se duboko disala u povratku kući da ispari. Ocjene su bile uslov za ljetovanje, zimovanje , bazen i dr.
Bojala sam se roditelja i to nije tako loše. Granice moraju da postoje. Zapamti da ti nisi djetetu prijatelj, prijateljica, već roditelj, koji se mora pobrinuti da izraste u dobrog i ispravnog čovjeka. Naravno da imaš obavezu i sačuvati mu život.
Bravo Saro. I meni. Smatram da je vaspitanje jako važno.Naravno da sam za kažnjavanje djece pa i fizičko. Neće niko normalan olešiti batinama dijete ali kako Duki reče-šipkica uvijek da je pri ruci. Zlo mi je od ovih internet mama koje su pokupile savjete na internetu od raznih budala pa neće da sputavaju dječiju radoznalost i kreativnost pa im sve okej i normalno. Antipatična su mi da "slobodna" djeca.