Plutarh
Gost
- Poruka
- 2.359
Ja ne znam zasto su se svi "upregli" da naprave razliku izmedju "Balkana" i ostatka demokratske Evrope, kad se zna da je demokratija = korupcija u sva vremena i u svim narodima.
Ko fantazira o nekakvoj "eliti" danas, taj nije nista drugo do stub podrske korupciji.
Prema Platonu, da bi covjek potonuo na demokratski stepen, on mora da:
1. Zamrzi znanje
2. Zamrzi gimnastiku
3. Zamrzi stedljivost
4. Zavoli poroke kao i vrline
A posto "elitu" u demokratiji cine tipovi poput Berluskonija ili manje upadljivi sjevernjaci i zapadnjaci (ali isto tako porocni), koje Platon naziva "Strsljenima", onda da bi se uslo u tu "elitu" (makar bila obrazovana, ona je ipak nadrogirana) moraju se zamrziti i prognati sve korisne stvari i zavoljeti iskljucivo beskorisne, tj. POROKE.
Ko fantazira o nekakvoj "eliti" danas, taj nije nista drugo do stub podrske korupciji.
Prema Platonu, da bi covjek potonuo na demokratski stepen, on mora da:
1. Zamrzi znanje
2. Zamrzi gimnastiku
3. Zamrzi stedljivost
4. Zavoli poroke kao i vrline
A posto "elitu" u demokratiji cine tipovi poput Berluskonija ili manje upadljivi sjevernjaci i zapadnjaci (ali isto tako porocni), koje Platon naziva "Strsljenima", onda da bi se uslo u tu "elitu" (makar bila obrazovana, ona je ipak nadrogirana) moraju se zamrziti i prognati sve korisne stvari i zavoljeti iskljucivo beskorisne, tj. POROKE.
Poslednja izmena:

. Svidja mi se tvoje razmisljanje, ali poslusaj ih i sam