smaki*
Elita
- Poruka
- 15.961
sa 11god dobijes od skole Kafkin "Proces"- pa sta ocekivati od mene onda![]()
A ja sam u Ng paketiću dobila bajke O. Vajlda

Tema: nije mi život kao u bajci, al šta da radim

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sa 11god dobijes od skole Kafkin "Proces"- pa sta ocekivati od mene onda![]()
A ja sam u Ng paketiću dobila bajke O. VajldaKakav li je to čovek sastavljao paketiće ili odlučio da te nagradi Procesom??
Tema: nije mi život kao u bajci, al šta da radim![]()
spadam u glumpavije,jel ovo znaci da ces smrsati,il da znas da posle lepog dolazi ruzno...
il nesto drugo znaci![]()
tacno takoznaci da posle svakog lepog perioda dolazi ruzan i da posle svakog ruznog dolazi lep. ima veze sa nadom, ali i sa time da covek ne ocekuje uvek bajku i da se ne prepusti toku cak i onda kada mu je dobro. ljudi su kada im je dobro skloni da zbaorave da nista nije vecno, slicno je i kada im je lose.
Zene i muskarci, ko god ima sta da kaze na ovu temu...
Vratite film... Recite mi, da li je vas zivot ikada tekao kao po scenariju nekog filma sa hepiendom... A onda ste pomislili, "ovo je kao u bajci"... Ako jeste sta se onda desilo??? Mislite li, kao i ja, da su nam takvi momenti neophodni inace bi se smisao zivota doveo u pitanje... Bila bih zahvalna ako biste dali bitne momente dogadjaja...![]()
Vratite film... Recite mi, da li je vas zivot ikada tekao kao po scenariju nekog filma sa hepiendom... A onda ste pomislili, "ovo je kao u bajci"... Ako jeste sta se onda desilo??? Mislite li, kao i ja, da su nam takvi momenti neophodni inace bi se smisao zivota doveo u pitanje... Bila bih zahvalna ako biste dali bitne momente dogadjaja...![]()
ocigledno sam jedina ja na krstarici citala teske bajke poput Bele grive, Devojcice sa sibicama
Naravno... pomislila sam...
Da nema premisa tragedije i drame, moj život bi bio romantična-komedija, Bajka... ali ebi ga...
Znaš kako kažu, kad ti sve u životu ide kako treba, stavi kamen u cipelu, da te bar on žulja...![]()
Hm kad razmislim posle svega sve ima neku poentu ali daleko od toga da je hepiend bas naprotiv..vise ruznih stvari na kojima sam se celicio
Veoma kvalitetna tema..i čestitam..prelistavajući sjećanja,nekako sam zastala ispred sebe začuđena koliko je iza mene trenutaka koji su imali miris i okus bajke..dođu oni,ti trenuci,znaju i da traju prirodno i neometano..ali oni uvijek moraju da se završe.Kao i sve.Sve ima svoju evoluciju,pa i bajka ..Nekad nas nepovratno odnesu u gorčinu,a nekad tek samo okrznu pa se smijemo sebi..Po mom mišljenju,najvažnije je da oni postoje..da nam život daruje te bajkolike čase,dane..jer po njima Jesmo.
Zanimljivo je da neke bajke zapravo i živimo,ali kao da nismo svjesni da su bajke jer vremenom se njihov oblik promijeni..sve polazi od našeg poimanja željenog i nivoa zadovoljstva sobom.Ljudi su zaboravili da sanjaju...da budu sretni čak i kad nema bajke ni na vidiku..
ne pomaže meni ni vezica belog luka...Ja big pre stavila beli luk u dzep, a kucnula u drvo, da ne cuju zli... :-) :-) :-)
tek da dodam
plakala i ja sa devojcicom sa sibicama, Belom Grivom, psom Bakom koji je umro na grobu svoga gazde....
i ostalo mi i danas da placem....za napustenim psima, zlostavljanim zivotinjama,tugom i nepravdom..
i da mi presedne kad placam racun u kafani u iznosu necije penzije...tada se osetim odvratno....
i zato nikada ne mislim da je zivot bajka
on nam samo vraca ono sto mi drugima dajemo
cini dobro, dobrome se nadaj i to je sva filosofija....
Ne boli ih koleno, samo može da se desi da pojedu otrovnu jabuku, tako da si ipak dobro prošla.jel glavne junakinje nekada boli nešto u bajci, kao recimo mene koleno?
bas mi je zao, ne znam tu bajkupsom Bakom koji je umro na grobu svoga gazde....
moja baka je bila jako mudra zena.
to tada nisam znala, a sada znam.
svako leto smo nekoliko nedelja mi njeni unucici provodili kod nje.
ostalo mi je urezano da kad god bi se zacenili od smeha u igri, ona je govorila da se smirimo malo jer toliko smeha nikad ne moze na dobro da izadje.
prosle su godine..sve dozivljeno je samo potvrdilo njene reci..
apsolutne srece nema.
niko kome je udahnut zivot ne zivi ga kao u bajci.
zato se nikad ne plasim kad je nesto lose..
ali mi nije sve jedno kad je mnogo dobro.
Ti mislis da je to optimalno?
Nikad se ne prepustiti totalno jer ako si previse srecna tada, doci ce uskoro crn period? Meni je ovo pomalo mracno razmisljanje. Ne znam..
Po meni je optimizam najbolji..ko ocekuje lose - cesce mu se i desavaju lose stvari..mada ne moze se covek siliti da bude optimistican uvek, ili je takav-ili nije..