zbog čega je ovo besmislica, onako, samo po sebi, bez poređenja sa kišem?
Kaki je opet purnjao začinjene pljuge.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
uh pardon, nisam obratio pažnju na pol.dakle nisi naveLA selina, koji je sa nacizmom imao zajedničko judeofobiju - trice za jedan masakr - a za hitlera je rekao da je jevrejin. zbog svega toga morao da pobegne iz francuske jer mu je pretila zatvorska kazna.
Ma, ok, slažem se za ispolitizovanost...i sama sam se pitala zašto je Čerčil dobio Nobela, iako nisam čitala njegove memoare...Najverovatnije zato što istoriju pišu pobednici...a, svakako delom zbog neverovatne mudrosti koju je Čerčil posedovao.političke prilike su bile takve da npr. čerčil koji nije bio pisac dobije nagradu za svoje memoare baš iz razloga koji su navedeni u halixovom postu, prema rečima samog Nobela "proizveo najbolje delo idealističkih tendencija" kao kriterijum koji podrazumeva političku ispravnost i nagradu kao njenu potvrdu, a ne potvrdu literarnog umeća.
Zato sto postoji barem 20 boljih pisaca koja su pisala na njegovom maternjem jeziku.

Zato sto postoji barem 20 boljih pisaca koja su pisala na njegovom maternjem jeziku.
ovako lakonskim odgovorom me nisi ubedio. dakle - izvolite početi.opet ti o poređenju. ajde mi nabroj tih dvadeset, da vidimo šta se krije iza te brojke. i na osnovu kog kriterijuma su bolji, hajde da vidimo jedan formalistički pristup, koji je kišu bio tako blizak, celokupnom andrićevom opusu, očaraj nas nemilosrdnom kritikom i erudicijom dostojnom jednog vinavera npr.ovako lakonskim odgovorom me nisi ubedio. dakle - izvolite početi.
opet ti o poređenju. ajde mi nabroj tih dvadeset, da vidimo šta se krije iza te brojke. i na osnovu kog kriterijuma su bolji, hajde da vidimo jedan formalistički pristup, koji je kišu bio tako blizak, celokupnom andrićevom opusu, očaraj nas nemilosrdnom kritikom i erudicijom dostojnom jednog vinavera npr.ovako lakonskim odgovorom me nisi ubedio. dakle - izvolite početi.
Da, ali je Francuska tiho i elegantno prešla preko svega zbog njegovog književnog umeća
Sad ce da ti kaze da si pajser i da nema sta on tebi da objasnjava. Pa njemu je Pera Lukovic idol i zvezda vodilja, nemoj da ocekujes puno od njega.
Pera Lukovic je najbolji satiricar modernog srpskog drustva.
Smejem se ko Bojsi.
To je cinican smeh, i on je nezdrav, nemoj....
E da, a posebno vas jbao Zivojin Misic i njegove psihicke dileme.
Pera Luković pa još i satiričar.
To pijano govedo je prvo bilo Mitrovićeva sa sada je Canetova bitch.
Džuboks satiričar.
Mozes li nama sa slabijijm obrazovanjem da objasnis sta su psihicke dileme? I smiri se malo, vidim da te je potresla ova patka, idi popusi decku ili gledaj u sunce.
Pera Lukovic je genije, zato sto je posle 1000 godina istorije konacno otkrio recept za pomahnitale srpske plemenske pajsere.
Jako me je potresla, doziveh orgazam od nje. I sada placem u cosku koliko sam potresen.
Ne žale oni ni za kim a naročite ne za tamo nekim goljama koje je zatrpao odron.
Sve se radi pro forme, tek da se nešto uradi, sve prolazi, malo se ko buni, svaki se bunt sistemski obesmišljava.
Ko se uvalio dobro mu je i jedino što ga zanima je kako da mu što duže bude bolje a da se za to ne pomuči.
Ova vlast mora da ode. Ko i ona posle nje i još bar tri dok se nešto ne promeni.
Ko preživi pričaće.
@camus
dobro, higijenski pristup literaturi. drago mi je da smo i to razrešili. nego kad već nećeš o andriću, hajde mi reci šta ti se sviđa kod kiša? samo se nadam da razlog nije odsustvo tema kojim se andrić 'opterećuje'.
eh da -

Koji?
Misliš ono, napije se od muke i povraća po tastaturi pa šta ispadne? (Boycie laugh)
ivo andric je, da budemo objjektivni, smarac, ono uopste nije neko legendarno delo, vise je...dosadno..