B92 i RTS! dodelili Dobrici nobela!

Volim kad me objektivno informišu!

dobrica.jpg

:hahaha::hahaha::hahaha:

Mada, ne zna se do četvrtka to jest danas, Gedža je to! :hahaha:

Nije dobio dobrica Nobela...na žalost!Neko drugi je dobio.Malo je falilo da dobije dobrica.A vala i zaslužio je!Ko je čitao njegove knjige,taj može znati o kakvom se piscu radi.Ko nije pročitao njegovu nijednu njegovu knjigu,nema apsolutno prava da iznosi zlonamerne kritike na račun Dobrice Ćosića.

Ćosiću izmakla Nobelova nagrada

06.10.2011 12:11-13:06

Danas u 13 sati objavljeno da je Tomas Transtromer dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2011. godinu. Portal www.nobelprizeliterature.org objavio sat vremena pre zvaničnog saopštavanja imena dobitnika da je ova prestižna nagrada pripala srpskom piscu Dobrici Ćosiću.

news_76964.jpg

Švedski pesnik Tomas Transtromer dobitnik je Nobelove nagrade za književnost za 2011. godinu. Portal www.nobelprizeliterature.org objavio je oko podneva da je ova najprestižnija nagrada pripala srpskom piscu Dobrici Ćosiću.

Nobelovu nagradu za književnost Švedska akademija svake godine dodeljuje piscu koji je, prema rečima Alfreda Nobela, "proizveo najbolje delo idealističkih tendencija". Reč "delo" ne označava obavezno samo jedan naslov, već može da predstavlja i životni opus autora.

Na sajtu www.nobelprizeliterature.org, koji izgleda kao zvanični sajt koji objavljuje imena laureata Nobelove nagrade, i dalje stoji da je Ćosić dobio najprestižnije priznanje iz oblasti književnosti.

1317900469dobrica2.jpg

Sve nedoumice razrešila je Nobelova akademija koja je saopštila ime dobitnika. To, ipak, nije Dobrica Ćosić.

S media

http://www.smedia.rs/upload/1317900469dobrica2.jpg

Nije dobio dobrica Nobela...na žalost!Neko drugi je dobio.Malo je falilo da dobije dobrica.A vala i zaslužio je!Ko je čitao njegove knjige,taj može znati o kakvom se piscu radi.Ko nije pročitao njegovu nijednu njegovu knjigu,nema apsolutno prava da iznosi zlonamerne kritike na račun Dobrice Ćosića.

Nije tema književni talenat Gedžin već profesionalnsot medija koji su perjanica petooktobarske hunte.

Danas su dodelili Nobela Gedži, juče su optuživali Mladića da je pobio gardiste, da ne navodim milion drugih primera.

Ako nas Javni servis i wannabe Javni servis ovako obmanjuju šta očekivati od ostalih?

dobio je on nobela pre nego što je nacistička partija uopšte nastala. bolje bi bilo da si sartra naveo kao primer, samo ne znam čega, da potvrdiš da je politička institucija ili mi je poenta promakla?

Znam....
Mogla sam da navedem i Selina, isto nacistu, koji nije dobio Nobela, ali ga nacija nije ni pljuvala, ni branila, niti ga se odrekla zbog toga...A, nisu ga,vala, ni ismejavali zbog svojih političkih ideja, kao što to mi radimo.

Drugi deo posta, izvini, ne razumem....

Knjige Dobrice Cosica se mogu zbiti u nekoliko recenica: 'Kuda treba da ide ovaj napaceni srpski narod, toliko puteva, toliko izbora...Glavna stvar u zivotu i najvece svetske mudrosti su megalomanska plemenska proseravanja o narodima, Amin'

Nije tema književni talenat Gedžin već profesionalnsot medija koji su perjanica petooktobarske hunte.

Danas su dodelili Nobela Gedži, juče su optuživali Mladića da je pobio gardiste, da ne navodim milion drugih primera.

Ako nas Javni servis i wannabe Javni servis ovako obmanjuju šta očekivati od ostalih?

Kod nas nigde nema profesionalnosti ....sve se radi traljavo i ofrlje.. Ovo što se vidi na RTS-u je najočigledniji primer za javašluk u koji smo potonuli.
Pre neki dan, u Jutarnjem programu, pazi, u isto vreme, voditeljka govori da je tog dana Dan žalosti zbog pogibije radnika u Zemunu, i dok ona to govori po ekranu ide vest o radosti zbog osvajanja zlatne medalje u odbojci. Jedno potire drugo....Ebem li ga šta je mislio taj dok je slagao priloge...valjda samo da otalja posao, a ne o profesionalnosti.

Upravo čujem na tv Avali da su hakeri napravili lažni sajt na kome je postavljena objava vesti o Dobrici i njegova slika.

Znam....
Mogla sam da navedem i Selina, isto nacistu, koji nije dobio Nobela, ali ga nacija nije ni pljuvala, ni branila, niti ga se odrekla zbog toga...A, nisu ga,vala, ni ismejavali zbog svojih političkih ideja, kao što to mi radimo.

Drugi deo posta, izvini, ne razumem....

uh pardon, nisam obratio pažnju na pol. :) dakle nisi naveLA selina, koji je sa nacizmom imao zajedničko judeofobiju - trice za jedan masakr - a za hitlera je rekao da je jevrejin. zbog svega toga morao da pobegne iz francuske jer mu je pretila zatvorska kazna. političke prilike su bile takve da npr. čerčil koji nije bio pisac dobije nagradu za svoje memoare baš iz razloga koji su navedeni u halixovom postu, prema rečima samog Nobela "proizveo najbolje delo idealističkih tendencija" kao kriterijum koji podrazumeva političku ispravnost i nagradu kao njenu potvrdu, a ne potvrdu literarnog umeća.

Pre neki dan, u Jutarnjem programu, pazi, u isto vreme, voditeljka govori da je tog dana Dan žalosti zbog pogibije radnika u Zemunu, i dok ona to govori po ekranu ide vest o radosti zbog osvajanja zlatne medalje u odbojci. Jedno potire drugo....Ebem li ga šta je mislio taj dok je slagao priloge...valjda samo da otalja posao, a ne o profesionalnosti.

Ne žale oni ni za kim a naročite ne za tamo nekim goljama koje je zatrpao odron.

Sve se radi pro forme, tek da se nešto uradi, sve prolazi, malo se ko buni, svaki se bunt sistemski obesmišljava.

Ko se uvalio dobro mu je i jedino što ga zanima je kako da mu što duže bude bolje a da se za to ne pomuči.

Ova vlast mora da ode. Ko i ona posle nje i još bar tri dok se nešto ne promeni.

Ko preživi pričaće.

Back