Ovo sto sam boldovala je cist paradoks

, jer ako ne verujes u Isusa Hrista, pa sto bi verovao u njegovu majku? Sta je onda ona?
Druga stvar je sto treba razlikovati Boga, Isusa Hrista koji je bogocovek, i obicne ljude (sve ostale). Isus je Bozji sin koga je Bog poslao da prenese ljudima poruku o spasenju, on je neko sa kim ljudi mogu da se povezu jer jeste covek, ali jeste malo hodao po vodi i pretvarao vodu u vino, jer je on jos kako i Bog, dakle bogocovek, i sve za sta je poslat izdrzao je i kao covek, ali i kao Bog. I u njega se veruje.
Sa druge strane svi sveci, apostoli i devica Marija su obicni ljudi, rodjeni u grehu, od krvi i mesta, "nemagicni", ali koji su na tom putu najvernije sledili Hrista. I njih ljudi slave i slede, ali ne kao idole (kao neku vrstu konkurencije Bogu), vec upravo obicne ljude, koji su kao i oni sami, ali koji su Isusa na tom putu najvernije sledili. I to nije nikakvo bogohuljenje vec vrlo vazan deo hriscanstva. Sveti ljudi, pastiri, stado itd. tako se hriscanstvo najbolje siri, kroz ljude. Obican covek se ugleda i sledi one koji su pre njega najvise sledili Hrista.
Isusova majka Marija je upravo obican covek, I ona je kao obican covek jedina izdrzala patnju koja se moze porediti sa Isusovom, a pri tome ne treba i zaboraviti i koja je osnovna poruka Isusova ljudima, "Volite me", a ko moze ga voli vise od sopstvene majke? Niko, nikad i nece.
Tako da se devica Marija, sasvim opravdano i u duhu samog hriscanstva, slavi kao najsvetije ljudsko bice koje je ikad postojalo i koje ce da postoji. I zato je toliko postovana, obican covek (ne bog ili bogocovek), kao i svi mi, koje je na svom zivotnom putu najvise bila ono sto je sam Isus propovedao.Sad sto je usput to I zena, to je nesto sto ce svi macisti morati da rese sa samim sobom ako im to smeta, mada ne vidim sto bi, svi oni imaju majke