Avato

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako si hrišćanin onda su ti merodavni S.Predanje i S.Pismo.

Nebrojeno puta prepravljani, cenzurisani i štimovni spisi teško da mogu biti merodavni sem kao beletrsitika u kojoj svako nađe za sebe ono što mu prija.

Znam žene koje su inteligentnije, obrazovanije, moralnije i sposobnije od većine muškaraca i ne vidim šta ih zapravo sem srednjovekovnog primitivizma diskvalifikuje između ostalog za propovednike vere.

Kao što rekoh, u prvom postu na ovoj temi, sa popovima neću da imam posla dok god ne usklade svoju interpretaciju hrišćanstva sa civilizacijskim normama.

Što me ne čini manje hrišćaninom.

Nebrojeno puta prepravljani, cenzurisani i štimovni spisi teško da mogu biti merodavni sem kao beletrsitika u kojoj svako nađe za sebe ono što mu prija.

Znam žene koje su inteligentnije, obrazovanije, moralnije i sposobnije od većine muškaraca i ne vidim šta ih zapravo sem srednjovekovnog primitivizma diskvalifikuje između ostalog za propovednike vere.

Kao što rekoh, u prvom postu na ovoj temi, sa popovima neću da imam posla dok god ne usklade svoju interpretaciju hrišćanstva sa civilizacijskim normama.

:):heart:

Нису људи атеисти због разних Качавенди него из сасвим других разлога. Дакле - атеиста није разочарани верник, забога... ;)

Улогу цркве видим у националном окупљању, тзв саборности. Има ли тога данас уопште? Мање Христа, више бриге о народу - то би било одлично.

Pa koliko vidim vecina i jeste bas zbog toga.
A ja sam za to - vise Hrista i mnogo vise brige o narodu.

Ma besmislice.

Korak sa vremenom znači da svaka verska ili bilo koja druga organizacija koja propoveda i sprovodi polnu ili rasnu diskriminaciju treba da bude zabranjena.

Slaboumno je u XXI veku držati se dogme o superiornosti muškog pola bar u civilizovanom svetu.

Ukoliko pak crkva propoveda pomenutu vrstu budalaština nije nikakav greh okrenuti joj leđa jer je društveno i civilizacijski štetna u tom slučaju.

Ti i tebi slični nemate apsolutno nikakav argument za tvrdnje da samo muškarci smeju po tzv. Božjoj volji da propovedaju Božju reč.

To je nasilje nad zdravim razumom.

Ali po svemu sudeći današnja Srbija čak ni Voltera nije apsolvirala a da ne govorimo o svemu što se dešavalo posle njega.

Kakva superiornost muskog pola covece,kakva diskriminacija? :lol: Kako ti kazes,nemam argument jer taj zakon nisam doneo ja niti bilo ko slican meni vec neko ko se u crkvu,veru i pravoslavlje razume mnogo vise od mene i tebe.

Znaci prvo ti smeta sto su ti spisi menjani vremenom i nisu merodavni a posle neces da imas posla sa popovima dok ne izmene svoju interpretaciju hriscanstva.Resi se,hoces li da ih menjaju ili neces.

I uglavnom kada pricam s vernicima i nesto kazem odmah me uctkuju - cuti, greh je.:confused:

pljuvanje po bogu je pravi Greh

- - - - - - - - - -

Pa koliko vidim vecina i jeste bas zbog toga.
A ja sam za to - vise Hrista i mnogo vise brige o narodu.

Kakva superiornost muskog pola covece,kakva diskriminacija? :lol: Kako ti kazes,nemam argument jer taj zakon nisam doneo ja niti bilo ko slican meni vec neko ko se u crkvu,veru i pravoslavlje razume mnogo vise od mene i tebe.

a ne pametne zene se vise razumu
za Saron ston kazu da ima oko 141 IQ ako ne i vise a ona lezbaca :rotf:
pustite je u hilandar pod hitno

- - - - - - - - - -

Znaci prvo ti smeta sto su ti spisi menjani vremenom i nisu merodavni a posle neces da imas posla sa popovima dok ne izmene svoju interpretaciju hriscanstva.Resi se,hoces li da ih menjaju ili neces.

upravo sam to mislio

pljuvanje po bogu je pravi Greh

- - - - - - - - - -

a ne pametne zene se vise razumu
za Saron ston kazu da ima oko 141 IQ ako ne i vise a ona lezbaca :rotf:
pustite je u hilandar pod hitno

To ti kazem..sve je vama vernicima greh.

- - - - - - - - - -

Vama je greh ako neko ne veruje u postojanje boga. Zato ima mnogo vrujucih koji veruju, jer veruju drugi oko njih. A idete dotle da smattrate da su ateisti pod vlascu djavola.:lol:

I ništa pozitivno od primera monaha koje sam postavio?Žene bi da idu među kriminalce?Što onda ne tražite da vam omoguće da posećujete poznate svetske zatvore?Zamislite samo kakvi selfiji mogu da se naprave među narkomanima i ubicama?

Pa njima je žena na čelu crkve već godinama.Kraljica Elizabeta koja je vrhovni poglavar crkve pored toga što je monarh.Ali sektine sekte sekta ne može da bude nešto merodavno niti merilo neke modernosti.Po tvojoj modernoj logici ako bi neka crkva recimo katolička stavila pedera ili pedofila na svoje čelo,što možda već i jeste al mi ne znamo,:lol:a pravoslavna kaže da je to greh i jeres,tvoj modernizovani mozak bi zaključio da je pravoslavna crkva anahrona jer ne prati trendove i odupire se modernim ,,vrednostima,,

O cemu ti pises? Pa ti otvorene pedofile i homoseksualce imas medju vladikama SPC-a.

- - - - - - - - - -

Амфилохије је пример какав свештеник треба да буде. Национално свестан, окренут стварности.

Amfilohije nije svestenik.

Sveto Pismo nikad nije prepravljano, Bog to ne bi dozvolio!

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back