Em.
Buduća legenda
- Poruka
- 27.545
А што уопште мораш у нешто да верујеш?
Шта си ти, јбни варварин, па да не можеш без идола.
Gde Docti da spomeneš idole
, celo vreme piše protiv neke veoma opasne idolatrije.Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А што уопште мораш у нешто да верујеш?
, celo vreme piše protiv neke veoma opasne idolatrije.А што уопште мораш у нешто да верујеш?
Gde Docti da spomeneš idole, celo vreme piše protiv neke veoma opasne idolatrije.
ne, varvarski je tripovati da je vera u Hrista Boga jednostrana akcija a idolatrija je verovati u bilo šta drugo. vrlo jednostavno

Значи двострана је?
Како?
pa Isus je pozvao svoje apostole i rekao im da ga prate. oni su zvali druge. zapravo Isus tebe ovih dana poziva kroz mene na ovoj temi. bilo bi dobro da se odazoveš
Наравно да не требаш да аминујеш, јер то није никаква мудрост већ скуп глупости.
Прво, Пилат никад није питао Исуса да ли је син божји, већ га је питао да ли је цар јудејски.
Тако стоји у сва четири јеванђеља. А кад га је осудио онда је наредио да му се над крстом стави натпис:
"Исус Назерећанин, цар јудејски", а не како би по теби требало "Христос, син божји".
Разлог што га никад није питао да ли је он син божји је тај што се римљани никад нису мешали у религијска питања
неког њима потчињеног народа, па самим тим ни јеврејског.
Иначе Исус се изјашњавао и као син божји и као син човечји, тако да отпада и теза о ругању женском роду, јер је
син човечји управо по жени, по својој мајци.
Што се тиче безгрешног зачећа и твог закључка да су онда све друге жене кур...ве и то је потпуно погрешно.
Можемо се слободно `ебавати и то са Божјим благословом, јер је он сам наредио:"рађајте се и множите се и напуните земљу."
Дакле као што видимо бити вредан у том сегменту и на том пољу људског живота уопште није грех.
А што се тиче безгрешног зачећа, чини се да је оно безгрешно само због тога што мушкарац у томе није учествовао.
Дух Свети је, по хришћанском учењу, успео да нађе жену преко које се оваплоћује у овоме свету, али није успео да нађе мушкарца.
Дакле нашао је жену без греха, али није нашао мушкарца без греха. Значи, они славе Богородицу између осталог и због тога
што је једно једино људско биће без греха од Адама и Еве па до дана данашњег.
Даље, теза да безгрешни величају безгрешну у Хиландару, односно Светој Гори, такође је погрешна.
По дефиницији први који помисли да је безгрешан пуко је ко звечка, с толиком гордошћу иде се до ђавола, а не у манастир.
И уопште не треба да мисли да је безгрешан, довољно је да помисли како је бољи од тебе или мене па да оде до ђавола.
И на крају требаш стално имати у виду да је хришћанство увек у сукобу са овим светом, да бити хришћанин значи бити увек и
стално у сукобу са овим светом, јер напросто како сам Христос рече:"Царство моје није од овога свијета."
Каква збрка. Како се уопште сналазите у свему томе?
...a i zašto uopšte?
Da bi se shvatilo šta je to ljude vekovima vodilo ili kao uteha, ili kao vera, ili kao državna ideoligija, ili kao povod za ratnička osvajanja, ili kao povod za manipulaciju, ili kao način života...
Nije to bas tako jednostavno.
Ljudi osecaju u sebi i oko sebe ljubav, dobrotu, ljudskost, pravednost, samilost, a nista od toga nije matematicki dokazivo.
Time se bave psihologija i sociologija, ne mitologija.
Uzgred, izgleda da je temom upravo proleteo anđeo i obrisao neke poučne postove.
Gabrijele, Gabrijele, ljigav li si...
И шта с тим? Хоћу ли љубав према рођеном детету исказивати кроз туђе митове?
Шта ће ми тај посредник?

Pa ne osecas ljubav samo prema sopstvenom detetu?
Te stvari se mnogim ljudima cine povezane jedna sa drugom, a glavni akter tog mita je bio njihovo otelotvorenje.
Prosto postoje ljudi kojima se cini i da postoji nematerijalna strana sveta, pa I njih samih.
A hriscanstvo je komplikovana prica, nije samo dosadan film![]()
Pa ne osecas ljubav samo prema sopstvenom detetu?
Te stvari se mnogim ljudima cine povezane jedna sa drugom, a glavni akter tog mita je bio njihovo otelotvorenje.
Prosto postoje ljudi kojima se cini i da postoji nematerijalna strana sveta, pa I njih samih.
A hriscanstvo je komplikovana prica, nije samo dosadan film![]()
Svaka religija je komplikovana priča.
Ona je čovekov pokušaj da sebi razjasni svoju prirodu.
To radi i filozofija i nauka, ali one mudro nude pretpostavke.
Religija nudi tvrdnje i veru u svoje tvrdnje.
Na nauci je da njihove tvrdnje odbaci ili dokaže.
Ova Iris razbija!
Pomela je plitkoumne forumašice...prijatno iznenađen...ne moram da reagujem na budalaštine...![]()
nešjеbat
Како сте уопште подесили мозак на религиозни мод? Озбиљно питам.

moga bi ti roman napisati sad, ali neću...
uglavnom, bilo je to negdje oko 16-te godine, kad sam progledao, i kad sam shvatio, pored milion očiglednih dokaza koji me okružuju, onaj najjednostavniji, a to je, da je život sam po sebi jedno veliko čudo..
dalje, nije potrebno trošiti riječi...
eto, dobre sam volje ovih dana, pa sam te udostojio odgovora...to trebaš cijeniti...![]()
TTTT odakle ti to da je Bogorodica bila bez greha?Drugo Isus sam za sebe nigde ne kaže da je Sin Božiji ali ga Petar tako nazva ;,Ti si Hristos ,Sin Boga živoga,, što On potvrđuje rečima:Blago tebi, Simone sine Jonin! Jer telo i krv nisu to tebi javili, nego Otac moj koji je na nebesima.
Jedini koji je bez greha je sam Isus,u svemu sličan nama osim u tome.
to su neki momenti koji su uvedeni u doktrinu kad se počelo sa obožavanjem marije, posebno je katolička crkva u tome otišla baš daleko mada ni pravoslavna ne zaostaje previše. u svakom slučaju teška jeres jer se u svetom pismu marija nigde ne pominje u kontekstu koji danas ima u katoličkoj i pravoslavnoj crkvi, zapravo nijedan od apostola u svojim poslanicama je ne pominje uopšte ako se dobro sećam, a kamo li kao nekakvu kraljicu nebesku ili šta ti ja znam šta već. u suštini idolatrija što je veliki greh i obezvređivanje Hristove žrtve pošto se mole mariji za pomoć spasenje itd a zna se ko je jedini Bog i spasilac - Isus... isto važi i za običaj molitve svecima, ikonama itd. molitve idu samo i jedino Bogu.
recimo Isus je rekao ne zovite nikoga na zemlji ocem jer jedan je naš Otac nebeski a u crkvi imaš svete 'oce'. znači još jedna greška.
inače, apostol toma je Isusu posle vaskrsnuća rekao 'Gospode moj i Bože moj' kad se uverio da je vaskrsao a Isus je blagoslovio to što je on rekao rečima 'zato što si me video poverovao si, blagosloveni su oni koji ne videše a poverovaše'. tu Isus potvrđuje da je Bog.
U pravu su za dijalog sa Pilatom.
Moja greška je proistekla iz podsvesne želje da Hrista vidim drugačije nego što su ga predstavljali jevanđelisti.
Previše mi je blesavo da neko tvrdi da je sin božji i da je nastao iz spoja smrtnog bića u boga.
To je tipična antička mitologija.
Fleksibilnost Rimljana u pogledu drugih religija je poznata, ali to u slučaju jevrejskih verskih strujanja ne važi.
Mnoge verske zajednice na jevejskom okupiranom tlu su bile militantne. Samim tim, Rimljani su bili prinuđeni da im stanu na put. Uzmi u obzir da su i te verske grupacije bile u međusobnom sukobu i da su fariseji kao zvanični čuvari Tore bili uz rimsku vlast. a protiv svih onih verskih strujanja koja su odstupala od zvanične religije.
Evo nečeg o tome šta se dešavalo.
http://pescanik.net/zasto-je-stradao-isus-nazarecanin/
Лепо што ревнујеш за доктрину своје верске заједнице, али то што ти мислиш о томе, односно ви, за ову тему уопште није важно
као што нису важни ни верски ставови неког муслимана или будисте о томе, напросто тема је Авато, православна забрана проистекла из
православног учења. Уколико ми не верујеш погледај уводни пост.
ne revnujem ja ni za kakve verske zajednice već za Hrista, to pod jedan. pod dva, pokaži stih iz biblije koji opravdava ovu zabranu