AUTOMOBILI U RAZMERI

@ Moderator, brzo na NIS-ove benzinske pumpe:D ja danas slucajno svratio da vidim sta ima i ono cararaminih kamiona u 1:87 kolko hoces, svi su actrosi ali ima raznih modela.... Imao sam para kod sebe za samo jedan, ali cu sutra da pokupim ono sto mi fali:D Gledaj ako ima neka pored auto-puta, posto je ova pored, verovatno zato i nisu rasprodali, ko ce da kupuje kamioncice, sve ljudi u putu, zurbi.... Slede slike kasnije ili sutra:D
Hvala za dojavu. Danas sam bio na jednu i imali su samo jedan kamioncic, sutra cu da vidim da odem do jos jedne da vidim sta ima tamo.

@ NEDO pa ti sadf samo nesto formule kupujes :) Inace lepi primerci ;)

Do prije dva-tri mjeseca imao sam samo jedan model F1.Tada sam odlučio nabaviti par modela,tek toliko da ne bude samo jedan. Sada su me ti modeli oduševili i već sam ih nakupio 15- ak komada. Svi modeli koje nabavljam su od Minichamps-a (PMA) i moraju imati vozaća te su modeli sa trka(ne neka test vozila ili prezentacijska).
Jučer mi je poslije onog F1 BMW-a stigao i model Ferrari F310B sa M.Schumacherom te Toyota Corolla WRC iz 1998 od AutoArt-a i Lotus Europa Special iz 1970 od Kyosho-a

Još dva su stigla .
Mene lično brine druga stvar.Na forumu je u zadnje vrijeme jako malo komentara i posjeta.Dvoje-troje koji su fanatici teretnjaka i ja koji se non stop hvalim novim modelima.Sam sebi postajem dosadan.Ako se ovako nastavi i moje posječivanje foruma će biti upitno.

Pozdrav ljudi! Neki odavde me vec znaju, ali svejedno se predstavljam svojom kolekcijom :)
DSC00811-1.jpg

f50, countach, h2 hummer

DSC00810-1.jpg

Mustang, 300c, caddy eldorado biarritz

DSC00809.jpg

Dva chargera, plymouth gtx, murcielago, corvette, viper, aston martin db9, dva jaguara xj120, ford gt, razmontirani automobili su mustang gt i fordov pickup (radim na njima zamenu felni i josh poneshto, ali to tako stoji vecj neko duzhe vreme), onda porsche 959, caddy deville, plymouth pickup sa motorom od enza u prtljazniku(Enzo je u stanju mirovanja, Revellov 1/24) i dodge neon srt 4.
Imam josh neke hot wheels i 1/43 BBurago modele, ali to je uglavnom to.

Bzuva i DeeLiteOrangeAdvanced,

Dobrodosli!!!

Nedo,
Ne treba da prekidas sa Forumom. Ja licno uzivam u svakoj tvojoj fotki modela! To sto ne raspravljam o njima je zato sto mi 18tice nisu prioritet, kao sto znas, te se na njih samo osvrcem.. jest' da ih imam 80tak komada :)
Ustvari, o modelima te klase koju ti kupujes nekako ni ne vredi raspravljati.. jednostavno su perfektni i govore sami za sebe!
Licno sam slabo na forumu jer interesenata za moju prioritetnu razmeru 1-43 jednostavno nema koliko ja vidim! Sa 18ticom je ipak druga stvar..

To Bane

Pretpostavljam da neko ipak pregleda ovaj forum,bar sa vremena na vrijeme, ali se jadno osjećem kada niko ništa ne prokomentariše.Ispadne da se samo hvalim a to mi zaista nije cilj.
Evo subotnjeg noviteta,model F1 Mc.LAREN-MERCEDES MP 4/7 iz 1992 od Minichamps-a ,vozać A.Senna.

U pravu si. Model je Mc.LAREN HONDA . U zadnje vrijeme je češći slučaj čuti Mc.Laren Mercedes pa sam instinktivno napravio grešku.
Svi modeli koje nabavljam su sa e-baya i do sada sam dosta zadovoljan i izborom , i brzinom isporuke kao i kompletnom organizacijom plačanja preko pay pall-a.
Prije sam nabavljao sa web stranica i nije bilo loše ali me je carina uvijek zajebavala i naplačivala svoje jer je robu pratio račun a sve što je preko 50.- € podlijegalo je carini.
Sada ,pošto su privatne pošiljke, nema računa u paketu tako da to prolazi kao igračka.
Čak je isporuka daleko brža. Iz V.Britanije mi paket zna doći 4-5 dan a poštarina je (uglavnom) od 8 do 12 € .
A ako te interesuju radnje i asortiman u mom kraju to je na nivou pozitivne 0.Od ovih malih (1:43 i manje) se može naći nešta Welly-a ili sl. i to po kioscima,pumpama i granapima.Ostalo ništa.

Ovo je stiglo jos pre par dana, nisam postavljao zato sto sam cekao da kupim jos 2 kom. koja nemam, pa da ih sve zajedno postavim.... medjutim nikako da stignem da ih uzmem, pritisao fax, posao.... ali bice valjda....:)

cararama actrosi 1:87 shell i panalpina
image021qa8.jpg

man tga 1:87 iz neke serije valjda, nesto smesno sam ga platio....
image022fl1.jpg

cararama land rover defender 1:72
image023ux4.jpg

@ Gligi
Onakvog plavog actrosa imam i ja :lol: Ja kontam da ovih dana opet malo obidjem ducane, ono cisto da me zelja mine mada sumnjam da cu ista lepo naci. . .

@ NEDO
Ja sam gledao taj e-bay i ono, ima svega i svacega i kupio bih dosta toga ali ne kapiram na koju foru sve to ide, + kod nas je posta krade sve sto stigne tako da me odvraca sve od kupovine. . .

U pravu si. Model je Mc.LAREN HONDA . U zadnje vrijeme je češći slučaj čuti Mc.Laren Mercedes pa sam instinktivno napravio grešku.
Svi modeli koje nabavljam su sa e-baya i do sada sam dosta zadovoljan i izborom , i brzinom isporuke kao i kompletnom organizacijom plačanja preko pay pall-a.
Prije sam nabavljao sa web stranica i nije bilo loše ali me je carina uvijek zajebavala i naplačivala svoje jer je robu pratio račun a sve što je preko 50.- € podlijegalo je carini.
Sada ,pošto su privatne pošiljke, nema računa u paketu tako da to prolazi kao igračka.
Čak je isporuka daleko brža. Iz V.Britanije mi paket zna doći 4-5 dan a poštarina je (uglavnom) od 8 do 12 € .
A ako te interesuju radnje i asortiman u mom kraju to je na nivou pozitivne 0.Od ovih malih (1:43 i manje) se može naći nešta Welly-a ili sl. i to po kioscima,pumpama i granapima.Ostalo ništa.

Šibni mi na pp, kako naručuješ. Znači šalje ti neko?

@ moderator... Aha znam za tvog, on me je i ubedio da ga uzmem tj. slike koje si postavio:D Ima jos i jedan sa prikolicom ko onaj tvoj beli euro leasing, samo sto je ovaj sivi sa nekim drugim natpisom i onaj crveni sa kontenjerom ko tvoj, njih moram da pokupim.... ima i policijski vuce prikolicu za konje, ali to mi i nije nesto zanimljivo.....

@ moderator... Aha znam za tvog, on me je i ubedio da ga uzmem tj. slike koje si postavio:D Ima jos i jedan sa prikolicom ko onaj tvoj beli euro leasing, samo sto je ovaj sivi sa nekim drugim natpisom i onaj crveni sa kontenjerom ko tvoj, njih moram da pokupim.... ima i policijski vuce prikolicu za konje, ali to mi i nije nesto zanimljivo.....
Ja bih uzeo tog policiskog i sto je najgore ima ga, medjutim prikolica mu je polomljena, onaj deo gde su konji odvojen je od sasije, vidi se da je polomljeno pa ga ne uzimam. Valjda ce uskoro doci neka nova osiljka kamioncica, red bi bio. . . Vec duze vreme nema nista

to intra

Sama narudžba je vrlo jednostavna iako mi to u početku nije izgledalo. Da bi bilo šta uradio ,kao i svugdje drugo prvo se moraš registrirati na e-bay.Ja sam se u startu registrirao na Irskom e-bay jer sam u tom trenutku imao par interesantnih modela. Sama registracija važi za kompletan e-bay bez obzira na zemlju iz koje tražiš model.Ja sam uglavnom na engleskom govornom području jer mi se lakše snači ali sam par puta uzimao i sa Njemačkog,Italijanskog,Holandskog i sl.
Izbor modela je ogroman,stalno pristižu novi modeli a koncept stranice dozvoljava da možeš tražiti nove ili korištene modele,sa kutijom ili bez,od privatnog lica ili iz prodavnica......Zaista ogromne mogučnosti.
Plačanje možeš izvršiti na više načina a ja lično koristim pay pall. Smatram da je to dosta siguran način.To je neka "organizacija" koja je uvezana sa bankama i e-bay-om i kao takvi garantuju tajnost podataka. Do sada sam imao 50-ak transakcija i sve je bilo zaista OK. Čak sam što svojim neznanjem,a što tuđom greškom imao i par promašaja ali je na kraju sve bilo sređeno bez ikakvih problema (u pitanju je povrat novca).
Osnovni parametar kada uzimam od nekoga model je FEEDBACK . To je u stvari neki pregled poslovnosti određenog prodavca.Naime svaki kupac je dužan dati prodavcu mišljenje o njegovoj poslovnosti i to bude izraženo u postotcima.I kupac od prodavca dobiaj isto mišljenje tako da na taj način možeš dosta lako znati sa kim posluješ, a i obrnuto.Ja uglavnom nabavljam modele od prodavaca koji imaju od 98% do 100 % i nisam se nikada prevario. Svima je vrlo bitan taj postotak feedback-a jer ima ljudi koji,vjerovatno , žive od trgovine modelima a to kupcima daje sigurnost.
Modeli uglavnom dolaze u periodu od max. 10-ak radnih dana,budu uredno upakovani.Šta se događa u našoj pošti ili carini to je druga stvar.Kod mene još niti jedan model nije nestao ali je dolazilo modela kojima je kutija izrezana skalperom,kutija slomljena ili slične gluposti.
To bi bilo o nabavci preko e-bay-a ,bar ukratko. Ja,da rezimiramo,imam pozitivna iskustva i mogu svima preporučiti nabavku modela na ovaj način.

Back