AUTOMOBILI U RAZMERI

Filatelista, pa svasta!

Jos jedan novopeceni iz NSa. Bas lepo!
To sto se otvara ili ne otvara hauba, vrata, gepek.. nema veze sa razmerom. Ne postoji pravilo.
Fica, Buba, i ti modeli za koje si zainteresovan, postoje u toj razmeri!!! Cararama (odnosno Hongwell) je bas napravila izuzetno simpaticnog Ficu! Buba je u standardnom programu, a Ajkulu i Trabanta jos ne prave. Za njih bi morao dati mnogo vise para jer ih prave "skuplje" firme.
Ustvari, mogu ti do sutra pricati o diecast-u (ovom hobiju), ali bi lakse bilo da dodjes na jedan sastanak kolekcionara, pa da pitas sta ti je volja. Ako je cenjeni Kolega NEDO mogao da potegne iz Sarajeva za NS, onda ni tebi nece biti tesko. Pogotovo sto imam markica za koje ne znam koliko vrede, pa taman da mi kazes vrednost.. ili otkupis za male pare, a posle se obogatis :dash::dash::dash:
Imam i nesto duplikata, pa ti ih mogu staviti na raspolaganje..

Poslednja izmena:
to Bane NS

Znaš da još nisam došao u posjed onog Ferrari-a 550 .Stoji još uvijek kod Žare u kancelariji.Izgleda da ću morati doći u NS. Kčer mi spominje neki koncert.

JOS?! Pa ja mislio da si ga uzeo onomad. Znaci ucenio te Žare da moras da dodjes do njega.. a da ne bude "na frku"! Da znas da mi samo jos Maranelo fali od buragovih Ferarija. Tada nisam mislio da postoji teoretska sansa da ih sakupim sve (od Buraga), pa mi nije bilo bitan jedan Ferari u kolekciji.
Ne znam koji to koncert ima, ali znam da ce EXIT festival uskoro. On je krajem sledeceg meseca.. moguce da je to u pitanju. Obavezno javi kada budes dolazio!

Filatelista, pa svasta!
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::rotf:
Jos jedan novopeceni iz NSa. Bas lepo!
To sto se otvara ili ne otvara hauba, vrata, gepek.. nema veze sa razmerom. Ne postoji pravilo.
Fica, Buba, i ti modeli za koje si zainteresovan, postoje u toj razmeri!!! Cararama (odnosno Hongwell) je bas napravila izuzetno simpaticnog Ficu! Buba je u standardnom programu, a Ajkulu i Trabanta jos ne prave. Za njih bi morao dati mnogo vise para jer ih prave "skuplje" firme.
rekoh već, te automobile želim, video sam na sajtu www.modeli.co.yu da postoji i spaček i ajkula i da nisu neke nebeske cene, sad imam ove 1:43, ali ću verovatno nabaviti veće model tih meni jako dragih, video sam danas bubu koja košta 990 dinara i prilično lepo izgleda, mislim da je 1:24, ali ja imam onda veliki problem, gde to da stavim..i ovako filatelija supruzi "bode oči":think:
Ustvari, mogu ti do sutra pricati o diecast-u (ovom hobiju), ali bi lakse bilo da dodjes na jedan sastanak kolekcionara, pa da pitas sta ti je volja. Ako je cenjeni Kolega NEDO mogao da potegne iz Sarajeva za NS, onda ni tebi nece biti tesko. Pogotovo sto imam markica za koje ne znam koliko vrede, pa taman da mi kazes vrednost.. ili otkupis za male pare, a posle se obogatis :dash::dash::dash:
Imam i nesto duplikata, pa ti ih mogu staviti na raspolaganje..
a znam ja šta znači doći među kolekcionare, znam ja to vrlo dobro

preskočio bih ja te susrete jer ne želim da bankrotiram kupjujući po 10-20 modela:lol:, doći ću zasigurno, ali polako, imam ja primarni hobi koji iziskuje jako mnogo vremena i materijalnih sredstava.

što se tiče filatelije, ono što mene zanima i šta ja tražim, nema ovde da se kupi

Filatelista,

Ponuda na www.modeli.co.yu ti je veoma relativan pojam.. imaju malih problema sa lagerom. Uglavnom ide na varijantu narucivanja, pa cekas, kao ja sada, recimo 2-3 meseca a mozda i duze.. a mozda i ne docekas :(

Dolazak medju kolekcionare.. :) da, da, znam sta je u pitanju!

Svaki hobi skupljackog karaktera bode oci, pogotovo suprugama.. i to mi je veoma poznato :) . Manja razmera - manje bode oci, manje izbija novca,.. manje problema!
Zapravo delim tvoje misljenje, od vecih razmera imam samo meni najdraze modele, a u 1-43 skupljam SVE! Naravno, sa akcentom na opet ono sto najvise volim.

Uglavnom, ako se zarazis diecast virusom.. znas sta te ceka :):):)

Takav ti je zivot nas kolekcionara..

buba, ajkula, trabant, spaček...već vidiš šta mi je sfera interesovanja
razmera 1:18 ili 1:24
o kojim novcima govorimo??
"odokativno"
da li to ima da se kupi pa makar i na čekanju iz Bg?
ništa više...
nemam nameru da sakupljam ono što mogu da vidim na parkiraluštu ispred zgrade :)

buba, ajkula, trabant, spaček...već vidiš šta mi je sfera interesovanja
razmera 1:18 ili 1:24
o kojim novcima govorimo??
"odokativno"
da li to ima da se kupi pa makar i na čekanju iz Bg?
ništa više...
nemam nameru da sakupljam ono što mogu da vidim na parkiraluštu ispred zgrade :)
Videh ja negde Bubu, pretpostavljam da te stari model interesuje, pogledaću danas ili sutra pa ću ti javiti.

1-18
Za razmeru 1-18 ti je car Nedo i on ti moze mnogo vise reci od mene.
Kod nas su zastupljeni "Bburago" koji se pod kineskom zastavom pridigao iz mrtvih, "Maisto", "Motor Max" i "Mondo". To su modeli nizeg ranga i kostaju izmedju 20-35e. Eventualno naleti po koji zalutali "Solido" ili "Road Signature". Konkretno, Ajkulu, Spaceka, Renoa 4, Golfa 1 proizvodi SOLIDO, ali ga kod nas nema. Mozda ima u BG u Boma Bo. Bubu proizvodi Bburago i na nju mozda naletis u Tempu ili tako negde. Na zalost, sve ove firme zastupljene kod nas uglavnom ne proizvode modele koje ti zelis (sem Solida).

..e da, Spaceka pravi i Maisto! Probaj tamo u Na Spensu u "Legu" da narucis modele. Gazda je super, meni je donosio po narudzbi!!!

Ne znam da li jos uvek ima u NewNORK-u zalutali "Revel" u skali 1-18. Imali su Fiat Abarta za oko 3000din, koji je uradjen veoma dobro i koga ti toplo preporucujem! Mozda ga ima jos, s obzirom da je bilo 2 komada i da su oba stajala dugo!

1-24
Sto se tice 24vorke.. bila je lepa Buba stara (i "obicna" i kabriolet) na Spensu u prodavnici "Lego" od proizvodjaca "Welly". Ja imam crnu kabriolet i veoma sam zadovoljan! Ne preporucujem ti Bubu od Maista, mada na prvi pogled ne deluje lose. Bburago ne proizvodi Bubu u 1-24, samo u 1-18 i za te pare je odlicna!!!

da se i ja pohvalim novim modelom
danas kupljen
r025.gif

Prilozi

• DSCF3124.JPG
    DSCF3124.JPG
    38,2 KB · Pregleda: 18
Cararamin Morgan je meni odlican model. Imam ga u dve varijante; sa spustenim i podignutim.. krovom. Kao i mnoge modele Cararama ih je napravila u 2 serije (mozda i vise). Kao po pravilu, na drugoj seriji se stedi, tako da se konkretno na Morganu ne otvaraju vrata i cini mi se ne pokrecu tockovi levo-desno. Imao sam srece da u oba slucaja ulovim prvu seriju.
Sve u svemu, pun pogodak!!!

I : BMW 2002 Tii ,Cabrio, od AutoArt-a iz 1971.
Tek poslije nabavke,odnosno kupovine, sam vidio da sam kupio prepravljeni model.Naime AutoArt je pravio klasični model a neko se poigrao pa mu je odsjekao krov. Sve u svemu malo razočaran ali je dobro urađen pa može proći.

Nedo,

Ako je model dobro prepravljen (ako lici na 1:1 i ako ga je majstor dobro odradio), nemoj da se nerviras! Taj model je unikat kojeg samo ti posedujes! Ne znam koliko si ga platio, ali sto se tice one price o kolekcionarskom vrednovanju modela (nije mint, unisten je, bezvredan je..), ne brini; vredan je onoliko koliko ga ti cenis. Majstor je, koliko vidim sa fotki, znao sta radi i lepo ga uradio! Kada ga postavis pored slicnih koje vec posedujes (1600 i 2002 ako se ne varam), bice to raj za oci!

to Bane

Cijena i nije bila nešta velika,oko 47.- € sa poštarinom. Urađen je zaista dobro i mislim da neko ,sa malo manje iskustva ,ne bi ni vidio šta se desilo.
A dobro se uklopio u kolekciju sličnih modela BMW-a. Vidi sliku ,sa lijeva na desno su:
-2000 Tii Touring,1971,Minichamps
-1600 Cabriolet,1967,Minichamps
-2002 Ti,1969,AutoArt
-2002 Tii Cabriolet,1971,AutoArt
-2002 Turbo,1973,AutoArt

to . . .

Ima još modela BMW-a ,ovo su samo ovog karaserijskog oblika.

Stigla mi je i VW Buba kabriolet iz 1949 od Solida.Model po kvalitetu nije vrijedan pažnje ali je starije proizvodnje,made in France, pa mi se uklapa u kolekciju.

Back