AUTOMOBILI SA "DUŠOM"

Evo šta ja cenim. Navešću ti naravno Subaru, ali mogu slično navesti i za još mnoge druge automobile.
Ja mnogo volim dodatnu opremu i sve ono što u autu ide u korist vozača. Kod Subaru Forestera u staklu u vozačkim vratima postoje jedva vidljivi grejači, poput onih na zadnjim staklima da se nikad ne bi zamaglila. Jako korisno i skidam kapu na ideji. Iste grejače ima i na onim zadnjim bočnim staklima sa strane prtljažnika, takođe jako korisno kada se izlazi na put sa prvenstvom prolaza pod oštrim uglom. Bez obzira na izolaciju vozila, ta stakla su po lošem vremenu UVEK zamagljena (to imaju i Volvo karavani i džipovi).
Cenim hill-holder, znaš šta je to i koliko može biti korisno. Jednom u godini, nema problema, dovoljno.
Cenim vozila u koja se ugrađuje 4WD. Samo JEDNOM u životu da uradi ono što običan auto ne bi uradio, i nečija majka neće plakati.
Kod BMW 5 sam video iznad unutrašnjeg retrovizora, na šoferki senzor koji pri jakom svetlu zatamnjuju staklo (korisno noću). Cenim grejače u retrovizorima, da se ne smrznu. Obožavam automatike, tačnije tiptronic menjače. Isto tako korisne sitnice su: široko otvaranje vrata, što više personalizovanja položaja vozača, mlaznice za pranje farova, klima obavezna...
TE STVARČICE meni boduju auto.

Pa nije to potrošački stav. Da jeste naglasio bih da mora biti dizelka. To su modeli koji hvataju stotku za manje od 8-9sec (neki i za 5)i idu do 250. I još nešto, dizela ne bih vozio ni za dž!
Ako tražiš strelu, mogu ti navesti par komada, ali onda ćeš reći ''prepumpana trkalica'', ''nafurani bilder'' i sl.
Evo npr. Nova Impreza 2.5 turbo, onaj 4,25 do stotke. Recimo da istog izgleda i karakteristika ima i Krajsler, a da nisi nikad video Imprezu. Da čujem.
Samo nemoj onu vašu: ''to oni nikad ne bi napravili'' i slične koještarije. Samo se zamisli i daj komentar.

04ImprezaWRX_STi_2.jpg

POTROŠAČKI STAV :?: :?: :?:

Vidi, bas pokusavam da zamislim Chryslera koji ima 2,5 turbo i ide 4 do 100 ali mi ne ide, ozbiljno :shock: pa Hemi ide 5 do 100 pa mi to mozda kvari sliku. Naravno, niko nije dovodio u pitanje performanse subarua, brojke govore same za sebe ali ne ide mi od ruke imaginacija... :D

ako si mislio pod onim "samo nemoj onu vasu" na Espanola i mene, cisto da znas da osim toga sto smo drugari i sto se bavimo automobilima nemamo mnogo toga zajednickog. ipak, obojica smo shvatili sta su prave automobilske vrednosti i umemeo da ih prepoznamo pa tako da i branimo iste stavove sa dve razlicite strane... :wink:

HEMI 426:
Vidi, bas pokusavam da zamislim Chryslera koji ima 2,5 turbo i ide 4 do 100 ali mi ne ide, ozbiljno :shock: pa Hemi ide 5 do 100 pa mi to mozda kvari sliku. Naravno, niko nije dovodio u pitanje performanse subarua, brojke govore same za sebe ali ne ide mi od ruke imaginacija... :D

ako si mislio pod onim "samo nemoj onu vasu" na Espanola i mene, cisto da znas da osim toga sto smo drugari i sto se bavimo automobilima nemamo mnogo toga zajednickog. ipak, obojica smo shvatili sta su prave automobilske vrednosti i umemeo da ih prepoznamo pa tako da i branimo iste stavove sa dve razlicite strane... :wink:
Nisam mislio samo na vas, već na sve koji upotrebljavaju takve izjave. nisam mislio da vređam ili provociram, ako si tako shvatio. :(
A što se tiče ''pravih vrednosti'', to je individualno za svakog čoveka-vozača, tako da svako prepoznaje svoje prave vrednosti.
Pomenuo sam ovaj model Subarua jer si rekao da ceniš da auto ide kao pоpizdео.

da da potrosacki stav, zbog toga sto Impereza ima u standardnoj opremi skoro sve sto si spomenuo + drzace za case koji super odgovaraju velikoj Coli u Mc Donaldsu dok, recimo Alfa 156 GTA ili Focus RS ( koji je kao i Impereza, WRC auto za ulicu ) predstavljaju neskrivene trkacke zveri za drum koje su namenjene ljudima koji nece jesti u kolima ili koji se nece plasiti dugih svetala lika iza....jednostavno ce mu pobeci... :wink:

focus.jpg

HEMI 426:
da da potrosacki stav, zbog toga sto Impereza ima u standardnoj opremi skoro sve sto si spomenuo + drzace za case koji super odgovaraju velikoj Coli u Mc Donaldsu dok, recimo Alfa 156 GTA ili Focus RS ( koji je kao i Impereza, WRC auto za ulicu ) predstavljaju neskrivene trkacke zveri za drum koje su namenjene ljudima koji nece jesti u kolima ili koji se nece plasiti dugih svetala lika iza....jednostavno ce mu pobeci... :wink:

focus.jpg
Ono je bilo za svetla kola koja idu u susret, dakle zatamnjuje šoferku.
Što se tiče navedenih modela, nemam ni najmanju zamerku, čak štaviše :shock: :!: :!: :!:

Posle Austinove jutrosnje dojave, odleteh da vidim jedan izuzetan i jako redak automobil! Maserati Quattroporte III u verziji Royale koja se pravila od 1986 do 1993 u samo 55 primeraka a ja sam danas video jedan, prasnjav ali "zdrav"!!! :D :D :D

QporteIII_cr2.jpg

QporteII.jpg

pokusacu da kasnije bacim i nase slike sa ulice... :D

Back