AUTOMOBILI SA "DUŠOM"

HEMI 426:
evo tri razlicita ali veoma dusevna automobila...koji vam se najvise svidja?

lancia aurelia B 24
lancia-aurelia-b24s-1954.jpg

citroen taction avant
traction.jpg

aston martin db 5
amdb5-ouverture.jpg

Martin, Aston Martin :lol: :lol: :lol:

Espanol:
HEMI 426:
Porschei sa dusom....bicu izlozen ostrim napadima kada kazem da to nisu toliko dusevni automobili kao i modeli drugih "super marki" ali jedan od ranih porschea koji je ima je definitivno i 356 Speedster, licno mnogo drazi od 928... :D

po356as55.jpg

speedster2.jpg

speedster1.jpg

u ns postoje stara 356 porchea...pa ko hoce uputstva kako da ih nadje, neka se javi... :wink:
Teško da je ova "rastegljena" Buba imala dušu. Godinama sam je gledao u komšiluku i uvek mi je bila smešna karoserija koja kao kod tramvaja "visi" preko onih lastiša od točkova sa uzanim tragom...Sorry, komendija od auta. :wink:
Veza sa bubom je nesumnjiva, sto nije minus -ovo je ipak jedan auto koji je u svoje vreme bio tehnoloski vise nego dobar-a po stilu i dizajnu-to je stvar ukusa.
Meni se vise svidja nego italijani iz tog perioda :wink:

smeh:
Austin:
Danas smo HEMI, SashaAR i ja vozili jedan automobil sa dusom i to kakvom dusom, Maserati Quattroporte Royale, sta da kazem, osetiti pod nogom V8 sa 4.9 litara, 300 ks i cetiri dvogrla karburatora :D :D :D :D :D :D :D . A da ne pricamo o unutrasnjosti: najkvalitetnija koza, drvo.... Automobil vredi svaku paru (cena im je u dobrom stanju oko 10000 evra),iako je odrzavanje ekstra skupo posedovao bih ga pa makar ga vozio jedanput mesecno a ostale dane isao biciklom :D
Valjda ste se i slikali? Ne budite cicije... :wink:

PS A šta fali biciklu? :wink: :lol:

Bicikl je prava stvar :lol: . A sto kaze Austin, stvarno, neki automobili zavredjuju posedovanje, pa makar vozili i bicikl.

HEMI 426:
aha....malo je vise srebrni nego zelenkasti ali to je to... :wink:
Taj zeleni je u vlasništvu nama poznatog bivšeg političara Radomana Božovića.
Drugo, volan tog Quatroportea ima dizajn kao japanci, al' '72.
Treće, kad japanci naprave auto skup kao nekakvi Maseratiji, vrlo, vrlo rado bih ga posedovao, mada i sa mnogo jeftinijim modelima dobijam mnogo više.
A ko kupuje navedene modele, pa ljudi koji su čuli za te marke, ali nisu sigurno kako to izgleda. Važno je da se priča. Oni bi ga kupili i da ima 12 kubika i 12 konja....

Back