AUTOMOBILI SA "DUŠOM"

jomini:
Espanol:
S type je nešto najjadnije što se firmi dogodilo u celoj slavnoj istoriji...
Sad stvarno,.... Kao da pričaš o Ladi!
Govorim o jadu nakačenom na platformu Ford, sa motorima Ford V-6 i V-8, sa komičnom maskom (pogledaj bolje) na kojoj piše Jaguar...Jedine "šestake" koje je Jaguar pravio bili su čuveni linijski XK sa dve bregaste i zapreminama od 2,4 ; 2,8; 3,4 i 3, 8 litara. Poslednja varijanta je bila 4, 2. A nepoznavanje istorije (i tehnike) te ne opravdava da nastupaš tako. Ako hoćeš dalje te motore je nasledio V- 12. Imaš li neke prave argumente ili arčimo vreme zato što si ti zadivljen Ford- Jaguarom svog direktora?

Espanol:
jomini:
Espanol:
S type je nešto najjadnije što se firmi dogodilo u celoj slavnoj istoriji...
Sad stvarno,.... Kao da pričaš o Ladi!
Govorim o jadu nakačenom na platformu Ford, sa motorima Ford V-6 i V-8, sa komičnom maskom (pogledaj bolje) na kojoj piše Jaguar...Jedine "šestake" koje je Jaguar pravio bili su čuveni linijski XK sa dve bregaste i zapreminama od 2,4 ; 2,8; 3,4 i 3, 8 litara. Poslednja varijanta je bila 4, 2. A nepoznavanje istorije (i tehnike) te ne opravdava da nastupaš tako. Ako hoćeš dalje te motore je nasledio V- 12. Imaš li neke prave argumente ili arčimo vreme zato što si ti zadivljen Ford- Jaguarom svog direktora?
Vidi ga sad, što se ljutiš!?? Samo sam rekao da je dobar auto, ne dižem ga u nebesa uopšte. Bezveze...

e a da direktor ( diktator ) vozi ovo...

victoria_t.jpg

Uopšte se ne ljutim. Pokušavam samo da od ovog foruma načinim mesto za ozbiljne razgovore i (po mogućstvu) neko učenje. Nisam rekao ni da nije dobar auto, samo znam da je auto tih karakteristika i kvaliteta mogao da kupi za mnogo manje novaca. Samo ne bi pisalo Jaguar, čime se ovaj "poznavalac" sigurno silno diči... :lol:

Espanol:
Uopšte se ne ljutim. Pokušavam samo da od ovog foruma načinim mesto za ozbiljne razgovore i (po mogućstvu) neko učenje. Nisam rekao ni da nije dobar auto, samo znam da je auto tih karakteristika i kvaliteta mogao da kupi za mnogo manje novaca. Samo ne bi pisalo Jaguar, čime se ovaj "poznavalac" sigurno silno diči... :lol:
Pa učim, zar ne? Samo pazim malo na svoje, branim ih koliko mogu. :?
A da se diči, diči se. Da ga samo vidiš...

Pitanje za hemi, drugar mi je imao Ford Capri mislim da je iz 79. veoma je slican kao ovaj gore samo sto je imao okrugle farove i malo moderniju liniju, e sad neki su tvrdili da to nije bio klasican capri vec neka budzevina, jel imas ti neke podatke o takvom vozilu?

pa posle A klase, B klase, C Sportcoupea, ML - a i svog angazmana oko Smarta, i jeste sramota...unistili su sve ono sto su ( bukvalno) vekovima stvarali... U ostalom, ako predpostavimo da automobili lice na ljude koji ih stvarau i podneblje sa kog su dosli, da li mislis da debeli plavi i rumeni Hans, moze da napravi smekerski auto a ne samo auto koji je udoban, cvrst i dovoljno komforan da moze da stavi stomak iza volana i da ima dovoljno mesta za noge obuvene u carape i sandale! :lol: Zbog toga i volim prave engleze,prave ih dzentlmeni, italijane, prave ih smekeri i naravno, naravno, naravno, amerikance, prave ih kauboji... :lol: :lol: :lol:

Pa kakve sad to ima veze?A Sevi Kalos, pravi AMerican Muscle, je li? :roll:

Ima veze, ali ne toliko koliko ga ti potenciras, uostalom auto pre izgleda kao onaj ko ga vozi, pre nego onaj ko ga pravi.Boli me savrseno i za Hansa i za Andreu, iskreno receno :lol: :lol: A i za Dzordza :lol:

ne bih se slozio sa tobom, pogotovo kod endemskim modela i marki automobila, auto je zaista odraz jedne ( nacionalne ) kulture. nisam o ovome nikad nesto razmisljao ali sam pre neki dan vozio Rover 75 ( jedan od poslednjih isporucenih) i veruj mi da se na svakom koraku vidi i oseti kvalitetan i lep britanski smek, sto mi se jako svidja. Takve automobile i volim, razlicite, interesantne, automobile sa licnoscu ( dusom ) i mislim da je to jedini kvalitet u industriji koji se tehnologijom ne moze kupiti.

Sa druge strane, nazalost, sve je manje i manje automobila koji predstavljau svoje podneblje jer globalizacija u industriji je stvorila jedan auto za sve. To ni malo ne podrzavam jer je lepota u razlicitosti, kako dizajnerskoj tako i tehnickoj a toga je sve manje. :(

Back