Automatski menjači - da ili ne?

Automatske menjace su koliko znam sami pravili, a bila je pre izvesnog vremena neka fora da ZF njima i BMWu pocne da isporucuje identicne osmostepene automatske menjace. I mislim da im sestostepene manuelne menjace iz C klase sada pravi ZF.

Mislim da W109 6.3 ima ZF, a W116 6.9 (isti motor razbusen za 600 kubika) Borg-Warner automatik. Moguce je i da su ostale varijante modela nosile te menjace.

Uvek za manuelni! Automatik, ipak nije to to... Nije isti onaj osecaj, i nikad nece biti... Vozio sam komshijinog mercedesa, s automatskom transmisijom (pazi, komshija mu dao da vozi mercedesa :D ali sam mnogo do jaja s njim), i jeste lakshe, ali nije sportski :D Slazem se da je automatik za glupe i nesposobne amere... Ma koliko nekog bolela noga od kvachila :D

Stajke,ja sam pre 18 godina imao Nissan SX200 1,8 Turbo sa automatskim menjacem i potpisujem da bi 90% danasnjih kola ostalo iza njega kako u startu a tako i na krajnjoj brzini.Oduzimao sam se kako je isao i bacao dupe levo desno kad dam gas do kraja.
Danas sam uzeo jednu Mecu A150 sa automatskim menjacem pa cemo da vidimo sta kaze Merc-jel to valja ili ne.

Ako si vozio Mercedes sa automatikom, pa jos ako je bio neki adekvatan model (tipa E270CDI), onda si morao da shvatis da je manuelni menjac u takvom automobilu potpuno besmislen.
A da nije isti osecaj - pa naravno da nije, kako bi i mogao da bude?
Koliko si kilometara i u kojim automobilima vozio manuelni, odnosno automatik? U kom slucaju si konkretno osetio tu nemoc automatika da pruzi sporstku voznju?

I kakve veze ima Beogradski Sindikat sa temom?

Uvek za manuelni! Automatik, ipak nije to to... Nije isti onaj osecaj, i nikad nece biti... Vozio sam komshijinog mercedesa, s automatskom transmisijom (pazi, komshija mu dao da vozi mercedesa :D ali sam mnogo do jaja s njim), i jeste lakshe, ali nije sportski :D Slazem se da je automatik za glupe i nesposobne amere... Ma koliko nekog bolela noga od kvachila :D

Śedi ti u nekog Audija pa onako kreni u D, pa ga samo spušti dolje u S i daj gas... pa ćeš da vidiš kako nije sportski :mrgreen:

Ako si vozio Mercedes sa automatikom, pa jos ako je bio neki adekvatan model (tipa E270CDI), onda si morao da shvatis da je manuelni menjac u takvom automobilu potpuno besmislen.
A da nije isti osecaj - pa naravno da nije, kako bi i mogao da bude?
Koliko si kilometara i u kojim automobilima vozio manuelni, odnosno automatik? U kom slucaju si konkretno osetio tu nemoc automatika da pruzi sporstku voznju?

I kakve veze ima Beogradski Sindikat sa temom?

Lakše malo, bez potrebe talasaš :) Tu mečku sam vozio malo, oko pola sata, ne znam kako i na koji način ti shvataš taj osećaj na koji ja mislim, ali ja volim da ručno menjam brzine, da mogu da nabijem maximalan broj obrtaja, a ne da mi menja na 2-3 hiljade, koliko li je vec.. Ako si probao da voziš 150 u trecoj brzini, onda znaš na šta mislim.. I znam da mnogi automatici imaju mogućnost da se prebacuje na +, -, ali, za mene, to nije to... End of story. Sindikat nema veze sa temom, ali zaslužuje da se stavi i u čitanke.

Stajke ja mislim da ti nisi preko 20 godina i da automatik nisi ni vozio ,možda neku staru raklju ali noviji modeli su bez zamerke i ne zaostaju ni malo iza šaltunga.

Prochitaj gore, napisao sam shta sam vozio, i koliko :D Ne znam koji mu je ono tachno model, ali je dobar. :) I opet kazem da me niste razumeli, jer ja volim da ruchno menjam brzine, na stari, dobri nachin, ne razumem se u tu vashu filozofiju oko automatika, tj, shta ti smatrash rechenicom "ne zaostaju ni malo iza šaltunga", nisam na to mislio :)

Prochitaj gore, napisao sam shta sam vozio, i koliko :D Ne znam koji mu je ono tachno model, ali je dobar. :) I opet kazem da me niste razumeli, jer ja volim da ruchno menjam brzine, na stari, dobri nachin, ne razumem se u tu vashu filozofiju oko automatika, tj, shta ti smatrash rechenicom "ne zaostaju ni malo iza šaltunga", nisam na to mislio :)

Znači da su iste brzine i u startu i u špici.

Back