Meni, koji volim da vozim, je ovaj menjac bio jako zanimljiv. Nije to samo neka fora, stvarno je bilo 4 kratkih i 4 dugackih brzina. Ove kratke su dosta poboljsavale ubrzanja, a dugacka 4-ta je ekvivalent 5-oj brzini. A sve je radilo bez problema: imas rucicu menjaca sa 4 stepena prenosa, a pored nje, jos jednu tanju (za koji su me svi pitali jel to reduktor). Na toj tanjoj imas dva polozaja - economy i power, pa tako kad je u polozaju economy onda na "obicnoj" rucici menjaca imas 4 dugacke brzine. Modovi se menjaju u toku voznje, a sve sto trba je pritisnuti kvacilo, kao i kod menjanja brzina. Ja sam se zainteresovao za ovaj sistem, pa sam se navikao da istovremeno menjam obe rucice, kad je to moguce. Na primer: 1-va power, a onda zajedno nanize u 2-gu i e mod i tako ga razvucem do 90-100km/h. Ili, najcesca varijanta, vozim na otvorenom, 4-ta e mod i resim da preteknem neko vozilo, ostajem u 4-toj, samo prebacim u power mod i otprilike je utisak da sam sisao u nizu brzinu. Ili ako je moguce, a zahteva se jace ubrzanje, zajedno pomerim menjac i rucicu za modove iz 4. u 3. brzina, odnosno iz e u power mod.
Ipak, nekome kome auto sluzi za voznju od a do b, ovo je nepotrebna komplikacija i zamorno. Zato se verovatno vise ne orave ovakvi dupli menjaci za komercijalnu upotrebu.