Dule 021
Veoma poznat
- Poruka
- 14.050
A kog Golfa i Audija si vozio? S obzirom da sad vozis alfu 156 pretpostavljam da si vozio starije aute tipa Golf 2 ili 3 i Audi 80 koji i nisu imali plivajuci zamajac.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Upravu si bio je golf 2 function poslednji model (92god.) i audi B4 tdi. ali nisam znao da nemaju zamajac a koji ce mu na alfi ito jos tako skup,sta bi sa odgovorom na moj prethodni post
ustvari taj plivajući je dupli zamajac sa jednom lamelom između njih, tj frikcionim diskom.
i kada treba nešto da se radi sa tim zamajcem, treba ustvari ta lamela da se promeni?
The name says it all: The mass of the conventional flywheel was simply split in two. One part continues to belong to the engine’s mass moment of inertia, while the other part now increases the mass moment of inertia of the transmission. The two decoupled masses are linked by a spring/damping system. One clutch disc, without a torsion damper, between the secondary mass and the transmission handles the engaging and disengaging functions. A favorable side effect is that the transmission is easier to shift because of the low mass to be synchronized, and there is less synchronization wear.
Imaju i on zamajac, bez njega ne moze da funkcionise ni jedno vozilo na motorni pogonsamo nemaju dual mass flywheel tj. plivajuci zamajac.
http://www.cdxetextbook.com/trans/clutchMan/clutches/dualmassflywheels.html
http://www.luk.de/content.luk.de/en/products/clutch_systems_new/zms_new/zms_new.jsp
jel yeti ovaj moj 2.0 CR ima taj?Pa kad je meni na Volvou S40 1,9TD otisao zamajac posto je bila varijanta ili nov ili polovan plivajuci zamajac ja se raspitao i nasao lika koji ga reparira al kad sam cuo cenuSamo 220 eura a nov je 360 i posto sam bio uporan nasao sam da odgovara od Mitsubisija 1,9 Did i platio ga polovnog ispravnog 150 eura.
Cim nije Volvo odmah je jeftiniji.![]()
jel yeti ovaj moj 2.0 CR ima taj?
a to je ista varijanta kao za brod. odeš u nautičku prodavnicu i ona kukica onako niklovana za vrata košta 500din, odeš u art deco i kupiš takvu za 150din. ali ova je "za brod".