Auto - radionica, potraznja delova

U pravu si, al opet ostaje podosta kablova :)
mene to na brodu je8e, ne mogu da skontam odakle i šta vuče. ampermetar kaže nula, tj ništa ne vuče. a ja posle 5 dana dođem akumulator u ku7cu. kada sklopku za struju ugasim (znači prekinem akumulatore od potrošača) onda mi se ne isprazni.

treba da menjam filter zulje. na njemu piše LI 759 i ispod toga 3/4" - 16 UNF

ovo 3/4" -16unf je relevantna informacija kada budem kupovao novi filter? pošto je isključena mogućnost da ga skinem pa pokažem prodavcu.

Pazi brod se pomera i dok stoji ne..mozda nema spoj uvek..pa zato ti ampermetar ne pokazuje nista..
a prodavcu kazi sve, trebao bi da zna sta moze a sta ne..:)
prodavci me sve pametni pitaju a za koji je auto, kažem nije za auto nego je za brod, a oni me gledaju ko tele u šarena vrata. pa kad kažem da je volvo onda nešto i iskopa... ali samo dok ga drži u ruci. e jaka pomoć i od vas :D

LI 759 i ispod toga 3/4" - 16 UNF

ovo 3/4" -16unf je relevantna informacija kada budem kupovao novi filter? pošto je isključena mogućnost da ga skinem pa pokažem prodavcu.

Tri cetvrt cola imperijalni navoj (UNF) Unified National Fine tread 16, znaci da na duzini navoja od jednog cola ima 16 prolaza (navoja) , standardan filter...
LI 759 je oznaka proizvodjaca i u sebi (verovatno) sadrzi visinu filtera...
Znaci idi kupi filter od 3/4 cola i uzivaj . . .

Pozdrav svim forumašima.
Imam jedan mali problem, možda možete da mi pomognete.
Vozi Kateta 1.6 91god.Nedavno je pocela da mi se pali crvena lampica (!) za koju jos nisam utvrdio cemu sluzi.Cesto se desava u voznji da se pali po nekoliko sekund ili da treperi.Auto ide normalno nemam nikakvih znakova kvara.E sad mene zanima cemu sluzi ta lampica jer ja samo nagadjam da ima veze sa strujom, ne razumem baš dobro:rumenko:?

Pozdrav svim forumašima.
Imam jedan mali problem, možda možete da mi pomognete.
Vozi Kateta 1.6 91god.Nedavno je pocela da mi se pali crvena lampica (!) za koju jos nisam utvrdio cemu sluzi.Cesto se desava u voznji da se pali po nekoliko sekund ili da treperi.Auto ide normalno nemam nikakvih znakova kvara.E sad mene zanima cemu sluzi ta lampica jer ja samo nagadjam da ima veze sa strujom, ne razumem baš dobro:rumenko:?
kaže dane ulje za kočnice ili paknovi. Sad sam bio do auta da vidim tu lampicu i objasnio danetu.
tj. pločice..ako imaš gajtan sa senzorima.

Hej društvo...

Nije me bilo duže vreme zbog nekih obaveza, ali sada imam vremena da podelim jedno ne baš sjajno iskustvo sa vama.
Imam Reno Thaliu 1.4 8v . Kada sam je kupio na satu joj je stajalo 127.000 km. Čovek od koga sam kupio auto imao je sve originalne račune za održavanje u Master Groupu Novi Sad. I sve bi bilo idealno, da pre neki dan nisam oterao auto u Ruskai u Sremsku Kamenicu na pregled pre nego što se zaputim na more. Sa kolima sve ok nema problema, al me pita serviser u jednom momentu (nakon gledanja u kompjuter, provere i slično) zašto nema zupčastog kaiša na spisku za veliki servis. Odem kući, donesem račune, kad ono stvarno - rađen veliki servis piše da je zupčasti menjan, ali nema zupčastog kaiša na spispku potrošenih delova.
Odem do Mastera da proverim o čemu je reč (bio sam ljubazan :) ). Neki nadrndani lik (ime poznatno redakciji) mi je odbrusio da takve podatke mogu da daju samo vlasnicima vozila koja se održavaju kod njih. Pošto sam uspeo da mu objasnim da sam ja vlasnik vozila, bacio je pogled na račun koji sam poneo i rekao mi da "prethodni vlasnik nije insistirao na zameni" a to što piše da je menjan kaže da to ništa ne znači. Tu meni počne da puca film i pitam ga šta bi se desilo da mi pukne kaiš usred vožnje ili na startu ili stopu (znam šta se dešava, ovo je više...retoričko). Lik mi je uz kez od uva do uva odgovorio "E onda mi tu imamo posla za 1500 evra." i naravno ponudio mi je da odmah zameni taj zupčasti kaiš, plus pumpu za vodu, a ne bi bilo loše ni da se zamene svećice, svi filteri, garant ima i na trapu da se radi... Slušam i mislim da me zahebava. U svakom slučaju, epizoda se završava tako što sam mu obećao da ću zvati prvo vlasnika, a zatim i tržišnu inspekciju.

Ima neko neki pametan savet? Jel može da se "vizuelno" proceni da li je zupčasti u dobrom stanju?

Pa sta se zezas-zameni zupcasti koji kosta oko 1000 din i mirno spavaj.
Nades dobrog majstora za Reno i to ti je to. Problem je samo sto ti je dobar majstor za Reno u Budisavi a ovi u NS su slepci i prevaranti.
Zapamti za sva vremena da ako ikako mozes da nadjes majstora koji je po nacionalnosti madjar -resio si problem jer su oni drasticno pedantniji i posteniji od ovih nasih. Ili ako hoces imam ja jednog dobrog univerzalca kod koga tera kola dosta trgovaca kolima i koji je ok a nije skup.

hm... ja kod mene na brodu imam 3 kaiša, na kolima ništa nikada nisam uspeo da vidim pa ne znam. ali tamo j8g ošacujem kako izgleda, vidim da nisu iskrzane ivice, zupci dobri, još se lepo vidi štampa na poleđini, ne ljušti se guma, proverim zategnutost... ne znam kako bih drugačije video dal je dobar il nije.

Za master sam i ja čuo sve najgore, zato sam ja uvek i išao kod ruskaia. Ali takođe imam odvratno iskustvo sa intersrem škoda u veterniku, ako iko ima škodu ovde preporučujem da ih izbegavate. prvo su nesavesni u svom poslu, a plus su i bezobrazni. foliju oko blatobrana mi nisu vratili, a nakon što sam reklamirao rekli su da eto sad nemaju pa da ja zovem neku tamo da dogovorim... JA da zovem?! upropasatili su mi staklo na stubu zadnjih vrata(ono što prekriva crno na stubu) nekakvom hemikalijom koja je nagrizlai to ne može da se opere a na istim vratima mi je tapacirung isprskan nečim belim i neće da siđe, još se uvuklo unutar rupica od zvučnika... sad kad se opet svega setim, dođe mi da uzmem pištolj i da odem tamo.

Što se toiče tog kaiša, mislim da ti je najpametnije da odeš kod ruskaja i zameniš taj kaiš, da bi sprečio veću štetu. starog vlasnika nazovi i je8i mu majku, traži pare za kaiš jer piše da je menjan a nije, to nije za zezanje. nije to sijalica. i zovi im inspekciju, treba malo.

Pa sta se zezas-zameni zupcasti koji kosta oko 1000 din i mirno spavaj.
Nades dobrog majstora za Reno i to ti je to. Problem je samo sto ti je dobar majstor za Reno u Budisavi a ovi u NS su slepci i prevaranti.
Zapamti za sva vremena da ako ikako mozes da nadjes majstora koji je po nacionalnosti madjar -resio si problem jer su oni drasticno pedantniji i posteniji od ovih nasih. Ili ako hoces imam ja jednog dobrog univerzalca kod koga tera kola dosta trgovaca kolima i koji je ok a nije skup.
ne znam za tog u budisavi, znam da ima u žablju.
Inače, neko ko se preziva Ruskai, sigurno nije srbin :D
išao sam kod jednog strugara koji je mađar, neki nadrndani lik ali je odradio alal vera.
mada sam pre toga bio i kod čika živka i on je pedantan u mikrometar. a on je sav onako sa plavom keceljom, naočarima, radionica ko apoteka, sav je poslovan i uspravan. pravi onaj Radnik iz socijalizma :D

Back