Auto - radionica, potraznja delova

vd:
ako je benzinac, onda u svakom sluučaju ima jednu ili više bobina.
vezano za trokiranje vrlo je lako moguće da je problem sa kablovima. 7 godina stari kablovi i plin nisu dobra kombinacija.

Да, сад баш читам, ја сам мислио да се тај склоп који од 12V прави 15000 код мене зове електронско паљење.

Немам појма, ево од раног јутра читам по нету, и не знам више шта да мислим. Као што сам писао, јуче сам растављао испаривач, мембране нису пробушене. А јутрос читам, каже лик, ако су мембране изгубиле еластичност, онда их треба заменити.
А како ја да знам да ли су мембране изгубиле еластичност, :dontunderstand: да их натерам да раде јога вежбе?

. А јутрос читам, каже лик, ако су мембране изгубиле еластичност, онда их треба заменити.
А како ја да знам да ли су мембране изгубиле еластичност, :dontunderstand: да их натерам да раде јога вежбе?

Koliko su stare, koliku si km napravio?
Ako pali lepo kad je hladna, nisu membrane.

Koliko su stare, koliku si km napravio?
Ako pali lepo kad je hladna, nisu membrane.
Старе су 5 година, направио сам око 35000 с њима, испаривач уопште није био много прљав, како ценим, нису мембране.
Сад сам покушао да штеловањем плина на она два точкића видим да ли има разлике, али у вожњи се понаша исто, трза...
На бензину сасвим друга прича.
Решио сам да мењам каблове него да одем сутра најпре код Рашића, да видим шта ће он да каже, надам се само да неће бити оно, промени ел. паљење, каблове, разводну руку бла бла па дођи да причамо...

Старе су 5 година, направио сам око 35000 с њима, испаривач уопште није био много прљав, како ценим, нису мембране.
Сад сам покушао да штеловањем плина на она два точкића видим да ли има разлике, али у вожњи се понаша исто, трза...
На бензину сасвим друга прича..

Promeni ih pa dodji da pricamo :D

Desava mi se da kada prebacim u cetvrtu i stisnem gas, preko 3000 obrtaja pali blinkaju mi 3 lampice:
STOP lampica, Ona narandzasta zarulja i onaj crveni motorcic u kome pise stop.
Da li je neko imao ovakav problem i da li zna sta je?

Inace, i motor mi mallo cekica, tipa kao kad crkne dizna. Ne bas tako jako, ali promenio je zvuk...

Poslednja izmena:
Ипак су били каблови за свећице, невероватно.
На бензину се то уопште није манифестовало, а на плину је трзао и штуцао.

Ево дакле још једном како је све ишло, можда ће некоме користити.
Ауто је на бензин ишао нормално, а на плин час хоће час неће да упали, час неће, али кад упали (на плин или бензин, свеједно), иде нормално на плин.

Најпре сам заменио свећице, а онда, пошто је стигао рок за замену, и филтер за ваздух и филтер за плин, и испустио уље из испаривача.

Тада тек настају проблеми, ауто хоће да упали на плин, али трза у вожњи, што раније није радио. Очигледно је добио више ваздуха и плина (мада филтер плина и није био тако прљав), па су се друга уска грла тек тад показала.

Био сам пробао да штелујем лер гас и смесу на плину, и ништа наравно.

Расклапање испаривача је показало да су мембране читаве, и да унутрашњост уопште није прљава.

Онда сам данас купио каблове за свећице, и ауто на плину ради савршено, не трза и не цима.

Једино што сам видео да мало слабије добија убрзање, али то је сигурно због мог штеловања плина, данас ћу да пробам да нађем на нету упутство за то, па ћу и то да пробам да средим, или ћу сутра да свратим до Рашића да ми то одраде, и да провере да негде не пушта плин...

И то је то, плин је дакле много осетљивији на струјну инсталацију од бензина..

Ма да, најбоље да уложим једно 800-900€, да све онако напамет измењам, па ћу у тој гомили замењених делова вероватно набости и оно што стварно треба заменити..

Za te pare imas dve Suze da kupis, u voznom stanju.
Cela ta "gomila" delova ne bi te izasla vise od 20-30e, i nije to menjanje napamet vec redovno odrzavanje

Za te pare imas dve Suze da kupis, u voznom stanju.
Cela ta "gomila" delova ne bi te izasla vise od 20-30e, i nije to menjanje napamet vec redovno odrzavanje

Па зато ти и кажем.
А колико горива потрошиш тражећи те делове, то не рачунаш? А колико кредита мобилним док ископаш информације?

20-30 евра сам већ сад дао, филтер за ваздух, свећице, филтер за плин, каблови, гумице, да сам мењао и разводну руку и електронско паљење и мембране испаривача и црева и гумице било би сигурно око 70 €.

Da, al to tako mora.. Osim ako volis da te auto ostavlja po putu, il da nece da upali kad ti treba..:/
Isto kao i filter ulja i membrane su potrosna roba..

У праву си, али поуздано знам да са добрим мембранама можеш опуштено да прођеш и дупло више од овога колико сам ја прешао. А сви делови у плинском уређају су ми ловатови.
Иначе, произвођачима је у интересу да се делови што чешће мењају, зато и дају препоруке да се делови мењају много краће него иначе.

А што се тиче приче о еластичности мембрана, јуче сам први пут отворио испаривач, и могу рећи да ми је дуго требало да укапирам како ради. Мислим, уствари сигуран сам да је еластичност мембрана измишљотина,мембране имају испод себе опруге које их враћају у првобитни положај кад престане дејство вакуума, дакле једино што може да зезне систем је да мембрана пукне.

Ако има неко ко се бави овим стварима нека се јави.

Od nedavno ima pezoa 206 i na kopjuteru imam podatke tipa koliko trenutno trosi goriva na 100km,prosecna potrosnja idt i koliko jos kilometara jos mogu preci do "pumpe".E tu je problem :( Do juce mi je ispisivao normalno 110 km pa 90 pa 70 danas je bilo 54 i odjednom stoje samo crtice ne pokazuje vise -----,sve ostalo pokazuje normalno ali to ne.Da li je neko imao slican problem.....?Pomoc

Od nedavno ima pezoa 206 i na kopjuteru imam podatke tipa koliko trenutno trosi goriva na 100km,prosecna potrosnja idt i koliko jos kilometara jos mogu preci do "pumpe".E tu je problem :( Do juce mi je ispisivao normalno 110 km pa 90 pa 70 danas je bilo 54 i odjednom stoje samo crtice ne pokazuje vise -----,sve ostalo pokazuje normalno ali to ne.Da li je neko imao slican problem.....?Pomoc

Нaточи му гориво, веровaтно је немогуће дa очитa јер је ниво пренизaк.

prosle zime je pocelo a preko leta i kad je toplo nema problema, dakle kad je hladno upali i pocne da trokire dobro i izbacuje puno dima. posle minut u mestu isteram ga napolje jedno 15 metara i on radi dobro.vuce dobro , ne trosi mnogo ni ulja ni goriva. nisam nista dirao al sad opet dolazi zima pa cu morati.pre prosle zime proverene dizne i pumpa. pumpa je bila ok. razmisljam da krenem sa diznama?

A moguce je da je otisao i dihtung glave pa da mala kolicina antifriza ujutro bude u cilindru koju ,kao sto kazes,izbaci posle 15 metara i kad auto i proradi kako treba.
To nije redak slucaj da se tako nesto desi. A to je mizerna kolicina da bi ti po posudi za antifriz ustanovio da je to.U svakom slucaju proveri koliko antifriza imas i gde se nalazi nivo.

prosle zime je pocelo a preko leta i kad je toplo nema problema, dakle kad je hladno upali i pocne da trokire dobro i izbacuje puno dima. posle minut u mestu isteram ga napolje jedno 15 metara i on radi dobro.vuce dobro , ne trosi mnogo ni ulja ni goriva. nisam nista dirao al sad opet dolazi zima pa cu morati.pre prosle zime proverene dizne i pumpa. pumpa je bila ok. razmisljam da krenem sa diznama?

Ako je dizel,pocni od grijaca,imam isti problem svake zime,ode po neki grijac.

passat b2 1.6 d. grejace sam proveravao prosle zime kad se to pocelo desavati i bili su ok. dakle desavalo mi se i na minus 20 i na plus 5 recimo . kad ga isteram posle minut na cupriju radi kako treba. i kao sto rekoh puno dima izbaci , posle je sve ok. 5,5 trosi na 100km, a na 5000 km potrosi mozda 4-5mm ulja na meracu

A moguce je da je otisao i dihtung glave pa da mala kolicina antifriza ujutro bude u cilindru koju ,kao sto kazes,izbaci posle 15 metara i kad auto i proradi kako treba.
To nije redak slucaj da se tako nesto desi. A to je mizerna kolicina da bi ti po posudi za antifriz ustanovio da je to.U svakom slucaju proveri koliko antifriza imas i gde se nalazi nivo.
kazi mi samo ako znas, ako je taj slucaj sto si naveo da li bi onda trebalo da u boci za antifriz da brboce malo?

Back