AU pair in USA

luck.jpg

:D

Ne znam da li ste culi za aupair agenciju DUGA kod nas. Reklamira se kao sigurna i pouzdana, a zapravo je u pitanju prevara. Znam iz licnog iskustva,trebalo je jos pre godinu dana da odem za Kanadu kao aupair,medjutim to se nije desilo, a agencija mi nije vratila 1000$ koje sam im dala,ispunjavajuci svoj deo ugovora. Mislim da je ovo vazna informacija za one koji bi eventualno izabrali ovaj nacin da odu preko. Pazljivo sa agencijama i ne dajte nikome unapred pare!!! Ako neko ima slicno iskustvo,pisite!

Cao Ivona, ja sam Tanja i imam isti problem, samo sto je Dusica meni uzela 1000$! Jos jedna devojka sa foruma ima isti problem. Ja idem ovih dana da objavim clanak u novinama o tome, pa ako hoces da mi se pridruzis, moj mail je t_tanja_m@yahoo.com ima nas 3 za sada. Ja sam podnela krivicnu prijavu, ali to kod nas dugo traje. Bilo bi dobro da budemo u kontaktu i da vidimo sta moze da se uradi. A mozda nam se javi jos neko! pozdrav!

ivonavojv:
NEMOJ TE DA IDETE PREKO AU PAIR DUGA IZ BGD ,CISTA PREVARA,UZMU TI LOVU I NE URADE NISTA A NEMA NI PARA NAZAD,PRICAM VAM IZ LICNOG ISKUSTVA,PUKLI SMO VISE OD 400 EURO!!!!!

Cao Ivona, meni je Dusica uzela 1000$ i uopste se ne odaziva na telefon, tako da sam podnela krivicnu prijavu protiv nje, ajde molim te javi mi se na moj e_mail t_tanja_m@yahoo.com pa da razmenimo i broj mob i da odemo zajedno da objavimo clanak u novinama. Kontaktirrala me je Katy iz fondation organizacije iz Kalifornije i pitala za poblem.
Cekam da mi se javis, ima jos jedna devojka kaja mi se javila. Pozdrav!

savetujem ti da ne dajes pare nijednoj agenciji unapred a narocito ne agenciji iz Beograda au pair DUGA na cukarickoj padini. Dusica Gacesa vlasnik te agencije samo uzima pare i nikome nije vratila a to je cifra oko 1000$ po osobi pa sada ti vidi. Pozdrav!

ivonavojv:
NEMOJ TE DA IDETE PREKO AU PAIR DUGA IZ BGD ,CISTA PREVARA,UZMU TI LOVU I NE URADE NISTA A NEMA NI PARA NAZAD,PRICAM VAM IZ LICNOG ISKUSTVA,PUKLI SMO VISE OD 400 EURO!!!!!

Cao Ivona, meni je Dusica uzela 1000$ i uopste se ne odaziva na telefon, tako da sam podnela krivicnu prijavu protiv nje, ajde molim te javi mi se na moj e_mail t_tanja_m@yahoo.com pa da razmenimo i broj mob i da odemo zajedno da objavimo clanak u novinama. Kontaktirrala me je Katy iz fondation organizacije iz Kalifornije i pitala za poblem.
Cekam da mi se javis, ima jos jedna devojka kaja mi se javila. Pozdrav!

Irena Bg:
Platila sam sve odjednom,i placala sam u eurima u Komercijalnoj banci u kojoj moras da otvoris racun.A za tu doplatu stvarno ne znam.
Taj projekat je obavezan,u kome pises o porodici u koju ides,mestu gde zive,tvojoj porodici, gradu odakle dolazis,o deci koju ces cuvati i aktivnostima sa kojima ces se baviti sa decom,o praznicima koji se slave u tvojoj zemlji i obicajima.
album mi je napravila devojka koja radi u agenciji,dakle ja sam samo odnela slike.
Ne znam preko koje agencije ides,jer sve ovo sto me pitas je bila obaveza agencije da ti to objasni,Ja idem preko Ayuse i agencija je fenomenalna,Ja sam vise puta isla na razgovore...

Cao, mozes mi reci adresu te agencije da odem do ayuse. Mada imam veoma lose iskustvo sa agencijom au pair Duga iz Beograda. Dusica iz te agencije je svetski prevarant jurila me je samo dok mi nije uzela pare pre godinu dana, a sada se ne javlja na telefon. vidim da u svim ostalim agencijama je oko 500$. ceo program. Pozdrav i havala!

ivonavojv:

Cao Ivona, cekam da mi se javis, da nesto preduzmemo zajednicki, u vezi ove lopine DUSICE iz agencije DUGA u BEOGRADU. POZDRAV!

MTSanja:
Cao Ivona, cekam da mi se javis, da nesto preduzmemo zajednicki, u vezi ove lopine DUSICE iz agencije DUGA u BEOGRADU. Moj e_mail t_tanja_m@yahoo.com

MTSanja,
Ako kliknes na Ivonino korisnicko ime,videces opciju da joj posaljes poruku preko elektronske poste,pa bi mogla mozda to da pokusas posto ces joj poslati poruku direktno na njen e- mail i samim tim ces imati vece sanse da je kontaktiras posto ona ovde ocigledno ne zalazi.
Srecno!

Zdravo Nina,

znam da ovde ne pricate o tome ali mi se cini da ces mozda moci da mi pomognes ;) .Vec duze vreme pokusavam da odem u USA na program Career training,ali nikako mi ne uspeva.Ako znas bilo sta za ovaj program ili program sezonskih poslova molim te da mi odgovoris(u kojoj agenciji da probam,neki savet bilo kakva informacija).
Hvala ti unapred.
Marko

Cao svima! I ja planiram au pair preko ayuse i vec sam bila u agenciji. Ispunjavam sve uslove jedino sto nisam zaposlena.Zavrsila sam faks pre skoro godinu dana ali ne radim. Plasi me da li to moze biti problem pri dobijanju vize. U ayusi su mi rekli da nadjem neku firmu koja ce mi dati kobajagi potvrdu da sam zaposlena.Ne znam koliko je to pametno- Da li ambasada to proverava? Ako neko ima slicno iskustvo nek se javi :-D hvala unapred!

hanabi:
Cao svima! I ja planiram au pair preko ayuse i vec sam bila u agenciji. Ispunjavam sve uslove jedino sto nisam zaposlena.Zavrsila sam faks pre skoro godinu dana ali ne radim. Plasi me da li to moze biti problem pri dobijanju vize. U ayusi su mi rekli da nadjem neku firmu koja ce mi dati kobajagi potvrdu da sam zaposlena.Ne znam koliko je to pametno- Da li ambasada to proverava? Ako neko ima slicno iskustvo nek se javi :-D hvala unapred!

To ne da je problem nego je problemcina!
Znas kako ce da te gledaju-ima da kazu-"gledaj je lepa ,mlada,zavrsila faks i hoce da otperja.Ima da se uda i ostane,a nama to ne treba".
Prema tome brzo nalazi nekog da te "zaposli".To ti je koliko-toliko garancija da ces se vratiti.

Moze ambasada uvek da se proveri gde "radis",a ti nadji neku manju firmicu u kojoj poznajes nekog i kazi im o cemu se radi.Ambasada ako pozove bice potrebno da potvrde da li radis tu ili ne.Taj pozov ce se dogoditi onog dana kada odes na razgovor ,pre nego ti daju vizu.
Ja sam radila u vrticu,ali to nikada nisu zvali da provere,a moj tata je radio u firmi u koju je ambasada zvala.Nema pravila.
A to da li je pametno ili ne-pa nemas izbora ako odatle hoces da pobegnes.
Srecno!

markota:
Zdravo Nina,

znam da ovde ne pricate o tome ali mi se cini da ces mozda moci da mi pomognes ;) .Vec duze vreme pokusavam da odem u USA na program Career training,ali nikako mi ne uspeva.Ako znas bilo sta za ovaj program ili program sezonskih poslova molim te da mi odgovoris(u kojoj agenciji da probam,neki savet bilo kakva informacija).
Hvala ti unapred.
Marko

Sorry,neznam nista o tome.Ove agencije o kojima pricamo ovde ne rade jedino Au Pair program,tako da pokupi njihove kontakte i tamo probaj da se raspitas,mozda mogu da ti pomognu.Malo sam skepticna prema tim sezonskim poslovima iskreno.
U svakom slucaju ,srecno!

Nina hvala puno na odgovoru. :razz:
Moracu definitivno da nadjem neku firmu.Nije mi jasno na koji nacin ambasada proverava? Ako zovu tu firmu telefonom to nije problem,posto ce to biti verovatno neki moji poznanici, ali sta ako oni meni traze da im pored potvrde da sam zaposlena traze i onaj M3 obrazac (to pokazuje da ti firma pokriva zdravstveno osiguranje i penziono)?! To ne mogu nikako da slazem. Da li znas da su to nekome trazili? Hvala unapred :)

hanabi:
Nina hvala puno na odgovoru. :razz:
Moracu definitivno da nadjem neku firmu.Nije mi jasno na koji nacin ambasada proverava? Ako zovu tu firmu telefonom to nije problem,posto ce to biti verovatno neki moji poznanici, ali sta ako oni meni traze da im pored potvrde da sam zaposlena traze i onaj M3 obrazac (to pokazuje da ti firma pokriva zdravstveno osiguranje i penziono)?! To ne mogu nikako da slazem. Da li znas da su to nekome trazili? Hvala unapred :)

Evo,pitala sam i tatu i njemu su trazili isto kao i meni,potvrdu da radim u firmi sa naznakom zasto mi treba (radi odobravanja USA vize ) i podatkom kolika mi je plata.Takodje smo oboje nosili radnu knjizicu.

Nikakav M3 obrazac mi nije trazen,do duse oboje smo vec par godina u USA tako da ko zna sta se u medjuvremenu promenilo u zahtevima ambasade.
Sto se radne knjizice tice,u njoj mi je posalo sa sam pocela da radim tri dana pred odlazak u ambasadu,a radni odnos mi je prekinut dva dana kasnije. :lol:
Sta da ti kazem,snalazi se i bezi odatle.
Srecno,trebace ti!

snowflower:
Za mesec dana zavrsavam godinu USA. Otisla sam preko AYUSA agencije i mislim da je to najpouzdanija agencija kod nas! Uzivala sam (u USA) , umorila se ali svakako da je interesantno iskustvo!

Na osnovu cega meris pouzdanost?
Ja dodjoh preko Mladost Turista pa nije bilo nikada nikavih problema,a ni cure koje su vec ovde pisale na forumu se nisu zalile.Ista stvar i sa Vizantinom.

nina_lion:
Evo,pitala sam i tatu i njemu su trazili isto kao i meni,potvrdu da radim u firmi sa naznakom zasto mi treba (radi odobravanja USA vize ) i podatkom kolika mi je plata.Takodje smo oboje nosili radnu knjizicu.

Nikakav M3 obrazac mi nije trazen,do duse oboje smo vec par godina u USA tako da ko zna sta se u medjuvremenu promenilo u zahtevima ambasade.
Sto se radne knjizice tice,u njoj mi je posalo sa sam pocela da radim tri dana pred odlazak u ambasadu,a radni odnos mi je prekinut dva dana kasnije. :lol:
Sta da ti kazem,snalazi se i bezi odatle.
Srecno,trebace ti!

Hvala Nina jos jednom!
Meni su u ayusi rekli da mi treba samo potvrda da sam zaposlena ali videcu ja sa njima jos. Najvise me nervira sto se placa odma po prijavljivanju. Tako da ako ne dobijem vizu gubim pola para. Njih mi je preporucila devojka koja je isla preko Wizantiane. Kaze da oni ne rade sa Inter Exchange vec sa Au Pair Care. Oni su navodno bolji zato sto kad posaljes prijavu moze da te kontaktira vise porodica odjednom,a preko Inter Exchange javi ti se samo jedna porodica i dok se oni ne odluce niko drugi ne moze da vidi tvoju prijavu i da te kontaktira. Tako ispada da preko ayuse imas vise mogucnosti da biras. Zato sam se ja odlucila da idem preko ayuse,samo me nervira to sto moram unapred da platim,mada su oni najjeftiniji (485$)

hanabi:
Hvala Nina jos jednom!
Meni su u ayusi rekli da mi treba samo potvrda da sam zaposlena ali videcu ja sa njima jos. Najvise me nervira sto se placa odma po prijavljivanju. Tako da ako ne dobijem vizu gubim pola para. Njih mi je preporucila devojka koja je isla preko Wizantiane. Kaze da oni ne rade sa Inter Exchange vec sa Au Pair Care. Oni su navodno bolji zato sto kad posaljes prijavu moze da te kontaktira vise porodica odjednom,a preko Inter Exchange javi ti se samo jedna porodica i dok se oni ne odluce niko drugi ne moze da vidi tvoju prijavu i da te kontaktira. Tako ispada da preko ayuse imas vise mogucnosti da biras. Zato sam se ja odlucila da idem preko ayuse,samo me nervira to sto moram unapred da platim,mada su oni najjeftiniji (485$)

Ma da,moras da platis odmah po predavanji papira,znas i oni na necemu trebaju da zarade :D
Ta cena je manje-vise ista,ja sam platila 1000E pa sam u USA dobila nazad $400 (obrati paznju na valute!)

Sto se tice tih podataka o tebi i porodicama samo da ti kazem da je mene i bez tih povratnih informacija kontaktiralo nekoliko porodica u razmaku od par dana,a da nisam znala sta sam odlucila niti sta su oni odlucili.Sa svima je bilo "cucemo se jos jednom",pa sam se sa nekima cula a sa nekima ne.

E da ,znas sta je smor sa Au Pair Care-nemaju ni jednog tipa na programu.Moja agencija ih je dovodila,i bilo ih je dosta dobrih..a bilo je i par isfeminiziranih,al ti nisu vredni pominjanja :D

Back