AU pair in USA

nina_lion:
Ma da,moras da platis odmah po predavanji papira,znas i oni na necemu trebaju da zarade :D
Ta cena je manje-vise ista,ja sam platila 1000E pa sam u USA dobila nazad $400 (obrati paznju na valute!)

Sto se tice tih podataka o tebi i porodicama samo da ti kazem da je mene i bez tih povratnih informacija kontaktiralo nekoliko porodica u razmaku od par dana,a da nisam znala sta sam odlucila niti sta su oni odlucili.Sa svima je bilo "cucemo se jos jednom",pa sam se sa nekima cula a sa nekima ne.

E da ,znas sta je smor sa Au Pair Care-nemaju ni jednog tipa na programu.Moja agencija ih je dovodila,i bilo ih je dosta dobrih..a bilo je i par isfeminiziranih,al ti nisu vredni pominjanja :D
Sto se tice tipova to mi ni ne treba. Ja sam u dugoj vezi s deckom,skoro 6 godina i planiram da ostanemo dugo,dugo zajedno. :p To ce mi verovatno najteze i pasti kad odem. Zato mi planiramo da on dodje da me poseti,na otprilike tri nedelje. Samo ne znam da li ce mi host porodica dozvoliti da on dodje. Najbolje bi bilo da dobijem odmor iz cuga,posto sam cula da se desava da podele one dve nedelje,pa da se tad vidimo.

E da ,znas sta je smor sa Au Pair Care-nemaju ni jednog tipa na programu.Moja agencija ih je dovodila,i bilo ih je dosta dobrih..a bilo je i par isfeminiziranih,al ti nisu vredni pominjanja
Pozdrav svima!
Da li znate mogu li muskarci(narocito oni neisfeminizirani) uci u Au Pair program ili je to rezervisano iskljucivo za lepsi pol?Ako mogu,koja je granica za godine?hvala in advance :)

fortunae:
Pozdrav svima!
Da li znate mogu li muskarci(narocito oni neisfeminizirani) uci u Au Pair program ili je to rezervisano iskljucivo za lepsi pol?Ako mogu,koja je granica za godine?hvala in advance :)

Za jacim polom nije tolika "potraznja" :D u host porodicama ali jeste menju koleginicama koje su takodje au pair! :D
Granica je od 18te do 26 koliko se ja secam :confused: Ili bese 27 :confused: :D
Sve u svemu svi su dobrodosli :D

hanabi:
Sto se tice tipova to mi ni ne treba. Ja sam u dugoj vezi s deckom,skoro 6 godina i planiram da ostanemo dugo,dugo zajedno. :p To ce mi verovatno najteze i pasti kad odem. Zato mi planiramo da on dodje da me poseti,na otprilike tri nedelje. Samo ne znam da li ce mi host porodica dozvoliti da on dodje. Najbolje bi bilo da dobijem odmor iz cuga,posto sam cula da se desava da podele one dve nedelje,pa da se tad vidimo.

O pa onda te bas briga za kolege,ti si se snasla odavno. :D
Drzimo ti fige da dobijes ceo odmor i da ga fino provedes sa svojim deckicem!
Baci se na net pa malo istrazuj,ja sam provela nedelju dana na odmoru za neke male pare,
al o tome neki drugi put...

Hvala svima!! :-D
Ja punim 27 u decembru tako da Au Pair opcija za mene verovatno ne vazi. :( Postoji li nesto za "starije momke" poput mene?
Za jacim polom nije tolika "potraznja" u host porodicama ali jeste menju koleginicama koje su takodje au pair!
Otvoren sam za sve predloge :lol:
inace imam bogato iskustvo u juznoj americi pa,osim engleskog naravno, fluentno govorim i spanski a i jos po neki ali na srednjem nivou.Inace nisam prevodilac, nego MSc Ph.Ali koliko citam ovaj vas super thread, vidim da nam je zajednicki imenilac odlazak u USA na sto duze. Pa ako ko ima neki predlog, odlicno! :-D

fortunae:
Hvala svima!! :-D
Ja punim 27 u decembru tako da Au Pair opcija za mene verovatno ne vazi. :( Postoji li nesto za "starije momke" poput mene?

Otvoren sam za sve predloge :lol:
inace imam bogato iskustvo u juznoj americi pa,osim engleskog naravno, fluentno govorim i spanski a i jos po neki ali na srednjem nivou.Inace nisam prevodilac, nego MSc Ph.Ali koliko citam ovaj vas super thread, vidim da nam je zajednicki imenilac odlazak u USA na sto duze. Pa ako ko ima neki predlog, odlicno! :-D

Uuuu ,ja u decembru punim 22!Ima tu nesto.. :lol: :lol: :lol:
Pa nista,ako vec spikash spanish ne preostaje ti nista nego da capis jednu spanjolku koja ima usa papire,a to mozemo da ti sredimo preko nekog sajtca tipa www.ineedgreencardbadly.com ili www.ilovefiesta.com

Uuuu ,ja u decembru punim 22!Ima tu nesto..
Extra,ja sam strelac a ti lav, pa ti sad vidi... :wink:
Kad vec pominjes brak za papire, zanima me nesto.Kada su u pitanju latine imam puno iskustva, cak sam i imao neku ponudu letos u Miami-ju od jedne kubanke.Ali iako je nepredvidivost crta koja daje draz lepsem polu,latine preteruju u tom pogledu pa sam resio da se drzim nasih devojaka. :-D A s obzirom da sam markantan tip moze da se desi da me neka mamita i ne pusti posle tog perioda. :lol: a i par dobrih drugara se opeklo u LA kada su trazili brak za lovu od Meksikanki.izasao im chilli na nos :lol: Tako da ako znas neki site gde mogu da se kontaktiraju nase cure, bio bih ti jako zahvalan.ili ako vec znas neku-ali iskrenu,ne mora da bude lepa.Lepota me previse razocarala do sada.Mozda nisam dovoljno jasan ali ja ne trazim samo za papire,vec bih voleo da spojim lepo i korisno.Inace nije mi problem da odem legalno u USA na do 12 meseci ali mi se ne ostaje na crno tamo tako da sam zato ispostovao vizu. Zato mi je brak i najlogicnije resenje.A i reci neki detalj oko braka za papire jer stvarno jako malo znam na tu temu.Da li je tacno da je za mene bolje kada bi mi buduca zena dosla u Srbiju pa da se tu vencamo nego da se to isto uradi u USA?Hvala unapred!!
p.s.onaj prvi link ti ne radi a na drugom nisam siguran sta da trazim. :confused:

fortunae:
Extra,ja sam strelac a ti lav, pa ti sad vidi... :wink:
Kad vec pominjes brak za papire, zanima me nesto.Kada su u pitanju latine imam puno iskustva, cak sam i imao neku ponudu letos u Miami-ju od jedne kubanke.Ali iako je nepredvidivost crta koja daje draz lepsem polu,latine preteruju u tom pogledu pa sam resio da se drzim nasih devojaka. :-D A s obzirom da sam markantan tip moze da se desi da me neka mamita i ne pusti posle tog perioda. :lol: a i par dobrih drugara se opeklo u LA kada su trazili brak za lovu od Meksikanki.izasao im chilli na nos :lol: Tako da ako znas neki site gde mogu da se kontaktiraju nase cure, bio bih ti jako zahvalan.ili ako vec znas neku-ali iskrenu,ne mora da bude lepa.Lepota me previse razocarala do sada.Mozda nisam dovoljno jasan ali ja ne trazim samo za papire,vec bih voleo da spojim lepo i korisno.Inace nije mi problem da odem legalno u USA na do 12 meseci ali mi se ne ostaje na crno tamo tako da sam zato ispostovao vizu. Zato mi je brak i najlogicnije resenje.A i reci neki detalj oko braka za papire jer stvarno jako malo znam na tu temu.Da li je tacno da je za mene bolje kada bi mi buduca zena dosla u Srbiju pa da se tu vencamo nego da se to isto uradi u USA?Hvala unapred!!
p.s.onaj prvi link ti ne radi a na drugom nisam siguran sta da trazim. :confused:

Kako mislis to da sam ja lav??Pa rekoh da punim 22 u DECEMBRU sto znaci da sam ili strelac ili jarac (to ide posle strelca,right??),ali posto sam rodjena u prvoj polovini decembra znaci da sam STRELAC i to dupli (sta god to u zivotu znacilo,jel).

Sto se ovih fiktivnih brakova tice,nista o tome prakticno neznam,jedino da sirim ono sto sam nacula :lol: :lol: ko neka "Radio Mileva".
Recimo i ja sam cula da procedura ide brze iz Srbijice,zasto neznam,ali pretpostavljam da je to tako jer je mnogo manje ljudi u Srbiji nego ovde,koji zele da se vencaju sa nasim plemenitim drzavljaninom.Manje guzve?
Hmm,ovo i nije bilo od neke pomoci.Well.bolje nisam znala,da jesam,gde bi mi kraj bio. :D

Ps. Ja sam se malo nasalila za ove linkove,nemoj mi uzeti za zlo.Imala sam neki napad euforije dok sam ti pisala prosli put,dal zato sto sam dobila platu ili zasto vec,ko zna.

nina_lion:
O pa onda te bas briga za kolege,ti si se snasla odavno. :D
Drzimo ti fige da dobijes ceo odmor i da ga fino provedes sa svojim deckicem!
Baci se na net pa malo istrazuj,ja sam provela nedelju dana na odmoru za neke male pare,
al o tome neki drugi put...

Cao Nina! :D
Evo ja popunjavam ovu prijavu za au pair pa se razmisljam da li da stavim da mi odgovaraju svi uzrasti dece, cak i bebe. U agenciji su mi preporucili da stikliram sve uzraste. Sta ti mislis? Ja bih da izbegnem malu decu, najvise bih volela skolarce. Kako sam nacula to je mnogo laksa varijanta. Zar nije glupo da kazem da mi odgovaraju i klinci pa da ih onda odbijam kad me kontaktira tako neka porodica?! I sta mislis kakve su mi sanse da dobijem Boston? Znas nekoga ko je mozda tamo kao au pair? :roll:

Kako mislis to da sam ja lav??Pa rekoh da punim 22 u DECEMBRU sto znaci da sam ili strelac ili jarac (to ide posle strelca,right??),ali posto sam rodjena u prvoj polovini decembra znaci da sam STRELAC i to dupli (sta god to u zivotu znacilo,jel).
Izvini za ovaj previd a duplo izvinjenje za rodjaku-po astr. znaku. U pravu si-brak je nesigurna rabota i dosta komplikovana. U svakom slucaju ja sam sada u duploj euforiji-stigla je i meni plata ali jos bolje dobio sam dugoocekivani mail-posao u Orlandu. :) Cekanje se isplatilo a brak ce definitivno pricekati :) Veliki pozdrav :D

fortunae:
Izvini za ovaj previd a duplo izvinjenje za rodjaku-po astr. znaku. U pravu si-brak je nesigurna rabota i dosta komplikovana. U svakom slucaju ja sam sada u duploj euforiji-stigla je i meni plata ali jos bolje dobio sam dugoocekivani mail-posao u Orlandu. :) Cekanje se isplatilo a brak ce definitivno pricekati :) Veliki pozdrav :D

Bravo,bravo!Cestitam!!
Kada stizes na FL?Ja sam bila u Orlandu prosle godine u avgustu i nazalost mi se nije svidelo.
Bilo je ne samo nepodnosljivo vruce,nego mi je onaj njihov vlazan vazduh jako tesko pao.
I znaci "Cuvaj se krokodila " ili "Setas ovde na svoju odgovornost,pazi mozes da bidnes pojedjen " :lol: i sl.Nigde nikoga na ulici,i disu na klimu.I tako..
Srecno ti bilo prijatelju!

hanabi:
Cao Nina! :D
Evo ja popunjavam ovu prijavu za au pair pa se razmisljam da li da stavim da mi odgovaraju svi uzrasti dece, cak i bebe. U agenciji su mi preporucili da stikliram sve uzraste. Sta ti mislis? Ja bih da izbegnem malu decu, najvise bih volela skolarce. Kako sam nacula to je mnogo laksa varijanta. Zar nije glupo da kazem da mi odgovaraju i klinci pa da ih onda odbijam kad me kontaktira tako neka porodica?! I sta mislis kakve su mi sanse da dobijem Boston? Znas nekoga ko je mozda tamo kao au pair? :roll:

Najvise Au Pair-ova je na East Coast-u,tako da imas sanse da budes tamo.Navedi gde zelis da budes,pa ti se mozda i posreci,nema pravila.
Imala sam super druga koji je bio u Bostonu i preko njega sam znala jos neke ljude,a njegova cura je bila u Rhode Island-u,Providence,oko sat i nesto od Bostona.

Ti uzmi i stikliraj na listi ono sta zelis,a ja koliko sam primetila mene su zvali i oni koji imaju staruju decu,iako sam ja napisala da hocu malu ( bolje se oduvek snalazim sa njima,iako oduzimaju dosta vremena).
Zvali ljudi da vide da nisam mozda promenila misljenje oko uzrasta,da mi kazu zasto sam im privukla paznju i da mi kazu zasto misle da bi se ja ukloppila sa njima.Cisto neobavezan razgovor.

I samo da znas,nema tu nikakve ljutnje ako odbijes neku porodicu.Samo se lepo zahvali i kazi da si nasla porodicu koja ti vise odgovara.Nema ljutlje,oni nastavljaju da istrazuju dalje.

Bravo,bravo!Cestitam!!
Kada stizes na FL?Ja sam bila u Orlandu prosle godine u avgustu i nazalost mi se nije svidelo.
Bilo je ne samo nepodnosljivo vruce,nego mi je onaj njihov vlazan vazduh jako tesko pao.
Hvala Nina! :D
Stizem krajem oktobra.Inace sediste firme je u Orlandu ali ima ogranke po celoj FL i van nje tako da nije sasvim izvesno da cu i raditi u Orlandu.Donekle imam pravo izbora ali zavisi od potreba firme.Ja bih licno voleo Key West ili Miami.Ono sto je bitno je da dolazim,da sam u struci i da je lova dobra.Lokacija moze i da se promeni ali samo u okviru FL. :D Inace ti si dosla u pogresno vreme,FL i Karibi se tesko podnose u periodu jun-septembar.Cak i lokalci tesko podnose to vreme a tek evropljani.Inace ja vise volim da mi sija sunce cele godine a sa klimom imam dobro iskustvo :D S obzirom na blizinu Everglades-a aligatori mu dodju kao kucni ljubimci ali i sama znas da su mnogo opasniji oni na dve noge,narocito u USA tako da je lokacija posve irelevantna po tom pitanju.Veliki pozdrav :D

fortunae:
Hvala Nina! :D
Stizem krajem oktobra.Inace sediste firme je u Orlandu ali ima ogranke po celoj FL i van nje tako da nije sasvim izvesno da cu i raditi u Orlandu.Donekle imam pravo izbora ali zavisi od potreba firme.Ja bih licno voleo Key West ili Miami.Ono sto je bitno je da dolazim,da sam u struci i da je lova dobra.Lokacija moze i da se promeni ali samo u okviru FL. :D Inace ti si dosla u pogresno vreme,FL i Karibi se tesko podnose u periodu jun-septembar.Cak i lokalci tesko podnose to vreme a tek evropljani.Inace ja vise volim da mi sija sunce cele godine a sa klimom imam dobro iskustvo :D S obzirom na blizinu Everglades-a aligatori mu dodju kao kucni ljubimci ali i sama znas da su mnogo opasniji oni na dve noge,narocito u USA tako da je lokacija posve irelevantna po tom pitanju.Veliki pozdrav :D

Yup,yup znaju ,znaju da sam bila tamo kad ne treba,ali bolje ikad nego nikad(Kod Diznija je isto preko cele godine,guzva pa guzva :D ).FL je dobra samo za zimovanje,ali Maimi je podnosljiv zato sto je na obali.Sve sto je na kopnu je klimcki malo nezgodno zbog vlaznog vazduha i nekadasnjih mocvara.Samo ti zapali u Miami,tamo osim mora i Meksikanki ima i Crobar!!!
Pozdravcina!

remixremix:
ljudi mozel se otici u agenciju cisto informativno da malo ko saznam nes vise o programu a da se nista konkretno ne zavrsava ni dogovara

Pa to u agenciji trebas da pitas :)
Znas kako kaze onaj voditelj nekog narodnjackog programa
"Moze ,a sto ne bi moglo?"
Mislim,moj prvi razgovor tamo i jeste bio informativan,drugi put kada sam otisla je postalo ozbiljno ;) .

****Honey_Girl****:
Pozz svima na forumu!
Mene interesuje AU Pair u USA - zanima me da li postoji neko ko vec ima iskustva u tome, ko je eventualno vec bio tamo i moze da mi da nekoliko informacija o ovom programu. Ja sam cula da ga kod nas sprovodi agencija Mladost-Turist, ne znam koliko je to sve pouzdano i da li eventualno iza toga stoji neka prevara ili je zaista sve kako je predstavljeno. Jer ako jeste, onda je to zaista jedinstvena sansa za novo iskustvo, mozda i za uspostavljanje vaznih veza i kontakata za dalji zivot... Zanima me jos ako neko zna i da li postoji neka mogucnost da se taj program produzi na 2 godine? Hvala unapred! :)
*Honey*

imas Extension program nakon prve godine.mozes da izaberes 6,9 ili 12 mjeseci.ja sma ostala drugu godinu i ne prave probleme

da li iko zna da mi preporuci neku finu porodicu ali u Nemackoj. Ja zadnjih mesec dana stalno nesto kopam i trzim, ali do sada nista. Isla sam na taj sajt, postavila svoj profil i sve, ali imam nekih sumnji, strahova... ...kako da znam da li je to pravo da se ne zeznem. Molim vas pisite!

Back