AU pair in USA

Pozdrav svim djevojkama!
Htjela bih samo da pitam da li je neka djevojka uspjela da se prijavi bez vozačke dozvole preko AYUSA agencije?
Npr. ako bih željela da čuvam bebice, ne razumijem zašto moram da imam vozaču?!
Unaprijed zahvalna! :-)

Cao svima. Danas bila na razgovoru u Wizantiani ali se jos uvek nisam odlucila za njih. Kakva su vasa iskustva vezana za ovu agenciju? Inace razgovarala sam sa jos jednom agencijom ali je tamo cena programa 700 $ sto je malo skuplje u odnosu na Wizantianu. Unapred hvala:worth:

AYUSA, AYUSA, AYUSA...preporucujem od srca. Vec sam dve godine u Americi. Otisla preko njih. Profesionalni, jeftini i brzo se pronalazi porodica. Kakvih 700$ to je pljacka !!!

I Ayusa i Wizantiana su vam skroz OK i skroz profesionalne, samo je ova druga jeftinija sto je jos bolje :) Ustvari, ne znam jel se sta promijenilo.

Gdje ste stare clanice forumasice? :mrgreen:
Nina_lion i ostala kompanija? :brus:Pozdravljam

Happy Thanksgiving!

dobila sam vizu jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej :manikir: :per: :manikir: :D
papiri....hmmm punooo, sve vam to blagovremno kazu iz agencije

A malo opsirnije moje iskustvo....napisacu blog uskoro, cim budem imala vremena. Jeste da me mrzi da to pisem, ali znam koliko je meni pomoglo sve sto sam ovde procitala pa cu se potruditi. Da se oduzim na neki nacin :)

dobila sam vizu jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej :manikir: :per: :manikir: :D
papiri....hmmm punooo, sve vam to blagovremno kazu iz agencije

A malo opsirnije moje iskustvo....napisacu blog uskoro, cim budem imala vremena. Jeste da me mrzi da to pisem, ali znam koliko je meni pomoglo sve sto sam ovde procitala pa cu se potruditi. Da se oduzim na neki nacin :)

CESTITAM!!!!
Have a safe trip;-)

Zdravo svima,imam par pitanja pa se nadam da ce te mi moci pomoci.Prije svega musko sam i aplicirao sam prije par mjeseci,imao sam neke prepravke,ne mojom krivicom,vec agencije u Sarajevu,nesto nisu funkcionisali kako treba tako da mi je aplikacija prebacena u Banja Luku,pa opet kontrola preporuka i sve ispocetka,uglavnom ziva patnja,oduzilo se pravo.E sad dokumenti su navodno poslati USA,pa od prilike prije mjesec,ali jos uvijek nikakvog odgovora,zvao sam agenciju i navodno jos nisam usao u program.E sad mi recite...da li se bas toliko ceka,da li je zato sto sam musko,mada sam cuo da navodno sada traze dosta muskarce????....pa ne znam sad,,skeptican sam....pa povremeno pomislim da od ovog nema nista.

Hvala vam unaprijed.

@Mumi_5, do sada si trebao biti u programu, zovi ih ponovo i vidi sta se desava, zasto odugovlace.Ti prvo udjes u program, a poslije se ceka na porodicu... neko dobije porodicu za par nedjelja, neko za par mjeseci...a s obzirom da si ti musko, ne znam kakva je situacija sada sa potraznjom istih i hoce li ti se posreciti. Da li ti je agencija rekla ista, kakve su ti sanse, koliko garantuju da ce ti naci nekoga, jesu ti uzeli novce?
U Sarajevu je jedina agencija BHV, pa pretpostavljam da si kod njih aplicirao...zar oni nisu prestali sa au pair radom?

Elem, nemoj gubiti nadu! Ako bas zarko zelis doci u USA, apliciraj i za Work&Travel.

Sretno! :brus:

Prije svega hvala ti na odgovoru.Od prilike znam kako ta procedura ide....to cekanje i slicno,,,sto se tice BHV-a..oni su kako i zasto prestali radili nemam pojma,,njima sam i uplatio i kada su prestali raditi aplikaciju su proslijedili u Banja Luku i popunjavao sam aplikaciju ponovo preko nekog CHI Au Pair USA Exchange Visitor Programa i sve zavrsio,stupio u kontakt s njima,,sve divno,krasno.Kazu da su poslali u USA i da cekaju da udjem u program,to traje vec mjesec,,ako ne i malo duze,,,,medjutim sve ovo prikupljanje,prebacivanje traje vec ako ne i 5 mjeseci.Iskreno ne znam sta da radim,,,,zvao sam juce i rekli su mi da ce oni kontaktirati agenciju u USA da vide u cemu je problem pa da ih sutra nazovem opet.....sve me ovo iskreno nervira jako....osjecam se kao neko nemocno dijete kome je cucla ispala iz usta,,,a ne mogu nista da uradim.

Zdravo svima,imam par pitanja pa se nadam da ce te mi moci pomoci.Prije svega musko sam i aplicirao sam prije par mjeseci,imao sam neke prepravke,ne mojom krivicom,vec agencije u Sarajevu,nesto nisu funkcionisali kako treba tako da mi je aplikacija prebacena u Banja Luku,pa opet kontrola preporuka i sve ispocetka,uglavnom ziva patnja,oduzilo se pravo.E sad dokumenti su navodno poslati USA,pa od prilike prije mjesec,ali jos uvijek nikakvog odgovora,zvao sam agenciju i navodno jos nisam usao u program.E sad mi recite...da li se bas toliko ceka,da li je zato sto sam musko,mada sam cuo da navodno sada traze dosta muskarce????....pa ne znam sad,,skeptican sam....pa povremeno pomislim da od ovog nema nista.

Hvala vam unaprijed.

Ja sam cekala skoro dva mjeseca da udjem u program:-D
Pa sad ne znam koja je tvoja agencija,ali moje iskustvo je cekanje i samo cekanje:(
A sto se tice muskaraca kao au pair,znam da ih ima mnogo i znam da imas sanse;-)
Srecno
Pozz

Hvala vam unaprijed.

Sto se tice cekanja to ne bi trebalo da bude tako dug period... Ali opet sve zavisi od agencije, do agencije... U sustini, u mojoj agenciji je funkcionisalo tako sto sam predala papire, rekla datum kad sam slobodna da idem, i tog datuma sam primljena u program... U roku od 2 meseca sam usla u program, i dobila porodicu... Ali opet, sve zavisi kako koja agencija funkcionise... Iskreno, ja da sam na tvom mestu ne bih prestala da ih zovem... Jer nije moguce da se toliko ceka... :))

Back