Atentat

goxy

Zaslužan član
Poruka
105.785
http://b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=01&dd=09&nav_category=78&nav_id=484506
Vašington -- Na skupu u američkom gradu Tusonu 22-godišnji napadač ubio šestoro ljudi. Među povređenima kongresmenka demokrata Gabrijela Gifords, zagovornica reformi u SAD.

Gabrijela Gifords (giffordsforcongress.com)
Gabrijela Gifords (giffordsforcongress.com)
Ranjena kongresmenka je u kritičnom stanju. Napadač je ubio šestoro ljudi, među kojima i federalnog sudiju Džona Rola i jednu 9-godišnju devojčicu, a ranio 18.

Si-en-en je preneo i da je portparolka ranjene komesarke Darsi Slejten negirala ranije tvrdnje Foks njuza da je Gabrijela Gifords preminula. Napadač je identifikovan kao Džared Lugner (22).

"Ona je u kritičnom stanju. Operisana je. Mogu reći da sam optimista kad je u pitanju njen oporavak", rekao je hirurg Piter Ri iz univerzitetske bolnice Tusona. Ri je dodao da je pogođena jednim metkom u glavu.

Gabrijela Gifords, kogresmenka za osmi distrikt države Arizona, obraćala se svojim biračima u supermarketu Sejfvej kada je mlađi muškarac počeo da puca po okupljenima.

Prema svedočenjima očevidaca, napadač je ispalio između 15 i 20 metaka na okupljene ljude, javili su američki mediji. Prema rečima prisutnih, ljudi su počeli da zapomažu i beže.

Gifordsova je, iako teško ranjena, izveštavaju mediji, davala znake života. Povređeni su u bolnicu prevezeni kolima hitne pomoći i helikopterima. Lekari se bore za živote nekoliko povređenih osoba.

"Gabrijela Gifords je živa. Nalazi se u operacionoj sali", izjavila je portparolka bolnice u Tusonu Darsi Slejten i dodala da je još devet osoba u bolnici.

U istragu se, osim policije, uključio i FBI. Prema izveštajima, Gabrijela Gifords do sada nije dobijala pretnje smrću, te stoga i nije bilo posebnog niti znatnijeg policijskog obezbeđenja na njenom najavljenom skupu.

Povodom napada u Arizoni oglasio se i američki predsednik Barak Obama, saopštivši da se radi o besmislenom i užasnom činu kome nema mesta u slobodnom društvu i pozvao Amerikance da se mole za Gifordsovu, sve žrtve i njihove porodice.

Glasno podržavala reformu zdravstvenog sistema

Gabrijela Gifords (40) ponovo je izabrana u trećem mandatu na izborima u novembru. Ona je bila član lokalnog parlamenta pre nego što je izabrana za Kongres u Vašingtonu. Članica Predstavničkog doma Kongresa je od 2006. godine.

Gifordsova se naročito bavila i reformom imigracionih zakona, pitanjima ispitivanja na matičnim ćelijama i alternativnim izvorima energije. Podržala je reformu zdravstvenog osiguranja koja je uzburkala mnogo republikanskih duhova u SAD.

"Bila je jedna od deset demokrata u predstavničkom domu Kongresa koje su prošlog marta maltretirane zbog podrške zakonu o reformi sistema zdravstvenog osiguranja", prenosi Glas Amerike.

Prema rečima Džefa Rodžersa, predsednika lokalnog odbora demokrata, Gabrijela Gifords je bila zvezda u usponu sa šansama da vremenom dobije mesto u američkom Senatu.
Nasumični akt psihopate ili atentat zdravstvenog/farmaceutskog lobija...
 
Ja glasam za prvu opciju,mada je Barak reformom nagazio na leglo zmija,pa i sam kad je video,nije bio raspoložen da nastavi sa tim ali je ipak izglasan zakon...
 
Vreme je da se uvede vanredno stanje u Americi.................pa onda i u ostatku sveta,
..................prvo mrtve zivotinje, sad ubistva, sve to za samo par dana
 
Ovaj je pucao iz blzine..Ko će ga znati...I Boba Kenedija je navodno ubio neki umno poremećeni pakistanac/indijac...Ko što rekoh velike su pare u igri...
 
sad ce vojne službe, pa savezne službe, pa državne, sprdacine FBI, CIA da poduzmu sve i svašta ::)
Nemaju oni kapacitet i fizički je nemoguće da čuvaju ni sve članove Stejt departmenta,to jest vlade SAD stalno a kamoli senatore i kongresmene...Da ne govorimo o poslovima u ratu protiv terorizma...Kad smo kod toga već su počele insinuacije da je i ovo delo Al-kaide.Koji idiotizam.Potpuno je jasno da se radi o ''domestic terrorists''...Da li moguća nova ''Oklahoma''...
oklahoma_city_bombing.jpg
 
Misliš da je taj lik ubio onih 5 ostalih kao masku...U svakom slučaju veliki trud nekog ko je sve organizovao...Ubica se navodno povezuje sa nekim extremno desnim krugovima.
 
Misliš da je taj lik ubio onih 5 ostalih kao masku...U svakom slučaju veliki trud nekog ko je sve organizovao...Ubica se navodno povezuje sa nekim extremno desnim krugovima.
Па, ти остали нису ни важни, "колатерална штета".
z:mrgreen:

Увек онај који организује мора да уложи известан труд.

Није да нема лудака и психопата, али, они се по потреби користе, пуштају, мање или више дискретно усмеравају...
z:mrgreen:
 
..a tko je ubio Dzindica ????..pokrij se po usima...

Ubio ga je Tmujo ... :)

Prezime dotičnog počinje sa Dj, čak u prezimenu posle svakog slova d ide j. Znam da u cro malo obraćaju pažnje na pismenost a više na noževe u maljeve, al ovde je ipak bitno ko se kako zove i preziva. :)
 

Back
Top