Ateizam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle,gospodo,tema je ateizam. Kako ste vi,postovani ateisti,dosli do zakljucka da Bog NE POSTOJI ?? Dajte neko iole ozbiljno objasnjenje....
Ja kao ateista nikad ne tvrdim da Bog ne postoji, već da Bog objektivno ne postoji, dakle ne postoji izvan uma vernika. Najbolji dokaz za to je politeizam. Čovek je uvek bio sklon izmišljanju raznih bogova pa je umislio i ovog jednog. Ovo pokazuju i neka naučna otkrića. Naime, pretpostavljam da si pročitao, da su neurobiolozi otkrili tzv. Božiju tačku, tj. centar u levoj hemisferi mozga koja vernicima servira predstavu o Bogu. Ta predstava/emocija o Bogu je toliko jaka da vernici smatraju da Bog postoji i izvan njih.

Ja kao ateista nikad ne tvrdim da Bog ne postoji, već da Bog objektivno ne postoji, dakle ne postoji izvan uma vernika. Najbolji dokaz za to je politeizam. Čovek je uvek bio sklon izmišljanju raznih bogova pa je umislio i ovog jednog. Ovo pokazuju i neka naučna otkrića. Naime, pretpostavljam da si pročitao, da su neurobiolozi otkrili tzv. Božiju tačku, tj. centar u levoj hemisferi mozga koja vernicima servira predstavu o Bogu. Ta predstava/emocija o Bogu je toliko jaka da vernici smatraju da Bog postoji i izvan njih.

Postoji, nismo mi to sebi utuvili u glavu, el mozes vec jednom da ucinis taj korek iskreno iz dubine srca sa verom i da onda iznosis svoje...?

dakle šta? ako nije explodiralo, bog je kreator, jel to tvoja teorija?
a nepostojanje se onda kojom logikom dokazuje?

Nije explodiralo nikaj, Bog e sve stvoriL!
Uostalom i ak e nekaj explodiral ondak e to bilo delo Bozije...shvaćaš?

Neki naucnici su otkrili u mozgu ateista Anti-Boziju tacku koja servira predstavu da Bog ne postoji i ta je predstava toliko jaka da su ateisti ubijedjeni u to. :hahaha:

Naravno da ima potrebe,jer je osnov teorije o big bangu da Bog ne postoji nego da je negdje nesto eksplodiralo. Dakle?
BTW,postojanje Boga se ne dokazuje,u njega se vjeruje. ;)
Veliki prasak uopšte nema pretenziju da dokaže da Bog ne postoji, već je to jedna teorija koja zasad najbolje objašnjava nastanak sveta. Ona samo negira da je Bog tvorac tog sveta. Po tvojoj logici i osnov meteorologije je da Bog ne postoji, jer objašnjava kako nastaje kiša. Nauka ne negira Boga, nego mu oduzima neke osobine koje su mu vernici pripisali.

Veliki prasak uopšte nema pretenziju da dokaže da Bog ne postoji, već je to jedna teorija koja zasad najbolje objašnjava nastanak sveta. Ona samo negira da je Bog tvorac tog sveta. Po tvojoj logici i osnov meteorologije je da Bog ne postoji, jer objašnjava kako nastaje kiša. Nauka ne negira Boga, nego mu oduzima neke osobine koje su mu vernici pripisali.

Prava nauka ne negira Boga nego ga potvrdjuje,a ova "nauka" sto je otkrila Boziju tacku u mozgu i 40 % skeleta majmuna Lucy(fer) je proizvod placenih rugaca koji bi za pare i karijeru prodali i majku...

I Bog evoluira....sad je jedan kao pre mnogo :D

Hej,jel' razumijes da sam se sprdao sa tim tvojim demonizovanim "naucnicima" koji za pare pricaju sve sto im se kaze?

Ništa lakše i lepše nego nauku selektivno prihvatati: ako mi se sviđa, istina je, ali ako se nešto sukobljava sa mojom dogmom onda nije istina.Očigledno da te istorija nauke nije ničemu naučila, jer bi onda prepoznao sebe u svim onim likovima koji su zbog naučnih "novotarija", proganjli ili spaljivali, dok te iste, ondašnje, naučne "novotarije", čak i ti danas, sasvim normalno prihvataš.

Ništa lakše i lepše nego nauku selektivno prihvatati: ako mi se sviđa, istina je, ali ako se nešto sukobljava sa mojom dogmom onda nije istina.Očigledno da te istorija nauke nije ničemu naučila, jer bi onda prepoznao sebe u svim onim likovima koji su zbog naučnih "novotarija", proganjli ili spaljivali, dok te iste, ondašnje, naučne "novotarije", čak i ti danas, sasvim normalno prihvataš.

Ne radi se o tome da li mi se nesto svidja,nego o tome da odredjene "teorije" nemaju nikakvu osnovu. I zato su kvazinaucne i odbacujem ih.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back